Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Βελγίου: Άνετα η Σταντάρ!

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022 - 11:37

Το διπλό της Σταντάρ στην έδρα της άσημης Ντέντερ ξεχωρίζει απο το σημερινό πρόγραμμα, σε πονταρίσματα τερμάτων καταλήξαμε στα άλλα δύο ματς.

Κύπελλο Βελγίου: Άνετα η Σταντάρ!

Αναμετρήσεις κυπέλλου για την φάση των “32”.
Στον 6ο γύρο εισέρχονται και οι ομάδες της Α΄ Κατηγορίας πέραν της Βέστερλο (πρωταθλήτρια πέρυσι στην Β΄Κατηγορία) και Μπέιρσχοοτ (υποβιβάστηκε πέρυσι απο την Α’ Κατηγορία).
Οι αγώνες είναι μονοί και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.
Όποια ομάδα κατακτήσει το κύπελλο εξασφαλίζει μια θέση στα πλέι οφ του Γιουροπα Λιγκ της επόμενης περιόδου.

ΣΕΡΕΝΓΚ – ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια για τη Σερένγκ που ψάχνει αντίδραση στο κύπελλο. Στο πρωτάθλημα αδυνατεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστική, το Σάββατο αν και προηγήθηκε απέτυχε να σώσει έστω τον βαθμό κόντρα στη Σιντ Τρουιντεν στο πρώτο ματς με τον Σεμπαστιάν Λαγκρός στον πάγκο. Εξέτισαν οι βασικοι Σιλά (α), Σισοκο (μ), Ελισόρ (ε), αμφίβολος ο βασικός φορ Μάριους, σταθερά εκτός ο βασικός τερμ. Ντιτς.

Το κύπελλο φαντάζει η πιο ρεαλιστική διέξοδος διάκρισης για την Σαρλερουά που αδυνατεί να βρει λύσεις στο πρωτάθλημα. Ούτε η αποχώρηση του τεχνικού Στιλ άλλαξε το κλίμα, την Παρασκευή γνώρισε αναμενόμενη ήττα απο την πρωτοπόρο Γκενκ και συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις, έχοντας περιοριστεί σε μόλις ένα τρίποντο στα έξι τελευταία ματς. Εξέτισε ο βασικος εξτρέμ Ενκουμπά, δεν υπολογίζεται και πάλι ο χρήσιμος στόπερ Κνέζεβιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που προβληματίζουν στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο έχουν την μοναδική ελπίδα να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω. Δεν θα… μπλέξουμε με σημείο, κρατάμε το under (1.90).

ΝΤΑΙΝΖΕ – ΕΟΥΠΕΝ

Η Ντάινζε τα… βρήκε σκούρα στον προηγούμενο γύρο καθώς χρειάστηκε την παράταση για να αποκλείσει την άσημη Μπόχολτ που αγωνίζεται στην 4η κατηγορία. Γενικότερα κινείται στην μετριότητα φέτος όπως μαρτυρά και η θέση στην στην Β’ Κατηγορία όπου απο νωρίς έχει πσγιωθεί στις τελευταίες θέσεις. Το Σάββατο επικράτησε πάντως εκτός έδρας της Βιρτόν και για πρώτη φορά φέτος μετρά δύο σερί νίκες με κομβική την αλλαγή προπονητή.

Η Εουπεν έγραψε ιστορία πέρυσι όπου για πρώτη φορά έφθασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου και… φλέρταρε με την μεγαλύτερη διάκριση της. Φέτος, θα χρειαστεί κάτι περισσέρο πάντως καθώς πασχίζει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα αν και το Σάββατο επικράτησε στο επεισοδιακό ντέρμπι της Σταντάρ, στο πρώτο ματς με τον υπηρεσιακό Αντερσον στον πάγκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με… άγνοια κινδύνου η βελτιωμένη αν και με συγκεκριμένο αγωνιστικό ταβάνι Ντάινζε, αλλοπρόσαλλη η πιο ποιοτική Εουπεν. Δεν θα… μπλέξουμε με σημείο, κρατάμε το γκολ/γκολ που προσφέρεται πάντως σε “διαβασμένη” τιμή.


ΝΤΕΝΤΕΡ – ΣΤΑΝΤΑΡ Λ.

Η Ντέντερ έπαιξε με την… φωτιά αλλά στο τελευταίο τέταρτο ανέβασε ταχύτητα και έκαμψε την αντίσταση της άσημης Ντικελβέν (2-0). Κινείται στα… ρηχά φέτος και στο ματς κυπέλλου θα προσπαθήσει να αναστατώσει χωρίς άγχος το φαβορί. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος ηττήθηκε απο την εκ των πρωτοπόρων Μολενμπέικ, φέτος έχει περιοριστεί σε τέσσερα τρίποντα, με τις τρεις νίκες να έχουν επιτευχθεί κόντρα σε ομάδες νέων.

Δεν βγαίνει άκρη με την φετινή Σταντάρ που δείχνεται να δυσκολεύεται όταν “κουβαλά” την ταμπέλα του φαβορί. Η ομάδα του Ρόνι Ντέιλα πραγματοποιεί μια ανταγωνιστική σεζόν φέτος και με επτά νίκες στα δέκα τελευταία ματς καταδιώκει τους πρωτοπόρους. Παρουσιάζει πολλές μεταπτώσεις πάντως στην απόδοση της, φέτος έχει επικρατήσει των Κλαμπ Μπριζ και Αντερλεχτ, αλλά απο την άλλη έχει ηττηθεί Σερένγκ και Εουπεν (το Σάββατο, 5/11).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στην μετριότητα κινείται φέτος η Ντάινζε που δεν δείχνει ικανή να προβληματίσει την Σταντάρ που διαθέτει την ποιότητα να φθάσει “μακριά” στην διοργάνωση. Επιλέγουμε το διπλό από το πρώτο ημίχρονο στο 2.20.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr