Ποδόσφαιρο

Τσάμπιονσιπ: Με την Μπέρνλι

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 - 01:07

Η πρώτη.. δόση της 7ης αγωνιστικής διεξάγεται την Τρίτη, με επτά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις όπου ξεχωρίζει ο άσος στο Μπέρνλι-Μίλγουολ.

Τσάμπιονσιπ: Με την Μπέρνλι

Στις 21:45, πλην του Γουότφορντ-Μίντλεσμπρο (22:00)

ΓΟΥΙΓΚΑΝ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ

Η Γουίγκαν μετά από τρεις σερί ισοπαλίες υπέστη και την πρώτη ήττα της σεζόν με πεντάρα εντός έδρας από την Μπέρνλι (1-5), πληρώνοντας το over πρώτη φορά στη σεζόν. Δεν έχει σκοράρει πάνω από ένα γκολ φέτος σε παιχνίδι της, ψάχνει την πρώτη εντός έδρας νίκη στην Τσάμπιονσιπ από τον Ιούλιο του 2020. Εκτός οι Εϊμος (τερμ., παίζει ο Τζόουνς), Κάζενς (μπακ), Εντουαρντς (μέσος), αμφίβολος ο μέσος Φλέτσερ.

Η Γουέστ Μπρομ. βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0 από Χάντερσφιλντ αλλά κατάφερε να πάρει την τέταρτη ισοπαλία στα έξι πρώτα παιχνίδια, παραμένοντας με ένα τρίποντο. Ο Στιβ Μπρους αντιμετωπίζει μία από τις πρώην ομάδες του, την οποία έχει κερδίσει στα τρία τελευταία που την βρήκε αντίπαλη. Είναι αήττητη σε 13 σερί αγώνες Τσάμπιονσιπ με ομάδες που προέρχονται από τη Λιγκ 1, όμως έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία επτά παιχνίδια στην κατηγορία εκτός έδρας. Εκτός ο επιθετικός Ντάικ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Γουίγκαν συνήλθε από τη συντριβή με την Μπέρνλι. Πολύ... Χ η Γουέστ Μπρομ και ο καθαρός φαβοριτισμός της (2.07) δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Εχει τύχη η ισοπαλία.

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΛΟΥΤΟΝ

Η Κάρντιφ είχε 22 τελικές με Πρέστον αλλά δεν κατάφερε να πετύχει γκολ για τρίτη σερί αγωνιστική (0-0), αγνοώντας τη νίκη σε ισάριθμες. Η ομάδα του Στιβ Μόρισον έχει πληρώσει under σε όλα τα φετινά ματς Τσάμπιονσιπ πλην ενός. Εχει επιθετικό πρόβλημα καθώς δεν έχει καταφέρει να σκοράρει πάνω από μία φορά σε 12 σερί ματς πρωταθλήματος, εκ των οποίων στα έξι τελευταία εντός. Αμφίβολος είναι ο μέσος Ανταμς, οι μπακ Κόλινς, Νέλσον, Μπάγκαν και ο επιθετικός Ντέιβις.

Η Λούτον προηγήθηκε με Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αλλά δεν κράτησε το σκορ (1-1) και παραμένει με μία νίκη σε έξι αγωνιστικές. Η ομάδα του Νέιθαν Τζόουνς έχει πληρώσει έξι σερί under 2.5 και συνολικά εννέα μαζί με την περσινή σεζόν. Πάντως έχει κερδίσει ήδη μία φορά στην Ουαλία φέτος (με αντίπαλο Σουόνσι), στην τρίτη σερί νίκη της σε επισκέψεις εκεί. Εκτός ο τερματοφύλακας Σέι και οι μέσοι Κόρνικ, Μπάνζου. Αμφίβολος ο μέσος Ντάουτι και ο εξτρέμ Γκόμες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ηταν πολύ άστοχη η Κάρντιφ στο τελευταίο, απογοήτευση στην Λούτον που παραμένει χαμηλά. Με αυτές τις τιμές βρίσκουμε αξία στον άσο (2.72).

ΚΠΡ-ΧΑΛ

Η ΚΠΡ δυσκολεύτηκε με Γουότφορντ αλλά πήρε μεγάλη νίκη (2-3), τη δεύτερη της σεζόν, δείχνοντας ότι βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση αν και παραμένει χωρίς ανέπαφη εστία στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μάικλ Μπιλ έχει δεχτεί μάλιστα 18 γκολ στα τελευταία 11 εντός, κρατώντας μόνο μία φορά το μηδέν σε αυτό το διάστημα. Ο Τάιλερ Ρόμπερτς έχει τρία γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις με αντίπαλο τη Χαλ. Εκτός οι μπακ Μπαρμπέ, Κλαρκ-Σόλτερ και οι μέσοι Ρίτσαρντς, Τόμας, Εϊμος.

Η Χαλ επέστρεψε άμεσα στις νίκες, 3-2 την Κόβεντρι, πληρώνοντας το γκολ-γκολ για πέμπτη φορά σε έξι αγώνες. Η ομάδα του Σότα Αρβελάτζε έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος με ΚΠΡ. Φοβερός ο Εστουπινιάν, που έχει πετύχει και τα πέντε τελευταία γκολ της σε δύο σερί ματς. Εκτός ο μπακ Φλέμινγκ, οι μέσοι Σερί, Σινίκ και ο επιθετικός Σκοτ, αμφίβολοι Σαγιαντμανές (επιθετικός), Τουφάν, Κόβιλ, (μεσοεπιθετικοί).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θετικά τα δείγματα της ΚΠΡ, η Χαλ θα πρέπει να βελτιώσει τις εκτός έδρας επιδόσεις αν θέλει κάτι παραπάνω από την άνετη παραμονή. Ο άσος (1.90) είναι το πρώτο σημείο.

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ-ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ

Η Μπέρμιγχαμ υπέκυψε 2-0 στο Ρόδεραμ, υπέστη δεύτερη σερί ήττα και τρίτη σε τέσσερις αγωνιστικές που είναι χωρίς νίκη, ενώ παραμένει με μόνο ένα τρίποντο φέτος. Η ομάδα του Τζον Γιούστας έχει κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία 10 εντός έδρας παιχνίδια Τσάμπιονσιπ και μόνο ένα από τα προηγούμενα 16 συνολικά με Νόργουιτς. Eκτός ο μπακ Ντιν και ο μέσος Γκόρντον, αμφίβολος ο καλός μπακ Ρόμπερτς, τιμωρημένος ο επιθετικός Γιούτκιεβιτς, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με Νόργουιτς ο δανεικός μέσος Πλασέτα.

Η Νόργουιτς πέρασε από το Σάντερλαντ (0-1) και προέρχεται από τρεις σερί νίκες στην Τσάμπιονσιπ, έχοντας πάντα ως σκόρερ τον Σάρτζεντ, ο οποίος έχει πετύχει τα τρία τελευταία γκολ της. Η ομάδα του Ντιν Σμιθ κράτησε μάλιστα δεύτερη συνεχόμενη φορά ανέπαφη εστία. Στις αρχές του μήνα έπαιξε εντός με Μπέρμιγχαμ στο Λιγκ Καπ και πέρασε στα πέναλτι μετά από ισοπαλία 2-2. Εκτός οι μπακ Χέιντεν, Γιαννούλης, αμφίβολος ο μπακ ΜακΚάλουμ, οι μέσοι Γκιμπς, Σόρενσεν και οι επιθετικός Ρόου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αρνητικό σερί για την Μπέρμιγχαμ, πήρε φόρα η Νόργουϊτς μπορεί να περάσει και από αυτή την έδρα (1.90).

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Η Μπέρνλι έκανε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν και πέρασε με πεντάρα από τη Γουίγκαν, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές, αν και δέχεται γκολ στις τελευταίες πέντε. Η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί έχει τρεις ισοπαλίες εντός, τελευταία φορά που ξεκίνησε σεζόν με τέσσερα σερί Χ ως γηπεδούχος το 1997-98. Πάντως, σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ είναι αήττητη 16 σερί παιχνίδια εντός από το 2015. Εκτός ο μέσος Γουέστγουντ, αμφίβολος ο μέσος Τουάιν και ο μπακ Λονγκ. Τιμωρημένος ο μπακ Μάατσεν.

Η Μίλγουολ έχασε εντός έδρας από τη Ρέντινγκ (0-1), δεύτερη σερί ήττα της χωρίς να πετύχει γκολ, με αποτέλεσμα ο κόσμος της να ξεσπάσει σε αποδοκιμασίες, καθώς πλέον αγνοεί τη νίκη τρεις αγωνιστικές, μένοντας μόνο με μία ανέπαφη εστία στη σεζόν. Η ομάδα του Γκάρι Ρόουετ καλείται να κερδίσει εκτός έδρας ματς Τσάμπιονσιπ μετά από εννέα ταξίδια χωρίς τρίποντο, το χειρότερο σερί της ως φιλοξενούμενη εδώ και τρία χρόνια. Εκτός ο επιθετικός Μπένετ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξέσπασε η Μπέρνλι, δύσκολη κατάσταση στην Μίλγουολ. Ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους (1.75).

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε στο Λούτον αλλά τσίμπησε τον πόντο (1-1) και παρέμεινε αήττητη πέμπτη σερί αγωνιστική, πιάνοντας κορυφή σε περίπτωση νίκης επί της Ρέντινγκ. Η ομάδα του Πολ Χεκινγκμπότομ έχει πέντε σερί εντός έδρας νίκες (τρεις φετινές), το καλύτερο σερί από τον Μάρτιο του 2019. Από το 2005-06 όμως δεν έχει ξεκινήσει σεζόν με τέσσερα στα τέσσερα ως γηπεδούχος. Εκτός oι τερματοφύλακες Φόδερινγχαμ (βασικός, μπορεί ντεμπούτο ο Αμισά), Ντέιβις και οι μπακ Κλαρκ, Ο' Κόνελ, Μπογκλ, αμφίβολοι Στίβενς, Ρόμπινσον (μπακ).

Η Ρέντινγκ πέρασε και από την έδρα της Μίλγουολ (0-1) πιάνοντας κορυφή καθώς έχει τρεις σερί νίκες από το ημίχρονο και χωρίς να δεχτεί γκολ (δύο σερί με ακριβές σκορ 1-0), όπως και τέσσερα τρίποντα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Η ομάδα του Πολ Ινς έχει πληρώσει ένα γκολ-γκολ ως τώρα στο πρωτάθλημα. Eκτός οι μπακ Νταν, Μουρ, οι μέσοι Τέτεκ, Ετζάρια, Μεϊτέ, Αζίζ,
αμφίβολος ο μπακ/χαφ Γκίνες-Ουόκερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υψηλές πτήσεις για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αλλά η Ρέντινγκ είναι.. φουριόζα και θέλει να κάνει την ζημιά. Πληρώνουν λίγο (1.57) οι “λεπίδες”, καλύτερα γκολ-γκολ (1.83) όπως και over.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ-ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Η Γουότφορντ μετά από δύο σερί ισοπαλίες υπέστη και την πρώτη ήττα της σεζόν εντός από την ΚΠΡ (2-3), μετρώντας μόνο ένα τρίποντο σε πέντε αγωνιστικές. Η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς πάντως είναι αήττητη εννέα σερί ματς με Μίντλεσμπρο από το 2012. Eκτός οι μέσοι Ντέλε – Μπασιρού, Καλού, Λουζά, αμφίβολος ο μέσος Κλέβερλι και ο επιθετικός Μανάι. Ντεμπούτο για τον επιθετικό Ντέιβις (δανεικό από Βίλα), οι επιθετικοί Ζ. Πέδρο και Σαρ είναι προς αποχώρηση αλλά μέχρι τότε υπολογίζονται.

Η Μίντλεσμπρο έκανε καλή εμφάνιση απέναντι στη Σουόνσι και πήρε την πρώτη νίκη της σεζόν (2-1) αναπνέοντας βαθμολογικά. Η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ πάντως έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα ματς. Εκτός έδρας έχει πρόβλημα καθώς έχει κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία 14 ταξίδια της στο πρωτάθλημα, ενώ στην έδρα της Γουότφορντ δεν έχει σκοράρει καν στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις της το 2012. Πληρώνει τέσσερα over σε πέντε αγωνιστικές. Eκτός ο επιθετικός Άκπομ και ο τερματοφύλακας Στέφεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χρειάζεται τη νίκη για να μην μείνει κι άλλο πίσω η Γουότφορντ, ανάσανε η Μίντλεσμπρο με την πρώτη νίκη. Πληρώνει καλά ο άσος (2.50).

Βαθμολογία -

30/08/2022Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 12 6 4 0 2 7 6 1
2 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 11 6 3 2 1 10 5 5
3 Χαλ Χαλ 11 6 3 2 1 10 10 0
4 Νόριτς Νόριτς 10 6 3 1 2 7 5 2
5 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 9 5 2 3 0 8 2 6
6 Μπέρνλι Μπέρνλι 9 6 2 3 1 11 7 4
7 Γουότφορντ Γουότφορντ 9 6 2 3 1 6 5 1
8 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 9 6 3 0 3 6 8 -2
9 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 8 6 2 2 2 11 9 2
10 Πρέστον Πρέστον 8 6 1 5 0 1 0 1
11 ΚΠΡ ΚΠΡ 8 6 2 2 2 9 9 0
12 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 8 6 2 2 2 8 8 0
13 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 8 6 2 2 2 8 9 -1
14 Κάρντιφ Κάρντιφ 8 6 2 2 2 3 4 -1
15 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 7 6 1 4 1 10 8 2
16 Μίλγουολ Μίλγουολ 7 6 2 1 3 7 9 -2
17 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 7 6 2 1 3 6 8 -2
18 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 6 6 1 3 2 9 10 -1
19 Λούτον Λούτον 6 6 1 3 2 4 5 -1
20 Γουίγκαν Γουίγκαν 6 5 1 3 1 4 7 -3
21 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 5 6 1 2 3 3 6 -3
22 Σουόνσι Σουόνσι 5 6 1 2 3 5 10 -5
23 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 4 5 1 1 3 7 8 -1
24 Κόβεντρι Κόβεντρι 1 3 0 1 2 5 7 -2
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr