Ποδόσφαιρο

Champions League: Λεβερκούζεν-Πόρτο, καθοριστική μάχη στην "Μπάι Αρίνα"

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 - 12:20

Με νέο τεχνικό πλέον Τσάμπι Αλόνσο, οι "ασπιρίνες" καίγονται για νίκη απέναντι στην Πόρτο.

Champions League: Λεβερκούζεν-Πόρτο, καθοριστική μάχη στην

2ος όμιλος

22:00, Cosmote7 ΗD

Λεβερκούζεν

Η Λεβερκούζεν έκανε καλό πρώτο ημίχρονο στην έδρα της Πόρτο, ωστόσο έχασε καλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το πέναλτι του Σικ στο 45'. Στο δεύτερο μισό είχε προβληματική παρουσία, με συνέπεια να μείνει με άδεια χέρια (2-0). Τρεις βαθμοί σε ισάριθμα ματς για τη γερμανική ομάδα, η έλλειψη σταθερότητας και επιθετικής αποτελεσματικότητας προκαλεί προβληματισμό. Στο 6-1-2 εντός έδρας απέναντι σε πορτογαλικές ομάδες. Επιβλήθηκε 4-0 της Σάλκε εντός για την Μπουντσελίγκα, στο ντεμπούτο του τεχνικού Τζεράρντ Σεοάνε.

Εχει τα θέματα της

Τιμωρημένοι οι Φρίμπονγκ (α. 3/0, 9/4) και Άντριχ (μ. 3/1, 8/0), πρόκειται για σημαντικές μονάδες. Εκτός λόγω τραυματισμού οι Ασμνούν (ε. 2/0, 8/0), Μπελαραμπί (ε. 1/0), Παλάσιος (μ. 1/0, 6/1).

Πιθανή ενδεκάδα: Χραντέτσκι – Ταπσόμπα, Τα, Χίνκαπι – Φοσού-Μενσά, Αράνγκις, Ντεμίρμπαϊ, Μπάκερ – Ντιαμπί, Χάντσον-Οντόι – Σικ

Πόρτο

Η Πόρτο έκανε κάκιστη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο με τη Λεβερκούζεν, αλλά δεν το πλήρωσε, ίσιωσε στην επανάληψη και πήρε την πρώτη νίκη στον όμιλο. Μπορεί να μην πείθει η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ωστόσο απέδειξε ότι είναι «ζωντανή» και μπήκε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης, σε έναν όμιλο που οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες είναι προβληματικές. «Τρέχει» αρνητικό σερί 0-2-5 στη Γερμανία. Βρίσκεται στο κυνήγι της κορυφής στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, στο τελευταίο επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Πορτιμονένσε.

Ενα πρόβλημα

Εκτός δράσης έχει τεθεί ο Πέπε (α. 2/0, 5/0) και παρά το ότι πρόκειται για σημαντική απουσία λόγω εμπειρίας, δεν υπάρχει ποσοτικό πρόβλημα.

Πιθανή ενδεκάδα: Κόστα – Ζοάο Μάριο, Καρντόσο, Κάρμο, Ζαϊντού – Μπρούνο Κόστα, Ουρίμπε, Εουστάκιο, Γκαλένο – Εβανίλσον, Ταρέμι

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
2.12 3.7 3.35 2.12 1.7 1.44 2.72 1.55 2.27 1.34 1.28 1.72
Λεβερκούζεν - Πόρτο / Εκτίμηση

Πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες, πάντως η Πόρτο δεν είναι το ίδιο δυνατή μακριά από την βάση της και εκτιμούμε πως οι "ασπιρίνες" έχουν έστω και μικρό προβάδισμα νίκης. Πληρώνει καλά ο άσος (2,15).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr