Ποδόσφαιρο

Λιγκ2: Παιχνίδι και με τα γκολ

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 - 02:45

Δράση με εννιά ματς στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας

Λιγκ2: Παιχνίδι και με τα γκολ

Mε νέο τεχνικό η Κρόουλι

ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ-ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ

Η Γουίμπλεντον έκανε κακή εμφάνιση κόντρα στην Τσέστερφιλντ, μένοντας εκτός συνέχειας στο κύπελλο (0-2), με τους νικητές να έχουν ξεκάθαρη υπεροχή. Στο πρωτάθλημα πήρε σημαντικό διπλό επί της Τρανμίρ (0-2, έχοντας αριθμητικό αβαντάζ από το 30’ ενώ στο 0-1 ο γκολκίπερ Τζάνεφ απέκρουσε πέναλτι), τέταρτη νίκη στο αήττητο έξι αγωνιστικών. Γκολ-γκολ τα 12/17 τελευταία επίσημα. Αμφίβολος ο αμυντικός Μπράουν, νοκ άουτ οι βασικοί Γιανγκ-Κουμπς (επιθετικός, 3 γκολ)-Γκάντερ (αμυντικός, ήταν στο Μουντιάλ με Ουαλία).

Σημαντική πρόκριση στον 3ο γύρο του κυπέλλου πήρε η Γκρίμσμπι στο Κέμπριτζ (1-2). Ερχόμενη από τον αποκλεισμό στο Λιγκ Τρόφι (0-1 από Ακρινγκτον) είχε απόλυτο πρωταγωνιστή τον Καν που σκόραρε δις (61’, 90’), ενδιάμεσα είχε ισοφαριστεί. Στο πρωτάθλημα.. άρπαξε την ισοπαλία στις καθυστερήσεις κόντρα στην Στιβενέιτζ (1-1), παραμένει μακριά από τις προνομιούχες θέσεις πληρώνοντας τις κακές εντός έδρας επιδόσεις. Γκολ-γκολ τα 6/7 τελευταία επίσημα. Εκτός ο βασικός φορ Τέιλορ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γουίμπλεντον είναι κάπως ανεβασμένη στο πρωτάθλημα όμως παραμένει χαμηλά, όπως εξάλλου και η Γκρίμσμπι που πάντως θα έπρεπε να βρίσκεται ψηλότερα. Το γκολ-γκολ αποτελεί επιλογή (1.83).

ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ-ΣΑΛΦΟΡΝΤ

Η Τζίλιγχαμ έφερε 1-1 εκτός έδρας με την Ντάγκεναμ (ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις) κι έτσι θα την υποδεχτεί (μεσοβδόμαδα) σε ρεβάνς κυπέλλου. Στο πρωτάθλημα -όπου έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα και την τρίτη χειρότερη επίδοση εντός έδρας- πήρε «λευκή» ισοπαλία στο Κρόουλι ωστόσο παραμένει κάτω από την ζώνη υποβιβασμού. Under τα 18/19 τελευταία επίσημα (!), έχει προκριθεί στους «16» του Λιγκ Τρόφι μετά από 26 χρόνια! Αμφίβολος ο γκολκίπερ Μόρις, εκτός οι Μέιναρντ-Μπριούερ (γκολκίπερ)-Τουτόντα (αμυντικός).

Η Σάλφορντ προέρχεται από νίκη επί της Μπράντφορντ (1-0) που την έστειλε στους “16” του Λιγκ Τρόφι. Στο πρωτάθλημα διασύρθηκε από την Καρλάιλ (1-4) μένοντας χωρίς νίκη για όγδοο διαδοχικό εντός έδρας -όπου έχει πάρει λιγότερους βαθμούς (12) από ότι εκτός (16)- και εξήλθε των θέσεων πλέι οφ, προηγήθηκε ο αποκλεισμός στο κύπελλο (0-3 από Πιτέρμπορο). Under τα 13/17 τελευταία επίσημα, no goal τα 10/12 πιο πρόσφατα. Εκτός οι Σέπαρντ (αμυντικός)-Μάλαν (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πάντα σε δύσκολη θέση οι πολύ προβληματικοί στο σκοράρισμα γηπεδούχοι, η Σάλφορντ είναι πιο ποιοτική αν και δεν ικανοποιεί ιδιαίτερα. Εχει.. μπόλικη ισοπαλία (3.15).

ΛΕΙΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ-ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ

Δεύτερο διαδοχικό διπλό πανηγύρισε η Λέιτον Οριεντ στο Στόκπορτ (1-2), πέμπτο τρίποντο στα έξι τελευταία και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα. Οι Λονδρέζοι δέχτηκαν γκολ νωρίς, αλλά με μεθοδικότητα έφτασαν στην ανατροπή. Εντός έδρας μετράει επτά νίκες σε εννιά ματς πρωταθλήματος όπου έχει δεχθεί μόνο τέσσερα γκολ (καλύτερη αμυντική επίδοση της κατηγορίας). Under τα 7/10 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Ανανέωσε μέχρι το 2025 ο τεχνικός Ρίτσι Γουέλενς, αμφίβολοι οι μέσοι Γεωργίου και Ενκρούμα.

Η Μπράντφορντ αποκλείστηκε στο Λιγκ Τρόφι, υποκύπτοντας σε ισορροπημένο ματς στο Σάλφορντ (1-0). Στο πρωτάθλημα ηττήθηκε εντός έδρας από την Νορθάμπτον (1-3), παραμένει στις θέσεις πλέι οφ όμως απομακρύνθηκε από την πρώτη τριάδα. Ξεχωρίζει ο επιθετικός Κουκ (13 γκολ), under τα έξι από τα οκτώ τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις, στο κύπελλο αποκλείστηκε με εντός έδρας ήττα από την Χάρογκειτ (0-1). Γνωστές οι απουσίες των μέσων Οσαντέμπε και Γουόκερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Συνεχίζει την.. προέλαση της η Λέιτον Οριεντ, ενώ η Μπράντφορντ πόνεσε” με την ήττα από την Νορθάμπτον. Πληρώνει καλά ο άσος (2.20).

ΚΑΡΛΑΙΛ-ΣΑΤΟΝ

Η Καρλάιλ έφτασε κοντά σε μία σημαντική εκτός έδρας πρόκριση στο κύπελλο απέναντι στην Γουόλσολ, όμως λύγισε με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (2-1). Πάντως στο πρωτάθλημα μετά και το εντυπωσιακό πέρασμα με 1-4 από το Σάλφορντ (τα έντεκα γκολ έφτασε ο Ντένις) βρίσκεται στις θέσεις πλέι οφ, με μόλις μία ήττα εντός έδρας (4-4-1). Αμφίβολος ο αμυντικός Φίνεϊ, εκτός οι μέσοι Ντίξον-Ντίκενσον και οι Σίνιορ (αμυντικός)-Πάτρικ (μεσοεπιθετικός, 2 γκολ).

Η Σάτον αποκλείστηκε στο Λιγκ Τρόφι, με ήττα στην έδρα της Γουίμπλεντον (1-0). Στο πρωτάθλημα -όπου έχει μόνο ένα διπλό σε εννιά εξόδους- πήρε πολύτιμη νίκη επί της Ροτσντέιλ (1-0 σκοράροντας απευθείας από κόρνερ!), βεβαίως ακόμη δεν έχει επαφή με τις θέσεις πλέι οφ. No goal τα 10/12 τελευταία επίσημα, στο κύπελλο υπέστη αποκλεισμό-σοκ από την Φάρνμπορο (0-2). Αμφίβολος ο αμυντικός Πιέρ, εκτός οι αμυντικοί Γκούντλιφ, Μπάρντεν, Ρόου και οι μέσοι Σμιθ-Μπιούτιμαν (2 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και δεδομένα αμυντικά κενά η Καρλάιλ, κακή πορεία της Σάτον βλέποντας ακόμη και τα πλέι οφ με.. κυάλια. Μικρό προβάδισμα στον άσο (2.18), εναλλακτικά γκολ-γκολ (1.85).

ΚΡΟΟΥΛΙ-ΣΟΥΙΝΤΟΝ

Με νέο τεχνικό τον Μάθιου Εθέριγκτον (αντί του υπηρεσιακού Λιούις Γιάνγκ) πορεύεται πλέον η Κρόουλι (ο άλλοτε εξτρέμ των Τότεναμ, Γουέστ Χαμ ήταν κόουτς στην u21 της Πιτέρμπορο). Προέρχεται από την “λευκή” ισοπαλία με την Τζίλιγχαμ, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις εντός έδρας νίκες. Στις αρχές Νοεμβρίου αποκλείστηκε σε Κύπελλο (1-4 από Ακρινγκτον) και Λιγκ Τρόφι (3-1 στο Μπέρνλι). Νοκ άουτ ο μεσοεπιθετικός Μπαλαγκίζι.

Το αήττητο πέντε αγωνιστικών (3-2-0) της Σουίντον διεκόπη κόντρα στην Κρου και μάλιστα εντός έδρας (0-1), πισωγύρισμα σαφώς αν και διατηρείται στις θέσεις πλέι οφ. Δέχτηκε γκολ με πέναλτι στα μέσα του πρώτου μέρους, πίεσε στην επανάληψη έχοντας και δοκάρι όμως έμεινε “άσφαιρη”. Στο κύπελλο είχε αποκλειστεί με βαριά ήττα 4-0 στο Στόκπορτ. Αμφίβολοι οι Κλέιτον (αμυντικός), Μίντερν (μέσος) και Χέπμπερν-Μέρφι (επιθετικός), νοκ άουτ ο αμυντικός ΜακΝτόναλντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανταγωνιστική εντός έδρας αλλά και συχνά.. αφελής η Κρόουλι, ενώ η Σουίντον καλείται να ρεφάρει τη γκέλα με την Κρου. Δύσκολο να βγει σημείο, το σύνολο 2-3 γκολ καλύπτει αρκετά ενδεχόμενα.

ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ-ΣΤΟΚΠΟΡΤ

Η Χάρτλπουλ μπορεί να είναι.. χάλια στο πρωτάθλημα, ωστόσο στο κύπελλο κατάφερε να προκριθεί στον 3ο γύρο για δεύτερη διαδοχική σεζόν, 3-1 την Χάρογκειτ έχοντας αριθμητικό αβαντάζ από το 45’. Παραμένει ουραγός στην Λιγκ2 μετά και την ήττα με κάτω τα χέρια στο Μπάροου (3-1), over τα 10/13 τελευταία επίσημα. Αμφίβολοι οι Νιάνγκ (αμυντικός), Μαγκουάιρ (φορ), Σέλτον και Κρόφορντ (μέσοι), εκτός οι Μέναγες (βασικός αμυντικός), Λέισι (στόπερ), Στέρι (δεξιός μπακ).

Η Στόκπορτ έμεινε όρθια στο 93’ στην έδρα της Τσάρλτον (2-2), μεταφέροντας το ζευγάρι σε εντός έδρας επαναληπτικό του 2ου γύρου κυπέλλου. Προηγήθηκε στο 3’, δέχτηκε ανατροπή (23’ αυτ., 39’) όμως.. γέλασε τελευταία. Στο πρωτάθλημα είδε το καλό της σερί (τέσσερις νίκες στο αήττητο πέντε αγωνιστικών) να διακόπτεται κόντρα στην πρωτοπόρο Λέιτον Οριεντ (1-2). Σκοράρει στα 22/26 φετινά ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Χωρίς τον βασικό γκολκίπερ Γιάρος..

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πάντα σε δυσχερή θέση η Χάρτλπουλ και ψάχνει μία νίκη-οξυγόνο, σε καλό.. φεγγάρι οι φιλοξενούμενοι. “Κλίνουμε” προς τα δεξιά αλλά το διπλό είναι.. αστείο (1.57) και θα στραφούμε στο over (1.98).

ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ-ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ

Η Μάνσφιλντ μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε στο Λιγκ Τρόφι δεχόμενη δύο γκολ στο τέλος με την Εβερτον u21 (2-1). Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός στον 2ο γύρο Κυπέλλου, πέφτοντας μαχόμενη στην έδρα της Σέφιλντ Γουένσντεϊ (2-1, προηγήθηκε όμως δέχτηκε δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο). Στο πιο πρόσφατο πρωταθλήματος παραδόθηκε στην Χάρογκειτ (3-0), τρίτη ήττα στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές και εξήλθε των θέσεων πλέι οφ. Αμφίβολος ο αμυντικός ΜακΛάφλιν, εκτός ο φορ Οουτς (1 γκολ).

Η Κόλτσεστερ δεν γλίτωσε την εντός έδρας ήττα-αποκλεισμό στο Λιγκ Τρόφι από την Μπρίστολ Ρόβερς (1-2). Σταθερά χαμηλές πτήσεις στο πρωτάθλημα με τραγικές εκτός έδρας επιδόσεις (σε εννιά εξόδους έχει πάρει όλο κι όλο ένα βαθμό!), παρότι στο πιο πρόσφατο είχε ανέλπιστα εύκολο έργο απέναντι στη Ντονκάστερ (3-0), με τρία όμορφα γκολ για το μόλις τρίτο τρίποντο. Δέχτηκε γκολ στα 20/21 τελευταία επίσημα! Εκτός ο βασικός φορ Απια (2 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύο αποκλεισμούς και μία συντριβή στο Χάρογκειτ είχε το βαρύ πρόγραμμα της Μάνσφιλντ, θέλει και μπορεί να επιστρέψει στις επιτυχίες απέναντι στην απογοητευτική ουραγό, με τις κάκιστες εκτός έδρας επιδόσεις (1.80)

ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ-ΤΡΑΝΜΙΡ

Δεύτερο διαδοχικό διπλό -μετά από δύο απανωτές εντός έδρας ισοπαλίες- πανηγύρισε η Νορθάμπτον επί της Μπράντφορντ (1-3) και διατηρείται στις θέσεις απευθείας ανόδου. Η τρίτη νίκη στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές (3-3-2) ήρθε με μεγάλη ευκολία, με την πιο παραγωγική επίθεση της κατηγορίας να βρίσκει ξανά λύσεις παρότι έλειψε ο Χόσκινς (13 γκολ). Στο κύπελλο είχε αποκλειστεί από την Τσέστερφιλντ (1-0). Αμφίβολοι οι αμυντικοί Κοίκι-Μαγκλόιρ και ο φορ Επια.

Και στο Λιγκ Τρόφι αποκλείστηκε η Τρανμίρ, λυγίζοντας στα πέναλτι στην έδρα της Μπέρτον. Προηγήθηκε στο 7’, το πήγε μέχρι τέλους όμως δέχτηκε την ισοφάριση μαχαιριά στο 92’. Στο πρωτάθλημα υπέκυψε εντός έδρας στην Γουίμπλεντον -0-2, έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα από το 30’ ενώ έχασε πέναλτι στο 66’- μένοντας μακριά από τις θέσεις πλέι οφ. Under τα 7/9 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Τιμωρημένος ο μεσοαμυντικός Σιμό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρα πάει για την -απευθείας- άνοδο η Νορθάμπτον, με την έδρα ένα από τα κύρια ατού της. Ολα στραβά πάνε στην Τρανμίρ, προβάδισμα στον καλοπληρωμένο άσο (2.35).

ΡΟΤΣΝΤΕΙΛ-ΧΑΡΟΓΚΕΙΤ

Ακόμη μία ήττα γνώρισε η Ροτσντέιλ στο Σάτον (1-0) και παραμένει χαμηλά, με μόλις τέσσερις νίκες σε 19 αγωνιστικές. Η δεύτερη λιγότερο παραγωγική επίθεση της κατηγορίας έμεινε ξανά «άσφαιρη» και μοιραία λύγισε. Εχει την χειρότερη εντός έδρας επίδοση της κατηγορίας (2-1-6), μετράει έξι συνεχόμενα under και πέντε διαδοχικά no goal σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αμφίβολοι οι αναπληρωματικοί Κίγκλεϊ (μέσος) και Σλίκερ (γκολκίπερ), εκτός πλάνων ο φορ Τσάρμαν.

Δεν κυλάει καλά η σεζόν για την Χάρογκειτ, που αποκλείστηκε στον 2ο γύρο κυπέλλου με ήττα 3-1 στο Χάρτλπουλ, έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα από το 45’. Στο πρωτάθλημα παρά την ανέλπιστα εύκολη νίκη επί της Μάνσφιλντ (3-0) παραμένει χαμηλά, με κακές εκτός έδρας επιδόσεις (1-1-7), ήταν η μόλις δεύτερη νίκη της στις 15 τελευταίες αγωνιστικές (2-3-10). Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Μάτοκ, τραυματίες οι επιθετικοί Ράιτ, Ανγκους, Ντόλεϊ, Τόμσον και ο αμυντικός Σμιθ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο κίνδυνος είναι.. πάντα εκεί για την Ροτσντέιλ, στην ίδια μοίρα και η “λίγη” Χάρογκειτ. Εχει μεγάλο ρίσκο ο άσος (2.22), προτιμότερο το under (1.78).

Βαθμολογία -

03/12/2022League Two: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Λέιτον Όριεντ Λέιτον Όριεντ 45 19 14 3 2 30 12 18
2 Στίβενεϊτζ Στίβενεϊτζ 40 19 12 4 3 26 16 10
3 Νορθάμπτον Νορθάμπτον 38 19 11 5 3 34 20 14
4 Μπάροου Μπάροου 34 19 11 1 7 27 19 8
5 Μπράντφορντ Μπράντφορντ 33 19 9 6 4 26 17 9
6 Καρλάιλ Καρλάιλ 32 19 8 8 3 30 20 10
7 Σουίντον Σουίντον 31 19 8 7 4 24 19 5
8 Μάνσφιλντ Μάνσφιλντ 30 19 9 3 7 27 26 1
9 Σάλφορντ Σίτι Σάλφορντ Σίτι 28 19 8 4 7 20 18 2
10 Ντονκάστερ Ντονκάστερ 28 19 8 4 7 23 25 -2
11 Γουόλσολ Γουόλσολ 27 19 7 6 6 23 17 6
12 Τρανμίρ Ρόβερς Τρανμίρ Ρόβερς 26 19 7 5 7 19 16 3
13 Γουίμπλεντον Γουίμπλεντον 26 19 7 5 7 24 24 0
14 Στόκπορτ Στόκπορτ 25 19 7 4 8 24 22 2
15 Κρου Κρου 25 18 6 7 5 17 20 -3
16 Γκρίμσμπι Γκρίμσμπι 24 18 6 6 6 20 18 2
17 Σάτον Γιουνάιτεντ Σάτον Γιουνάιτεντ 22 19 6 4 9 17 25 -8
18 Νιούπορτ Κάουντι Νιούπορτ Κάουντι 19 19 5 4 10 18 22 -4
19 Κρόουλι Κρόουλι 18 19 4 6 9 20 30 -10
20 Χάρογκεϊτ Χάρογκεϊτ 16 19 4 4 11 20 29 -9
21 Ρότσντεϊλ Ρότσντεϊλ 15 19 4 3 12 13 25 -12
22 Κόλτσεστερ Κόλτσεστερ 14 19 3 5 11 17 26 -9
23 Τζίλιγχαμ Τζίλιγχαμ 14 19 2 8 9 6 21 -15
24 Χάρτλπουλ Χάρτλπουλ 12 19 2 6 11 16 34 -18
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr