Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Βελγίου: Γκολ και θέαμα στην φάση των 16!

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 10:14

Δράση έχουμε και στο Κύπελλο Βελγίου με μερικούς σημαντικούς αγώνες. 

Κύπελλο Βελγίου: Γκολ και θέαμα στην φάση των 16!

ΛΕΟΥΒΕΝ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ

Θετικά κύλησε το πρώτο μισό της σεζόν για την Λέουβεν που δικαιούται να ελπίζει στο… κάτι παραπάνω. Παρουσιάζεται σοβαρή και αποτελεσματική στο πρωτάθλημα και παρότι στα τελευταία ματς πριν την χειμερινή διακοπή έχασε τον… προσανατολισμό της, παραμένει στο κόλπο για την πρώτη οκτάδα. Βρέθηκε στην Ισπανία για μίνι προετοιμασία και στο πιο φιλικό τεστ, ηττήθηκε από την ισχυρή Λυών. Δεν υπάρχουν προβλήματα στην αποστολή, ίσα ίσα αναμένονται και επιστροφές ποδοσφαιριστών.

Στο πρωτάθλημα πασχίζει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική έχοντας προβεί ήδη σε δύο αλλαγές τεχνικού. Στα τέλη Αυγούστου απομακρύνθηκε ο Καρίμ Μπελοσίν και αντικαταστάθηκε από τον Εντναν Κούστοβιτς που… άντεξε μέχρι το τελευταίο ματς πριν την διακοπή. Νέος τεχνικός ανακοινώθηκε ο έμπειρος Μπερντ Στορκ που νωρίτερα είχε απολυθεί από την Εουπεν και καλείται να την… απεγκλωβίσει τα από τα χαμηλά. Και εδώ αναμένονται επιστροφές παικτών , πέρα την ενίσχυση που φαίνεται πως θα γίνει τον Γενάρη.

Εκτίμηση: Σε καλύτερη κατάσταση οι γηπεδούχοι, έχει αξία ο άσος σε συνδυασμό με γκολ. 1 & over 1,5 (1.93).

ΜΑΛΙΝ - ΣΕΡΕΝΓΚ

Η Μαλίν ξεκίνησε με υψηλούς στόχους φέτος αλλά κάθε άλλο παρά έπεισε στο πρώτο μισό της σεζόν. Η αποχώρηση του Ντάνι Μπάους και η ανάληψη της τεχνική ηγεσίας από τον Βενσάν Ντεφούρ βελτίωση την εικόνα της και σταδιακά ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις. Στα τέσσερα τελευταία ματς ηττήθηκε μόνο από την πρωτοπόρο Γκενκ, στο κύπελλο παραδοσιακά ψάχνει το παραπάνω βήμα.

Στις 30 Σεπτεμβρίου νίκησε 2-0 εκτός τη Σταντάρ, στο ντέρμπι της Λιέγης. Ακολούθησαν δύο ισοπαλίες κι έκτοτε, μετράει μόνο ήττες στο πρωτάθλημα. Ένα σερί που την έφερε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με την ολοκλήρωση του Α’ γύρου. Από τις 31 Οκτωβρίου βρίσκεται στον πάγκο της ο Ζαν Σεμπαστιάν Λεγκρός. Φυσικά, ο πρώτος και μοναδικός στόχος της είναι το να παραμείνει στην «ελίτ». Θα ξεκινήσει την προσπάθειά της για ανάκαμψη με νίκη στο κρισιμότατο εντός έδρας ματς με την Έουπεν, την Παρασκευή. Οπότε μια νίκη σήμερα θα ήταν δυνατό μπουστάρισμα για την ομάδα.

Εκτίμηση: Μπορεί η Μαλίν να πάρει τη νίκη αλλά οριακός ο άσος στο 1.65. Στην ίδια τιμή θα προτιμήσω το over 2,5 (1.65).

ΓΑΝΔΗ - ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ

Η Γάνδη είχε μια αλλοπρόσαλλη πορεία φέτος στο πρωτάθλημα καθώς έδειξε να.. δυσκολεύεται να αντέξει στο “γεμάτο” πρόγραμμα ένεκα και της παρουσίας της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο φινάλε βρήκε πάντως ρυθμό, “έκλεισε” με ένα 3-1-0 και μπήκε στο κόλπο για την 4αδα ενώ συνεχίζει και στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ όπου θα κοντραριστεί με τη Καραμπάγκ και δικαίως τρέχει ελπίδες διάκρισης σε τριπλό ταμπλό. Μην ξεχνάμε εξάλλου πως θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα στη διοργάνωση.

Το ξεκίνημά της στη σεζόν ήταν τραγικό. Στις 19 Σεπτεμβρίου την ανέλαβε ο 40χρονος (πρώην βοηθός) Μίρον Μούσλιτς και τη μεταμόρφωσε. Έκτοτε, γνώρισε μία ήττα (στις 9 Οκτωβρίου, από την Ουνιόν Σεν Γκιλουάζ). Η διοίκηση έμεινε τόσο ικανοποιημένη, που ανανέωσε ήδη το συμβόλαιο του Μούσλιτς ως το 2024. Πιο ήρεμος λοιπόν, δούλεψε με την ησυχία του στη διάρκεια της διακοπής. Σε αυτήν, νίκησε σε φιλικό με 3-2 την Κορτράικ. Το φινάλε του Α’ γύρου τη βρήκε οριακά εκτός οχτάδας. Θέλει να συνεχίσει ανάλογα και φυσικά να πάρει τη πρόκριση σήμερα.

Εκτίμηση: Φυσικά και η Γάνδη έχει τον πρώτο λόγο, αφού είναι και η κάτοχος του τίτλου, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτή την Μπριζ. Goal/goal (1.83).

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝΤ-ΓΚΙΛΟΥΑΖ - ΟΣΤΑΝΔΗ

Εξαιρετικά έχει κυλήσει η έως τώρα σεζόν για την Ουνιόν που έχει βαλθεί να αποδείξει πως η περυσινή παραμυθένια πορεία (2η θέση ούσα νεοφώτιστη) δεν ήταν φωτοβολίδα. Η ιστορική ομάδα της χώρας (εννέα προπολεμικά πρωταθλήματα) εντυπωσιάζει φέτος εντός και εκτός συνόρων. Στο πρωτάθλημα ειναι σταθερά στις πρώτες θέσεις, συνεχίζει και στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ και θα ψάξει την διάκριση και στο κύπελλο.

Αρνητικά κύλησε το πρώτο μισό της σεζόν η Οστάνδη και μοιραία υπήρξαν εξελίξεις στο εσωτερικό της. Η βαριά ήττα από την Βέστερλο (6-0) στο τελευταίο ματς πριν την διακοπή (12/11), σήμανε την απομάκρυνση του Ιβ Βαντερχάχε που αντικαταστάθηκε από τον Ντομινικ Ταλχάμερ που νωρίτερα είχε απολυθεί από την Σερκλ Μπριζ. Με τον Αυστριακό θα παλέψει για την παραμονή και το κύπελλο φαντάζει μάλλον πολυτέλεια την παρούσα φάση.

Εκτίμηση: Δεν νομίζω πως η Οστάνδη έχει περιθώρια για ματιές στο κύπελλο. Η Ουνιόν θα πάρει τη νίκη το θέμα είναι με πόσα γκολ. Πάμε με το 1 & over 2,5 (1.85) , που έχει κάποια αξία.

ΑΝΤΒΕΡΠ - ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ

Η Αντβέρπ έσπασε κάθε ρεκόρ φέτος ξεκινώντας με εννέα στα εννέα, αλλά στην συνέχεια έχασε τον προσανατολισμό της. Η ομάδα του Μάρκο φαν Μπόμελ “τρέχει” ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αγωνιστικών χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και έδωσε δικαιώματα και έτσι ψάχνει απαντήσεις στο κύπελλο. Έκανε μία «μίνι» προετοιμασία στο Ντουμπάι. Μόλις επέστρεψε, έπαιξε φιλικό με την Κορτράικ και τη νίκησε 2-0. Το 2020 κατέκτησε το Κύπελλο, όμως έκτοτε δεν έχει φτάσει ως τους «8». Δεν κρύβει τους υψηλούς στόχους, βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Ντάλει Μπλιντ.

Το κάτι παραπάνω ψάχνει φέτος η Σταντάρ. Τα τελευταία χρόνια είναι στην αφάνεια αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα, αλλά φέτος βρίσκει λύσεις και παρουσιάζεται πιο ανταγωνιστική και δείχνει ικανή να παλέψει για το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα. Στερείται βέβαια συνέπειας στην απόδοση της όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα, πριν την διακοπή του πρωταθλήματος μετρούσε τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία ματς.

Εκτίμηση: Δεν βγαίνει άκρη με κάποιο σημείο σε αυτό το ζευγάρι, αφού καμία δεν εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη. Το goal/goal στο 1.70 μοιάζει καλύτερη λύση.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr