Ποδόσφαιρο

Α’ Φινλανδίας: Πονταρίσματα σε Κουόπιο

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:07

Η προσφάτως Κυπελλούχος Κουόπιο δοκιμάζεται στην έδρα της Σεϊναγιόεν και το διπλό έχει πάρει ήδη παιχνίδι στην στοιχηματική αγορά.


Α’ Φινλανδίας: Πονταρίσματα σε Κουόπιο

2η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος για τις θέσεις 7-12.

ΧΕΛΣΙΝΓΚΦΟΡΣ - ΙΛΒΕΣ

Μια απο τα ίδια για την Χέλσινγκφορς που ήταν σε ακόμα ένα παιχνίδι κάκιστη και ηττήθηκε με 4-1 εκτός από την Ούλου, έχοντας μάλιστα και αριθμητικό μειονέκτημα από το 13ο λεπτό. Παραμένει με μόλις μια νίκη από την αρχή της φετινής περιόδου και δειχνει ανήμπορη να απεγκλωβιστεί από την τελευταία θέση.

Αν και προηγήθηκε, η Ιλβες έπαιξε με τον χρόνο και το πλήρωσε γνωριζοντας την ήττα από την Βάασα. Τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη για την ομάδα του Τόνι Κάλιο (και μια νίκη στα δέκα τελευταία ματς πρωταθλήματος) και ουσιαστικά δεν έχει «καθαρίσει» ακόμα οριστικά με την υπόθεση παραμονής.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χέλσινγκφορς ρίχνει ένα από τα τελευταία χαρτιά για να απεγκλωβιστεί από τα χαμηλα. Στη μετριότητα πάντως και η Ιλβες και δεν μπορούμε να την εμπιστευθούμε στο 1.65. Το προσπερνάμε.


ΛΑΧΤΙ - ΒΑΑΣΑ

Πάλεψε στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, αλλά η Λάχτι κατέρρευσε μετά το πρώτο γκολ και γνώρισε βαριά ήττα με 6-0 από την Μάριεχαμν. Χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς (με τρεις ήττες) η ομάδα του Μίκο Μανίλα που πλέον χρειάζεται ένα καλό σερί νικών για να μπορέσει να ξεφύγει από την προτελευταία θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου-υποβιβασμού.

Με ανατροπή στο σκορ, η Βάασα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ιλβες με 2-3. Άφησε έτσι πίσω της, ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη και πρωτίστως έχτισε διαφορά από την ουρά. Μόλις μια φορά στα δέκα τελευταία ματς, κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι… πασχίζουν για βαθμούς ενώ η Βάασα διατηρεί απόσταση ασφαλείας από την ουρά. Δύσκολο ματς, κρατάμε το αμφίτερμα που προσφέρεται πάντως σε διαβασμένη τιμή.


ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ - ΟΥΛΟΥ

Μπορεί να ζορίστηκε αρκετά στο πρώτο μισάωρο, όμως η Μάριεχαμν όταν ανέβασε την απόδοση της και προηγήθηκε στο σκορ, είχε εύκολο έργο στην συνέχεια, επικρατώντας με 6-0 εντός της Λάχτι. . Δυο σερί νίκες για την ομάδα του Ντάνιελ Νόρμεν που θέλει να έχει ανάλογη συνέχεια ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.

Από την στιγμή που είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 13ο λεπτό, η Ούλου δεν συνάντησε δυσκολίες για να καταβάλει την αντίσταση της Χέλσινγκφορς με 4-1 εντός. Δυο σερί νίκες (και αήττητο τεσσάρων αγώνων) για την ομάδα του Ρικάρντο Ντουάρτε που πλέον είναι αδιάφορη στα τελευταία ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που εξασφάλισαν τον πρώτο τους στόχο. Δεν μπλέκουμε με σημείο, κρατάμε τον συνδυασμό γκολ/γκολ με over (2.00).

2η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος για τις θέσεις 1-6.

ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ - ΧΑΚΑ

Εξελίξεις στο στρατόπεδο της Ιντερ Τούρκου που μετά και τον χαμένο τελικό κυπέλλου (1-0 από την Κουόπιο), ο Ισπανός τεχνικός, Μιγκέλ Γκράου αποτελεί παρελθόν. Στην θέση του σαν υπηρεσιακός, ο βοηθός του, Ραμίρο Μουνόθ σε μια προσπάθεια να σωθεί η σεζόν με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μόλις μια ήττα στα επτά τελευταία ματς στο πρωτάθλημα.

Μπορεί να μην έχει δώσει ακόμα αγώνα για τα πλει-οφ, όμως η Χάκα μετά την εξέλιξη στο κύπελλο (κατάκτηση από Κουόπιο) έχει την ευκαιρία να διατηρηθεί στην 4η θέση και να κερδίσει την έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου. Τρεις διαδοχικές νίκες για την ομάδα του Τεεμού Ταίνιο, που έχει τον τρόπο σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, να βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με υπηρεσιακό τεχνικό η Ιντερ, βελτιωμένη η Χάκα. Δεν βγαίνει άκρη με σημείο, κρατάμε το αμφίτερμα που προσφέρεται πάντως σε «διαβασμένη» τιμή.


ΣΕΪΝΑΓΙΟΕΝ - KOYΟΠΙΟ

Η Σεϊναγιόεν πάλεψε το παιχνίδι με την πρωτοπόρο Ελσίνκι, αλλά έμεινε με τις εντυπώσεις καθώς λύγισε στο 87΄. Τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία για την ομάδα του Ισπανού τεχνικού, Χοακίν Γκόμεζ που ψάχνει πλέον την υπέρβαση στα πλέι οφ. Τιμωρημένος ο βασικός μέσος Χετεμάι.

Ο πρώτος στόχος για την Κουόπιο επιτεύχθηκε καθώς κατέκτησε το κύπελλο (1-0 επί της Ιντερ Τούρκου στον τελικό) και πλέον στοχεύει και στο πρωτάθλημα για να κάνει το νταμπλ. Αήττητη στο πρωτάθλημα στα τρία τελευταία και συνεχίζει την καταδίωξη της Ελσίνι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μαχητική αλλά με συγκεκριμένο «ταβάνι» η Σεϊναγιόεν. Φόρμα και κίνητρο αβαντάρουν και το 1.95 κρίνεται αποδεκτό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr