Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Βελγίου: Αποστολές εκτός έδρας!

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 - 12:31

Τα διπλά έχουν την τιμητική τους στις σημερινές αναμετρήσεις όπου οι “μεγάλοι” καλούνται να επιστρέψουν με την πρόκριση σε απαιτητικά εκτός έδρας ματς.

Κύπελλο Βελγίου: Αποστολές εκτός έδρας!

Αναμετρήσεις κυπέλλου για την φάση των “32”.
Μονοί αγώνες, σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.

ΜΠΕΒΕΡΕΝ – ΑΝΤΒΕΡΠ

Η Μπέβερεν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα ξεπέρασε το εμπόδιο της άσημης Βισέ (Γ’ Κατηγορία) στον προηγούμενο γύρο. Πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα με πέντε νίκες στα έξι τελευταία και δείχνει αποφασισμένη για την άμεση επιστροφή στην Α’ Κατηγορία.

Αντίδραση στο κύπελλο αναζητά η Αντβέρπ. Η ομάδα του Μάρκο φαν Μπόμελ έσπασε τα… κοντέρ στις πρώτες αγωνιστικές, καθώς ξεκίνησε με εννεά στα εννεά αλλά έκτοτε έχασε τον… προσανατολισμό της. Στο τελευταίο ματς έμεινε στο 0-0 με την Αντερλεχτ σε ένα νευρικό ντέρμπι που είχε δοκάρι στα τελευταία λεπτά και μετρά πλέον μόλις ένα τρίποντο στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση καθώς η Μπέβερεν θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και μπορεί να προβληματίσει τη νευρική αλλά και με απουσίες, Αντβέρπ. Προσπερνάμε το διπλό και κρατάμε το αμφίτερμα στην ίδια τιμή (1.70).

ΜΟΛΕΝΜΠΕΙΚ – ΚΟΡΤΡΑΙΚ

Η Μολενμπέικ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, απέκλεισε την Ουντενάρντε που αγωνίζεται στην 4η Κατηγορία. Ο αγώνας κυπέλλου έρχεται σε ιδανικό σημείο καθώς εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα όπου για πρώτη φορά φέτος μετρά πέντε κολλητά τρίποντα με 13-2 γκολ και διατηρείται στην πρώτη θέση! Παραμένει αήττητη εντός έδρας σε έξι αγωνιστικές.

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Κορτράικ καθώς το κύπελλο φαντάζει πολυτέλεια την παρούσα φάση. Η αλλαγή τεχνικού δεν έφερε αποτελέσματα και συνεχίζει να προβληματίζει στο πρωτάθλημα και με την ήττα την Κυριακή απο την Οστάνδη συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές χωρίς τρίποντο κατρακυλώντας μοιραία στον βαθμολογικό πίνακα. Η ήττα έφερε και ένταση καθώς οπαδοί την… έπεσαν στην αποστολή μετά το τέλος του ματς και το κλίμα είναι κάτι παραπάνω απο τεταμένο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες και παρότι τις χωρίζει μια κατηγορία, ο άσος έχει πάρει παιχνίδι τις τελευταίες ώρες. Πιο ποιοτική βέβαια η Κορτράικ, πέραν του λογικού γκολ/γκολ που προσφέρεται σε αδιάφορη τιμή, δεν… βγαίνει άκρη.

ΛΙΡΣ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Η Λιρς έστησε… πάρτι στον προηγούμενο γύρο κόντρα στην Ρασίνγκ Μαλίν (Δ΄’ Κατηγορία) αλλά στην συνέχεια η κληρωτίδα δεν της φέρθηκε με… επιείκεια και το έργο της φαντάζει πλέον σαφέστατα πιο απαιτητικό. Πραγματοποιεί μια ανταγωνιστική πορεία στο πρωτάθλημα Β΄Κατηγορίας όπου δεν αποχωρίζεται τις πρώτες θέσεις. Στο τελευταίο ματς επικράτησε δύσκολα της Γκενκ Β’΄(4-2) και πανηγύρισε το πέμπτο τρίποντο σε έξι αναμετρήσεις μπροστά στο κοινό της.

Η Αντερλεχτ απέφυγε τα ρίσκα και κρατώντας το μηδέν στην εστία της για πρώτη φορά απο τον Αυγουστο σε αγώνα πρωταθλήματος, επέστρεψε με τον βαθμό απο την έδρα της Αντβέρπ. Η ισοπαλία πιστοποίησε την βελτίωση της μετά την αλλαγή τεχνικού, με τον Βέλντμαν στον πάγκο, “τρέχει” ένα αήττητο πέντε αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Είχε προηγηθεί και το διπλό στην Δανία επί της Σίλκεμποργκ για το Κόνφερενς Λιγκ όπου θα συνεχίσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λιρς παλεύει όλα τα ματς μπροστά στο κοινό της, αλλά η Αντερλεχτ δείχνει πως βρήκε ρυθμό και στο κύπελλο θα ψάξει την διάκριση καθώς στο πρωτάθλημα έχει χάσει έδαφος. Χαμηλό το διπλό (1.45), θα το συνδυάσουμε με under 3,5 (2.32).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr