Ποδόσφαιρο

Λιγκ Τρόφι: Με φόντο τα προημιτελικά

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 - 13:28

Τα έξι από τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των “16” του Λιγκ Τρόφι αναμετρώνται απόψε.

Λιγκ Τρόφι: Με φόντο τα προημιτελικά

Οι αναμετρήσεις είναι νοκ άουτ, σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση).

ΜΠΕΡΤΟΝ-ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ

Η Μπέρτον έφερε την τέταρτη συνεχόμενη ισοπαλία στο πρωτάθλημα, εντός έδρας με την Ντέρμπι (1-1) και παραμένει κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Κυνηγούσε από το 23’, απάντησε με το 12ο γκολ του Αντεμπογιέχο. Σε τριπλό ταμπλό, καθώς συνεχίζει και στον 3ο γύρο κυπέλλου (6-1 την Τσίπενχαμ). Γκολ-γκολ τα οκτώ από τα εννιά τελευταία, είναι αήττητη 9 σερί εντός (4-5-0). Εκτός πλάνων του Τυνήσιου τεχνικού Ντίνο Μααμρία βρίσκονται οι αμυντικοί Μανσιέν, Σόνεσι, Κοκολό και ο μέσος Γκίλιγκαν.
Το ματς με την Πόρτσμουθ αναβλήθηκε λόγω του παγετού και η Ακρινγκτον προέρχεται από το 1-1 εντός με την Οξφορντ. Το δοκάρι την γλίτωσε στο 7', έκτοτε ισορρόπησε ωστόσο στην άμυνα είχε θέματα, δέχθηκε το γκολ σε καίριο σημείο, «έσωσε» τον βαθμό με μία στιγμή μαγείας του Χάμιλτον. Με μία νίκη το τελευταίο δίμηνο (1-2-6) προφανώς πρέπει να ανεβάσει στροφές για να παραμείνει εκτός της τελευταίας τετράδας, συνεχίζει στον 3ο γύρο κυπέλλου (1-0 την Μπαρνέτ), μετράει πέντε διαδοχικά under (4/5 no goal). Δεν υπολογίζονται οι ΜακΚόνβιλ (μ. 18/4) και Ριτς-Μπόγκελου (α. 2/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: “Κύμα” ισοπαλιών στο πρωτάθλημα για την Μπέρτον, λίγα γκολ στα ματς της Ακρινγκτον. Πληρώνει καλά το no goal (1.95).

ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ-ΤΣΕΛΣΙ u21

Μετά από δύο απανωτά τρίποντα η Τσέλτεναμ δεν γλίτωσε την ήττα με 1-0 στην έδρα της Φόρεστ Γκριν (δηλαδή την ομάδα που απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο του Λιγκ Τρόφι) και διατηρείται στο δεύτερο μισό της κατάταξης. Δεν άξιζε καλύτερης τύχης, με τους νικητές να έχουν την μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες. Under τα οκτώ από τα εννιά τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Αμφίβολος ο εξτρέμ Λόιντ, νοκ άουτ οι βασικοί μέσοι Φέρι και Πέρι.

Η Τσέλσι u21 ήταν εντυπωσιακή στο Πιτέρμπορο, ενώ είχε αρκούντως καλή παρουσία και στη φάση ομίλων: αν και στην πρεμιέρα ηττήθηκε στο Σάτον (1-0) ακολούθησαν οι νίκες επί Οξφορντ (1-2) και Λέιτον Οριεντ (2-3) που οδήγησαν όχι μόνο στην πρόκριση αλλά και στην πρωτιά. Συμμετέχει στον 1ο όμιλο της Premier League2, βρίσκεται στην 4η θέση έχοντας ανεβάσει στροφές τρέχοντας αήττητο εννιά αγωνιστικών με τέσσερις νίκες (πιο πρόσφατη το 3-0 επί της Τότεναμ). Over τα εννιά από τα δέκα τελευταία σε πρωτάθλημα και Λιγκ Τρόφι. Ξεχωρίζει ο Τζαμαϊκανός μέσος Χάτσινσον (5 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μετριότατη η παρουσία της Τσέλτεναμ, άκρως επικίνδυνη η Τσέλσι u21 έχοντας το εύκολο γκολ. Θα ρισκάρουμε το διπλό (4.00)!

ΛΙΝΚΟΛΝ-ΕΒΕΡΤΟΝ u21

Η Λίνκολν παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Γουίκομ και διατηρείται στα μέσα της Λιγκ1 με σερί 1-3-1 και ούσα αήττητη εντός έδρας με οκτώ ισοπαλίες σε δέκα ματς. Εμεινε άσφαιρη για δεύτερη σερί αγωνιστική, από την άλλη δεν απειλήθηκε. Under τα δέκα από τα έντεκα τελευταία ματς πρωταθλήματος (τα τέσσερα προηγούμενα είχαν σύνολο 2-3 γκολ), ενώ είχε σκοράρει και στα πέντε προηγούμενα εντός έδρας). Αμφίβολος ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Μάντριου, εκτός πλάνων ο βασικός αμυντικός Μόντσα.

Η Εβερτον u21 πήρε με δραματικό τρόπο την πρόκριση σε βάρος της Μάνσφιλντ, βρέθηκε να υπολείπεται από το 6’ για να κάνει επική ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις! Σημειώνεται ότι στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων χρειαζόταν νίκη στο Χάρτλπουλ και την πήρε με 0-6! Συμμετέχει στον 1ο όμιλο του αντίστοιχου πρωταθλήματος, στο πιο πρόσφατο ηττήθηκε 2-1 από την Αρσεναλ u21 και βρίσκεται στην 7η θέση, με μόνο μία ισοπαλία σε έντεκα αγωνιστικές. Και τα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματος ήταν συνδυασμός γκολ-γκολ και over (3/4 over 3,5). Ξεχωρίζει ο Ιρλανδός επιθετικός Κάνον (6 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λίνκολν παραμένει αήττητη εντός έδρας αλλά με πολλές ισοπαλίες, μαχητική αλλά με συγκεκριμένες δυνατότητες η Εβερτον u21. Θα ποντάρουμε στους γηπεδούχους (1,98).

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ-ΣΤΙΒΕΝΕΙΤΖ

Το ματς στο Ακρινγκτον αναβλήθηκε λόγω του παγετού και η Πόρτσμουθ έρχεται από ήττα στο Γουίκομ (2-0) που την κράτησε λίγο πίσω από τις θέσεις πλέι οφ. Δεν άξιζε καλύτερης τύχης, αντιθέτως γλίτωσε από επιπλέον τέρματα μένοντας χωρίς δίχως νίκη για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική (προηγήθηκαν τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες). Under τα 8/10 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Ο τεχνικός των «Πομπέις», Ντάνι Κόουλι, δεν υπολογίζει τους μέσους Τζέικομπς (8/2), Λόουρι (7/0), Τόμπσον (5/0) και τον αμυντικό Ράφερτι (7/0).

Μετά από τρεις κολλητές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας 11 γκολ, η Στιβενέιτζ δεν μπόρεσε να λυγίσει την αντίσταση της Μάνσφιλντ (0-0), η μόλις δεύτερη απώλεια βαθμών εντός έδρας (9-2-0) παραμένοντας στην δεύτερη θέση της Λιγκ2 (με την καλύτερη άμυνα) προβάλλοντας ως φαβορί για την απευθείας άνοδο. Δεν έκανε καλή εμφάνιση, με τα επιθετικά της ατού καλά μπλοκαρισμένα. Εχει μόλις μία ήττα στις 12 τελευταίες αγωνιστικές (7-4-1), μόνο τρεις στα 30 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (20-7-3), συνεχίζει και στον 3ο γύρο κυπέλλου (0-3 την Κινγκς Λιν). Μοναδικός απόντας ο βασικός μέσος Λιστ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αρκετά αμφίρροπο, με μία καλή ομάδα της Λιγκ1 να αντιμετωπίζει μία από τις καλύτερες της Λιγκ2. Αποφεύγουμε σημείο, το σύνολο 2-3 γκολ καλύπτει αρκετά ενδεχόμενα.

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ-ΜΚ ΝΤΟΝΣ

Δεύτερη νίκη στο αήττητο σερί τεσσάρων αγωνιστικών πήρε η Μπρίστολ Ρόβερς επί της Πορτ Βέιλ (1-0) και βρίσκεται στα μέσα της κατάταξης. Λυτρώθηκε στο 87’, στο 100ο ματς του Τζόι Μπάρτον στην τεχνική ηγεσία. Οι «πειρατές» έχουν μόλις 1 ήττα στις τελευταίες 11 αγωνιστικές (5-5-1), σκοράρουν στα 15/16 πιο πρόσφατα όλων των διοργανώσεων (στο κύπελλο αποκλείστηκε από την Μπόρεχαμ). Αμφίβολοι οι βασικοί μέσοι Κουτς και Αντερσον, συνεχίζουν εκτός ο αμυντικός Γκραντ και ο επιθετικός Λοφτ.

Η εντός έδρας ήττα από την Φλίτγουντ (1-2) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Λίαμ Μάνινγκ, που απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία των Ντονς με τον αρχηγό/αμυντικό Ντιν Λιούινγκτον να αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού! Εχει.. βουλιάξει στην τελευταία θέση με μόνο μία νίκη στις έντεκα τελευταίες αγωνιστικές (1-2-8) και μόλις μία νίκη εντός. Γκολ-γκολ τα έξι τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις (5/6 over, 4/6 over 3,5), σκοράρει και στα οκτώ πιο πρόσφατα, στο κύπελλο αποκλείστηκε στο Πόρτσμουθ (3-2). Γνωστές οι απουσίες των εξτρέμ Μπερνς (βασικός) και Καγιόντε (αναπληρωματικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σκληρό καρύδι η Μπρίστολ Ρόβερς και με ευχέρεια στο σκοράρισμα, γυρίζει σελίδα με νέο προπονητή η ΜΚ Ντονς. Δύσκολο να βγει σημείο, έχει τύχη το γκολ-γκολ (1.72).

ΜΠΟΛΤΟΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. U21

Η Μπόλτον ηττήθηκε στο Σριούσμπερι (3-2), παρά την μόλις μία νίκη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές (1-2-2) διατηρείται στις θέσεις πλέι οφ. Δέχτηκε γκολ από τα.. αποδυτήρια, έκανε ανατροπή με δύο γκολ του Βορειοιρλανδού Τσαρλς (13’, 70’) κι όμως έμεινε με άδεια χέρια στις καθυστερήσεις. Γκολ-γκολ τα 8/9 πιο πρόσφατα επίσημα (8/10 over). Επιστρέφει ο βασικός στόπερ Σάντος (17/0), αμφίβολος ο βασικός μέσος Τόμασον (14/0), δεν υπολογίζονται οι Ντέμπσι (μ. 15/2), Ισγκρόουβ (μ. 1/0) και Εϊμσον (α. 3/0).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ u21 πήρε αυτό που ήθελε στα πέναλτι στην έδρα της Γουλβς κι ενώ στη φάση ομίλων είχε τσεκάρει εισιτήριο για τα νοκ άουτ από την 2η αγωνιστική επικρατώντας διαδοχικά των Καρλάιλ και Μπάροου με το ίδιο σκορ (1-2), έτσι παρά την ήττα στα πέναλτι στο Φλίτγουντ πήρε και την πρωτιά. Όμως στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος έχει όλη κι όλη μία νίκη σε 12 αγωνιστικές (επτά ισοπαλίες)! Εμφανέστατο πρόβλημα στην άμυνα δεχόμενη κατά μέσο όρο τρία γκολ (!), στο πιο πρόσφατο διασύρθηκε 1-6 από την Μάντσεστερ Σίτι! Επιθετικά το βάρος σηκώνει ο Σόουρταιρ (4 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υποχωρεί εσχάτως η Μπόλτον, πάντως στην αποτελεσματική της έδρα μπορεί να τα.. βγάλει πέρα με την αφελή αμυντικά Γιουνάιτεντ. Ο άσος θα συνδυαστεί με over 1,5 (1.70).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr