Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ολλανδίας: Δοκιμασία για τη Γκρόνινγκεν

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 - 10:57

Οι ντεφορμέ Βορειοι εξορμούν στο Ντόρντρεχτ και το σετ δεν αποδίδει δικαιοσύνη, ενώ “υψηλό” σκορ… υπόσχονται Εξέλσιορ και Μάαστριχτ.

Κύπελλο Ολλανδίας: Δοκιμασία για τη Γκρόνινγκεν

Αναμετρήσεις για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου.
Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.

ΝΤΟΡΝΤΡΕΧΤ-ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ

Τα χαμόγελα περισσεύουν στη Ντόρντρεχτ που χωρίς άγχος αλλά και με… φόρα θα υποδεχτεί ομάδα της Α΄Κατηγορίας. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος πραγματοποίησε μια από τις εκπλήξεις της σεζόν καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Φένλο και για πρώτη φορά φέτος «τρέχει» ένα αήττητο τριών αγωνιστικών (2-1-0).

Ζητείται ελπίδα στη Γκρόνινγκεν και το ματς κυπέλλου φαντάζει η τελευταία ευκαιρία για τον τεχνικό Βόρμουτ για να «γυρίσει» το κλίμα. Οι «βόρειοι» άντεξαν ένα ημίχρονο την Κυριακή, αλλά στην επανάληψη τα βρήκαν σκούρα από την Τβέντε (3-0) κ. Με μόλις δύο νίκες, «βολοδέρνουν» στα χαμηλά και ο Γερμανός τεχνικός παίζει τα… ρέστα του για να παραμένει στον πάγκο ενώ αντιμετωπίζει και σημαντικά προβλήματα απουσιών.

EKTIMHΣΗ: Υπερβολικός κρίνεται ο φαβοριτισμός για τη προβληματική φέτος Γκρόνινγκεν που θα αγωνιστεί και με σημαντικές απουσίες. Προσπερνάμε το “φτηνό” διπλό και κρατάμε το αμφίτερμα που προσφέρεται σε ίδια απόδοση (1.70).

ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ-ΧΕΛΜΟΝΤ

Η αναμέτρηση κυπέλλου έρχεται σε ιδανικό σημείο για την Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Ξεκίνησε κάτι παραπάνω από προβληματικά την σεζόν με πέντε κολλητές ήττες, αλλά εσχάτως έχει βρει για τα καλά ρυθμό. Στο τελευταίο ματς αναδείχτηκε ισόπαλη με την Χέρενφεν (1-1) και «τρέχει» πλέον ένα εντυπωσιακό αήττητο έξι αγωνιστικών στην Α΄ Κατηγορία που την… απεγκλώβισε από τα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα.

Το κύπελλο φαντάζει μάλλον πολυτέλεια την παρούσα φάση για την Χέλμοντ. Την Παρασκευή δεν κατάφερε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση κόντρα στην Βίλεμ, είχε δεχτεί δύο γκολ στο πρώτο ημίωρο και εν τέλει απέτυχε να αναστατώσει το φαβορί. Έχει πανηγυρίσει μόλις τρεις φορές στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας, σκοράρει με το… σταγονόμετρο και ο τεχνικός Σβίνεν βρίσκεται προ της εξόδου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες και ο άσος προσφέρεται σε αναμενόμενα χαμηλές τιμές. Θα τον επιλέξουμε από το πρώτο ημίχρονο στο 1.90.

ΕΞΕΛΣΙΟΡ-ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ

Σε κακό… φεγγάρι η Εξέλσιορ και στο ματς κυπέλλου θα ψάξει μια πρόκρισης ουσίας και ψυχολογίας. Οι Κράλινχερς ξεκίνησαν ανταγωνιστικά στο πρωτάθλημα, αλλά εσχάτως «προσγειώθηκαν» ανώμαλα, μετρώντας μόλις μια νίκη στα οκτώ τελευταία ματς και μοιραία κατρακύλησαν βαθμολογικά. Την Κυριακή μάλιστα γνώρισαν την πιο βαριά φετινή ήττα, καθώς διασύρθηκαν από τον Αγιαξ (7-1).

Η Μάαστριχτ πραγματοποιεί μια καλύτερη του αναμενόμενου πορεία στην Β΄Ολλανδίας και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος καθώς δέχτηκε την ισοφάριση στο 91’ από την ομάδα νέων της Αϊντχόφεν. Εντός στόχων και με το παραπάνω, δεν αποχωρίζεται τις πρώτες θέσεις παρότι δεν πείθει αμυντικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση καθώς η Εξέλσιορ θα πρέπει να κάνει… παιχνίδι και η Μάαστριχτ μπορεί να χτυπήσει στην κόντρα. Προσπερνάμε σημείο, ποντάρουμε στο over 3,5 (2.40).

ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ-ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ.

«Ανάσα» από το κύπελλο αναζητά… απεγνωσμένα η Ναϊμέγκεν. Στο πρωτάθλημα αδυνατεί να βρει λύσεις ιδίως επιθετικά και έχει συμπληρώσει οκτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη (με επτά ισοπαλίες), κατρακυλώντας μοιραία στον βαθμολογικό πίνακα. Στο τελευταίο ματς ηττήθηκε εκτός έδρας από την Σπάρτα Ρότερνταμ (2-0) ούσα και πάλι μονότονη και προβλέψιμη δημιουργικά.

Η αναμέτρηση κυπέλλου έρχεται σε ιδανικό σημείο για την Φορτούνα Σιτάρντ. Οι Λίμπουρχερς ξεκίνησαν αποκαρδιωτικά την σεζόν αλλά παρουσιάζονται εμφανώς βελτιωμένοι μετά την αλλαγή τεχνικού. Την Κυριακή αν και καλύτεροι, «κόλλησαν» στο 0-0 με την Βααλβάικ, συνεχίζοντας πάντως τις υψηλές πτήσεις καθώς παραμένουν αήττητοι στα πέντε σερί ματς (3-2-0) με τον Ισπανί Βελάθκεζ στον πάγκο.

EKTIMHΣΗ: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και το σετ δεν αποδίδει δικαιοσύνη βάσει φόρμας. Ακολουθούμε τους αριθμούς και επιλέγουμε το under (2.05) που απρόσμενα προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr