Ποδόσφαιρο

Tσάμπιονσιπ: Παιχνίδια για πολλά γκολ

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 - 10:22

Αρκετά γκολ περιμένουμε το Σάββατο στους αγώνες της Τσάμπιονσιπ.

Tσάμπιονσιπ: Παιχνίδια για πολλά γκολ

"Ειδικεύεται" στις ισοπαλίες η Κόβεντρι

ΛΟΥΤΟΝ-ΚΠΡ

Η Λούτον πήρε δεύτερη σερί ισοπαλία μέσα στην έδρα της Γουέστ Μπρομ., είναι αήττητη πέντε αγωνιστικές και έχει μόνο μία ήττα στις τελευταίες εννέα, από τις οποίες έχει σκοράρει στις οκτώ και έχει φέρει Χ στις τέσσερις. Όλες οι φετινές νίκες της ομάδας του Νέιθαν Τζόουνς έχουν επιτευχθεί με την ίδια να πετυχαίνει ακριβώς δύο τέρματα, μόνο μία όμως από τις τέσσερις έχει επιτευχθεί εντός έδρας. Αμφίβολος ο τερματοφύλακας Σέι, και oι μπακ Μπερκ, Όσο.

Η ΚΠΡ κέρδισε τη Ρέντινγκ με ανατροπή και είναι μία από τις ομάδες της κορυφής, με τρία σερί τρίποντα, αήττητο πέντε αγώνων και μία ήττα σε εννέα. Η ομάδα του Μάικλ Μπιλ είναι πολύ καλή τελευταία και εκτός έδρας με μία ήττα σε έξι ταξίδια, εκ των οποίων στα τέσσερα έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές. Τελευταία ήττα πρωταθλήματος στο Λούτον το 2006. Εκτός οι μέσοι Ρίτσαρντς, Τόμας και ο αρχισκόρερ Γουίλοκ, αμφίβολος ο μπακ Λερντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες έχουν ευχέρεια στο σκοράρισμα, γκολ-γκολ και over.

ΡΟΔΕΡΑΜ-ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ

Η Ρόδεραμ ακόμα περιμένει το πρώτο τρίποντο με τον νέο της προπονητή Ματ Τέιλορ, καθώς δεν έχει νίκη τέσσερις αγωνιστικές (δύο ισοπαλίες) και μετρά μόνο ένα τρίποντο σε επτά αγώνες. Κερδίζει αποκλειστικά εντός έδρας φέτος, με τις τρεις νίκες της να είναι χωρίς να δεχτεί γκολ και με την ίδια να σκοράρει πάνω από μία φορά. Tελευταία εντός έδρας νίκη επί της Χάντερσφιλντ το 1992, τελευταία εντός έδρας ήττα το 2017. Εκτός ο μπακ Κιόσο.

Η Χάντερσφιλντ κέρδισε τη Χαλ για την πρώτη νίκη της με τον νέο προπονητή Μαρκ Φόδερινγχαμ, στο δεύτερο τρίποντο σε εννέα αγώνες και τη δεύτερη ανέπαφη εστία στα τελευταία 13 ματς πρωταθλήματος. Μακριά από την έδρα της δεν έχει κερδίσει ακόμα φέτος, ενώ δέχεται γκολ σε επτά συνεχόμενα ταξίδια. Σκοράρει με αυτογκόλ δύο σερί αγώνες. Εκτός ο μπακ Πίρσον και οι επιθετικοί Τζόουνς, Σίμπσον, αμφίβολοι οι μέσοι Ανιορίν, Χογκ. Eπιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Κασούμου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: To οver έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή τη γειτονική μονομαχία.

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ-ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Η Μπρίστολ Σίτι πήρε δραματική νίκη επί της Πρέστον μεσοβδόμαδα και επέστρεψε στα τρίποντα μετά από πέντε αγώνες, πληρώνοντας το over σε έξι από τα τελευταία επτά παιχνίδια, εκ των οποίων μόνο σε ένα κράτησε ανέπαφη εστία. Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον από τις πέντε φετινές της νίκες τις τέσσερις τις πήρε εντός έδρας, πετυχαίνοντας σε όλες ακριβώς από δύο γκολ. Εκτός ο μπακ Κάλας και ο μέσος Τζέιμς, αμφίβολοι οι μπακ Ουίλσον, Νέισμιθ.

Η Μίλγουολ επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές κερδίζοντας την Μίντλεσμπρο, έχοντας πλέον χάσει μόνο ένα από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της. Η ομάδα του Γκάρι Ρόουετ όμως ψάχνει ακόμα το πρώτο φετινό διπλό στο πρωτάθλημα, όπου δεν έχει νίκη συνολικά σε 12 σερί ταξίδια (δεχόμενη γκολ στα 11), αλλά με έξι ισοπαλίες αυτό το διάστημα. Ο Φλέμινγκ έχει πετύχει και τα τρία τελευταία γκολ της σε δύο σερί αγωνιστικές. Εκτός ο μέσος Λέοναρντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μίλγουολ δεν μπορεί εκτός, ο άσος έχει τον πρώτο λόγο.

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΣΟΥΟΝΣΙ

Η Μπέρνλι προηγήθηκε ένατο σερί ματς κόντρα στην Κόβεντρι και αυτή τη φορά κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα επιστρέφοντας στις νίκες και πλησιάζοντας σε απόσταση βολής την κορυφή, με αήττητο δέκα αγώνων (6 Χ) και μόνο μία ήττα φέτος, καμία εντός έδρας. Η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί πληρώνει under σε έξι από τις επτά τελευταίες αγωνιστικές. Εκτός ο μέσος Γουέστγουντ, αμφίβολοι οι μέσοι Τσούρλινοφ, Τουάιν, ο μπακ Λονγκ και ο βασικός τερματοφύλακας Μούριτς.

Η Σουόνσι κέρδισε τη Σάντερλαντ και πήρε τέταρτη σερί νίκη και πέμπτη στα τελευταία έξι ματς, ενώ έχει μία ήττα σε επτά αγώνες, πλησιάζοντας στο τρίποντο την κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν έχει χάσει μάλιστα μόνο ένα από τα τελευταία έξι εκτός έδρας παιχνίδια της, ενώ σκοράρει σε 11 συνεχόμενα ταξίδια πρωταθλήματος. Ο Εντσάμ σκοράρει σε δύο σερί εκτός έδρας. Εκτός ο μέσος Γουόλς και o επιθετικός Κάλεν, αμφίβολος ο μέσος Άλεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε καλή κατάσταση οι δύο ομάδες, παίζει δυνατά το γκολ-γκολ.

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΚΟΒΕΝΤΡΙ

Η Κάρντιφ πέρασε από το Γουίγκαν, έχει δύο σερί νίκες και είναι αήττητη τρεις αγωνιστικές, με μία ήττα σε πέντε. Η ομάδα του Στιβ Μόρισον έχει χάσει ένα από τα τελευταία επτά ως γηπεδούχος, αν και δεν έχει σκοράρει πάνω από μία φορά στα προηγούμενα εννέα στο σπίτι της. Τελευταία εντός έδρας ήττα από την Κόβεντρι το 2007. Αμφίβολος ο μέσος Άνταμς, οι μπακ Κόλινς, Ρόμιο και οι επιθετικοί Ντέιβις, Ρόμπινσον, εκτός ο μέσος Κόλγουιλ.

Η Κόβεντρι έχασε από την Μπέρνλι επιστρέφοντας στις ήττες μετά από τέσσερις αγωνιστικές και παραμένει τελευταία στη βαθμολογία. Η ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς πληρώνει τέσσερα σερί under και πέντε στα τελευταία επτά, εκ των οποίων μόνο το ένα ήταν γκολ-γκολ. Έχει μόνο μία νίκη στο πρωτάθλημα και καμία μακριά από το γήπεδό της, όπου όμως έχει αποσπάσει έξι ισοπαλίες στα τελευταία εννέα παιχνίδια. Aμφίβολοι οι μέσοι Κέλι, Ο' Χερ, τιμωρημένος ο μέσος Αμέρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Κόβεντρι είναι ειδική στις ισοπαλίες, μπορεί να πάρει άλλη μία σε ένα κλειστό παιχνίδι.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ-ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Η Μίντλεσμπρο έχασε από τη Μίλγουολ και είναι οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, με μόνο μία νίκη σε πέντε ματς. Ο Λίο Πέρκοβιτς παραμένει υπηρεσιακός. Δεν έχει γκολ-γκολ τέσσερις σερί αγωνιστικές με μόνο ένα στα τελευταία έξι παιχνίδια. Όλες οι φετινές της νίκες είναι εντός έδρας, όπου έχει υποστεί μία ήττα σε εννέα αγώνες, στο μοναδικό ματς αυτό το διάστημα που δε σκόραρε ως γηπεδούχος. Το θετικό είναι ότι δεν έχει προβλήματα τραυματισμών.

Η Μπλάκμπερν συνεχίζει την εναλλαγή νίκης - ήττας εννέα σερί αγωνιστικές, ενώ στις τελευταίες έξι κερδίζει εντός έδρας και χάνει εκτός. Η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον δεν έχει Χ σε 19 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος και είναι η μοναδική στο πρωτάθλημα που δεν έχει μοιραστεί ακόμα βαθμούς. Στα τελευταία 11 ταξίδια Τσάμπιονσιπ που σκόραρε έχασε μόνο ένα, αλλά πέτυχε γκολ μόνο σε ένα από τα τελευταία έξι. Εκτός ο μπακ Μπαρνς, αμφίβολος ο μπακ Αγιάλα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περιμένουμε κλειστό ματς και under.

ΠΡΕΣΤΟΝ-ΣΤΟΟΥΚ

Η Πρέστον έφτασε κοντά στην ισοπαλία στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι μεσοβδόμαδα αλλά δέχτηκε γκολ στο τέλος και από εκεί που πλήρωνε συνεχώς under, πλέον έχει δύο σερί over αλλά και γκολ-γκολ. Η ομάδα του Μπράιαν Λόου κέρδισε το προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι της, αλλά δεν έχει σερί νικών ως γηπεδούχος στο πρωτάθλημα από τον Απρίλιο. Εκτός o μέσος Ο' Νιλ και ο μεσοεπιθετικός Πάροτ, επιστρέφει από τιμωρία ο σέντερ μπακ Στόρι.

Η Στόουκ πήρε μεγάλη νίκη επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, επιστρέφοντας στα τρίποντα μετά από τρεις αγωνιστικές, ενώ πλέον έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία πέντε ματς. Η ομάδα του Άλεξ Νιλ όμως δεν έχει καταφέρει να πάρει σερί νίκες ακόμα στη φετινή σεζόν, ενώ δεν έχει συνεχόμενα τρίποντα εντός έδρας από τον περασμένο Μάρτιο. Eκτός ο μπακ Σούταρ και ο επιθετικός Μπράουν, αμφίβολος ο μπακ Τίμον, οι μέσοι Κιλκένι, Τόμπσον και ο επιθετικός Πάουελ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Tα under πλέον πιο σπάνια για την Πρέστον, γκολ-γκολ.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ.

Η Ρέντινγκ προηγήθηκε με ΚΠΡ αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε ισοπαλία, μένοντας δεύτερη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη, καθώς έχει μόνο μία ανέπαφη εστία στις τελευταίες επτά. Η ομάδα του Πολ Ινς είναι πάντως δυνατή μέσα στο γήπεδό της, όπου έχει υποστεί μόνο μία ήττα στις τελευταίες επτά αγωνιστικές. Τελευταία νίκη εντός επί της Γουέστ Μπρομ. το 2013. Eκτός οι μπακ Σαρ, Ραχμάν, Νταν, Μουρ και οι μέσοι Λονγκ, Τέτεκ, Αζίζ, αμφίβολος ο μπακ Χάτσινσον.

Η Γουέστ Μπρομ. έμεινε στο μηδέν με τη Λούτον και είναι χωρίς νίκη οκτώ αγώνες (πέντε ισοπαλίες), παραμένοντας στην επικίνδυνη ζώνη με μόνο ένα τρίποντο. Ο Στιβ Μπρους πλήρωσε το μάρμαρο με τη θέση του και την ομάδα αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός ο Ρίτσαρντ Μπιλ. Δεν έχει πάρει εκτός έδρας τρίποντο στη σεζόν και έχει μόνο ένα στα τελευταία δέκα ταξίδια της σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ. Εκτός ο επιθετικός Ντάικ, ο μέσος Φέρλονγκ και ο μπακ Ατζάγι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Nίκη για τη Ρέντινγκ απέναντι σε μία ομάδα με προβλήματα.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.-ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχασε στο Στόουκ και απέκτησε συγκατοίκους στην κορυφή, καθώς είναι τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη, με τον Πολ Χεκινγκμπότομ να τονίζει ότι λόγω τραυματισμών δεν έχει καταφέρει να κάνει καλή προπόνηση πολύ καιρό. Η τελευταία ήττα από την ΚΠΡ είναι η μοναδική που έχει φέτος στο γήπεδό της, πριν από αυτή είχε σκοράρει σε δύο σερί εντός ο ΜακΜπέρνι. Εκτός οι μπακ Μπάλντοκ, Aχμέντχοτζιτς, Κλαρκ, Ο' Κόνελ, Ρόμπινσον, Φλεκ, αμφίβολοι Στίβενς, Λόου (μπακ).

Η Μπλάκπουλ πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα με το τρίποντο επί της Γουότφορντ, το πρώτο μετά από τέσσερις αγωνιστικές και μόλις δεύτερο στις τελευταίες οκτώ, αλλά και μοναδικό με σκορ διαφορετικό από το 1-0. Η ομάδα του Μάικλ Άπλτοουν έχει πάρει τα μισά της τρίποντα εκτός έδρας φέτος, ενώ έχει καλή παράδοση στο Σέφιλντ με τελευταία ήττα εκεί το 2010 στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Εκτός Θαρμ, Γκέιμπριελ, Χάζμπαντ (μπακ), Στιούαρτ, Φιορίνι (μέσος), Άντερσον (εξτρέμ), Μπίσλι (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να έχει απουσίες και η Μπλάκπουλ μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Χ2 διπλή ευκαιρία.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΓΟΥΙΓΚΑΝ

Η Σάντερλαντ πάλεψε στην έδρα της Σουόνσι όταν είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 0-2, επιστρέφοντας στις ήττες μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ενώ πλέον δεν έχει νίκη σε τέσσερις. Όλες οι φετινές ήττες της ομάδας του Τόνι Μόουμπρεϊ είναι στο γκολ (1-0 ή 2-1). Εντός έδρας έχει μόνο μία ήττα αλλά και μία νίκη με τέσσερα Χ. Εκτός ο μπακ Χάγκινς, ο μέσος Γουίντσεστερ, ο μπακ Μπάλαρντ και ο επιθετικός Στιούαρτ, αμφίβολος ο επιθετικός Σιμς.

Η Γουίγκαν πήρε μεγάλο τρίποντο με Μπλάκμπερν εντός και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές, πλησιάζοντας πλέον την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Η ομάδα του του Λιμ Ρίτσαρντσον δεν έχει Χ σε επτά σερί αγώνες με τέσσερα τρίποντα, ενώ οι τέσσερις από τις τελευταίες πέντε νίκες της στο πρωτάθλημα είναι εκτός έδρας, με τον Κιν να έχει σκοράρει και στα τελευταία δύο διπλά της. Εκτός οι Tζόουνς (αναπλ. τερμ.), Έντουαρντς (μέσος) και Λανγκ (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Γουίγκαν είναι επικίνδυνη εκτός έδρας και μπορεί να πάρει το Χ απέναντι σε μία Σάντερλαντ που δε χάνει εύκολα μπροστά στο κοινό της.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ-ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ

Η Γουότφορντ είχε πολλές απουσίες στην άμυνα με Μπλάκπουλ και το πλήρωσε με δεύτερη σερί ήττα. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς έχει κρατήσει μία ανέπαφη εστία σε οκτώ, ενώ σε τέσσερα από τα τελευταία πέντε δέχεται τουλάχιστον δύο γκολ. Eκτός o μπακ Ενγκακιά και ο μέσος Καλού, αμφίβολοι οι μπακ Γκασπάρ, Χάουζ, Κάθκαρτ, Τρόοστ-Εκόνγκ, Σιεράλτα, ο μέσος Κλέβερλι και οι επιθετικοί Πέδρο, Μανάι. O μέσος Λουζά κινδυνεύει με μεγάλη τιμωρία, κατηγορείται ότι έφτυσε αντίπαλο.

Η Νόργουιτς έχασε μετά από εννέα αγωνιστικές και έχει συγκατοίκους στην κορυφή, καθώς έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Η ομάδα του Ντιν Σμιθ έχει σκοράρει και στις 12 τελευταίες αγωνιστικές, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση, αλλά δέχεται γκολ στις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε, ενώ εκτός έδρας έχει κρατήσει μόνο μία ανέπαφη εστία. Εκτός οι μπακ Χέιντεν, Γιαννούλης, αμφίβολος ο μπακ ΜακΚάλουμ, οι μέσοι Κάντγουελ, Σόρενσεν και οι επιθετικοί Άιντα, Ρόου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ό, τι πρέπει για γκολ-γκολ και over αυτό το ματς, με δύο ομάδες που έχουν ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Βαθμολογία -

15/10/2022Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 24 13 7 3 3 21 10 11
2 Νόριτς Νόριτς 24 13 7 3 3 20 13 7
3 ΚΠΡ ΚΠΡ 24 13 7 3 3 19 13 6
4 Μπέρνλι Μπέρνλι 22 13 5 7 1 20 12 8
5 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 22 13 7 1 5 15 18 -3
6 Σουόνσι Σουόνσι 21 13 6 3 4 17 16 1
7 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 21 14 7 0 7 16 16 0
8 Πρέστον Πρέστον 19 14 4 7 3 8 8 0
9 Γουίγκαν Γουίγκαν 19 13 5 4 4 14 16 -2
10 Λούτον Λούτον 18 13 4 6 3 16 13 3
11 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 18 14 5 3 6 22 22 0
12 Κάρντιφ Κάρντιφ 18 13 5 3 5 12 13 -1
13 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 17 13 4 5 4 17 13 4
14 Γουότφορντ Γουότφορντ 17 13 4 5 4 17 16 1
15 Μίλγουολ Μίλγουολ 17 13 5 2 6 15 17 -2
16 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 16 13 4 4 5 12 12 0
17 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 16 13 4 4 5 15 17 -2
18 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 15 12 3 6 3 13 12 1
19 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 15 13 4 3 6 13 17 -4
20 Χαλ Χαλ 14 13 4 2 7 13 26 -13
21 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 13 13 3 4 6 14 18 -4
22 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 11 13 1 8 4 17 18 -1
23 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 11 12 3 2 7 15 19 -4
24 Κόβεντρι Κόβεντρι 7 10 1 4 5 8 14 -6
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr