Ποδόσφαιρο

Tσάμπιονσιπ: Δυνατή η έδρα της Μίλγουολ

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 - 10:15

Η Μίλγουολ μπορεί να υποχρεώσει σε άλλη μία ήττα την Γουέστ Μπρομ. το Σάββατο στην Τσάμπιονσιπ.

Tσάμπιονσιπ: Δυνατή η έδρα της Μίλγουολ

Σέντρα στις 17:00, πλην του Μπλάκπουλ-Πρέστον (14:30)

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ-ΠΡΕΣΤΟΝ

Η Μπλάκπουλ πλήρωσε τις πολλές απουσίες και το μικρό ρόστερ με Χαλ μεσοβδόμαδα επιστρέφοντας στις ήττες μετά από τρεις αγωνιστικές, έχοντας πλέον μόνο μία νίκη σε επτά αγώνες. Η ομάδα του Μάικλ Άπλτοουν πληρώνει over 3.5 σε τρεις σερί αγωνιστικές πριν το τοπικό ντέρμπι με Πρέστον, ο Ντούγκαλ σκοράρει δύο σερί αγώνες. Εκτός Γκέιμπριελ (μπακ), Στιούαρτ, Φιορίνι (μέσος), Άντερσον (εξτρέμ), Μπίσλι (επιθετικός), επιστρέφουν από τιμωρία οι μπακ Τόμπσον, Εκπιτέτα, τιμωρημένος ο επιθετικός Λέιβερι (2 αγ.).

Η Πρέστον πέρασε νικηφόρα από το Χάντερσφιλντ μεσοβδόμαδα και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες. Η ομάδα του Μπράιαν Λόου πλέον δεν έχει ισοπαλία στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές μετά από επτά στις προηγούμενες 11, ενώ έχει πληρώσει μόνο δύο over όλη τη σεζόν. Έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, τελευταία νίκη στο Μπλάκπουλ το 2008. Εκτός o μπακ Λίντσεϊ, o μέσος Ο' Νιλ και ο μεσοεπιθετικός Πάροτ, αμφίβολος ο βασικός μέσος Τζόνσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Mπλάκπουλ ντεφορμέ, η Πρέστον εξακολουθεί να δέχεται δύσκολα γκολ, πάμε με το under.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ-ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ

Η Μπλάκμπερν πήρε δεύτερη σερί νίκη πρώτη φορά από τον Αύγουστο πιάνοντας κορυφή στη βαθμολογία. Η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον δεν έχει Χ σε 21 σερί ματς πρωταθλήματος και είναι η μοναδική που δεν έχει μοιραστεί βαθμούς. Ο Μπρέρετον (4 γκολ με Μπέρμιγχαμ) έχει σκοράρει και στα τρία τελευταία εντός έδρας ματς. Τελευταία εντός έδρας ήττα από Μπέρμιγχαμ το 2013. Εκτός ο μπακ Μπαρνς, αμφίβολος ο μπακ Αγιάλα, επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Τράβις.

Η Μπέρμιγχαμ συνεχίζει τη βελτίωση καθώς μετά το Χ με Μπέρνλι είναι αήττητη τρεις αγωνιστικές, με μία ήττα σε οκτώ, ενώ η εστία της δεν έχει παραβιαστεί πάνω από μία φορά σε καμία από τις τελευταίες έξι. Η ομάδα του Τζον Γιούστας όμως έχει κάκιστη παράδοση στο Μπλάκμπερν, με μία νίκη εκεί στις τελευταίες 25 επισκέψεις της για το πρωτάθλημα (10 ισοπαλίες). Eκτός οι μπακ Φρεντ, Ρόμπερτς, ο εξτρέμ Πλασέτα και οι μέσοι Γκάρντνερ, Γκόρντον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Μπρέρετον μας οδηγεί, σκοράρει μόνιμα εντός έδρας για τους γηπεδούχους και θα τον προτιμήσουμε.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ-ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ

Η Μίντλεσμπρο πέρασε εντυπωσιακά από το Γουίγκαν για το πρώτο φετινό της διπλό, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες και βγαίνοντας από την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα φέρεται κοντά σε συμφωνία με τον Μάικλ Κάρικ για τη θέση του προπονητή, αλλά ο υπηρεσιακός Λίο Πέρκοβιτς θα καθίσει τελευταία φορά στον πάγκο. O Γουάτμορ σκόραρε στο τελευταίο ματς και συνολικά έχει τρία γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια με Χάντερσφιλντ. Δεν έχει προβλήματα τραυματισμών.

Η Χάντερσφιλντ έχασε εντός με Πρέστον και υπέστη δεύτερη σερί ήττα, πέφτοντας στην τελευταία θέση με μία νίκη σε πέντε αγώνες και δύο σε 11. Η ομάδα του Μαρκ Φόδερινγχαμ έχει κρατήσει μόλις δύο ανέπαφες εστίες στα τελευταία 15 ματς πρωταθλήματος, ενώ εκτός έδρας δεν έχει κερδίσει στα προηγούμενα επτά, δεχόμενη γκολ σε οκτώ σερί ταξίδια. Εκτός ο μπακ Πίρσον και οι επιθετικοί Τζόουνς, Σίμπσον, αμφίβολοι οι μέσοι Ανιορίν, Χογκ και οι μπακ Μπόιλ, Κέσλερ-Χέιντεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χάντερσφιλντ δε δείχνει να μπορεί, ο άσος έχει τον πρώτο λόγο.

ΜΙΛΓΟΥΟΛ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ.

Η Μίλγουολ ήταν τρομερή με Γουότφορντ και με τρίτη σερί νίκη χτυπά την πόρτα της εξάδας, καθώς έχει μία ήττα στα τελευταία έξι παιχνίδια. Η ομάδα του Γκάρι Ρόουετ έχει κερδίσει 14 εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος το 2022, ενώ δεν έχει Χ σε 13 ως γηπεδούχος. Τα 11 τελευταία της τρίποντα ήρθαν σκοράροντας τουλάχιστον δύο φορές. Ο Μπράντσο σκοράρει δύο σερί αγωνιστικές με συνολικά τέσσερα γκολ. Εκτός ο μέσος Λέοναρντ, αμφίβολος ο βασικός μπακ Γουάλας.

Η Γουέστ Μπρομ. ήταν ακίνδυνη επιθετικά εντός με Μπρίστολ Σίτι και επέστρεψε στις ήττες, ενώ ψάχνει ακόμα για προπονητή. Η ομάδα του υπηρεσιακού Ρίτσαρντ Μπιλ έχει δύο τρίποντα σε όλη τη σεζόν (ένα σε δέκα αγωνιστικές), πληρώνει under σε πέντε από τα τελευταία έξι ματς αλλά και κανένα γκολ – γκολ σε τέσσερις αγώνες. Κέρδισε το τελευταίο εκτός αλλά είναι η μόνη νίκη της σε επτά ταξίδια. Εκτός ο επιθετικός Ντάικ και ο μπακ Ατζάγι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Γερή έδρα αυτή της Μίλγουολ, πιστεύουμε ότι θα την υπερασπιστεί άλλη μία φορά.

ΚΠΡ-ΓΟΥΙΓΚΑΝ

Η ΚΠΡ ήταν επιβλητική με Κάρντιφ και επέστρεψε στις νίκες, πιάνοντας κορυφή με τέσσερα τρίποντα σε πέντε ματς και μία ήττα σε επτά. Ο προπονητής Μάικλ Μπιλ φέρεται να είπε «όχι» σε πρόταση της Γουλβς. Εντός έδρας έχει ηττηθεί μόνο μία φορά φέτος, ενώ στα τελευταία δύο παιχνίδια της ως γηπεδούχος ο Ντάικς πετυχαίνει από δύο γκολ, το ένα με εκτέλεση πέναλτι. Εκτός παραμένει ο αρχισκόρερ Γουίλοκ.

Η Γουίγκαν προηγήθηκε δεύτερο σερί παιχνίδι αλλά έχασε ξανά για την τέταρτη ήττα σε πέντε αγωνιστικές. Η ομάδα του του Λιμ Ρίτσαρντσον δεν έχει Χ εννέα σερί, ενώ δεν έχει κερδίσει στα 19 προηγούμενα παιχνίδια στο Λονδίνο σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ, με τελευταίο τρίποντο εκεί το 2004. Έχει σκοράρει πάντως σε όλα τα εκτός φέτος, με τον Κιν σκόρερ σε τρία από τα τελευταία τέσσερα. Εκτός Έντουαρντς (μέσος), αμφίβολος ο μπακ Νιάμπε και ο επιθετικός Λανγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε φόρμα οι γηπεδούχοι, δεν μπορούν στο Λονδίνο οι φιλοξενούμενοι, άσος.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ-ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Η Ρέντινγκ προηγήθηκε 2-0 στο Σουόνσι αλλά κατέρρευσε για την τρίτη σερί ήττα, ενώ δεν έχει νίκη τέσσερις αγωνιστικές. Η ομάδα του Πολ Ινς έχει μία ανέπαφη εστία στις τελευταίες εννέα αναμετρήσεις και καμία στις τελευταίες πέντε, ενώ σε τρία σερί ματς δέχεται τουλάχιστον δύο γκολ. Εντός βέβαια είναι καλύτερη, έχοντας πετύχει εκεί τις πέντε από τις επτά φετινές νίκες της . Eκτός οι μπακ Γιάντομ, Σαρ, Χάτσινσον, Νταν, Μουρ και οι μέσοι Τέτεκ, Αζίζ.

Η Μπρίστολ Σίτι επέστρεψε στις νίκες με καλή εμφάνιση στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. και εναλλάσσεται ανάμεσα σε νίκη και ήττα τέσσερις αγωνιστικές, με συνολικά δύο τρίποντα σε οκτώ. Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον κράτησε ανέπαφη την εστία της πρώτη φορά μετά από εννέα ταξίδια, καθώς στα προηγούμενα πέντε δεχόταν τουλάχιστον από δύο γκολ. Έχει δύο διπλά στη φετινή σεζόν και σε αμφότερα σκόραρε ο Γουέλς. Εκτός ο μέσος Τζέιμς, αμφίβολοι οι μπακ Ουίλσον, Νέισμιθ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με προβλήματα πίσω οι γηπεδούχοι, ασταθείς οι φιλοξενούμενοι, περιμένουμε ματς με γκολ-γκολ.

ΡΟΔΕΡΑΜ-ΧΑΛ

Η Ρόδεραμ πήρε δεύτερο σερί τρίποντο με τον Ματ Τέιλορ και μάλιστα για πρώτη φορά φέτος εκτός έδρας, ενώ κερδίζει δύο συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021. Εντός έδρας είναι σαφώς πιο δυνατή με μόνο μία ήττα στα τελευταία εννέα παιχνίδια και σκοράροντας σε εννέα από τα τελευταία δέκα, αλλά δεν έχει κερδίσει εκεί τη Χαλ από το 2015. Εκτός ο μπακ Κιόσο και ο μέσος Λίντσεϊ, αμφίβολος ο μέσος Ογκμπένε.

Η Χαλ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες μετά από δύο σερί ήττες περνώντας από το Μπλάκπουλ, για να βγει προς το παρόν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Άντι Ντόσον μάλιστα κέρδισε εκτός έδρας μετά από οκτώ αγώνες, όμως έχει χάσει και τα τέσσερα τελευταία ντέρμπι με ομάδες του Γιορκσάιρ. Εκτός είναι οι μπακ Εμάνουελ, Έλντερ, ο μέσος Εμχάντ και ο επιθετικός Τέτε, αμφίβολοι Σαγιαντμανές (επιθετικός), Tραορέ, Βέιλ (μέσοι), Κόβιλ (μεσοεπιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν ξεγελά η πρόσφατη νίκη της Χαλ, η Ρόδεραμ είναι δυνατή εντός και μπορεί τη νίκη.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.-ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ λύγισε στο Κόβεντρι και δεν έχει νίκη πέντε αγωνιστικές, πέφτοντας στην τέταρτη θέση. Η ομάδα του Πολ Χεκινγκμπότομ εντός έδρας έχει δεχτεί στα τρία τελευταία ματς όσα είχε δεχτεί στα προηγούμενα 19 μαζί, αλλά έχει μόνο μία ήττα σε επτά ως γηπεδούχος. Τιμωρημένος (2 αγ.) ο βασικός τερματοφύλακας Φόδερινγχαμ (παίζει ο Nτέιβις), εκτός οι μπακ Μπογκλ, Κλαρκ, Ο' Κόνελ και ο καλός μέσος Μπέργκε, αμφίβολοι Κουλιμπαλί, Στίβενς, Λόου (μπακ), Νόρινγκτον-Ντέιβις (μέσος).

Η Νόργουιτς υπέστη τρίτη σερί ήττα και μάλιστα εντός έδρας από τη Λούτον, έχοντας κερδίσει πλέον ένα από τα τελευταία έξι παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί από τον κόσμο. Η ομάδα του Ντιν Σμιθ μάλιστα έμεινε χωρίς γκολ μετά από 13 αγωνιστικές, ενώ παράλληλα δέχεται τέρμα στις έξι από τις τελευταίες επτά. Εκτός οι μπακ Ομομπαμιντέλε, ΜακΚάλουμ, αμφίβολος ο μέσος Σόρενσεν και οι επιθετικοί Άιντα, Ρόου, Σάρτζεντ (αρχισκόρερ). Tιμωρημένος ο μπακ ΜακΚλιν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αποδεκατισμένη η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ντεφορμέ η Νόργουιτς, τι μένει; Να σκοράρουν και οι δύο και να μοιραστούν τους βαθμούς.

ΣΤΟΟΥΚ-ΚΟΒΕΝΤΡΙ

Η Στόουκ δέχτηκε γκολ νωρίς από τη Ρόδεραμ και επέστρεψε στις ήττες μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Η ομάδα του Άλεξ Νιλ έχει μόνο μία νίκη στα τελευταία έξι εντός έδρας παιχνίδια της. Και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια που σκόραρε ως γηπεδούχος, πέτυχε ένα γκολ στο 90ό λεπτό ή αργότερα. Τελευταία εντός έδρας νίκη επί της Κόβεντρι το 2006. Eκτός ο μπακ Σούταρ και ο επιθετικός Μπράουν, αμφίβολος ο μπακ Τίμον και οι μέσοι Σμόλμποουν, Κιλκένι.

Η Κόβεντρι πήρε δεύτερη σερί νίκη επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, έχοντας μία ήττα σε επτά αγωνιστικές. Η ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς πληρώνει έξι σερί under 2.5, ενώ και οι τρεις φετινές της νίκες ήταν με ακριβές σκορ 1-0. Εκτός έδρας έχει δύο σερί ανέπαφες εστίες, αλλά ποτέ δεν είχε τρεις συνεχόμενες σε ταξίδια σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ στην ιστορία της. Εκτός ο μπακ Ντόιλ, αμφίβολοι οι μέσοι Κέλι, Ο' Χερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δυσκολεύεται εντός η Στόουκ, σκληροτράχηλη η Κόβεντρι, Χ2 διπλή ευκαιρία.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΜΠΕΡΝΛΙ

Η Σάντερλαντ δεν ήταν κακή με Μπλάκμπερν αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και επέστρεψε στις ήττες, μετρώντας μία νίκη σε έξι ματς (τρεις ισοπαλίες). Η ομάδα του Τόνι Μόουμπρεϊ πάντως πρώτη φορά έχασε ματς φέτος με πάνω από ένα γκολ διαφορά. Εντός έχει υποστεί μία ήττα σε επτά παιχνίδια αλλά έχει τέσσερα Χ. Εκτός ο μπακ Χάγκινς, ο μπακ Μπάλαρντ και οι επιθετικοί Στιούαρτ, Σιμς, αμφίβολος ο μπακ Αλέσε και ο βασικός μέσος Γκουτς.

Η Μπέρνλι προηγήθηκε για 11ο σερί ματς στο πρωτάθλημα κόντρα στην Μπέρμιγχαμ αλλά έμεινε στην 8η φετινή της ισοπαλία, οι επτά εκ των οποίων ήταν με ακριβές σκορ 1-1. Η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί έχει πάντως αήττητο σερί 12 αγώνων και μόνο μία ήττα φέτος. Δεν έχει όμως νίκη σε δέκα σερί επισκέψεις στο Σάντερλαντ, τελευταία φορά που κέρδισε εκεί για το πρωτάθλημα ήταν το 1972. Εκτός ο μέσος Γουέστγουντ, αμφίβολοι οι μέσοι Τσούρλινοφ, Τουάιν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ειδική των ισοπαλιών αλλά και των πρώτων γκολ Μπέρνλι μπορεί να επιβεβαιώσει ξανά και τα δύο!

Βαθμολογία -

22/10/2022Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 ΚΠΡ ΚΠΡ 27 15 8 3 4 23 16 7
2 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 27 16 9 0 7 20 17 3
3 Μπέρνλι Μπέρνλι 26 15 6 8 1 25 13 12
4 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 25 15 7 4 4 24 14 10
5 Λούτον Λούτον 24 15 6 6 3 20 14 6
6 Νόριτς Νόριτς 24 15 7 3 5 21 16 5
7 Σουόνσι Σουόνσι 24 15 7 3 5 20 22 -2
8 Μίλγουολ Μίλγουολ 23 15 7 2 6 20 18 2
9 Πρέστον Πρέστον 22 16 5 7 4 9 10 -1
10 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 22 15 7 1 7 17 23 -6
11 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 21 14 5 6 3 16 13 3
12 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 21 16 6 3 7 25 24 1
13 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 20 15 5 5 5 19 16 3
14 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 20 15 5 5 5 15 13 2
15 Γουότφορντ Γουότφορντ 20 15 5 5 5 19 20 -1
16 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 19 15 5 4 6 17 18 -1
17 Γουίγκαν Γουίγκαν 19 15 5 4 6 16 22 -6
18 Κάρντιφ Κάρντιφ 18 15 5 3 7 12 17 -5
19 Χαλ Χαλ 17 15 5 2 8 16 29 -13
20 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 16 15 4 4 7 19 21 -2
21 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 16 15 4 4 7 17 23 -6
22 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 14 15 2 8 5 19 20 -1
23 Κόβεντρι Κόβεντρι 13 12 3 4 5 10 14 -4
24 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 11 14 3 2 9 16 22 -6
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr