Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Λιγκ: Το βιολί του ο Χάαλαντ

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022 - 02:48

Η Σίτι μπορεί να συνεχίσει νικηφόρα το Σάββατο στην Πρέμιερ Λιγκ με σκόρερ τον Χάαλαντ.

Πρέμιερ Λιγκ: Το βιολί του ο Χάαλαντ

Ενισχυμένες Τσέλσι και Νότιγχαμ

ΤΣΕΛΣΙ - ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Η Τσέλσι προηγήθηκε στο Σαουθάμπτον με Στέρλινγκ (γκολ δύο σερί αγωνιστικές), αλλά δέχτηκε τέρμα σε τέταρτο σερί ματς (ισάριθμα over 2.5) και έχασε δεύτερη φορά σε τρεις αγωνιστικές. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ μετά το λονδρέζικο ντέρμπι έχει Ντίναμο Ζ. εκτός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός ο μπακ Αλόνσο και οι μέσος Καντέ, επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Γκάλαχερ. Πήρε τον στόπερ Φοφανά από Λέστερ με ποσό ρεκόρ καθώς και τον επιθετικό Ομπαμεγιάνγκ από την Μπαρτσελόνα αλλά είναι αμφίβολος, όπως και το έτερο νέο απόκτημα, ο δανεικός από τη Γιούβε μέσος Ζακάρια, στη Λεβερκούζεν ο επιθετικός Χάντσον-Οντόι.

Η Γουέστ Χαμ με Τότεναμ πήρε την ισοπαλία και έμεινε δεύτερη αγωνιστική αήττητη πριν το δεύτερο σερί λονδρέζικο ντέρμπι. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες έχει όμως κρατήσει μόνο μία ανέπαφη εστία ως τώρα, ενώ δεν έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ σε αγώνα της στο πρωτάθλημα. Aκολουθεί η Στεάουα εντός στο Κόνφερενς Λιγκ. Eκτός ο μπακ Αγκέρ, αμφίβολοι Ντόσον, Τζόνσον (μπακ) και Σκαμάκα (επιθετικός), έκανε ντεμπούτο ο νέος μέσος Πακετά.
EKTIMHΣΗ: H Tσέλσι έχει πρόβλημα μπροστά και αν δεν προλάβει ο Ομπαμεγιάνγκ θα δυσκολευτεί απέναντι στη Γουέστ Χαμ που σιγά – σιγά βελτιώνεται. Περιμένουμε κλειστό παιχνίδι και under 2.5.


ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ - ΛΙΝΤΣ

Η Μπρέντφορντ βρέθηκε πίσω τρίτο σερί παιχνίδι κόντρα στην Πάλας, μένοντας όμως σε δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία 1-1, καθώς ισοφάρισε και πάλι μετά το 80ό λεπτό, ωστόσο δεν έχει νίκη τρεις αγωνιστικές. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ έχει σκοράρει σε όλα τα ματς φέτος, αλλά έχει κρατήσει μόνο μία ανέπαφη εστία, ενώ έχει προηγηθεί μόνο σε μία από τις πέντε αγωνιστικές. Εκτός ο μπακ Πίνοκ, αμφίβολοι οι μπακ Άγιερ, Γιάνσον και οι μέσοι Νόργκααρντ, Κανός.

Η Λιντς συνεχίζει την καλή πορεία παρά το γεγονός ότι έμεινε στο Χ με Έβερτον μεσοβδόμαδα και έχει μόνο μία ήττα στη σεζόν. Η ομάδα του Τζέσι Μαρς έχει κρατήσει μόνο μία φορά ανέπαφη εστία. Μακριά από την έδρα της μόνο δύο φορές δε δέχτηκε γκολ στα τελευταία 14 ματς Πρέμιερ Λιγκ. Eκτός Ντάλας, Κούπερ, Έιλινγκ, Φίρπο (μπακ) αμφίβολος ο Ροντρίγκο (επιθετικός, αρχισκόρερ, μεγάλη απώλεια αν λείψει).
EKTIMHΣΗ: Μυρίζει Χ αυτό το ματς καθώς είναι το αγαπημένο αποτέλεσμα των γηπεδούχων φέτος, ενώ η Λιντς αν δεν παίξει ο Ροντρίγκο δύσκολα θα μπορέσει να «τσιμπήσει» διπλό.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ - ΚΡ. ΠΑΛΑΣ

Η Νιούκαστλ προηγήθηκε με το νέο απόκτημα Ίσακ στην έδρα της Λίβερπουλ αλλά τελικά λύγισε στην τελευταία φάση και υπέστη την πρώτη ήττα της στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας πλέον τέσσερα σερί ματς χωρίς νίκη. Η ομάδα του Έντι Χάου δέχεται γκολ σε τρία σερί παιχνίδια πρωταθλήματος, όμως στα τελευταία 12 εντός έδρας ματς Πρέμιερ Λιγκ έχει χάσει μόνο από Λίβερπουλ. Εκτός ο μπακ Κραφτ, οι μέσοι Γκιμαράες, Σέλβι και ο επιθετικός Γουίλσον, αμφίβολος ο εξτρέμ Σεντ Μαξιμέν (παίκτης – κλειδί).

Η Πάλας προηγήθηκε κόντρα στην Μπρέντφορντ με τον Ζαχά να σκοράρει σε τρίτη από τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, αλλά έμεινε χωρίς νίκη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά σκοράρει και πληρώνει το γκολ – γκολ και στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια της. Μακριά από την έδρα της στο πρωτάθλημα έχει πέντε σερί γκολ – γκολ και επτά ματς χωρίς ανέπαφη εστία. Εκτός ο τερματοφύλακας Μπάτλαντ, οι μπακ Τόμκινς, Φέργκιουσον και ο μέσος ΜακΆρθουρ.
EKTIMHΣΗ: H Νιούκαστλ παρά την ήττα στο Άνφιλντ έδειξε για άλλη μία φορά τη δύναμή της και ειδικά εντός με τον Έντι Χάου δύσκολα χάνει. Η Πάλας είναι αξιόμαχη αλλά μακριά από το γήπεδό της δεν έχει τόσο καλά αποτελέσματα. Ο άσος έχει τον πρώτο λόγο.

ΝΟΤΙΓΧΑΜ - ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ

Η Νότιγχαμ δεν πρόβαλλε αντίσταση στη Σίτι και υπέστη δεύτερη σερί ήττα, τη βαρύτερη μετά την επιστροφή της στα «σαλόνια». Η ομάδα του Στιβ Κούπερ αν και δεν έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ σε αγώνα φέτος, όποτε σκόραρε δεν έχασε, ενώ στις τρεις ήττες της η εστία της έχει παραβιαστεί τουλάχιστον δύο φορές. Τελευταία εντός έδρας νίκη επί της Μπόρνμουθ το 2015. Εκτός οι μπακ Ρίτσαρντς, Νιακατέ και ο μέσος Μανγκάλα, πήρε τον αρ. μπακ Λόντι δανεικό από Ατλέτικο.

Η Μπόρνμουθ με υπηρεσιακό τεχνικό τον Γκάρι Ο' Νιλ μετά την απόλυση του Σκοτ Πάρκερ, πήρε την ισοπαλία με Γουλβς έπειτα από τρεις σερί ήττες, αλλά το επιθετικό πρόβλημα παραμένει καθώς δεν έχει καν σκοράρει στις τέσσερις αγωνιστικές μετά τη νίκη της πρεμιέρας. Δεν έχει πληρώσει ακόμα το γκολ – γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ δεν έχει ισοπαλία στα τελευταία 16 εκτός έδρας ματς σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός Ρόθγουελ, Πίρσον (μέσοι) και ο μεσοεπιθετικός Μπρουκς, αμφίβολος ο μέσος Στάνισλας. Πήρε τον μπακ Στίβενς δανεικό από Σαουθάμπτον.
EKTIMHΣΗ: Πολύ κρίσιμο ματς για τις δύο νεοφώτιστες, δίνουμε προβάδισμα στη Νότιγχαμ λόγω έδρας αλλά και της αναξιόπιστης άμυνας της Μπόρνμουθ

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΦΟΥΛΑΜ

Η Τότεναμ παραμένει αήττητη συνολικά σε 11 σερί ματς Πρέμιερ Λιγκ, ενώ έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία 16. Εντός έχει πέντε σερί νίκες, στα τελευταία εννέα ως γηπεδούχος δεν δέχεται πάνω από ένα γκολ. Ο Κέιν έχει 42 γκολ σε λονδρέζικα ντέρμπι, ακολουθεί Μαρσέιγ εντός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αμφίβολοι οι μέσοι Μπεντανκούρ, Χιλ, ο μπακ Ρομέρο και ο επιθετικός Λούκας, έφυγαν Ρεγιλόν (μπακ) και Γουίνκς (μέσος).

Η Φούλαμ έχει μόνο μία ήττα φέτος, με τον Μίτροβιτς να έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια που η ομάδα του Μάρκο Σίλβα βρίσκει δίχτυα, πετυχαίνοντας μάλιστα πάντα γκολ στο στο β' ημίχρονο. Εκτός έδρας πάντως δεν έχει καταφέρει ακόμα να νικήσει, με μόνο ένα διπλό στα τελευταία 16 ταξίδια σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Τελευταία νίκη στην έδρα της Τότεναμ το 2013. Eκτός ο εξτρέμ Σόλομον και ο μέσος Γουίλσον. Πήρε τον επιθετικό Βινίσιους από την Μπενφίκα και τον μέσο Τζέιμς από τη Λιντς.
EKTIMHΣΗ: Κέιν εναντίον Μίτροβιτς, ό, τι πρέπει το ματς για over 2.5 σε συνδυασμό με νίκη της Τότεναμ.

ΓΟΥΛΒΣ - ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Η Γουλβς έχασε πολλές ευκαιρίες στο Μπόρνμουθ αλλά περιορίστηκε σε δεύτερο σερί (και τρίτο στα τελευταία τέσσερα ματς) Χ, ψάχνοντας ακόμα την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μπρούνο Λάγκε πλέον δεν έχει τρίποντο σε 12 σερί αγώνες Πρέμιερ Λιγκ, ενώ φέτος έχει σκοράρει μόνο δύο φορές. Ο επιθετικός Χιμένες σκόραρε πέρσι και στα δύο ματς με Σαουθάμπτον. Εκτός ο μέσος Τσικίνιο, μπορεί να κάνει ντεμπούτο ο νέος επιθετικός Κάλαϊτζιτς που αποκτήθηκε από Στουτγκάρδη.

Η Σαουθάμπτον βρέθηκε πίσω στο σκορ μεσοβδόμαδα με Τσέλσι αλλά κατάφερε να πάρει τη δεύτερη φετινή νίκη, αμφότερες με σκορ 2-1 και ανατροπή. Η ομάδα του Ραλφ Χάζενχουτλ ακόμα πάντως δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη εστία, πληρώνοντας μόνο ένα under 2.5 φέτος. Μακριά από το γήπεδό της μάλιστα δέχεται γκολ σε 16 σερί αγώνες πρωταθλήματος. Τελευταία νίκη στην έδρα της Γουλβς το 2007. Εκτός Λιβραμέντο (μπακ), αμφίβολος ο μέσος Λάβια που σκόραρε στο τελευταίο ματς. Πήρε τον μπακ Μέιτλαντ-Νάιλς από Άρσεναλ.
EKTIMHΣΗ: Η Σαουθάμπτον τα έχει πάει καλά με ομάδες όπως Γιουνάιτεντ και Τσέλσι και μπορεί να τσιμπήσει ισοπαλία απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η Άστον Βίλα πάλεψε στην έδρα της Άρσεναλ αλλά υπέστη τρίτη σερί ήττα και τέταρτη στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα φετινά παιχνίδια της και είναι ιδιαίτερα ευάλωτη το τελευταίο 20λεπτο, όπου πάντα παραβιάζεται η εστία της φέτος. Έχει εννέα σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις από τη Μάντσεστερ Σίτι, τελευταία φορά που τη νίκησε εντός ήταν το 2013. Εκτός ο μπακ Κάρλος. Πήρε τον μπακ Μπέντναρεκ από τη Σαουθάμπτον και τον μέσο Ντεντόνκερ από τη Γουλβς.

Η Μάντσεστερ Σίτι με δεύτερο σερί χατ-τρικ του Χάαλαντ (σκοράρει σε τρίτο συνεχόμενο ματς) πήρε δεύτερη σερί νίκη με Νότιγχαμ, πληρώνοντας τέταρτο συνεχόμενο over 3.5 και παραμένοντας αήττητη, μόνο πίσω από την Άρσεναλ στη βαθμολογία. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει χάσει εδώ και πάνω από έναν χρόνο και συγκεκριμένα σε 20 σερί ματς εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Aκολουθεί η Σεβίλλη εκτός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός ο μπακ Λαπόρτ, αμφίβολος ο μπακ Ακέ και οι μέσοι Φίλιπς, Γκρίλις. Πήρε τον μπακ Ακάντζι από τη Ντόρτμουντ.
EKTIMHΣΗ: Απλά πράγματα, νίκη της Σίτι με γκολ Χάαλαντ.

Βαθμολογία -

02/09/2022Premier League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
2 Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Σίτι 13 5 4 1 0 19 5 14
3 Τότεναμ Τότεναμ 11 5 3 2 0 10 4 6
4 Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον 10 5 3 1 1 6 3 3
5 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9 5 3 0 2 5 7 -2
6 Λίβερπουλ Λίβερπουλ 8 5 2 2 1 15 6 9
7 Λιντς Λιντς 8 5 2 2 1 8 5 3
8 Φούλαμ Φούλαμ 8 5 2 2 1 8 7 1
9 Σαουθάμπτον Σαουθάμπτον 7 5 2 1 2 7 9 -2
10 Τσέλσι Τσέλσι 7 5 2 1 2 6 8 -2
11 Μπρέντφορντ Μπρέντφορντ 6 5 1 3 1 10 7 3
12 Νιούκαστλ Νιούκαστλ 6 5 1 3 1 7 6 1
13 Κρίσταλ Πάλας Κρίσταλ Πάλας 5 5 1 2 2 7 9 -2
14 Γουέστ Χαμ Γουέστ Χαμ 4 5 1 1 3 2 6 -4
15 Νότιγχαμ Φόρεστ Νότιγχαμ Φόρεστ 4 5 1 1 3 2 11 -9
16 Μπόρνμουθ Μπόρνμουθ 4 5 1 1 3 2 16 -14
17 Έβερτον Έβερτον 3 5 0 3 2 4 6 -2
18 Γουλβς Γουλβς 3 5 0 3 2 2 4 -2
19 Άστον Βίλα Άστον Βίλα 3 5 1 0 4 4 9 -5
20 Λέστερ Λέστερ 1 5 0 1 4 6 11 -5
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Relegation - Championship

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr