Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Τουρκίας: Ματιές σε Μπασακσεχίρ και Φενέρ!

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 10:50

Kαι Κύπελλο Τουρκίας περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα, και πάμε να δούμε τα κυριότερα. 

Κύπελλο Τουρκίας: Ματιές σε Μπασακσεχίρ και Φενέρ!

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ - ΓΚΟΖΤΕΠΕ

Την πρεμιέρα της θα κάνει η Μπασακσεχίρ στο φετινό κύπελλο απέναντι σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή, υπέστη βαριά ήττα εντός έδρας από την Γαλατασαράι με σκορ 0-7. Δύο φιλικούς αγώνες έδωσε στις μέρες του Μουντιάλ η Μπασακσεχίρ και μέτρησε 2/2 ισοπαλίες με 2/2 γκολ-γκολ. Στο πρώτο χρονικά ματς ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1 απέναντι στην Χαλ. Στο δεύτερο φιλικό αγώνα έφερε ακόμη μία ισοπαλία με σκορ 2-2 απέναντι στην Τουλούζ. Είναι μία πρώτη τάξης ευκαιρία απέναντι σε κατώτερη ομάδα, να ξεκινήσει με φόρα τους αγώνες της και να συνεχίσει στο πρωτάθλημα την Παρασκευή, απέναντι στην Ουμρανίγιεσπορ εκτός έδρας.

Η Γκοζτέπε δυσκολεύτηκε στην πρώτη φάση να αποκλείσει την Καρμπέλ Καρακοπρού Μπελεντίγιεσπορ. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 0-0 και στην παράταση οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο τέρματα, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση. Η επόμενη αντίπαλος ήταν η Μπουκασπόρ την οποία απέκλεισε πιο εύκολα με σκορ 2-0. Στο πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας την συναντάμε στην 11η θέση, μετρώντας 3 αγώνες χωρίς ήττα. Έρχεται από εκτός έδρας νίκη επί της Ρίζεσπορ με σκορ 0-2. Η Γκοζτέπε έχει την ομάδα να βάλει δυνατά εμπόδια στην Μπασακσεχίρ.

Εκτίμηση: Μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τη Μπασακσεχίρ να επιστρέψει στις νίκες και να πάρει ψυχολογία. 1 & over 2,5 (1.88).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛΣΠΟΡ

Με 9-2-2 στο πρωτάθλημα, οδηγεί την κούρσα, έχοντας με διαφορά την καλύτερη επίθεση (36 γκολ, ήτοι 2,7 ανά ματς). Στο Γιουρόπα έκοψε πρώτη το νήμα στον 2ο όμιλο (απολογισμός 4-2-0, αντίπαλοι οι Ρεν, ΑΕΚ Λάρνακας και Ντινάμο Κιέβου) και προκρίθηκε στους «16». Η Φενέρμπαχτσε έδωσε το τελευταίο της επίσημο ματς στις 12/11 και ηττήθηκε 2-1 από την Γκιρεσουνσπόρ. Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, έδωσε 4 φιλικά ματς και σημείωσε ισάριθμες νίκες κόντρα σε Ράγιο Βαγιεκάνο 3-1, Βιγιαρεάλ 2-1, Αλάνιασπορ 4-2 και Σαλερνιτάνα 3-0. Εκτός οι Ζοάο Πέδρο (επιθ.), Γκιουλέρ (μέσος), Σανγκαρέ (δ.μπακ), Αλιόσκι (αρ.μπακ), Πέρες (αμυντικός), Μπαγιντίρ (τερματοφύλακας).

Η Ιστανμπουλσπόρ ήταν άτυχη στην κλήρωση του Κυπέλλου αφού έπεσε πάνω στην πανίσχυρη Φενέρμπαχτσε. Η νεοφώτιστη ομάδα του Φατίχ Τεκέ έχει βασικό στόχο την εξασφάλιση της παραμονής της στην κατηγορία και το Κύπελλο αποτελεί πολυτέλεια. Στο τελευταίο της επίσημο παιχνίδι στις 13 Νοεμβρίου ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από την Χατάισπορ. Η Ιστανμπουλσπόρ στο διάστημα της διακοπής έδωσε ένα φιλικό ματς και συγκεκριμένα στις 29 Νοεμβρίου 2022 ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 από την Μπεσίκτας. Στις 30 Οκτωβρίου 2022 Ιστανμπουλσπόρ – Φενέρμπαχτσε 2-5. Εκτός μάχης οι μέσοι Οζτούρκ και Σαρικαγιά.

Eκτίμηση: Το goal/goal στο 1.83 μοιάζει δελεαστικό για τη παρούσα φάση των δύο ομάδων.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr