Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2022: Μαρόκο – Κροατία, ρίσκο με το αουτσάιντερ!

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 - 22:16

Οι Αφρικανοί μπορούν να βάλουν δύσκολα στους φιναλίστ της τελευταίας διοργάνωσης στην αναμέτρηση που “ανοίγει” τον 6ο όμιλο.

Μουντιάλ 2022: Μαρόκο – Κροατία, ρίσκο με το αουτσάιντερ!

Προγνωστικά στοιχήματος, livescores, στατιστικά και εκτιμήσεις για την αναμέτρηση Μαρόκο – Κροατία στο Μουντιάλ 2022.

Στην Αλ Κορ.
12:00, ANT1 Plus

Tο Μαρόκο μετρά μόλις δύο ήττες στα 36 τελευταία ματς
Το Μαρόκο έχει σκοράρει στα 20 από τα 22 τελευταία ματς
Σε 13 από τους τελευταίους 15 αγώνες του Μαρόκου επαληθεύτηκε το Under 3,5
Η Κροατία μετρά μόλις δύο ήττες στα 19 τελευταίους αγώνες
Η Κροατία έχει σκοράρει στους 17 από τους 19 τελευταίους αγώνες
Η Κροατία μετρά πέντε σερί νίκες.

Μαρόκο

Το Μαρόκο έκανε… περίπατο στον προκριματικό όμιλο (6-0-0, 20-1 γκολ!), ενώ στα διπλά ματς των πλέι οφ με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό αρκέστηκε στο 1-1 εκτός, για να θριαμβεύσει (4-1) στη ρεβάνς.

Πατήστε ΕΔΩ να δείτε την πορεία στα προκριματικά.

Για 2η διαδοχική διοργάνωση στα τελικά του Μουντιάλ, κάτι που πέτυχε και την τετραετία 1994-98. Μόνο το 1986, πέρασε τον όμιλο, αλλά με το ταλέντο που υπάρχει στα «λιοντάρια του Άτλαντα», υπάρχουν προσδοκίες. Η πορεία στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής δεν ήταν καλή (προημιτελικά), ο Βαχίντ Χαλίλοτζιτς αποχώρησε και στη θέση εκλέκτορα του προσελήφθη ο Βαχίντ Ρεγκραγκί (κατέκτησε το ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ με την Αλ Γουιντάντ του Μαρόκου). Στο τελευταίο φιλικό (17/11) επικράτησε άνετα 3-0 της Γεωργίας όπου ξεχώρισε το γκολ του Ζίγιες.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το μέγιστο και να ευχαριστήσουμε τους υποστηρικτές μας», τόνισε ο 47χρονος τεχνικός και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε γκρουπ… θανάτου. Έχουμε καλούς παίκτες... Δεν θα είναι εύκολο να παίξουμε σίγουρα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να είμαστε συνεπείς στο παιχνίδι. Θα είναι ένας πραγματικός αγώνας τακτικής και τεχνικής. Η μεσαία γραμμή θα είναι σημαντική».

Χωρίς Χαρίτ
Κλήθηκε, αλλά τραυματίστηκε στην τελευταία αναμέτρηση με την Μαρσέιγ και αποχώρησε ο Αμίν Χαρίτ (μ. 16/0), στη θέση του ο άπειρος Ανάς Ζαρουρί (μ. 1/0). Εκτός οι τραυματίες Τισουντάλι (ε. 9/2), Λουζά (μ. 11/2), Μαζίνα (α. 16/0), δεν κλήθηκαν οι Μπελχαντά (μ. 59/5), Φαζρ (μ. 51/4). Ερωτηματικό συνοδεύει την ετοιμότητα του Αμαλάχ (μ. 24/4) που δεν έχει αγωνιστεί με την Σταντάρ απο τον Σεπτέμβριο.

Πιθανή σύνθεση: (4-3-3): Μπόνο – Χακίμι, Αγκέρντ, Σαΐς, Μαζράουι – Ουνάχι, Άμραμπατ, Αμαλά – Ζίγιες, Εν-Νεσιρί, Μπουφάλ

Κροατία

Η Κροατία εντυπωσίασε το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας και έφτασε στον τελικό. Κατά την προκριματική διαδικασία για τα γήπεδα του Κατάρ ξεκίνησε με ήττα, αλλά έκτοτε έτρεξε εξαιρετικό σερί 7-2-0, νίκησε τη Ρωσία στον «τελικό» και προκρίθηκε στα τελικά για 3η διαδοχική διοργάνωση.

Πατήστε ΕΔΩ να δείτε την πορεία της στα προκριματικά.

Από το 2017 στον πάγκο ο άνευ ιδιαίτερων περγαμηνών, Ζλάτκο Ντάλιτς, αρχικά θεωρήθηκε «πρόχειρη» λύση, ωστόσο κέρδισε με το σπαθί του την παρουσία του στον πάγκο. Εντυπωσιακοί οι «χρβάτσκι» στην πρόσφατη Λίγκα Εθνών, είχαν 4-1-1 σε όμιλο με Γαλλία, Δανία και Αυστρία, το επόμενο καλοκαίρι θα παίξουν για το τρόπαιο. Κεντρικό πρόσωπο της αποστολής ο σπουδαίος Μόντριτς (μ. 155/23), στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του.Στο τελευταίο φιλικό (17/11) επικράτησε της Σαουδικής Αραβίας (1-0).

“Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος εδώ. Εκτιμούμε και σεβόμαστε το Μαρόκο και περιμένουμε έναν δύσκολο αγώνα", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Ζλάτκο Ντάλιτς και πρόσθεσε: "Παρακολουθήσαμε τη νίκη της Σαουδικής Αραβίας και την ισοπαλία της Τυνησίας. Όλοι παίζουν καλά και οι εκπλήξεις είναι πιθανές. Επομένως, θα μπούμε με τον μέγιστο σεβασμό. Το Μαρόκο είναι μια δυνατή ομάδα. Είναι καλά οργανωμένοι. Έχουν εξαιρετικά άτομα σε όλες τις θέσεις”.

Πανέτοιμη
Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα για τον Ζλάτκο Ντάλιτς που θα παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα. Αποσύρθηκε από την Εθνική ο Σίμε Βρισάλκο (α. 52/0), εκτός κλήσεων τέθηκαν και οι Τσαλέτα-Καρ (α. 23/1), Ιβάνουσετς (μ. 11/1), Μπρέκαλο (ε. 33/4).

Πιθανή σύνθεση: Λιβάκοβιτς – Στάνισιτς, Λόβρεν, Γκβαρντιόλ, Μπάρισιτς – Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς – Βλάσιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
4.15 3.25 1.78 1.58 2.07 1.2 3.65 1.91 1.7 1.85 1.25 1.16
Μαρόκο - Κροατία / Εκτίμηση

Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση καθώς το Μαρόκο δείχνει αποφασισμένο να… πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Οι Αφρικανοί μπορούν να σκοράρουν και το over 0,5 προσφέρεται στο 1.60. Περιμένουμε τους Κροάτες να αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες, έχει τύχη το 1Χ στο 1.75.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr