Ποδόσφαιρο

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Με άρωμα Premier League η φάση των 16!

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 09:44

Με τέσσερα ματς συνεχίζει σήμερα το Λιγκ Καπ Αγγλίας, και θα μάθουμε ποιες ομάδες θα περάσουν στους "8" του θεσμού!

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Με άρωμα Premier League η φάση των 16!

- Όλα τα παιχνίδια διεξάγονται στις 21:45. Νοκ άουτ αγώνες για τη φάση των «16» του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Ο νικητής της διοργάνωσης κερδίζει «εισιτήριο» για το Κόνφερενς Λιγκ (πλέι οφ) της επόμενης σεζόν. Χωρίς VAR.

ΓΟΥΛΒΣ - ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ

Η Γουλβς έκλεισε το πρώτο στάδιο της Πρέμιερ Λιγκ ευρισκόμενη στην τελευταία θέση. Στις 12/11 έχασε 2-0 εντός έδρας από την Άρσεναλ στο τελευταίο ματς πριν από τη διακοπή και δύο μέρες μετά ανακοίνωσε τον Ισπανό τεχνικό Τζούλιεν Λοπετέγκι, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στο «Μόλινιου». Η απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τη σωτηρία δεν τρομάζει, ωστόσο η εικόνα των «λύκων» είναι προβληματική, ιδιαίτερα στο επιθετικό σκέλος. Προκύπτει ενίσχυση εν όψει Ιανουαρίου, είναι διατεθειμένη να ξοδέψει η διοίκηση.

Η Τζίλιγχαμ ήταν το αουτσάιντερ απέναντι στην Μπρέντφορντ, ωστόσο δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ του αντιπάλου, βρήκε την ισοφάριση και ολοκλήρωσε την έκπληξη στη διαδικασία των πέναλτι. Η πορεία της αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς στο πρωτάθλημα της Β' Αγγλίας απογοητεύει, βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις μία ισοπαλία στα τελευταία πέντε και πασχίζει για να μην υποβιβαστεί στην Κόνφερενς. Έχει σκοράρει μόλις έξι φορές σε 20 αγωνιστικές, σοβαρό θέμα στην επίθεση.

Εκτίμηση: Η Γουλβς μπορεί να έχουν το μυαλό τους στην παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, αλλά εδώ τους δίνεται η ευκαιρία να προχωρήσουν ακόμα ένα βήμα στη διοργάνωση. Δεν νομίζω να ξεσπάσει κιόλας, σε λογικά πλαίσια το combo 1 & under 3,5 (1.93).

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ - ΛΙΝΚΟΛΝ

Η Σαουθάμπτον πήγε στη διακοπή της Πρέμιερ Λιγκ με σερί τριών ηττών. Στις 12/11, στο τελευταίο ματς, έχασε 3-1 εκτός έδρας από τη Λίβερπουλ, στο ντεμπούτο του τεχνικού Νέιθαν Τζόουνς, ο οποίος αντικατέστησε τον Χάσενχουτλ. Οι «Άγιοι» βρίσκονται στην προτελευταία θέση, αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε όλες τις γραμμές, ωστόσο υπάρχει η αισιοδοξία ότι το υπάρχουν ρόστερ, με στοχευμένη ενίσχυση τον Ιανουάριο, θα μπορέσει να διεκδικήσει τη σωτηρία με αξιώσεις. Το θετικό είναι ότι έχει βρεθεί ξανά σε ανάλογη θέση τα τελευταία χρόνια.

Η Λίνκολν μπήκε με «το μαχαίρι στα δόντια» απέναντι στην Μπρίστολ Σίτι και πήρε τη νίκη – πρόκριση στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ με περίσσια ευκολία. Φτάνει για 2η φορά στην ιστορία της στον 4ο γύρο και στόχος είναι ακόμη μία έκπληξη. Στο πρωτάθλημα της Α' Αγγλίας δεν βρίσκεται στα καλύτερά της, έχει μία νίκη σε κάτι λιγότερο από δύο μήνες (1-3-2) και προς το παρόν βρίσκεται στο μέσο της κατάταξης. Μάλιστα, απέχει επτά βαθμούς τόσο από τις θέσεις των πλέι οφ, όσο και από την τελευταία τετράδα της κατάταξης.

Eκτίμηση: Νέος προπονητής και νέες συνήθειες για τους Αγίους. Σήμερα όμως το εμπόδιό τους είναι χαμηλό και λογικά θα το περάσουν αν δείξουν σοβαρότητα. Το No goal στο 1.70 μοιάζει καλή επιλογή.

ΜΙΛΤΟΝ ΚΕΙΝΣ ΝΤΟΝΣ - ΛΕΣΤΕΡ

Η Μίλτον Κέινς Ντονς εντυπωσιάζει στο Λιγκ Καπ, για 2η φορά στην ιστορία της βρίσκεται στον 4ο γύρο της διοργάνωσης. Και αν με τη Μόρκαμ η πρόκριση ήταν έως και αναμενόμενη, είχε προηγηθεί η υπέρβαση απέναντι στη Γουότφορντ. Στο πρωτάθλημα της Α' Αγγλίας απογοητεύει, καθώς βρίσκεται στην τελευταία τριάδα της κατάταξης, ωστόσο στο τελευταίο (17/12) πήρε σπουδαία νίκη (2-0) στην έδρα της Πόρτσμουθ και αποδεικνύει ότι ανεβάζει στροφές. Χάνει το ματς λόγω προβλήματος υγείας ο υπηρεσιακός Ντιν Λιούινγκτον, ερωτηματικό ο αντικαταστάτης του.

Η Λέστερ δεν αναμενόταν να συναντήσει προβλήματα απέναντι στη Νιούπορτ και η αλήθεια είναι ότι άργησε να «καθαρίσει», αλλά το έκανε δίχως να κινδυνεύσει σοβαρά. Οι «αλεπούδες» έχουν κατακτήσει τρεις φορές το Λιγκ Καπ και φέτος ψάχνει κάτι ανάλογο, προς το παρόν το μονοπάτι της είναι βατό. Στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ πέρασε δύσκολες στιγμές στο ξεκίνημα, ωστόσο πανηγύρισε τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε και πήρε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την τελευταία τριάδα της κατάταξης.

Εκτίμηση: Δύσκολα η Μίλτον να περιορίσει τη Λέστερ επιθετικά. 2 & over 2,5 (1.91).

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ - ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ

Η Νιούκαστλ έβγαλε από τη μέση έναν υπολογίσιμο αντίπαλο στο Λιγκ Καπ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι... πετούσε στην Πρέμιερ Λιγκ, σε σημείο να είναι η ομάδα που ήθελε λιγότερο από τις άλλες τη διακοπή. Στο τελευταίο επικράτησε 1-0 της Τσέλσι εντός, έφτασε τις πέντε διαδοχικές νίκες και παγιώνεται στην πρώτη τετράδα, με την όρεξη αναφορικά με τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ να ανοίγει. Καλή δουλειά από τον Έντι Χάου στον πάγκο, πρώην τεχνικός της Μπόρνμουθ.

Η Μπόρνμουθ ήταν εντυπωσιακή κατά διαστήματα και απέκλεισε την Έβερτον με περίσσια ευκολία από τη συνέχεια το Λιγκ Καπ. Τα «κεράσια» πήγαν στη διακοπή της Πρέμιερ Λιγκ με νίκη (3-0 πάλι την Έβερτον στις 12/11), έχουν απόσταση τριών βαθμών από την τελευταία τριάδα. Δεν νιώθουν άνετα, ωστόσο στο πρώτο δίμηνο προέβαλαν ως το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Με τον τεχνικό Γκάρι Ο' Νιλ, όμως, επήλθε βελτίωση και η διοίκηση αποφάσισε να τον μονιμοποιήσει, με στόχο, βέβαια, την παραμονή στην κατηγορία.

Eκτίμηση: Η προϊστορία έχει γκολ σε αυτό το ζευγάρι και για τις δύο ομάδες. Και αυτό θα επιλέξω και σήμερα. Goal/goal (1.93).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr