Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Λιγκ: Η ώρα των σκόρερ

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 - 10:48

Τόνι, Σαλάχ και Ζεσούς σημαδεύουν τους αντιπάλους τους στα ματς της Πρέμιερ Λιγκ Σαββάτου.

Πρέμιερ Λιγκ: Η ώρα των σκόρερ

Πανδαισία αγώνων στην Πρέμιερ Λιγκ για το Σάββατο (27/8) με τα ματς να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον στις αναλύσεις με τις προτάσεις.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.

Η Σαουθάμπτον πέρασε από το Λέστερ για την πρώτη νίκη πρωταθλήματος, ενώ μεσοβδόμαδα κέρδισε 3-0 εκτός την Κέμπριτζ στο Λιγκ Καπ, με τον Τσε Άνταμς να πετυχαίνει από δύο γκολ. Η ομάδα του Ραλφ Χάζενχουτλ δεν έχει νίκη σε 12 σερί ματς πρωταθλήματος με τη Γιουνάιτεντ από το 2016, ενώ η συγκεκριμένη αντίπαλος της έχει βάλει τα περισσότερα γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν έχει κερδίσει δύο σερί ματς πρωταθλήματος από τον Φλεβάρη. Εκτός Λιβραμέντο (μπακ), αμφίβολος ο μπακ Περό.

Η Γιουνάιτεντ παίζοντας καλά τις αντεπιθέσεις κέρδισε τη Λίβερπουλ και ανέβηκε ψυχολογικά με την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ θέλει όμως να βάλει τέλος και σε σερί επτά ηττών εκτός έδρας στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και να κερδίσει δεύτερο σερί ματς πρωταθλήματος πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. Δεν έχει ήττα στο Σαουθάμπτον σε 11 ταξίδια από το 2003. Εκτός Γουίλιαμς, Λίντελοφ (μπακ) και ο εξτρέμ Πελίστρι, μπορεί να κάνει ντεμπούτο ο νέος μέσος Καζεμίρο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανεβασμένη ψυχολογικά η Γιουνάιτεντ αλλά οι αμυντικές αδυναμίες παραμένουν. Το γκολ-γκολ και το over έχουν καλές πιθανότητες.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ-ΕΒΕΡΤΟΝ

Η Μπρέντφορντ έφτασε κοντά στο Χ με Φούλαμ αλλά τελικά δεν απέφυγε την πρώτη ήττα, ενώ μεσοβδόμαδα κέρδισε 2-0 στο Κόλτσεστερ για το Λιγκ Καπ. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ έχει σε τρομερή κατάσταση τον Τόνι (2 γκολ, 2 ασίστ σε 3 ματς) όσο και τον Ουισά (2 γκολ, 2 ασίστ σε 5). Δεν έχει δεχτεί γκολ σε πέντε από τα έξι τελευταία εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα. Εκτός οι μπακ Πίνοκ, Άγιερ και ο μέσος Κανός.

Η Έβερτον πήρε τον πρώτο πόντο στο Νότιγχαμ, όμως αγνοεί ακόμα τη νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ μεσοβδόμαδα πέρασε 1-0 από το Φλίτγουντ για το Λιγκ Καπ. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ μόνο δύο φορές στην Πρέμιερ Λιγκ έχει μείνει χωρίς τρίποντο στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, τελευταία νίκη στο Μπρέντφορντ το 1952. Eκτός οι μπακ Γκόντφρι, Mίνα, οι μέσοι Γκόμες, Ντουκουρέ, Τάουνσεντ και ο βασικός επιθετικός Κάλβερτ – Λιούιν, αμφίβολος ο μέσος Ντέιβις, κοντά στην Τσέλσι ο εξτρέμ Γκόρντον, πήρε τον επιθετικό Μοπέ από την Μπράιτον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Mπρέντφορντ είναι σε καλή κατάσταση, η Έβερτον χρειάζεται οπωσδήποτε τον Μοπέ, αλλά επικεντρωνόμαστε στον φορμαρισμένο Τόνι, που μπορεί να σκοράρει ξανά.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ-ΛΙΝΤΣ

Η Μπράιτον παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα για οκτώ αγωνιστικές και αν δε χάσει θα σπάσει το ρεκόρ της για το μεγαλύτερο σερί στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ μεσοβδόμαδα είχε εύκολο έργο στο 3-0 εκτός με Φόρεστ Γκριν για το Λιγκ Καπ, έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ φέτος σε επίσημα ματς. Σε πολύ καλή κατάσταση ο Γκρος με 4 γκολ και 2 ασίστ στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος. Εκτός ο μέσος Μόντερ και ο εξτρέμ Σαρμιέντο.

Η Λιντς διέλυσε την Τσέλσι και είναι αήττητη, ενώ μεσοβδόμαδα κέρδισε 3-1 την Μπάρνσλεϊ εντός στο Λιγκ Καπ. Η ομάδα του Τζέσι Μαρς έχει πληρώσει over 2.5 σε όλα τα επίσημα παιχνίδια, ενώ ο Ροντρίγκο είναι ο μοναδικός στο πρωτάθλημα με γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, με τον Χάρισον να του δίνει πάντα ασίστ. Δεν έχει νίκη στο Μπράιτον από το 2009, δεν έχει σκοράρει εκεί στα έξι τελευταία ταξίδια. Eκτός οι Ντάλας (μπακ), αμφίβολοι, Έιλινγκ, Φίρπο (μπακ) αμφίβολος ο Μπάμφορντ (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο ματς για προβλέψεις ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι σε καλή κατάσταση. Ποντάρουμε στο Χ.

ΤΣΕΛΣΙ-ΛΕΣΤΕΡ

Η Τσέλσι έκανε κάκιστη εμφάνιση στο Λιντς και δίκαια έχασε 3-0, μένοντας για δεύτερη σερί αγωνιστική μακριά από τη νίκη. Από την ομάδα του Τόμας Τούχελ είναι φανερή η έλλειψη ενός καλού εκτελεστή μπροστά. Δεν έχει χάσει ποτέ δεύτερο σερί ματς πρωταθλήματος υπό τον συγκεκριμένο προπονητή. Εντός έδρας έχει μόνο δύο νίκες στα επτά τελευταία ματς πρωταθλήματος. Εκτός ο μπακ Αλόνσο και ο μέσος Καντέ, τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Κουλιμπαλί.

Η Λέστερ αγνοεί τη νίκη σε τρία ματς, τελευταία φορά που δεν κέρδισε τα πρώτα τέσσερα στην κατηγορία το 2003-04. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς (2 νίκες σε 20 ματς με Τσέλσι) κέρδισε με το ζόρι στα πέναλτι μεσοβδόμαδα την Στόκπορτ μετά από 0-0 στο Λιγκ Καπ. Έχει δύο νίκες σε 15 ταξίδια Πρέμιερ Λιγκ και μία ανέπαφη εστία στα τελευταία 27. Ο Μάντισον (αμφίβολος) γκολ ή ασίστ σε 7 σερί αγώνες πρωταθλήματος. Εκτός οι μπακ Μπέρτραντ, Ρικάρντο, Φοφανά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν δεν παίξει και ο Μάντισον για τη Λέστερ, οι επιθετικές λύσεις των δύο ομάδων μειώνονται. Under.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ

Η Λίβερπουλ των δέκα απουσιών έχασε στο Ολντ Τράφορντ και παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, στο χειρότερο ξεκίνημα σεζόν επί ημερών Γιούργκεν Κλοπ. Δέχεται το πρώτο γκολ σε επτά σερί ματς Πρέμιερ Λιγκ, αλλά έχασε μόνο ένα από αυτά. Με Μπόρνμουθ έχει έξι σερί νίκες πρωταθλήματος με 19-1 τέρματα και τον Σαλάχ να σκοράρει σε όλα. Τιμωρημένος ο επιθετικός Νούνιες. Εκτός Κέλεχερ (αναπλ. γκολκίπερ), Κονατέ, Μάτιπ, Ράμζι (μπακ), Κεϊτά, Τζόουνς, Τιάγκο, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (μέσοι) και Ζότα (επιθετικός).

Η Μπόρνμουθ προέρχεται από δύο σερί ήττες Πρέμιερ Λιγκ με παθητικό 0-7 απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους, ενώ μεσοβδόμαδα πέρασε στα πέναλτι από το Νόργουιτς στο Λιγκ Καπ μετά από ισοπαλία 2-2. Ο Σκοτ Πάρκερ είναι ο τελευταίος προπονητής που κέρδισε στο Άνφιλντ ματς Πρέμιερ Λιγκ, το 2021 με Φούλαμ, ενώ ο Σμιθ έχει δεχτεί κίτρινη και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Εκτός ο Ρόθγουελ (μέσος), ο μεσοεπιθετικός Μπρουκς και ο μπακ Φρέντερικς. Αμφίβολος ο καλός επιθετικός Σολάνκε και ο μέσος Στάνισλας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κάποια στιγμή η Λίβερπουλ θα κερδίσει και αν είναι να το κάνει θα γίνει με γκολ του Σαλάχ, ο οποίος πάντα σκοράρει με Μπόρνμουθ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΚΡ. ΠΑΛΑΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την πρώτη γκέλα της σεζόν γλιτώνοντας την ήττα στο Νιούκαστλ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει βρεθεί πίσω με δύο γκολ διαφορά σε τρία από τα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος, όμως η ίδια σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές σε 12 συνεχόμενα παιχνίδια, συνολικά 40 γκολ. Ο Ντε Μπράινε έχει 14 γκολ και 11 ασίστ στα τελευταία 23 ματς, με ασίστ σε τέσσερις σερί αγώνες. Εκτός ο μπακ Λαπόρτ, αμφίβολος ο μπακ Ακέ και ο μέσος Γκρίλις.

Η Πάλας πήρε την πρώτη νίκη της σεζόν με Βίλα και είναι δύο αγωνιστικές αήττητη, ενώ μεσοβδόμαδα κέρδισε 2-0 στην Οξφόρδη για το Λιγκ Καπ. Η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά ήταν η μόνη πέρσι που δεν δέχτηκε γκολ στο πρωτάθλημα από τη Σίτι. O Έζε έχει ασίστ σε δύο σερί εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος, ο Zαχά (αμφίβολος) έχει 11 γκολ στις τελευταίες 16 συμμετοχές του στην Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός ο τερματοφύλακας Μπάτλαντ, οι μπακ Τόμκινς, Φέργκιουσον και ο μέσος ΜακΆρθουρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ό, τι πρέπει για γκολ αυτό το ματς, over.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΦΟΥΛΑΜ

Η Άρσεναλ πέρασε άνετα από το Μπόρνμουθ και είναι η μοναδική που έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα. Μόνο τέσσερις φορές στην ιστορία της έχει κάνει «τέσσερα στα τέσσερα», τελευταία εντός έδρας ήττα από νεοφώτιστη ομάδα το 2010. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν έχει ισοπαλία στα τελευταία 20 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ δεν έχει χάσει ποτέ στην ιστορία της εντός από Φούλαμ. Ο Ζεσούς έχει 2 γκολ και 3 ασίστ στις τρεις πρώτες συμμετοχές του με τους «κανονιέρηδες». Εκτός ο εξτρέμ Νέλσον.

Η Φούλαμ πήρε στο 90' τη νίκη με Μπρέντφορντ και παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα, όμως μεσοβδόμαδα οι αναπληρωματικοί της χάλασαν τις εντυπώσεις με ήττα 2-0 στην έδρα της Κρόουλι στο Λιγκ Καπ. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν έχει κερδίσει την Άρσεναλ στο πρωτάθλημα από το 2012, δεν έχει πάρει δύο σερί ντέρμπι Λονδίνου από το 2013. Ο Μίτροβιτς έχει τις περισσότερες τελικές (15) στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Eκτός ο εξτρέμ Σόλομον και ο μέσος Γουίλσον, αμφίβολος ο εξτρέμ Κεμπάνο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο τρομερός Ζεσούς μπορεί να μας πληρώσει ξανά σκοράροντας για τους φορμαρισμένους γηπεδούχους.

Βαθμολογία -

27/08/2022Premier League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
2 Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Σίτι 7 3 2 1 0 9 3 6
3 Τότεναμ Τότεναμ 7 3 2 1 0 7 3 4
4 Λιντς Λιντς 7 3 2 1 0 7 3 4
5 Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον 7 3 2 1 0 4 1 3
6 Νιούκαστλ Νιούκαστλ 5 3 1 2 0 5 3 2
7 Φούλαμ Φούλαμ 5 3 1 2 0 5 4 1
8 Μπρέντφορντ Μπρέντφορντ 4 3 1 1 1 8 5 3
9 Κρίσταλ Πάλας Κρίσταλ Πάλας 4 3 1 1 1 4 4 0
10 Νότιγχαμ Φόρεστ Νότιγχαμ Φόρεστ 4 3 1 1 1 2 3 -1
11 Σαουθάμπτον Σαουθάμπτον 4 3 1 1 1 5 7 -2
12 Τσέλσι Τσέλσι 4 3 1 1 1 3 5 -2
13 Άστον Βίλα Άστον Βίλα 3 3 1 0 2 3 6 -3
14 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 3 1 0 2 3 7 -4
15 Μπόρνμουθ Μπόρνμουθ 3 3 1 0 2 2 7 -5
16 Λίβερπουλ Λίβερπουλ 2 3 0 2 1 4 5 -1
17 Έβερτον Έβερτον 1 3 0 1 2 2 4 -2
18 Γουλβς Γουλβς 1 3 0 1 2 1 3 -2
19 Λέστερ Λέστερ 1 3 0 1 2 5 8 -3
20 Γουέστ Χαμ Γουέστ Χαμ 0 3 0 0 3 0 5 -5
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Relegation - Championship

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr