Ποδόσφαιρο

Champions League: Αγιαξ – Λίβερπουλ, φαβορί με γκολ!

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 - 10:42

Ο φετινός Αίας δεν… τρομάζει και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει τον πρώτο λόγο στο Αμστερνταμ για το διπλό που θα την διατηρήσει σε τροχιά πρωτιάς.

Champions League: Αγιαξ – Λίβερπουλ, φαβορί με γκολ!

22:00, COSMOTE SPORT 3 HD

Άγιαξ

Ο Αγιαξ έψαχνε άτυπη ρεβάνς στην έδρα της Νάπολι για το 1-6 στην Ολλανδία, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να φύγει με 10 γκολ στην πλάτη, στα δύο ματς με την ιταλική ομάδα. Ψάχνει την υπέρβαση πλέον καθώς για να προκριθεί (ως 2ος) χρειάζεται δύο νίκες, ισάριθμες ήττες της Λίβερπουλ, της οποίας πρέπει να επικρατήσει με πάνω από ένα γκολ διαφορά. Δεν έχει «Χ» στα τελευταία 15 εντός στην Ευρώπη (8-0-7), έχασε τρία σερί από αγγλικές ομάδες εντός, στο 5-2-6 εντός με «Άγγλους». Το Σάββατο έκανε… προπόνηση στην έδρα της Βάλβαϊκ (1-4) για το πρωτάθλημα, σταθερά στην κορυφή εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τις γκέλες Αϊντχόφεν και Φέγενορντ.

Πανέτοιμος
Ελαχιστοποιήθηκαν τα προβλήματα για τον Αλφρεντ Σρούντερ (τα… ακούει απο τον Τύπο) καθώς αποθεραπεύτηκαν οι Ρενσχ (α. 3/0, 9/2), Τέιλορ (μ. 4/0, 9/3) και διεκδικούν μάλιστα θέση στο αρχικό σχήμα.

Πιθανή σύνθεση: Πάσφεϊρ – Ρενς, Τίμπερ, Μπλιντ, Μπάσεϊ – Μπέρχαους, Αλβάρες, Τέιλορ – Τάντιτς, Μπρόμπεϊ, Μπέρχβαϊν

Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Ρέιντζερς, απάντησε δίχως ...οίκτο, με τον Σαλάχ, μεταξύ άλλων, να σημειώσει το πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένας βαθμός τώρα αρκεί για να «κλειδώσει» την πρόκριση, θέλει τη νίκη για να παίξει την πρωτιά με τη Νάπολι στο φινάλε της φάσης των ομίλων. Με πρόσφατο 12-1-4 εκτός έδρας στον θεσμό, εκπληκτική η παράδοση με ολλανδικές ομάδες (11-5-1 συνολικά και 4-3-1 εκτός, έχασε μόνο το 1966, στο 1ο ματς!). Το Σάββατο έδειξε το γνώριμο, κακό, πρόσωπο στην Πρέμιερ Λιγκ, έχασε 1-0 στο Νότιγχαμ συνεχίζοντας τις χαμηλές πτήσεις φέτος ιδίως εκτός έδρας.

Με απουσίες
Η επιστροφή του βασικού επιθετικού Νούνιες το μοναδικό καλό νέο για τον Κλοπ, δεν υπολογίζεται και πάλι ο χρήσιμος μέσος Τιάγκο, σταθερά εκτός οι Ντίας (ε. 3/1, 8/3), Μάτιπ (α. 3/1, 4/0), Κεϊτά (μ.), Κονατέ (α. 1/0, 1/0), Ντιόγκο Ζότα (ε. 4/0, 4/0).

Πιθανή σύνθεση: Άλισον – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Τζόουνς, Φαμπίνιο, Χέντερσον – Σαλάχ, Φιρμίνο, Νούνιες

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
3.55 4 1.88 3.3 1.32 1.72 2.07 1.37 2.87 1.91 1.23 1.3
Άγιαξ - Λίβερπουλ / Εκτίμηση

Ο φετινός Αγιαξ δεν… τρομάζει και δύσκολα θα προβληματίσει, την… κυκλοθυμική βέβαια, Λίβερπουλ που φέτος παρουσιάζει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση της. Οι “κοκκινοι” παραδοσιακά “περνάνε” απο την Ολλανδία και το διπλό στο 1.98 έχει τύχη, πέραν βέβαια του λογικού συνδυασμού γκολ/γκολ με over που προσφέρεται σε “διαβασμένη” τιμή (1.75).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr