Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ελλάδας: Παναιτωλικός και Λαμία ανώτεροι ποιοτικά, μπορεί ο Ατρόμητος!

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 - 10:56

Φουλ αγωνιστική δράση έχουμε σήμερα στο κουπόνι μας, όσον αφορά κυρίως το κύπελλο Ελλάδος. Πάμε να δούμε μερικές προτάσεις μας.

Κύπελλο Ελλάδας: Παναιτωλικός και Λαμία ανώτεροι ποιοτικά, μπορεί ο Ατρόμητος!

Καλαμάτα - Παναιτωλικός

Στο μόνο επίσημο ματς που έχει δώσει η Καλαμάτα μέχρι στιγμής στη χρονιά, κατάφερε και το κέρδισε. Επικράτησε με 1-0 επί της Προοδευτικής, και έτσι πήρε τη πρόκριση για το σημερινό παιχνίδι. Αν και δυσκολεύτηκε, επιβεβαίωσε πως ήταν το φαβορί στο ζευγάρι. Το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, και ο αγωνιστικός ρυθμός είναι ένα ζητούμενο. Φυσικά σήμερα, παίζουν απέναντι σε έναν ακόμη δυσκολότερο αντίπαλο, ανώτερης κατηγορίας, και φυσικά που βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Ο Παναιτωλικός με τη σειρά του είδε στη Τρίπολη για πρώτη φορά φέτος απαραβίαστη την εστία του. Πρόσεξε κυρίως αμυντικά, και κατάφερε και απέσπασε το θετικό αποτέλεσμα. Είναι μια φύση επιθετική ομάδα με τον Αναστασίου στο τιμόνι, ειδικά τη φετινή χρονιά. όμως έπρεπε κάποια στιγμή να αφήσει και την νοοτροπία "όσα φάμε και όσα βάλουμε". Σήμερα αν δείξει σοβαρότητα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα λογικά, αν και η αντίπαλός της έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά.

Εκτίμηση: Ο Παναιτωλικός είναι καλύτερη ομάδα και παίζει επιθετικά. Μπορεί να φύγει με το διπλό από τη Μεσσηνία, αρκεί ναι είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος όπως δήλωσε και ο κόουτς του. Με δελεάζει το διπλό στο 1.85, αλλά θα κρατήσω σε πρώτο πλάνο το over 2,5 (2.20).

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

O Αστέρας Τρίπολης βρήκε απέναντί του μια ομάδα με ίδιο πλάνο, και κάπου κλείδωσε. Εν τέλει ήρθε η λευκή ισοπαλία και έμειναν ευχαριστημένες και οι δύο ομάδες. Η ομάδα της Τρίπολης έχει θέμα στο σκοράρισμα και σιγά σιγά εξαντλείτε και η υπομονή του κόσμου που βλέπει αυτό το κακό ποδόσφαιρο. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας δεν είναι και το καλύτερο, και αυτό σιγά σιγά θα επηρεάσει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Μετά τη νίκη με τα Γιάννινα που έδειξε καλό πρόσωπο και πήρε μεγάλη νίκη με ανατροπή, ήρθε ακόμη μια καλή εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ. Δέχθηκε το γκολ της ήττας στις καθυστερήσεις με πέναλτι, ενώ είχε φτάσει τόσο κοντά στον βαθμό της ισοπαλίας. Πιστώνεται την καλή εικόνα της ομάδας ο προπονητής, που σήμερα μια πρόκριση θα ανεβάσει και άλλο την ομάδα.

Εκτίμηση: Ο Ατρόμητος είναι πιο δεμένη ομάδα, με καλύτερο κλίμα και πιο ξεκάθαρο πλάνο. Μπορεί να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες και να πάρει αυτός τη πρόκριση σήμερα. Πρόκριση Ατρόμητος 2.15.

Αλμωπός - Λαμία

Ήταν το φαβορί απέναντι στον Αστέρα Σταυρού (Κυπελλούχος Φθιώτιδας) και το επιβεβαίωσε, εύκολη νίκη-πρόκριση με 3-0 μέσα στη Λαμία. Έκανε καλή διαχείριση στο ματς και πήρε αυτό που ήθελε. Έχει δείξει και στα φιλικά γενικότερα καλή εικόνα, αλλά έχει έλλειψη ρυθμού όπως όλες οι ομάδες της κατηγορίας. Ίσως αυτό του στερήσει κάτι καλύτερο στην ήδη ανώτερη Λαμία.

Η Λαμία δεν κατάφερε να σταθεί άξιο εμπόδιο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πέρασε σαν αέρας από το γήπεδό της. Η διαφορά ποιότητας έκρινε τον νικητή σύμφωνα με τον κόουτς Φέστα. Και σωστό ήταν αυτό, αφού μόνο στη δύναμη μπόρεσε να οδηγήσει το ματς η Λαμία. Μπροστά της έχει τον ΟΦΗ, και κοιτάζει περισσότερο εκεί. Σήμερα θα πάρουν χρόνο συμμετοχής οι παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί τόσο.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για την έκπληξη ο Αλμωπός, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει δύσκολο να τα καταφέρει, μιας και δεν έχει πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια του. Αν είναι σοβαρή η Λαμία λογικά δεν θα δυσκολευτεί να πάρει την πρόκριση. 2 & under 3,5 (2.02)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr