Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Λιγκ: Γκολ στο Βόρειο Λονδίνο

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022 - 01:11

Άρσεναλ και Τότεναμ προσφέρουν γκολ και θέαμα το Σάββατο στην επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας.

Πρέμιερ Λιγκ: Γκολ στο Βόρειο Λονδίνο

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΤΟΤΕΝΑΜ

Η πρωτοπόρος Άρσεναλ κέρδισε άνετα την προηγούμενη αγωνιστική την Μπρέντφορντ και επανήλθε στις νίκες. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα εντός δέχεται γκολ σε οκτώ σερί, αλλά μετρά έξι σερί τρίποντα. Είναι αήττητη στα εντός έδρας ντέρμπι με Τότεναμ από το 2010 με μόνο μία ήττα στα τελευταία 29. Ακολουθεί η Μπόντο Γκλιμτ εντός στην Ευρώπη. Εκτός ο εξτρέμ Νέλσον και οι μέσοι Ελνενί, Σμιθ Ρόου, αμφίβολος ο μέσος Πάρτεϊ και οι μπακ Ζιντσένκο, Σοάρες, Τίρνι.

Η Τότεναμ είναι μία από τις δύο αήττητες με τη δεύτερη καλύτερη επίθεση. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε σκοράρει τουλάχιστον μία φορά σε 10 σερί με Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Κέιν πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ντέρμπι Β. Λονδίνου με 13 γκολ, ο Σον έχει 4 γκολ και 2 ασίστ στα πέντε τελευταία με «κανονιέρηδες». Ακολουθεί Άιντραχτ εκτός στην Ευρώπη. Aμφίβολος ο επιθετικός Λούκας, ο βασικός τερματοφύλακας Γιορίς, ο μέσος Κουλουσέφσκι και ο μπακ Ντέιβις.

EKTIMHΣΗ: Το ντέρμπι έχει όλα τα φόντα για να προσφέρει πλούσιο θέαμα με γκολ-γκολ και over.

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ-ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ

Η Μπόρνμουθ παραμένει αήττητη σε τρεις σερί αγωνιστικές και ο υπηρεσιακός τεχνικός Γκάρι Ο' Νιλ πιθανότατα θα μείνει μόνιμα, με τον σύλλογο να βρίσκεται κοντά στο να περάσει στα χέρια νέου Αμερικανού ιδιοκτήτη. Ο Μπίλινγκ έχει σκοράρει στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές και είναι από τους παίκτες κλειδιά της ομάδας, καθώς μετρά 20 γκολ και 14 ασίστ από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν. Εκτός οι Λ. Κέλι, Φρέντερικς (μπακ), Πίρσον, Ρόθγουελ (μέσοι) και ο μεσοεπιθετικός Μπρουκς.

Επέστρεψε στις ήττες μετά από τρεις αγωνιστικές κόντρα στην Άρσεναλ και μπορεί να έχει χάσει μόνο δύο ματς, αλλά έχει και μόλις δύο νίκες. Στα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος της ομάδας του Τόμας Φρανκ έχουν σημειωθεί 27 γκολ, ενώ η ίδια έχει δεχτεί τα διπλάσια σε σχέση με το ίδιο περσινό σημείο. Δεν έχει ανέπαφη εστία σε 19 σερί ταξίδια Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός ο μέσος Νόργκααρντ και ο εξτρέμ Λιούις – Πότερ, αμφίβολος ο μπακ Πίνοκ.

EKTIMHΣΗ: Αναμένεται ανοικτό ματς, πιθανό το γκολ – γκολ με τον Τόνι να επιστρέφει στο σκοράρισμα για την Μπρέντφορντ.

ΚΡ. ΠΑΛΑΣ-ΤΣΕΛΣΙ

Η Πάλας προέρχεται από δύο σερί ισοπαλίες και έχει τα περισσότερα Χ (18) από οποιαδήποτε άλλη στην κατηγορία από το ξεκίνημα της προηγούμενης σεζόν, αν και η ισοπαλία δεν έχει εμφανιστεί στα τελευταία 22 με Τσέλσι. Η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά έχει μόνο μία ήττα σε 9 εντός έδρας παιχνίδια, όμως απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο έχει χάσει και τα 9 τελευταία ανεξαρτήτως έδρας. Εκτός ο τερματοφύλακας Μπάτλαντ, οι μπακ Τόμκινς, Φέργκιουσον, αμφίβολος ο μέσος ΜακΆρθουρ.

Η Τσέλσι κάνει νέο ξεκίνημα με τον Γκρέιαμ Πότερ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Οι «μπλε» έχουν οκτώ νίκες στα τελευταία εννέα εκτός έδρας ντέρμπι Λονδίνου για την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά μετρούν τρεις ήττες στα τελευταία πέντε ταξίδια πρωταθλήματος, όσες είχαν στα προηγούμενα 26. Ο Πούλισιτς έχει πέντε γκολ σε ισάριθμα ματς με Πάλας, τρία εκτός έδρας. Ακολουθεί η Μίλαν εντός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αμφίβολος ο βασικός τερματοφύλακας Μεντί, o μπακ Κουκουρέγια και ο μέσος Καντέ.

EKTIMHΣΗ: Δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα αντιδράσει η Τσέλσι με τον νέο προπονητή, αλλά συνήθως βρίσκει τον δρόμο προς τη νίκη σε αυτό το γήπεδο. Διπλό.

ΦΟΥΛΑΜ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Η Φούλαμ έχει τρεις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ, όσες στα προηγούμενα 30 μαζί στα σαλόνια. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έχει πληρώσει γκολ-γκολ και over σε όλα τα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος εκτός από ένα. Έχει 12 νίκες Πρέμιερ Λιγκ με Νιούκαστλ, τις περισσότερες απέναντι σε μία συγκεκριμένη αντίπαλο στην κατηγορία. Eκτός ο μπακ Ρόμπινσον και ο μέσος Γουίλσον, τιμωρημένος ο καλός αμυντικός μέσος Παλίνια, αμφίβολος ο εξτρέμ Σόλομον.

Η Νιούκαστλ προέρχεται από δύο σερί Χ στο πρωτάθλημα και πέμπτο (τα τέσσερα με under) στα τελευταία έξι παιχνίδια, στα οποία αγνοεί τη νίκη. Η ομάδα του Έντι Χάου έχει μόνο δύο νίκες στα τελευταία εννέα ταξίδια της σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός Κραφτ (μπακ), Σέλβι (μέσος), Ντάρλοου (αναπλ. τερμ.) και οι επιθετικοί Ίσακ, Γουντ, αμφίβολοι οι μέσοι Άντερσον, Γκιμαράες, ο επιθετικός Γουίλσον και ο καλός εξτρέμ Σεντ Μαξιμέν, όλοι όμως με πιθανότητες επιστροφής.

EKTIMHΣΗ: Η Φούλαμ είναι δυνατή εντός, έχει καλή παράδοση με Νιούκαστλ και μπορεί να τη συνεχίσει με τον Μίτροβιτς να σκοράρει.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία να ανασυνταχθεί έχοντας μείνει πίσω στη βαθμολογία μετά την ισοπαλία με Έβερτον. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, είναι αήττητη 26 ματς πρωταθλήματος εντός, αλλά έχει δεχτεί το πρώτο γκολ σε τέσσερα από τα πέντε τελευταία εκεί. Ο Σαλάχ έχει 6 γκολ και 5 ασίστ σε 10 ματς με Μπράιτον. Ακολουθεί Ρέιντζερς εντός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός Κέλεχερ (αναπλ. γκολκίπερ), Ρόμπερτσον, Ράμζι (μπακ), Κεϊτά, Τζόουνς, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (μέσοι), αμφίβολος ο στόπερ Κονατέ.

Η Μπράιτον μπορεί να έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία 11 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, έχοντας την καλύτερη αμυντική επίδοση ως τώρα, αλλά αναγκάστηκε να αλλάξει προπονητή, με τον Ιταλό Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι να κάνει ντεμπούτο σε μία δύσκολη έδρα. Σε καλή φόρμα ο ΜακΆλιστερ, με τέσσερα γκολ στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια του στο πρωτάθλημα και τέρμα στα δ΄το προηγούμενα ταξίδια. Εκτός οι μέσοι Λαλάνα, Μόντερ, αμφίβολος ο εξτρέμ Σαρμιέντο και ο μέσος Εμουέπου.

EKTIMHΣΗ: H Λίβερπουλ μπορεί να επιστρέψει στα τρίποντα, με τον Σαλάχ να επιστρέφει επιτέλους στα γκολ.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΕΒΕΡΤΟΝ

Η Σαουθάμπτον προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες με 1-0 και έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της. Η ομάδα του Ραλφ Χάζενχουτλ δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη εστία φέτος, ενώ δέχεται το πρώτο γκολ και στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, τις περισσότερες φέτος από οποιαδήποτε άλλη στην κατηγορία. Κέρδισε το προηγούμενο εντός έδρας, αλλά δεν έχει δύο σερί τρίποντα ως γηπεδούχος στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Φεβρουάριο. Εκτός Λιβραμέντο (μπακ), Λάβια (μέσος).

Η Έβερτον προέρχεται από την πρώτη φετινή νίκη σε αήττητο πέντε αγωνιστικών (όλες under 2.5), αλλά με τέσσερις ισοπαλίες. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ έχει κρατήσει ανέπαφη εστία δύο σερί αγωνιστικές, τελευταία φορά με τρία συνεχόμενα ματς χωρίς να δεχτεί γκολ τον Μάρτιο του 2021. Έχει επτά ήττες στα εννέα τελευταία ταξίδια στο Σαουθάμπτον. Eκτός οι μπακ Πάτερσον Xoλγκέιτ, Γκόντφρι, Mίνα, ο μέσος Τάουνσεντ, αμφίβολος ο βασικός γκολκίπερ Πίκφορντ και ο επιθετικός Κάλβερτ-Λιούιν.

EKTIMHΣΗ: Δύσκολα σκοράρει η Σαουθάμπτον, πρόβλημα έχει και η Έβερτον στο γκολ. Under.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΓΟΥΛΒΣ

Η Γουέστ Χαμ ίσως ωφελήθηκε από τη διακοπή καθώς είχε δύο σερί ήττες, ενώ παραμένει με μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες εντός δεν έχει τρίποντο έξι σερί αγώνες Πρέμιερ Λιγκ, το χειρότερο σερί της ως γηπεδούχος από το 2003. Έχει τη χειρότερη επίθεση μαζί με την προσεχή αντίπαλο και είναι η μόνη που δεν έχει σκοράρει σε α' ημίχρονο. Ακολουθεί η Άντερλεχτ εκτός στην Ευρώπη. Eκτός οι μπακ Αγκέρ, Τζόνσον.

Η Γουλβς επέστρεψε στις ήττες με Σίτι και έχει πληρώσει ένα γκολ-γκολ σε 6 αγώνες, έχοντας μείνει σε 20 συνολικά ματς χωρίς τέρμα από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν. Η ομάδα του Μπρούνο Λάγκε έχει τη χειρότερη επίθεση, ενώ δεν έχει σκοράρει ακόμα σε β' ημίχρονο. Εκτός δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία ματς πρωταθλήματος. Εκτός ο μέσος Τσικίνιο και οι επιθετικοί Χιμένες, Κάλαϊτζιτς, τιμωρημένος ο στόπερ Κόλινς, αμφίβολος ο στράικερ Ντιέγκο Κόστα.

EKTIMHΣΗ: O Mπόουεν δεν έχει σκοράρει ακόμα για τη Γουέστ Χαμ και μπορεί να το κάνει.

Βαθμολογία -

30/09/2022Premier League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Άρσεναλ Άρσεναλ 18 7 6 0 1 17 7 10
2 Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Σίτι 17 7 5 2 0 23 6 17
3 Τότεναμ Τότεναμ 17 7 5 2 0 18 7 11
4 Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον 13 6 4 1 1 11 5 6
5 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12 6 4 0 2 8 8 0
6 Φούλαμ Φούλαμ 11 7 3 2 2 12 11 1
7 Τσέλσι Τσέλσι 10 6 3 1 2 8 9 -1
8 Λίβερπουλ Λίβερπουλ 9 6 2 3 1 15 6 9
9 Μπρέντφορντ Μπρέντφορντ 9 7 2 3 2 15 12 3
10 Νιούκαστλ Νιούκαστλ 8 7 1 5 1 8 7 1
11 Λιντς Λιντς 8 6 2 2 2 10 10 0
12 Μπόρνμουθ Μπόρνμουθ 8 7 2 2 3 6 19 -13
13 Έβερτον Έβερτον 7 7 1 4 2 5 6 -1
14 Σαουθάμπτον Σαουθάμπτον 7 7 2 1 4 7 11 -4
15 Άστον Βίλα Άστον Βίλα 7 7 2 1 4 6 10 -4
16 Κρίσταλ Πάλας Κρίσταλ Πάλας 6 6 1 3 2 7 9 -2
17 Γουλβς Γουλβς 6 7 1 3 3 3 7 -4
18 Γουέστ Χαμ Γουέστ Χαμ 4 7 1 1 5 3 9 -6
19 Νότιγχαμ Φόρεστ Νότιγχαμ Φόρεστ 4 7 1 1 5 6 17 -11
20 Λέστερ Λέστερ 1 7 0 1 6 10 22 -12
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Relegation - Championship

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr