Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Λιγκ: Μπορούν νίκες Μπρέντφορντ, Νιούκαστλ

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 - 10:37

Μπρέντφορντ και Νιούκαστλ μπορούν να υπερασπιστούν τις έδρες τους το Σάββατο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Πρέμιερ Λιγκ: Μπορούν νίκες Μπρέντφορντ, Νιούκαστλ

Αμφίβολος ο Χάαλαντ για την εξόρμηση της Σίτι στο Λέστερ

ΛΕΣΤΕΡ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η Λέστερ βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη με δύο σερί νίκες και τρεις αγώνες αήττητο με μηδέν παθητικό. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έχει χάσει 9 από τα τελευταία 11 με Σίτι, αλλά επί Γκουαρδιόλα της έχει βάλει τα περισσότερα γκολ από οποιαδήποτε άλλη (17). Ο Βάρντι έχει 8 γκολ με τους «γαλάζιους», ο Μάντισον 10 γκολ και 5 ασίστ στα τελευταία 15 ματς Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός οι μπακ Μπέρτραντ, Ρικάρντο, αμφίβολος ο μπακ Έβανς και ο μέσος Εντιντί.

Η Σίτι επέστρεψε στις νίκες με Μπράιτον και πλησίασε σε απόσταση βολής από την κορυφή, ενώ μεσοβδόμαδα πήρε ανώδυνο 0-0 εκτός με Ντόρτμουντ στην Ευρώπη. Τα ματς της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα στο πρωτάθλημα έχουν 47 γκολ ως τώρα, τα περισσότερα φέτος, με τον Χάαλαντ (που πάντως είναι αμφίβολος) να έχει φτάσει τα 17 σε 11 αγώνες. Ο Μάχρεζ έχει σκοράρει και στα τρία τελευταία παιχνίδια απέναντι στην παλιά του ομάδα Λέστερ. Εκτός ο μπακ Γουόκερ και ο μέσος Φίλιπς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σίτι έχει τον πρώτο λόγο, αλλά η Λέστερ έχει ανέβει και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα σκοράρει λιγότερο μακριά από την έδρα της. Αξίζει το under, ειδικά αν δεν παίξει ο Χάαλαντ.

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ-ΤΟΤΕΝΑΜ

Η Μπόρνμουθ έχει δύο σερί ήττες χωρίς να σκοράρει, έχοντας πλέον μόνο ένα τρίποντο στις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Η ομάδα του Γκάρι Ο' Νιλ έχει φέτος τα περισσότερα ματς στα οποία δεν σκόραρε τόσο συνολικά (7) όσο και εντός έδρας (4), αν και στο γήπεδό της όταν σκόραρε κέρδισε. Εκτός οι Λ. Κέλι (μέσος) και Μπρουκς, αμφίβολος ο δεύτερος σκόρερ Σολάνκε και ο βασικός τερματοφύλακας Νέτο, ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Τράβερς έχει δεχτεί 25 γκολ σε 8 ματς Πρέμιερ Λιγκ.

Η Τότεναμ έμεινε πίσω στη μάχη της κορυφής καθώς υπέστη δεύτερη σερί ήττα και τρίτη σε πέντε ματς, όσες είχε υποστεί συνολικά στα προηγούμενα 23. Για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε ο Κέιν έχει σκοράρει 7 φορές σε 8 αναμετρήσεις με Μπόρνμουθ, ενώ ο ίδιος έχει πετύχει όλα τα γκολ στα δύο φετινά διπλά Πρέμιερ Λιγκ. Βράδυ Τετάρτης έμεινε στο 1-1 με τη τη Σπόρτινγκ Λ. εντός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός ο επιθετικός Ρισάρλισον και ο μέσος Κουλουσέφσκι, αμφίβολοι Ρομέρο (μπακ) και Χόιμπιεργκ (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπόρνμουθ είναι δυσκολοκατάβλητη, η Τότεναμ χωρίς Κουλουσέφσκι και Ρισάρλισον δυσκολεύεται να σκοράρει όσο το έκανε με αυτούς στην ενδεκάδα. Κι εδώ under 2.5.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ-ΓΟΥΛΒΣ

Η Μπρέντφορντ δεν πάλεψε με Βίλα και επέστρεψε στις ήττες, έχοντας πλέον μία νίκη σε έξι αγωνιστικές, ενώ δεν έχει σκοράρει στα δύο τελευταία παιχνίδια της. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ όμως έχει κρατήσει τις περισσότερες ανέπαφες εστίες σε εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα (3), με μόνο μία ήττα εκεί. Ο Τόνι έχει 6 γκολ στα τελευταία 7 ματς Πρέμιερ Λιγκ, πετυχαίνοντας το 75% των τερμάτων της. Εκτός ο αναπλ. τερματοφύλακας Στρακόσα, οι μπακ Χίκι, Γιάνσον και ο μέσος Νόργκααρντ.

Η Γουλβς υπέστη πανωλεθρία από Λέστερ εντός και έχει δύο σερί ήττες αλλά και πέντε στα τελευταία έξι ματς παραμένοντας τελευταία στη βαθμολογία. Η ομάδα των Στιβ Ντέιβις, Τζέιμς Κόλινς δεν έχει σκοράρει πάνω από μία φορά σε 15 σερί αγώνες, ενώ δέχεται 14 γκολ στους τελευταίους έξι. Εκτός έδρας έχει μόλις δύο ισοπαλίες στα δέκα τελευταία ταξίδια πρωταθλήματος. Εκτός ο μέσος Τσικίνιο, ο εξτρέμ Νέτο και οι επιθετικοί Χιμένες, Κάλαϊτζιτς, αμφίβολος ο μπακ Γκόμες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Mπρέντφορντ δυσκολεύεται τελευταία, αλλά η Γουλβς είναι ακόμα χειρότερη και σκοράρει με το σταγονόμετρο. Άσος.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ-ΤΣΕΛΣΙ

Η Μπράιτον έχασε από τη Σίτι και έχει μόνο μία νίκη σε επτά αγώνες, ψάχνοντας το πρώτο τρίποντο με τον Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι στον πάγκο κόντρα στην ομάδα του προκατόχου του. Δεν έχει κερδίσει όμως ποτέ στην Πρέμιερ Λιγκ την Τσέλσι, ούτε έχει προηγηθεί λεπτό στο σκορ. Και τα τέσσερα γκολ πρωταθλήματος υπό τον Ιταλό τεχνικό έχουν επιτευχθεί από τον Τροσάρ. Εκτός ο μέσος Μόντερ και ο εξτρέμ Μιτόμα, αμφίβολος ο μπακ Φέλτμαν και ο μέσος Λαλάνα.

Η Τσέλσι έμεινε δεύτερο σερί ματς σε ισοπαλία, έστω και αν δεν έχει χάσει σε έξι σερί. Μεσοβδόμαδα κέρδισε 2-1 τη Σάλτσμπουργκ εκτός στο Τσάμπιονς Λιγκ και πέρασε στους «16». Ο Γκρέιαμ Πότερ αντιμετωπίζει την προηγούμενη ομάδα του, από την οποία οι Λονδρέζοι δεν έχουν χάσει ποτέ σε 14 ματς πρωταθλήματος. Οι «μπλε» έχουν τα περισσότερα γκολ φέτος στο τελευταίο τέταρτο των αγώνων Πρέμιερ Λιγκ (6). Εκτός oι μπακ Φοφανά, Τζέιμς και ο μέσος Καντέ, αμφίβολος ο βασικός μπακ Κουλιμπαλί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν μη τι άλλο ο Πότερ ξέρει καλά την πρώην ομάδα του, που δεν έχει κερδίσει από τότε που έφυγε. Νίκη των Λονδρέζων με μηδέν παθητικό.

ΚΡ. ΠΑΛΑΣ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Η Πάλας επέστρεψε στις ήττες μετά από τρεις αγωνιστικές κόντρα στην Έβερτον, αλλά μόνο δύο φορές όσο είναι στον πάγκο ο Πατρίκ Βιεϊρά έχει χάσει συνεχόμενα ματς, η προηγούμενη τον Απρίλιο. Εντός έδρας θέλει τρίτη σερί νίκη πρώτη φορά από το 2018, έχοντας κερδίσει τα δύο προηγούμενα εκεί με ανατροπή. Ο αρχισκόρερ Ζαχά έχει γκολ σε δύο σερί ματς με Σαουθάμπτον. Εκτός ο τερματοφύλακας Μπάτλαντ, οι μπακ Kλάιν, Ρίτσαρντς και ο μέσος ΜακΆρθουρ, επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Ντουκουρέ.

Η Σαουθάμπτον πήρε ισοπαλία με Άρσεναλ και έμεινε αήττητη τρίτη σερί αγωνιστική. Η ομάδα του Ραλφ Χάζενχουτλ έχει μόνο μία ανέπαφη εστία, αλλά έχει πάρει 8 πόντους σε ματς που βρέθηκε πίσω φέτος. Συνήθως σκοράρει με Πάλας (40 γκολ σε 26 ματς Πρέμιερ), όμως δέχεται τουλάχιστον δύο γκολ στα τελευταία εννέα εκτός με Λονδρέζες. Ο Άνταμς έχει πετύχει εκτός έδρας τα πέντε από τα έξι τελευταία γκολ πρωταθλήματος. Εκτός Λιβραμέντο, Ουόκερ - Πίτερς (μπακ), αμφίβολοι Μπέλα-Κότσαπ (μπακ) και Λάβια (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Πάλας είναι δυνατή εντός, και ακόμα περισσότερο με ομάδες που δεν είναι στο top six, η Σαουθάμπτον δεν τα πάει καλά στο Λονδίνο. Άσος.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Η Νιούκαστλ πήρε τεράστιο διπλό με Τότεναμ και μπήκε τετράδα με αήττητο επτά αγώνων, ενώ έχει χάσει ένα από τα τελευταία 14. Η ομάδα του Έντι Χάου έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, ενώ έχει 13 πόντους τον Οκτώβριο, περισσότερους στο πρωτάθλημα. Ο Αλμιρόν σκόρερ τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές που η ομάδα του βρήκε γκολ. Τελευταία εντός έδρας ήττα από τη Βίλα το 2005. Εκτός Κραφτ, Ντάμετ (μπακ), Ρίτσι (εξτρέμ), Ντάρλοου (αναπλ. τερμ.), Ίσακ (επιθ.), αμφίβολος ο Σεντ – Μαξιμέν (εξτρέμ).

Η Άστον Βίλα μετά την απόλυση του Στίβεν Τζέραρντ διέλυσε την Μπρέντφορντ για την πρώτη νίκη μετά από τέσσερις αγώνες, αλλά δεν έχει κερδίσει δύο ματς σερί στο πρωτάθλημα από τον Μάιο. Από την 1η Νοεμβρίου αναλαμβάνει τεχνικός ο Ουνάι Έμερι, μέχρι τότε στον πάγκο ο υπηρεσιακός Άαρον Ντανκς. Δεν έχει νίκη σε επτά σερί εκτός έδρας ματς, ενώ έχει την τρίτη χειρότερη επίθεση φιλοξενούμενης. Εκτός οι μπακ Κάρλος, Ντιν, Αουγκουστίνσον και ο μέσος Καμαρά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βίλα μπορεί να στρώσει με τον Έμερι, αλλά μέχρι τότε δύσκολα μπορεί να ελπίζει κάτι σε μία πολύ γερή έδρα. Άσος.

ΦΟΥΛΑΜ-ΕΒΕΡΤΟΝ

Η Φούλαμ είναι τρεις αγώνες αήττητη με δύο σερί νίκες και ψάχνει τρίτη συνεχόμενη στην Πρέμιερ Λιγκ από τον Απρίλιο του 2019, ενώ δεν έχει σκοράρει 3+ γκολ σε τρία σερί στα «σαλόνια» από το 1966. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα (αντιμετωπίζει πρώτη φορά την Έβερτον από τότε που έφυγε) πληρώνει δέκα σερί over 2.5. Ο Μίτροβιτς σκοράρει τρεις σερί αγωνιστικές, μόνο σε ένα εντός έδρας ματς φέτος έμεινε άσφαιρος. Eκτός Κουρζαβά (μπακ) και Σόλομον (εξτρέμ), αμφίβολος ο μπακ Τέτε.

Η Έβερτον επέστρεψε στις νίκες επί της Πάλας, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά φέτος πάνω από δύο γκολ σε παιχνίδι της. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ όμως έχει δυσκολίες μακριά από το γήπεδό της, όπου έχει κερδίσει μόνο μία φορά φέτος και δύο στα τελευταία 23 ταξίδια Πρέμιερ Λιγκ (16 ήττες). Ειδικά στο Λονδίνο έχει πρόβλημα με μόλις δύο βαθμούς στις τελευταίες οκτώ επισκέψεις της εκεί. Eκτός οι μπακ Μίνα, Γκόντφρι και ο μέσος Τάουνσεντ, αμφίβολος ο μπακ Πάτερσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε τρελή φόρμα ο Μίτροβιτς, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια σκοράρει σχεδόν πάντα. Ποντάρουμε σε γκολ του Σέρβου.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΛΙΝΤΣ

Η Λίβερπουλ ήταν κάκιστη με Νότιγχαμ και ήδη έχει χάσει τρία ματς, ένα περισσότερο απ’ ότι όλη τη σεζόν πέρσι. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, όμως είναι αήττητη στα τελευταία 27 εντός έδρας στο πρωτάθλημα, ενώ δεν έχει χάσει στο «Άνφιλντ» από τη Λιντς από το 2001. Ο Σαλάχ 5 γκολ-1 ασίστ στα τελευταία δύο εντός με τη συγκεκριμένη αντίπαλο. Βράδυ Τετάρτης κέρδισε 3-0 τον Άγιαξ εκτός στο Τσάμπιονς Λιγκ και πέρασε στους «16». Εκτός Μάτιπ (μπακ), Κεϊτά, Αρτούρ (μέσοι), Ντίας, Ζότα (επιθετικοί).

Η Λιντς μπήκε πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού καθώς έχει τέσσερις σερί ήττες και οκτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη (2 ισοπαλίες), το χειρότερο αυτή τη στιγμή στην κατηγορία, με μόνο δύο ανέπαφες εστίες. Ο Τζέσι Μαρς είναι πλέον υπό πίεση στον πάγκο, με την ομάδα του να έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία οκτώ ταξίδια Πρέμιερ Λιγκ. Φορμαρισμένος πάντως ο Ροντρίγκο με πέντε γκολ σε 10 συμμετοχές φέτος στο πρωτάθλημα. Eκτός Ντάλας, Χέιντε (μπακ), Φόρσο (μέσοι), αμφίβολοι Άνταμς, Γκρέι (μέσοι).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λίβερπουλ αναμένεται να ξεσπάσει, με τον Σαλάχ να επιστρέφει στα γκολ. Ματιά και στον Νούνιες, ο οποίος είναι σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις.

Βαθμολογία -

29/10/2022Premier League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Άρσεναλ Άρσεναλ 28 11 9 1 1 25 11 14
2 Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Σίτι 26 11 8 2 1 36 11 25
3 Τότεναμ Τότεναμ 23 12 7 2 3 23 14 9
4 Νιούκαστλ Νιούκαστλ 21 12 5 6 1 20 10 10
5 Τσέλσι Τσέλσι 21 11 6 3 2 16 11 5
6 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 20 11 6 2 3 16 16 0
7 Φούλαμ Φούλαμ 18 12 5 3 4 22 22 0
8 Λίβερπουλ Λίβερπουλ 16 11 4 4 3 22 13 9
9 Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον 15 11 4 3 4 15 14 1
10 Γουέστ Χαμ Γουέστ Χαμ 14 12 4 2 6 11 12 -1
11 Μπρέντφορντ Μπρέντφορντ 14 12 3 5 4 18 21 -3
12 Έβερτον Έβερτον 13 12 3 4 5 11 12 -1
13 Κρίσταλ Πάλας Κρίσταλ Πάλας 13 11 3 4 4 12 16 -4
14 Μπόρνμουθ Μπόρνμουθ 13 12 3 4 5 10 25 -15
15 Άστον Βίλα Άστον Βίλα 12 12 3 3 6 11 16 -5
16 Σαουθάμπτον Σαουθάμπτον 12 12 3 3 6 11 19 -8
17 Λέστερ Λέστερ 11 12 3 2 7 21 24 -3
18 Λιντς Λιντς 9 11 2 3 6 13 18 -5
19 Γουλβς Γουλβς 9 12 2 3 7 5 18 -13
20 Νότιγχαμ Φόρεστ Νότιγχαμ Φόρεστ 9 12 2 3 7 8 23 -15
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Relegation - Championship

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr