Ποδόσφαιρο

Τσάμπιονσιπ: Μένει όρθια η Μπέρνλι

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022 - 08:59

Η Μπέρνλι μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το Σάββατο στην Τσάμπιονσιπ.

Τσάμπιονσιπ: Μένει όρθια η Μπέρνλι

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.-ΜΠΕΡΝΛΙ

Η Γιουνάιτεντ πέρασε από το Μπρίστολ και μετά από δύο σερί νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ θέλει να πλησιάσει περισσότερο την κορυφή, έχοντας μία ήττα σε έξι αγωνιστικές. Η ομάδα του Πολ Χεκινγκμπότομ έχει δεχτεί 7 γκολ στα τελευταία 4 εντός, όσα συνολικά στα προηγούμενα 20. Οι τελευταίες επτά νίκες της ήταν με ανέπαφη εστία. Εκτός οι μπακ Μπογκλ, Ο' Κόνελ και οι μέσοι Μπέργκε, Νόρινγκτον – Ντέιβις, αμφίβολοι Κουλιμπαλί, Λόου (μπακ), Καντρά (μέσος), Μπρούστερ (επιθετικός).

Η πρωτοπόρος Μπέρνλι του Βινσέντ Κομπανί βρέθηκε πίσω δεύτερο σερί ματς από Ρόδεραμ αλλά με δύο γκολ στις καθυστερήσεις πήρε τέταρτη σερί νίκη, έχει αήττητο 16 αγώνων και μία ήττα στη σεζόν, ενώ δεν έχει χάσει ακόμα Σάββατο. Έχει τις περισσότερες ισοπαλίες (8, οι επτά 1-1) και μόνο μία νίκη (2008) σε 19 επισκέψεις στο Σέφιλντ. Εκτός ο μέσος Γουέστγουντ, αμφίβολοι οι μέσοι Κάλεν, Τσούρλινοφ, Τουάιν και ο αρχισκόρερ Ροντρίγκεζ, τιμωρημένος ο βασικός μέσος Μπράουνχιλ.

EKTIMHΣΗ: Μεγάλο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, η Μπέρνλι όμως δύσκολα χάνει και ποντάρουμε στο Χ2 διπλή ευκαιρία.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ-ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ

Η Μπλάκμπερν έμεινε άσφαιρη στο Κόβεντρι και επέστρεψε στις ήττες μετά από τέσσερις σερί νίκες. Η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον δεν έχει Χ 24 σερί ματς και είναι η μοναδική που δεν έχει μοιραστεί βαθμούς στη σεζόν. Εντός έχει πέντε σερί νίκες, το καλύτερο σερί από το 1996, αλλά έχει μόνο μία στα τελευταία 12 συνολικά με Χάντερσφιλντ. Εκτός ο μπακ Μπαρνς, αμφίβολοι Μπρίτεν (μπακ), Φίλιπς (μέσος), Γκάλαχερ, Χέτζες (επιθετικοί), τιμωρημένος ο μέσος Γκάρετ.

Η Χάντερσφιλντ έπεσε πάλι τελευταία μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σάντερλαντ. Η ομάδα του Μαρκ Φόδερινγχαμ έχει πρόβλημα εκτός καθώς δεν έχει τρίποντο στα τελευταία επτά, ενώ έχει μία νίκη σε 11 επισκέψεις στο Μπλάκμπερν. Ο Γουόρντ 4 γκολ στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια με τη συγκεκριμένη αντίπαλο. Εκτός ο μπακ Πίρσον και οι επιθετικοί Τζόουνς, Σίμπσον, αμφίβολοι οι μέσοι Ανιορίν, Χογκ και οι μπακ Τέρτον, Κέσλερ-Χέιντεν. Επιστρέφει από τιμωρία ο καλός εξτρέμ Τόμας.

EKTIMHΣΗ: Η Μπλάκμπερν αν μη τι άλλο στην έδρα της είναι δυνατή και περιμένουμε να πάρει ακόμα μία νίκη.

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ-ΛΟΥΤΟΝ

Η Μπλάκπουλ μετά από πέντε αγωνιστικές δεν πλήρωσε γκολ – γκολ και over 2.5 καθώς έμεινε άσφαιρη επιστρέφοντας στις ήττες με Γουέστ Μπρομ. Η ομάδα του Μάικλ Άπλτοουν έχει μοιρασμένες νίκες εντός και εκτός έδρας, αλλά έχει σκοράρει 30 φορές στο γήπεδό της το 2022, η καλύτερη συγκομιδή της πενταετίας. Δεν έχει νίκη σε 10 σερί ματς με Λούτον από το 2003. Εκτός Γκέιμπριελ (μπακ), Στιούαρτ, Φιορίνι (μέσος), Άντερσον (εξτρέμ), Μπίσλι (επιθετικός), αμφίβολος ο μέσος Μπρίντκατ.

Η Λούτον παρά τις απουσίες που είχε στην άμυνα κράτησε το μηδέν με Ρέντινγκ καθώς δεν κατάφερε να σκοράρει, μένοντας σε δεύτερη σερί ισοπαλία ενώ έχει τρία ματς χωρίς νίκη. Η ομάδα του Νέιθαν Τζόουνς έχασε το προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι της, αλλά δεν έχει ήττα σε δύο σερί ταξίδια εδώ και ένα χρόνο. Eκτός ο επιθετικός Γούντροου, αμφίβολος ο τερματοφύλακας Σέι, οι μέσοι Κλαρκ, Λάνσμπερι και oι μπακ Μπερκ, Μπράντλι, τιμωρημένος ο μπακ Όσο.

EKTIMHΣΗ: Η Μπλάκπουλ σκοράρει εντός και αν το κάνει αυτός που μπορεί να πληρώσει είναι η φετινή αποκάλυψή της, Τζέρι Γέιτς.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ-ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Η Μίντλεσμπρο έκανε εντυπωσιακό πέρασμα από το Χαλ για την πρώτη νίκη με τον νέο τεχνικό Μάικλ Κάρικ και το παρθενικό διπλό της σεζόν. Εντός έδρας είναι σίγουρα καλύτερη, αλλά παρ’ όλα αυτά έχει κερδίσει μόνο πέντε από τα τελευταία 14 εκεί στο πρωτάθλημα. Σε φόρμα ο Άκπομ με γκολ στα τρία τελευταία ματς που σκόραρε η Μπόρο, ο μέσος Κρουκς σκοράρει σε τρία από τα τελευταία τέσσερα με Μπρίστολ Σίτι. Αμφίβολος ο μέσος Γουάτμορ.

Η Μπρίστολ Σίτι είχε πολλές απουσίες στην άμυνα με Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και δεν απέφυγε την εντός έδρας ήττα, έχοντας πλέον μόνο δύο τρίποντα στα τελευταία 11 ματς (επτά ήττες). Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον έχει χάσει εννέα παιχνίδια φέτος, τα επτά από αυτά με ένα γκολ διαφορά, ενώ έχει ήδη υποστεί 13 ήττες εκτός έδρας το 2022, όσες είχε ολόκληρο το 2021 στο πρωτάθλημα. Αμφίβολοι οι μπακ Kάλας, Ουίλσον, Νέισμιθ, Άτκινσον. Τιμωρημένος ο μπακ Τάνερ.

EKTIMHΣΗ: H Mπόρο ήταν βελτιωμένη την προηγούμενη αγωνιστική, μπορεί να σκοράρει με φορμαρισμένο Άκπομ, αλλά η άμυνά της δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Γκολ – γκολ.

ΜΙΛΓΟΥΟΛ-ΧΑΛ

Η Μίλγουολ έμεινε δεύτερο σερί παιχνίδι χωρίς γκολ, αλλά αυτή τη φορά κατάφερε να πάρει τουλάχιστον ισοπαλία, έχοντας χάσει μόνο σε δύο από τις τελευταίες εννέα αγωνιστικές. Η ομάδα του Γκάρι Ρόουετ έχει πάρει επτά από τις οκτώ φετινές της νίκες εντός έδρας, όπου έχει κερδίσει συνολικά 15 παιχνίδια πρωταθλήματος το 2022 και με άλλη μία θα κάνει την καλύτερη επίδοση από το 2001. Εκτός ο επιθετικός Αφόμπε, ο μέσος Λέοναρντ και ο μπακ Χάτσινσον.

Η Χαλ υπέστη δεύτερη σερί ήττα και είναι έναν πόντο από την επικίνδυνη ζώνη. O Λίαμ Ροσίνιορ θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της. Έχει δύο νίκες σε 24 επισκέψεις στη Μίλγουολ, τελευταία το 2013, δεν έχει τρεις σερί διπλά στο πρωτάθλημα από την ίδια χρονιά. Εκτός ο μπακ Εμάνουελ, οι μέσοι Tραορέ, Εμχάντ και οι επιθετικοί Σαγιαντμανές, Τέτε. Αμφίβολοι Έλντερ (μπακ), Βέιλ (μέσος), Κόβιλ (μεσοεπιθετικός).

EKTIMHΣΗ: Η Μίλγουολ είναι πολύ δυνατή στην έδρα της, η Χαλ θέλει να βγάλει αντίδραση με νέο προπονητή, αλλά δύσκολα θα γλιτώσει.

ΚΠΡ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ

Η ΚΠΡ δεν κατάφερε να πετύχει γκολ δεύτερο σερί παιχνίδι αλλά πήρε πολύτιμο πόντο στη δύσκολη έδρα της Νόργουιτς. Η ομάδα του Μάικλ Μπιλ εντός είναι ισχυρή καθώς δεν έχει χάσει στα έξι τελευταία παιχνίδια, ενώ έχει τρεις σερί νίκες στο γήπεδό της, το καλύτερο σερί εκεί από το 2017. Μάλιστα στο σπίτι της έχει μείνει χωρίς γκολ μόνο δύο φορές στα τελευταία δέκα. Aμφίβολος ο μπακ Κλαρκ-Σόλτερ και οι μέσοι Γιόχανσεν (αρχηγός) και Ρόμπερτς.

Η Γουέστ Μπρομ. κέρδισε με Μπλάκπουλ για το πρώτο τρίποντο με τον Κάρλος Κορμπεράν και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, κρατώντας μόλις τέταρτη ανέπαφη εστία στη φετινή σεζόν. Πρέπει να λύσει όμως το πρόβλημά της εκτός έδρας, όπου έχει μόνο μία νίκη φέτος και μόλις τρεις στα τελευταία 20 ταξίδια για το πρωτάθλημα. Έχει χάσει 10 από τα τελευταία 11 παιχνίδια της εκτός με ομάδες του Λονδίνου. Εκτός ο επιθετικός Ντάικ και οι μπακ Ατζάγι.

EKTIMHΣΗ: Δύσκολη αποστολή για την ομάδα του Κορμπεράν, η επιστροφή του Γουίλοκ στην επίθεση της ΚΠΡ μπορεί να την οδηγήσει στο τρίποντο.

ΡΟΔΕΡΑΜ-ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ

Η Ρόδεραμ προηγούνταν στο 90’ με Μπέρνλι αλλά κατάφερε να χάσει και πλέον έχει δύο σερί ήττες αλλά και τρεις στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, όπου είναι χωρίς νίκη. Η ομάδα του Ματ Τέιλορ έχει δεχτεί γκολ σε οκτώ από τα τελευταία εννέα ματς, αλλά σίγουρα εντός έδρας είναι καλύτερη, έχοντας πάρει εκεί τις τέσσερις από τις πέντε φετινές νίκες. Εκτός ο μπακ Κιόσο, αμφίβολος ο μέσος Φέργκιουσον και ο μπακ Μπόλα, τιμωρημένος ο μπακ Μπράμαλ.

Η Νόργουιτς δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στην ΚΠΡ μόλις για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν και παρ’ όλο που είναι δύο αγώνες αήττητη, απομακρύνθηκε από την κορυφή με μία νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Η ομάδα του Ντιν Σμιθ έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία 15 παιχνίδια με τη Ρόδεραμ, αλλά έχουν επτά ισοπαλίες αυτό το διάστημα. Εκτός οι μπακ Ομομπαμιντέλε, Γιαννούλης, αμφίβολος ο μέσος Σόρενσεν και οι επιθετικοί Σάρτζεντ (επιθετικός), Άιντα, Ρόου.

EKTIMHΣΗ: H Ρόδεραμ τελευταία σκοράρει αρκετά, η Νόργουιτς το κάνει μόνιμα. Γκολ – γκολ και over 2.5.

ΣΤΟΟΥΚ-ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ

Η Στόουκ μετά από τρεις σερί ήττες επανήλθε στις νίκες στο Γουίγκαν και επιβεβαίωσε ότι είναι καλύτερη εκτός παρά εντός. Η ομάδα του Άλεξ Νιλ (7 μόλις νίκες σε 32 παιχνίδια ως γηπεδούχος προπονητής Τσάμπιονσιπ) στο γήπεδό της έχει πάρει μόνο δύο νίκες όλη τη σεζόν, και μόνο μία από αυτές στα τελευταία επτά παιχνίδια, έχοντας δεχτεί τουλάχιστον από ένα γκολ σε όλα. Eκτός ο μπακ Σούταρ, αμφίβολος ο μέσος Κιλκένι και ο επιθετικός Πάουελ.

Η Μπέρμιγχαμ δεν κατάφερε να σκοράρει με Μίλγουολ αλλά έχει γίνει πιο σκληρή με δύο σερί ανέπαφες εστίες, μία ήττα σε έξι αγωνιστικές και δύο σε 11. Η ομάδα του Τζον Γιούστας μάλιστα έχει σκοράρει σε πέντε από τα τελευταία έξι εκτός έδρας παιχνίδια της, με τους Χόγκαν και Ντίνι να έχουν πετύχει τα έξι από τα τελευταία επτά. Eκτός ο μπακ Ρόμπερτς, ο εξτρέμ Πλασέτα και οι μέσοι Γκάρντνερ, Γκόρντον, αμφίβολος ο μπακ Φρεντ.

EKTIMHΣΗ: Xάλια εντός η Στόουκ, μαχητικότατη γενικώς η Μπέρμιγχαμ, μπορεί να κλέψει το διπλό.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΚΑΡΝΤΙΦ

Η Σάντερλαντ πήρε διπλό στο Χάντερσφιλντ επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές, έχοντας από έξι νίκες, ισοπαλίες και ήττες σε 18 παιχνίδια. Η ομάδα του Τόνι Μόουμπρεϊ όμως έχει δύο τρίποντα στο γήπεδό της, όπου πάντως έχει βελτιωθεί με μία ήττα σε πέντε. Ο Ντιαλό γκολ σε δύο από τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Εκτός οι μπακ Χάγκινς, Μπάλαρντ, ο μέσος Μιχού και ο επιθετικός Στιούαρτ, αμφίβολος ο μπακ Αλέσε και ο βασικός μέσος Γκουτς.

Η Κάρντιφ επέστρεψε στις ήττες και μάλιστα εντός έδρας από την Γουότφορντ παρ’ όλο που προηγήθηκε στο σκορ, έχοντας πλέον χάσει τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια. Η ομάδα του Στιβ Μόρισον μπορεί να έχει πάρει δύο διπλά τον τελευταίο καιρό, αλλά έχει συνολικά 9 ήττες στα τελευταία 13 ταξίδια της και δεν έχει σκοράρει σε οκτώ από αυτά. Αμφίβολοι οι μέσοι, Κόλγουιλ, Άνταμς, ο επιθετικός Ντέιβις και ο μπακ Κόλινς, τιμωρημένος ο μεσοεπιθετικός Ρόμπινσον.

EKTIMHΣΗ: Δύσκολα χάνει εντός η Σάντερλαντ, πόσο μάλλον από μία ομάδα που ταξιδεύει άσχημα όπως η Κάρντιφ. Άσος.

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΓΟΥΙΓΚΑΝ

Η Σουόνσι έχασε μετά από τρεις αγωνιστικές και βρέθηκε εκτός εξάδας. Η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν όμως είναι δυνατή τελευταία στο γήπεδό της, με τον Κούπερ να έχει σκοράρει στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές εκεί. Είναι αήττητη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια με Γουίγκαν, τελευταία ήττα το 2001. Μόνο σε μία από τις έξι ήττες της φέτος σκόραρε. Εκτός ο μέσος Γουόλς, αμφίβολος ο μέσος Άλεν. Τιμωρημένος ο αρχηγός – μέσος Γκράιμς, που ήταν βασικός 64 ματς σερί.

Η Γουίγκαν έχασε από τη Στόουκ και είναι στην επικίνδυνη ζώνη με πέντε σερί ήττες και έβδομη σε οκτώ αγωνιστικές. Η ομάδα του του Λιμ Ρίτσαρντσον δεν έχει Χ σε 12 σερί, εκ των οποίων επτά μακριά από την έδρα της. Έχει κακή προϊστορία στο Σουόνσι, με οκτώ ματς χωρίς νίκη από την τελευταία της το μακρινό 1991. Εκτός Έντουαρντς (μέσος), αμφίβολος ο μπακ Νιάμπε και ο επιθετικός Λανγκ, επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Σίνι.

EKTIMHΣΗ: Σε ελεύθερη πτώση η Γουίγκαν, ευκαιρία της Σουόνσι να ανακάμψει. Άσος.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ-ΚΟΒΕΝΤΡΙ

Η Γουότφορντ με δύο κεφαλιές από κόρνερ έκανε ανατροπή στο Κάρντιφ και ανέβηκε στην εξάδα με τρεις σερί νίκες και τέσσερις στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς είναι δυνατή στο γήπεδό της, με μόλις τρεις ήττες και μία ισοπαλία στα τελευταία 21 ματς σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ, ενώ σε 14 από αυτά δεν δέχτηκε καν γκολ. Eκτός oι μπακ Ενγκακιά, Κάθκαρτ, αμφίβολοι οι μέσοι Λουζά, Κλέβερλι και οι επιθετικοί Μανάι, Ντέιβις (δεύτερος σκόρερ).

Η Κόβεντρι πήρε νίκη μετά από δύο αγωνιστικές κόντρα στην Μπλάκμπερν και έχει χάσει ένα από τα τελευταία έξι παιχνίδια. Η ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς έχει κερδίσει πέντε φορές φέτος, όλες χωρίς να δεχτεί γκολ και οι τέσσερις με 1-0. Θέλει για πρώτη φορά στην ιστορία της να μη δεχτεί γκολ σε πέμπτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι. Εκτός ο μέσος Κέλι και ο δεύτερος σκόρερ, επιθετικός Γκόντεν, αμφίβολος ο επιθετικός Γουόγκχορν και ο μπακ Νταμπό.

EKTIMHΣΗ: Άφθονο θέαμα προσφέρει η Γουότφορντ, σκοράρει πολύ τελευταία και μπορεί να πάρει τη νίκη πετυχαίνοντας τουλάχιστον δύο γκολ.

Βαθμολογία -

05/11/2022Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπέρνλι Μπέρνλι 38 19 10 8 1 35 18 17
2 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 33 19 11 0 8 23 19 4
3 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 32 18 9 5 4 29 16 13
4 ΚΠΡ ΚΠΡ 31 18 9 4 5 25 19 6
5 Πρέστον Πρέστον 31 20 8 7 5 16 16 0
6 Νόριτς Νόριτς 29 19 8 5 6 26 20 6
7 Γουότφορντ Γουότφορντ 29 18 8 5 5 26 21 5
8 Σουόνσι Σουόνσι 28 18 8 4 6 23 24 -1
9 Μίλγουολ Μίλγουολ 27 18 8 3 7 22 20 2
10 Λούτον Λούτον 26 18 6 8 4 21 19 2
11 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 26 19 8 2 9 21 27 -6
12 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 24 18 6 6 6 24 21 3
13 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 24 18 6 6 6 18 15 3
14 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 22 18 5 7 6 22 23 -1
15 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 22 19 6 4 9 26 28 -2
16 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 22 18 6 4 8 23 27 -4
17 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 22 18 6 4 8 19 23 -4
18 Κάρντιφ Κάρντιφ 21 18 6 3 9 14 21 -7
19 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 20 18 5 5 8 23 24 -1
20 Κόβεντρι Κόβεντρι 20 16 5 5 6 16 18 -2
21 Χαλ Χαλ 20 18 6 2 10 21 35 -14
22 Γουίγκαν Γουίγκαν 19 18 5 4 9 17 26 -9
23 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 17 18 3 8 7 21 24 -3
24 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 15 17 4 3 10 17 24 -7
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr