Ποδόσφαιρο

Τσάμπιονσιπ: Κερδίζουν οι πρωτοπόροι

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022 - 01:24

Σέφιλντ Γιουν., Νόριτς και Ρέντινγκ μπορούν να συνεχίσουν νικηφόρα το Σάββατο στην Τσάμπιονσιπ.

Τσάμπιονσιπ: Κερδίζουν οι πρωτοπόροι

Στις 17:00

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ-ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Η Μπλάκμπερν συνεχίζει να είναι ασταθής εναλλασόμενη ανάμεσα σε τρίποντο και ήττα σε πέντε σερί αγωνιστικές, ενώ πλέον έχει χάσει πέντε από τα τελευταία επτά παιχνίδια της. Η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον δεν έχει Χ σε 15 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος και πληρώνει μόνο ένα γκολ – γκολ στα τελευταία επτά. Όμως έχει μόνο μία ήττα στα τελευταία 13 παιχνίδια απέναντι στη Μίλγουολ. Εκτός ο μπακ Μπαρνς και ο επιθετικός Γκάλαχερ, αμφίβολος ο μεσοεπιθετικός Σμόντιτς.

Η Μίλγουολ επέστρεψε στις νίκες με Μπλάκπουλ και πήρε βαθμολογική ανάσα, όμως είναι ασταθής με εναλλαγή νίκης-ήττας σε τέσσερις σερί αγώνες. Η ομάδα του Γκάρι Ρόουετ δεν έχει νίκη σε 10 σερί εκτός έδρας ματς (πέντε ήττες, πέντε Χ) και οι τελευταίες 11 ήττες της στην Τσάμπιονσιπ ανεξαρτήτως έδρας είναι χωρίς να σκοράρει. Τελευταία νίκη στο Μπλάκμπερν το 2012. Εκτός ο μέσος Λέοναρντ, μπορεί να επιστρέψει ο μπακ Χάτσινσον και ο επιθετικός Μπένετ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μίλγουολ δυσκολεύεται πολύ εκτός έδρας και η Μπλάκμπερν μπορεί να το εκμεταλλευτεί για να πάρει το τρίποντο.

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ-ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ

Η Μπλάκπουλ έχασε στην έδρα της Μίλγουολ και έχει δύο σερί ήττες και τρεις στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, έχοντας πλέον μόλις μία νίκη σε έξι αγωνιστικές και έχοντας κρατήσει μόνο μία ανέπαφη εστία σε αυτό το διάστημα. Η ομάδα του Μάικλ Άπλτοουν έχει τρεις νίκες ως τώρα στο πρωτάθλημα, όλες με ακριβές σκορ 1-0 από το ημίχρονο. Tελευταία νίκη εντός επί της Νόργουιτς το 2009. Εκτός Θαρμ (μπακ), Στιούαρτ, Φιορίνι (μέσος), Άντερσον (εξτρέμ), Μπίσλι (επιθετικός).

Η Νόργουιτς έμεινε στην ισοπαλία εντός με Γουέστ Μπρομ. μετά από έξι σερί τρίποντα, αλλά παραμένει στη μάχη της κορυφής με αήττητο επτά αγώνων. Η ομάδα του Ντιν Σμιθ έχει σκοράρει και στις εννέα τελευταίες αγωνιστικές, αλλά εκτός έδρας δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ σε α' ημίχρονο. Κέρδισε στην τελευταία επίσκεψή της στο Μπλάκπουλ, το 2014. Εκτός οι μπακ Χέιντεν, Γιαννούλης, αμφίβολοι οι μπακ Ομομπαμιντέλε, ΜακΚάλουμ, οι μέσοι Γκιμπς, Σόρενσεν και οι επιθετικοί Άιντα, Ρόου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άλλο ένα τρίποντο για τη Νόργουιτς, καιρός να το κάνει και από το ημίχρονο.

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ-ΚΠΡ

Η Μπρίστολ Σίτι προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και η διακοπή ίσως της έκανε καλό. Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον πληρώνει τρία σερί over και τέσσερα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Εξακολουθεί να έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα μαζί με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, καθώς έχει σκοράρει σε όλα τα ματς. Έχει τρεις σερί νίκες εντός, τελευταία φορά που πήρε τέσσερις συνεχόμενες ήταν τον Ιανουάριο του 2004. Εκτός ο μέσος Μπεναρούς, αμφίβολος ο μπακ Κάλας.

Η ΚΠΡ έχει αήττητο δύο αγώνων με ισάριθμες ανέπαφες εστίες, ενώ πλέον έχει μία ήττα σε έξι αγωνιστικές. Η ομάδα του Μάικλ Μπιλ έχει σκοράρει με τον Γουίλοκ στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια που κατάφερε να βρει δίχτυα. Σε καλή φόρμα είναι επίσης ο Σαΐρ με γκολ σε δύο από τα τέσσερα τελευταία ταξίδια, ενώ συνολικά έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες και έχει δώσει τις περισσότερες ασίστ στην κατηγορία. Εκτός οι μέσοι Ρίτσαρντς, Τόμας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Kαλή εντός έδρας η Μπρίστολ Σίτι, απρόβλεπτη η ΚΠΡ, αλλά μπορεί να σκοράρει και να συμβάλλει στο γκολ-γκολ.

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΜΠΕΡΝΛΙ

Η Κάρντιφ προέρχεται από ήττα στην έδρα της Χάντερσφιλντ και έχει πάρει μόλις πέντε πόντους -με μόνο μία νίκη- στα τελευταία επτά παιχνίδια, έχοντας πάρει εννέα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα του Στιβ Μόρισον είναι λίγο καλύτερη εντός, αλλά δεν έχει καταφέρει να σκοράρει πάνω από μία φορά ως γηπεδούχος στα τελευταία επτά παιχνίδια της από τον περασμένο Μάρτιο. Αμφίβολος ο μέσος Άνταμς, ο μπακ Κόλινς, ο μέσος Ραλς και οι επιθετικοί Ντέιβις, Ετέτε.

Η Μπέρνλι προηγήθηκε τρίτο σερί ματς και μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες επέστρεψε στις νίκες, για να παραμείνει αήττητη επτά αγώνες, με μόνο μία ήττα στη σεζόν. Η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί έχει σε πολύ καλή κατάσταση τον Ροντρίγκεζ, που έχει πέντε γκολ σε οκτώ εμφανίσεις φέτος. Έχει δύο σερί νίκες με Κάρντιφ, αλλά δεν τις έχει τριτώσει στο πρωτάθλημα από το 1994. Εκτός ο μέσος Γουέστγουντ, αμφίβολος ο μέσος Τουάιν και ο μπακ Λονγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπέρνλι δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει την άνοδο και μπορεί να πάρει το διπλό.

ΚΟΒΕΝΤΡΙ-ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Η Κόβεντρι προέρχεται από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, παραμένοντας στην τελευταία θέση, ούσα η μοναδική που δεν έχει τρίποντο, αλλά με λιγότερα ματς σε σχέση με τους υπόλοιπους. Η ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς κράτησε για πρώτη φορά ανέπαφη εστία φέτος κόντρα στην Μπέρμιγχαμ και στοχεύει στην παρθενική εντός έδρας νίκη πρωταθλήματος από τον Μάρτιο, στο μόλις δεύτερο ματς της σεζόν στο σπίτι της. Εκτός ο μέσος Κέλι, αμφίβολος ο μέσος Ο' Χερ, τιμωρημένος ο μέσος Αμέρ.

Η Μίντλεσμπρο έμεινε στο Χ εντός έδρας με τη Ρόδεραμ και είναι στην επικίνδυνη ζώνη με μία νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές, ενώ όλα τα ματς που έχασε φέτος ήταν στο γκολ. Η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ – ο οποίος έχει μόνο νίκες σε τρία ματς με Κόβεντρι στην καριέρα του ως προπονητής – δεν έχει κερδίσει στα επτά τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια Τσάμπιονσιπ από τον περασμένο Απρίλιο. Eκτός ο επιθετικός Άκπομ, αμφίβολος ο μπακ Λένιχαν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Μπόρο δεν κερίζει εύκολα εκτός έδρας αλλά τουλάχιστον σκοράρει, η Κόβεντρι θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Προϋποθέσεις για over.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ-ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ

Η Ρέντινγκ πέρασε από το Γουίγκαν όμως παραμένει ασταθής καθώς έχει εναλλαγή νίκης – ήττας στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Η ομάδα του Πολ Ινς (δεν έχει κερδίσει ποτέ σε τέσσερα παιχνίδια ως προπονητής τη Χάντερσφιλντ) πάντως έχει έξι νίκες στα προηγούμεννα εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος, όσες είχε πάρει σε 30 ματς πριν από αυτό, ενώ αγνοεί την ισοπαλία 13 σερί αγώνες. Eκτός οι μπακ Νταν, Μουρ και οι μέσοι Τέτεκ, Ετζάρια, Αζίζ, αμφίβολος ο μπακ Σαρ.

Η Χάντερσφιλντ επέστρεψε στις νίκες επί της Κάρντιφ με πρώτη ανέπαφη εστία πριν τη διακοπή μετά από τρεις σερί ήττες, ενώ κατά τη διάρκειά της βρήκε νέο προπονητή στο πρόσωπο του Σκωτσέζου Μαρκ Φόδερινγχαμ, ο οποίος δούλευε τα προηγούμενα χρόνια κυρίως στη Γερμανία με Χέρτα Βερ. και Ίνγκολσταντ. Προέρχεται από τρεις σερί εκτός έδρας ήττες, αλλά δεν είχε τέσσερις συνεχόμενες στο πρωτάθλημα από τον Απρίλιο του 2019. Εκτός ο μπακ Πίρσον και ο επιθετικός Σίμπσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δυνατή η Ρέντινγκ, ερωτηματικό η Χάντερσφιλντ, αλλά ο άσος έχει τον πρώτο λόγο.

ΡΟΔΕΡΑΜ-ΓΟΥΙΓΚΑΝ

Η Ρόδεραμ έμεινε με Μίντλεσμπρο σε πέμπτη ισοπαλία σε εννέα ματς, όμως υπέστη σοκ στη διακοπή καθώς ο Πολ Γουόρν με το τιμ του αποχώρησαν για την Ντέρμπι και την προπόνηση ανέλαβαν οι ποδοσφαιριστές Γουντ και Πέλτιερ! Έχει μείνει πίσω στο σκορ 38 λεπτά στο πρωτάθλημα, στη μοναδική της ήττα, όμως δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία ματς με τη Γουίγκαν στο πρωτάθλημα από το 2016. Aμφίβολοι οι μπακ Κιόσο, Χολ και ο μέσος Καγιόντε.

Η Γουίγκαν επέστρεψε στις ήττες μετά από δύο σερί νίκες και είναι στο μέσο της βαθμολογίας. Και τα τρία φετινά τρίποντα της ομάδας του Λιμ Ρίτσαρντσον είναι με ένα γκολ διαφορά. Εκτός έδρας έχει τρεις σερί νίκες, αλλά έχει να κάνει τέσσερις συνεχόμενες από τον Μάρτιο του 2015. Με Ρόδεραμ έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία εννέα εκτός στο πρωτάθλημα από το 2016-17. Εκτός οι Κάζενς (μπακ), Έντουαρντς (μέσος), αμφίβολος ο βασικός τερματοφύλακας Έιμος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σούπερ εκτός η Γουίγκαν, μπορεί να κάνει ακόμα μία ζημιά.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.-ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ήταν σούπερ πριν τη διακοπή και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με τέσσερις σερί νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ και αήττητο εννέα αγώνων. Η ομάδα του Πολ Χεκινγκμπότομ είναι η μόνη που έχει μόνο νίκες στην έδρα της, ενώ ο ΜακΜπέρνι είναι σε πολύ καλή κατάσταση με τέσσερα γκολ στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Εκτός o τερματοφύλακας Ντέιβις και οι μπακ Aχμέντχοτζιτς, Κλαρκ, Ο' Κόνελ, Ρόμπινσον, Φλεκ, αμφίβολοι Στίβενς, Λόου, Όζμπορν, Μπογκλ (μπακ).

Η Μπέρμιγχαμ μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν, είχε ανοδική πορεία πριν από τη διακοπή καθώς είναι αήττητη τρεις αγωνιστικές. Η νεανική ομάδα του Τζον Γιούστας είναι αρκετά επικίνδυνη εκτός έδρας, όπου έχει πάρει τις δύο από τις τρεις φετινές ήττες της. Θέλει να κερδίσει σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στην έδρα της Σέφιλντ Γιουν. για πρώτη φορά από το 2000. Eκτός οι μπακ Φρεντ, Ντιν, ο εξτρέμ Πλασέτα και οι μέσοι Γκάρντνερ, Γκόρντον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Nίκη της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, χωρίς να δεχτεί γκολ.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΠΡΕΣΤΟΝ

Η Σάντερλαντ βρέθηκε δύο φορές πίσω με Γουότφορντ αλλά τσίμπησε ισοπαλία και παραμένει ψηλά με μία ήττα σε τέσσερα παιχνίδια. Όλες οι φετινές ήττες της ομάδας του Τόνι Μόουμπρεϊ είναι με ένα γκολ διαφορά, ενώ εντός δεν έχει σκοράρει μόνο μία φορά στα τελευταία οκτώ ματς πρωταθλήματος. Ο Κλαρκ έχει 3 γκολ και 4 ασίστ στις 10 φετινές εμφανίσεις του. Εκτός ο μέσος Γουίντσεστερ, ο μπακ Μπάλαρντ και ο αρχισκόρερ Στιούαρτ, αμφίβολος ο επιθετικός Σιμς.

Η Πρέστον έχασε πριν τη διακοπή από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και έμεινε χωρίς νίκη τρίτη σερί αγωνιστική. Η ομάδα του Μπράιαν Λόου πληρώνει μόνο under 2.5 στο πρωτάθλημα, καθώς έχει ταυτόχρονα και την καλύτερη άμυνα αλλά και τη χειρότερη επίθεση, με τα τρία γκολ που έχει πετύχει μετά από δέκα αγωνιστικές να ισοφαρίζουν το χειρότερο επιθετικό ρεκόρ σε αυτό το σημείο της σεζόν στην ιστορία της κατηγορίας. Εκτός o μπακ Ντιαμπί, αμφίβολος ο επιθετικός Γούντμπερν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβάδισμα για νίκη η Σάντερλαντ, αλλά το under παίζει πάντα στα ματς της Πρέστον.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ.-ΣΟΥΟΝΣΙ

Η Γουέστ Μπρομ. προηγήθηκε νωρίς στην έδρα της Νόργουιτς αλλά έμεινε στην ισοπαλία και δεν έχει νίκη πέντε αγωνιστικές με τέσσερα Χ σε αυτό το διάστημα, έχοντας μόνο μία νίκη όλη τη σεζόν και επτά ισοπαλίες σε δέκα ματς. Η ομάδα του Στιβ Μπρους πληρώνει έξι σερί γκολ – γκολ. Η μοναδική της νίκη είναι εντός έδρας, όπου ο Τόμας-Ασάντε σκοράρει σε δύο σερί αγώνες. Εκτός ο επιθετικός Ντάικ και ο μπακ Ατζάγι.

Η Σουόνσι κέρδισε τη Χαλ και έχει δύο νίκες στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, αλλά είναι ασταθής και δεν έχει δύο σερί τρίποντα στο πρωτάθλημα από τον Απρίλιο. Η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν πάντως όταν κερδίζει φέτος το κάνει χωρίς να δεχτεί γκολ. Έχει δύο τρίποντα φέτος εντός έδρας αλλά είναι τα μοναδικά στα τελευταία δέκα στο πρωτάθλημα ως γηπεδούχος. Εκτός ο μέσος Γουόλς και o επιθετικός Κάλεν, αμφίβολος ο μπακ Λατιμποντιέρ και ο μέσος Άλεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπρόμιτς έχει έφεση στο Χ, κάτι που δεν θα χαλούσε τη δυνατή Σουόνσι.

Βαθμολογία -

30/09/2022Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 23 10 7 2 1 19 5 14
2 Νόριτς Νόριτς 20 10 6 2 2 16 9 7
3 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 18 10 6 0 4 10 14 -4
4 Μπέρνλι Μπέρνλι 17 10 4 5 1 17 10 7
5 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 15 10 4 3 3 16 11 5
6 ΚΠΡ ΚΠΡ 15 10 4 3 3 14 11 3
7 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 15 10 5 0 5 11 13 -2
8 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 14 9 3 5 1 12 6 6
9 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 14 10 4 2 4 19 16 3
10 Γουότφορντ Γουότφορντ 14 10 3 5 2 11 11 0
11 Λούτον Λούτον 13 10 3 4 3 11 10 1
12 Γουίγκαν Γουίγκαν 13 9 3 4 2 9 11 -2
13 Μίλγουολ Μίλγουολ 13 10 4 1 5 11 14 -3
14 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 12 10 3 3 4 11 11 0
15 Πρέστον Πρέστον 12 10 2 6 2 3 4 -1
16 Σουόνσι Σουόνσι 12 10 3 3 4 10 12 -2
17 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 12 10 3 3 4 8 10 -2
18 Κάρντιφ Κάρντιφ 11 10 3 2 5 7 11 -4
19 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 11 10 3 2 5 10 15 -5
20 Χαλ Χαλ 11 10 3 2 5 11 21 -10
21 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 10 10 1 7 2 15 14 1
22 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 10 10 2 4 4 13 15 -2
23 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 7 9 2 1 6 9 13 -4
24 Κόβεντρι Κόβεντρι 3 7 0 3 4 7 13 -6
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr