Ποδόσφαιρο

Tσάμπιονσιπ: Μπορεί η Νόργουιτς

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022 - 00:17

Η Νόργουιτς μπορεί να διασπάσει την καλή άμυνα της Πρέστον.

Tσάμπιονσιπ: Μπορεί η Νόργουιτς

Σέντρα στις 17:00

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ-ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Η Μπέρμιγχαμ έχασε μεσοβδόμαδα στο Μίνλεσμπρο μετά από τέσσερις αγωνιστικές και δεν έχει νίκη σε τρεις σερί, στις οποίες σκόραρε μόνο μία φορά, πληρώνοντας ισάριθμα under. Η ομάδα του Τζον Γιούστας έχει μόνο δύο νίκες στα τελευταία 12 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με έξι ήττες, όμως ο Χόγκαν έχει καλή παράδοση με Μπρίστολ Σίτι, έχοντας σκοράρει πέντε φορές εναντίον της. Eκτός οι μπακ Φρεντ, Ντιν, Ρόμπερτς, ο εξτρέμ Πλασέτα και οι μέσοι Γκάρντνερ, Γκόρντον.

Η Μπρίστολ Σίτι έμεινε στο μηδέν πρώτη φορά φέτος με Κόβεντρι και δεν έχει νίκη τέσσερις αγωνιστικές, αλλά τουλάχιστον επέστρεψε στη συγκομιδή βαθμών μετά από τρεις ήττες. Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον δεν έχει καλή παράδοση με Μπέρμιγχαμ, έχοντας κερδίσει μόνο τρία από τα τελευταία 22 μεταξύ τους (16 ήττες). Εκτός ο μπακ Κάλας και ο μέσος Τζέιμς, τιμωρημένος ο μέσος Ουίλιαμς, επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Σκοτ, αμφίβολοι οι μπακ Ουίλσον, Νέισμιθ και Κλόζε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπρίστολ Σίτι μπορεί να έχει απουσίες στην άμυνα και η Μπέρμιγχαμ ίσως το εκμεταλλευτεί για τον άσο.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ-ΡΟΔΕΡΑΜ

Η Μπλάκμπερν έχασε στο Κάρντιφ αφού αστόχησε σε πέναλτι ισοφάρισης στις καθυστερήσεις και έχει εναλλαγή νίκης-ήττας σε επτά σερί αγωνιστικές. Η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον δεν έχει πλέον Χ σε 17 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα στα τελευταία 12 ως γηπεδούχος. Έχει επτά νίκες στα τελευταία οκτώ εντός έδρας με Ρόδεραμ, ενώ ο Ντακ έχει 3 γκολ και 1 ασίστ στα πέντε προηγούμενα ματς με τη συγκεκριμένη αντίπαλο. Εκτός ο μπακ Μπαρνς.

Η Ρόδεραμ προηγήθηκε με τη Μίλγουολ αλλά ισοφαρίστηκε στη συνέχεια, πήρε πάντως τον πρώτο πόντο με τον νέο της προπονητή Ματ Τέιλορ. Έχει όμως μόνο μία νίκη σε έξι αγωνιστικές (τρεις ισοπαλίες με under). Mακριά από το γήπεδό της δεν έχει νίκη σε 10 σερί αγώνες πρωταθλήματος (6 ισοπαλίες με 0-0 ή 1-1) και μάλιστα δεν σκόραρε στους οκτώ, ενώ έχει μόνο ένα over στα τελευταία 11 ταξίδια της. Aμφίβολος ο μέσος Καγιόντε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εύκολα ή δύσκολα η Μπλάκμπερν μπορεί να πάρει τη νίκη.

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ-ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Η Μπλάκπουλ έμεινε στο μηδέν στο Σάντερλαντ, παίρνοντας πόντο μετά από τρεις σερί ήττες, αλλά έχει μόνο μία νίκη σε οκτώ αγωνιστικές. Η ομάδα του Μάικλ Άπλτοουν έχει τρεις νίκες ως τώρα στο πρωτάθλημα, όλες με ακριβές σκορ 1-0 από το ημίχρονο, αλλά δεν έχει σκοράρει σε τρία από τα τελευταία τέσσερα ματς. Δεν έχει νικήσει τη Γουότφορντ σε αγώνα πρωταθλήματος από το 2013. Εκτός Θαρμ, Γκέιμπριελ (μπακ), Στιούαρτ, Φιορίνι (μέσος), Άντερσον (εξτρέμ), Μπίσλι (επιθετικός).

Η Γουότφορντ προηγήθηκε μεσοβδόμαδα με Σουόνσι εντός έδρας αλλά είχε πολύ κακή αμυντική συμπεριφορά και υπέστη ανατροπή στο β’, χάνοντας το πρώτο παιχνίδι της με τον νέο τεχνικό Σλάβεν Μπίλιτς. Εκτός έδρας κέρδισε το προηγούμενο παιχνίδι της, αλλά είναι το μοναδικό διπλό Τσάμπιονσιπ σε επτά ταξίδια. Ο Σαρ σκοράρει σε δύο σερί αγωνιστικές. Eκτός o μπακ Ενγκακιά και οι μέσοι Καλού, Ντέλε-Μπασιρού, αμφίβολος ο μπακ Κάθκαρτ, ο μέσος Κλέβερλι και οι επιθετικοί Πέδρο, Μανάι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Γουότφορντ πληρώνει συχνά over στα ταξίδια της και μπορεί να το ξανακάνει.

ΚΟΒΕΝΤΡΙ-ΜΠΕΡΝΛΙ

Η Κόβεντρι πήρε τον πόντο στο Μπρίστολ και είναι αήττητη τέσσερις αγωνιστικές με τρεις ισοπαλίες και τρεις σερί ανέπαφες εστίες. Η ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς κέρδισε το προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι της αλλά δεν έχει δύο σερί τρίποντα ως γηπεδούχος εδώ και ένα χρόνο. Τελευταία νίκη επί της Μπέρνλι εντός ήταν το 2010, αλλά δεν έχουν παίξει από το 2012. Εκτός ο μέσος Κέλι, αμφίβολος ο μέσος Ο' Χερ, τιμωρημένος ο μέσος Αμέρ (2 αγ).

Η Μπέρνλι προηγήθηκε όγδοο σερί ματς, αλλά δε νίκησε τη Στόουκ και παρ' όλο που είναι αήττητη εννέα αγώνες με μόνο μία ήττα φέτος, είναι πέντε πόντους από την κορυφή, καθώς έχει επτά ισοπαλίες, οι έξι με 1-1, στις τέσσερις τελευταίες εκ των οποίων πέτυχε το πρώτο γκολ. Η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί έχει υποστεί τη μοναδική της ήττα φέτος εκτός έδρας. Εκτός ο μέσος Γουέστγουντ, αμφίβολοι οι μέσοι Τσούρλινοφ, Τουάιν και ο μπακ Λονγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μυρίζει Χ το ματς, ανάμεσα σε δύο ομάδες που φέρνουν πολύ συχνά ισοπαλίες.

ΜΙΛΓΟΥΟΛ-ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Η Μίλγουολ πήρε το Χ με Ρόδεραμ παρ’ όλο που βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ και δεν έχει νίκη δύο αγωνιστικές, με ένα τρίποντο σε τέσσερις. Η ομάδα του Γκάρι Ρόουετ κερδίζει αποκλειστικά εντός έδρας, ενώ και τα οκτώ τελευταία τρίποντα που έχει πάρει στο πρωτάθλημα είναι ως γηπεδούχος. Δεν έχει ισοπαλία στα τελευταία 11 στο σπίτι της, με τρεις ήττες σε αυτό το διάστημα. Εκτός ο μέσος Λέοναρντ, μπορεί να επιστρέψει ο μπακ Χάτσινσον.

Η Μίντλεσμπρο κέρδισε μεσοβδόμαδα εντός την Μπέρμιγχαμ και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές (δύο τρίποντα σε έξι ματς), με τον υπηρεσιακό Λίο Πέρκοβιτς να παραμένει στον πάγκο και με Μίλγουολ. Όλα τα ματς που έχασε φέτος ήταν στο γκολ. Εκτός έδρας δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα σε οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια από τον περασμένο Απρίλιο και μάλιστα στα επτά τελευταία δεν έχει κρατήσει ανέπαφη εστία. Το θετικό είναι ότι δεν έχει προβλήματα τραυματισμών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Mίλγουολ συνήθως εκμεταλλεύεται την έδρα της, η Μπόρο δυσκολεύεται πολύ εκτός.

ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ-ΠΡΕΣΤΟΝ

Η Νόργουιτς προηγήθηκε στο Ρέντινγκ και είχε κατοχή 66% αλλά δεν μπόρεσε να πάρει διπλό και να μείνει μόνη στην κορυφή. Έχει όμως αήττητο εννέα αγώνων και έχει σκοράρει στις 11 τελευταίες αγωνιστικές. Η ομάδα του Ντιν Σμιθ έχει χάσει μόνο δύο από τα τελευταία 27 παιχνίδια εντός σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ. Τελευταία ήττα εντός από Πρέστον το 2016. Εκτός οι μπακ Χέιντεν, Γιαννούλης, αμφίβολος ο μπακ ΜακΚάλουμ, ο μέσος Σόρενσεν και οι επιθετικοί Άιντα, Ρόου.

Η Πρέστον κέρδισε την Γουέστ Μπρομ. μεσοβδόμαδα και επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Η ομάδα του Μπράιαν Λόου πληρώνει μόνο under, καθώς έχει ταυτόχρονα την καλύτερη άμυνα και τη χειρότερη επίθεση, ενώ στα παιχνίδια της έχουν σημειωθεί μόνο οκτώ γκολ. Δεν έχει ήττα εκτός έδρας και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Football League που δε δέχεται γκολ στα πρώτα έξι ταξίδια μίας σεζόν. Εκτός o μέσος Ο' Νιλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν κάποια ομάδα μπορεί να σπάσει το σερί των under της Πρέστον αυτή είναι η Νόργουιτς εντός έδρας.

ΣΤΟΟΥΚ-ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.

Η Στόουκ βρέθηκε πίσω στο Μπέρνλι αλλά κατάφερε να πάρει ισοπαλία, όμως δεν έχει νίκη τρεις αγώνες, με μία σε έξι. Η ομάδα του Άλεξ Νιλ (τρεις σερί ήττες από Σέφιλντ Γιουν., μία φέτος στον πάγκο της Σάντερλαντ) έχασε το προηγούμενο εντός έδρας, αλλά δεν έχει δύο σερί ήττες ως γηπεδούχος από τον Μάρτιο. Eκτός οι μπακ Σούταρ, Κλούκας και ο επιθετικός Μπράουν, αμφίβολος ο μπακ Τίμον, οι μέσοι Κιλκένι, Τόμπσον και ο επιθετικός Πάουελ.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ των πολλών απουσιών στην άμυνα έχασε μετά από 10 αγωνιστικές και με δύο αγώνες χωρίς νίκη απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή. Η ομάδα του Πολ Χεκινγκμπότομ έχει πέντε σερί under, ενώ έχει μείνει χωρίς γκολ μόνο δύο φορές φέτος. Τελευταία φορά που κέρδισε στο Στόουκ ήταν το 2007. Ο ΜακΜπέρνι σκόρερ σε τρία από τα τελευταία τέσσερα ταξίδια. Εκτός οι μπακ Aχμέντχοτζιτς, Κλαρκ, Ο' Κόνελ, Ρόμπινσον, Φλεκ, αμφίβολοι Στίβενς, Λόου, Όζμπορν (μπακ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γιουνάιτεντ είναι καλύτερη και μπορεί να πάρει το διπλό.

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

Η Σουόνσι πέρασε από την έδρα της Γουότφορντ με ανατροπή και πήρε τρίτη σερί νίκη και τέταρτη στα τελευταία πέντε ματς, ενώ έχει μία ήττα σε έξι αγώνες. Η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν όμως έχει κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία δέκα εντός έδρας και δεν έχει δύο ανέπαφες εστίες σερί εκεί εδώ και έναν χρόνο. Ο Εντσάμ σκοράρει σε δύο σερί αγωνιστικές. Εκτός ο μέσος Γουόλς και o επιθετικός Κάλεν, αμφίβολος ο μέσος Άλεν.

Η Σάντερλαντ δε σκόραρε ούτε με την Μπλάκπουλ και έχει τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών και μία ήττα σε έξι παιχνίδια, με έξι under στα τελευταία οκτώ. Όλες οι φετινές ήττες της ομάδας του Τόνι Μόουμπρεϊ είναι στο γκολ, ενώ τελευταία φορά που κέρδισε στην έδρα της Σουόνσι ήταν το 2016. Εκτός ο μπακ Χάγκινς, ο μέσος Γουίντσεστερ, ο μπακ Μπάλαρντ και ο αρχισκόρερ Στιούαρτ, αμφίβολος ο επιθετικός Σιμς και ο μπακ Σέρκιν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δυσκολεύονται στο σκοράρισμα οι δύο ομάδες, προβάδισμα στο under.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ.-ΛΟΥΤΟΝ

Η Γουέστ Μπρομ. υπέστη δεύτερη σερί ήττα και τρίτη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές κόντρα στην Πρέστον και πλέον δεν έχει νίκη επτά αγώνες (τέσσερις ισοπαλίες), μπαίνοντας στην επικίνδυνη ζώνη με μόνο ένα τρίποντο όλη τη σεζόν. Ο Στιβ Μπρους πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο. Δεν έχει χάσει τρία σερί εντός έδρας (εκτός Πρέμιερ Λιγκ) από το 1995, τελευταία ήττα ως γηπεδούχος από τη Λούτον το 1996. Εκτός ο επιθετικός Ντάικ και ο μπακ Ατζάγι.

Η Λούτον μετά από επτά αγώνες δέχτηκε πρώτη το γκολ κόντρα στη Χάντερσφιλντ αλλά τελικά έσωσε την ισοπαλία, είναι αήττητη τέσσερις αγωνιστικές και έχει μόνο μία ήττα στις τελευταίες οκτώ, σκοράροντας σε όλες. Όλες οι φετινές νίκες της ομάδας του Νέιθαν Τζόουνς έχουν επιτευχθεί με την ίδια να πετυχαίνει ακριβώς δύο τέρματα. Δεν έχει πάρει τέσσερα σερί διπλά στην Football League από το 2002. Αμφίβολος ο τερματοφύλακας Σέι, o μπακ Μπερκ και ο εξτρέμ Γκόμες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Tα δίνει όλα για νίκη η Μπρόμγουιτς, αλλά η Λούτον είναι δύσκολη αντίπαλος. Το γκολ-γκολ όμως παίζει δυνατά.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ-ΚΑΡΝΤΙΦ

Η Γουίγκαν προηγήθηκε στην έδρα της Χαλ μεσοβδόμαδα αλλά υπέστη ανατροπή και έχει δύο ήττες σε τρεις αγωνιστικές. Η ομάδα του του Λιμ Ρίτσαρντσον έχει πρόβλημα στα εντός έδρας, όπου δεν έχει νίκη σε επτά σερί αγώνες πρωταθλήματος, οι πέντε φέτος, όμως ποτέ δεν έχει ξεκινήσει σεζόν με έξι σερί ως γηπεδούχος χωρίς νίκη. Ο Κιν σκοράρει στα τρία τελευταία ματς που η ομάδα βρήκε δίχτυα. Εκτός οι Κάζενς (μπακ), Έντουαρντς (μέσος) και Λανγκ (επιθετικός).

Η Κάρντιφ κέρδισε την Μπλάκμπερν στο τέλος και είναι αήττητη δύο αγωνιστικές, με μία ήττα σε τέσσερις αγώνες αλλά με δύο νίκες σε εννέα, αμφότερες στην τελευταία τετράδα αγώνων. Η ομάδα του Στιβ Μόρισον έχει χάσει 10 εκτός έδρας παιχνίδια μέσα στο 2022, μόνο η Μπρίστολ Σίτι έχει χειρότερο ρεκόρ ως φιλοξενούμενη. Τελευταία νίκη στο Γουίγκαν το 2015. Αμφίβολος ο μέσος Άνταμς, οι μπακ Κόλινς, Ρόμιο και οι επιθετικοί Ντέιβις, Ετέτε, εκτός ο μέσος Κόλγουιλ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Γουίγκαν δυσκολίες εντός, η Κάρντιφ σπάνια κερδίζει εκτός έδρας, το Χ είναι καλή προοπτική.

Βαθμολογία -

07/10/2022Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 24 12 7 3 2 20 7 13
2 Νόριτς Νόριτς 24 12 7 3 2 18 10 8
3 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 22 12 7 1 4 14 16 -2
4 ΚΠΡ ΚΠΡ 21 12 6 3 3 17 12 5
5 Μπέρνλι Μπέρνλι 19 12 4 7 1 19 12 7
6 Σουόνσι Σουόνσι 18 12 5 3 4 15 15 0
7 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 18 12 6 0 6 13 15 -2
8 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 17 12 4 5 3 16 11 5
9 Γουότφορντ Γουότφορντ 17 12 4 5 3 16 13 3
10 Λούτον Λούτον 17 12 4 5 3 16 13 3
11 Πρέστον Πρέστον 16 12 3 7 2 4 4 0
12 Γουίγκαν Γουίγκαν 16 11 4 4 3 12 13 -1
13 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 15 11 3 6 2 13 9 4
14 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 15 12 4 3 5 20 18 2
15 Κάρντιφ Κάρντιφ 15 12 4 3 5 9 12 -3
16 Μίλγουολ Μίλγουολ 14 12 4 2 6 13 17 -4
17 Χαλ Χαλ 14 12 4 2 6 13 24 -11
18 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 13 12 3 4 5 14 16 -2
19 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 13 12 3 4 5 9 12 -3
20 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 13 12 3 4 5 12 16 -4
21 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 12 12 3 3 6 10 16 -6
22 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 10 12 1 7 4 17 18 -1
23 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 8 11 2 2 7 13 19 -6
24 Κόβεντρι Κόβεντρι 7 9 1 4 4 8 13 -5
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr