Ποδόσφαιρο

Λιγκ2: Μάχες σε όλα τα μέτωπα

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 - 12:57

Δράση στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας με δέκα αναμετρήσεις, βρίσκουμε αξία στους άσους Νορθάμπτον και Σάτον.

Λιγκ2: Μάχες σε όλα τα μέτωπα

Προγνωστικά στοιχήματος, αναλύσεις, livescores για τις αναμετρήσεις της Λιγκ2 Αγγλίας

ΚΡΟΥ-ΚΑΡΛΑΪΛ

Ακόμη μία εξόρμηση της Κρου πήγε στραβά, καθώς λύγισε στο Στόκπορτ (2-0) και συνεχίζει να «κατρακυλάει» στην κατάταξη, έτσι όπως το πάει θα κινδυνεύσει. Πρόσφατα αποκλείστηκε στο κύπελλο (3-0 από Μπάρνσλεϊ). Under τα 12/17 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Νοκ άουτ οι επιθετικοί Μπέικερ-Ρίτσαρντσον, Λονγκ και ο μέσος Εϊνλεϊ.

Η Καρλάιλ επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας της Μπράντφορντ (1-0) ανεβαίνοντας και πάλι στις θέσεις πλέι οφ. Η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες (9) πήρε προβάδισμα λίγο μετά το ημίωρο και το υπερασπίστηκε μέχρι τέλους. Γκολ-γκολ τα έξι από τα οκτώ τελευταία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Εκτός πλάνων οι αμυντικοί Μπακ, Μπάρκλεϊ, οι μέσοι Ντίξον-Ντίκενσον, ο μεσοεπιθετικός Πάτρικ (2 γκολ) και ο βασικός επιθετικός Εντμοντσον (5 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίρροπη αναμέτρηση, με δύο ομάδες αρκετά απρόβλεπτες. Η Κρου καλείται να βάλει φρένο στην κατηφόρα, η Καρλάιλ είναι πιο ποιοτική, το γκολ-γκολ θα επιλέξουμε (1,90).

ΜΠΑΡΟΟΥ-ΤΡΑΝΜΙΡ

Μετά από δύο απανωτές ήττες η Μπάροου έφυγε με ένα βαθμό από το Σάλφορντ (1-1), υποχωρώντας στην έβδομη θέση. Κυνηγούσε στο σκορ για πολύ ώρα, αλλά απέφυγε τα χειρότερα. Over τα τέσσερα από τα επτά τελευταία ματς πρωταθλήματος, παραμένει χωρίς ισοπαλία εντός έδρας (8-0-3). Τη δεύτερη από τις έξι αγωνιστικές τιμωρίας (για φραστική επίθεση σε διαιτητή) θα εκτίσει ο επιθετικός Κέι, «λευκό» το ιατρικό δελτίο.
Μετά από οκτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-5-3), η Τρανμίρ υπέταξε με ευκολία την Ντονκάστερ (3-0) και ανάσανε βαθιά. Πολύ καλή εμφάνιση, προηγήθηκε ακριβώς πριν την ανάπαυλα, για να δώσει διαστάσεις στην επιτυχία της στην επανάληψη. Under τα 9/12 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις (7/8 εκτός έδρας), τα 11/14 πιο πρόσφατα είχαν σύνολο 2-3 γκολ, ενώ έχει αποκλειστεί σε Κύπελλο και Λιγκ Τρόφι. Δεν υπολογίζονται οι επιθετικοί Τζόλεϊ-Γκλάτζελ και ο αμυντικός Ρόμπινσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ομάδα έδρας η Μπάροου, μπορεί να τα βγάλει πέρα με την ντεφορμέ Τρανμίρ. Πρώτο σημείο ο καλοπληρωμένος άσος (2,40) αλλά χρειάζεται κάλυψη.

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ-ΧΑΡΟΓΚΕΪT

Στην τρίτη συνεχόμενη ήττα -τέταρτη αν συνυπολογιστεί και ο αποκλεισμός στο Λιγκ Τρόφι από την Σάλφορντ- υποχρεώθηκε η Μπράντφορντ στο Καρλάιλ (1-0) χάνοντας κι άλλο έδαφος στο κυνήγι της ανόδου. Στο κύπελλο είχε αποκλειστεί εντός έδρας από την Χάρογκειτ (0-1). Στα 13 γκολ έχει μείνει ο πρώτος σκόρερ Κουκ. Εντός έδρας έχει αρκετές ισοπαλίες (3-5-2). Ενισχύθηκε με τον αμυντικό Κέλι, εκτός ο μέσος Οσαντέμπε.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη πανηγύρισε αντιθέτως η Χάρογκειτ με θύτη την Γκρίμσμπι (3-2), κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς την σωτηρία. Εγινε μεγάλη μάχη, με ανατροπή στην ανατροπή όπου λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις. Γκολ-γκολ τα 9/11 τελευταία ματς πρωταθλήματος, έχει υποστεί επτά ήττες σε δέκα εξόδους, πρόσφατα αποκλείστηκε στο κύπελλο (3-1 στο Χάρτλπουλ). Εκτός οι βασικοί μέσοι Πάτισον (6 γκολ)-Ντέιλι (5 γκολ), οι επιθετικοί Ράιτ, Ανγκους, Ντούλεϊ, Τόμσον και ο αμυντικός Σμιθ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπράντφορντ είναι μεν πιο ισχυρή, όχι όμως σε καλή κατάσταση σε αντίθεση με την Χάρογκειτ που βρίσκεται στα καλύτερα της. Θα το παλέψουν οι φιλοξενούμενοι, που πάντως είναι αουτσάιντερ.

ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ-ΓΟΥΪΜΠΛΕΝΤΟΝ

Η Κόλτσεστερ είχε απόλυτη ανάγκη τη νίκη στο ντέρμπι της ουράς στην έδρα της Τζίλιγχαμ και την πήρε (0-1), ανεβαίνοντας μετά από πολύ καιρό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Ηταν το μόλις δεύτερο από τα 24 τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις όπου κράτησε ανέπαφη εστία, αλλά και η μόλις δεύτερη φορά σε 12 εξορμήσεις που κρατάει ανέπαφη εστία. Χάνει την υπόλοιπη σεζόν ο μέσος Τζατζ, αμφίβολος ο βασικός μέσος Σκους.

Η Γουίμπλεντον δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νιούπορτ (1-1), διεύρυνε πάντως στις εννιά αγωνιστικές το αήττητο (με πέντε νίκες). Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός στους «16» του Λιγκ Τρόφι με ήττα στα πέναλτι στο Πλίμουθ (3-3 90λεπτο). Under τα 10/12 τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις, no goal τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα. Αμφίβολοι ο αμυντικός Μπράουν και ο βασικός φορ Γιανγκ-Κουμπς (3 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βαθιά ανάσανε η Κόλτσεστερ με το διπλό-χρυσάφι επί της Τζίλιγχαμ, με ανεβασμένη ψυχολογία μπορεί να βάλει δύσκολα στην σκληροτράχηλη Γουίμπλεντον. Η ισοπαλία φαντάζει πολύ πιθανή.

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ-ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ

Η Ντονκάστερ έψαχνε στην έδρα της Τρανμίρ ένα αποτέλεσμα που θα την διατηρούσε κοντά στις θέσεις πλέι οφ, αντ’ αυτού υπέκυψε με το βαρύ 3-0, τρίτη ήττα στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. No goal τα έξι από τα εννιά τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις, under τα έξι από τα δέκα πιο πρόσφατα. Γνωστές οι απουσίες των μέσων Μολινό (βασικός) και Μπάρλοου (αναπληρωματικός) και των αναπληρωματικών Γιάνγκερ (αμυντικός) και Γκρίφιθς (επιθετικός).

Οδυνηρή εντός έδρας ήττα από την ιδίων στόχων Χάρτλπουλ υπέστη η Ροτσντέιλ (1-2), που έρχεται σε ολοένα πιο δύσκολη θέση στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Εφερε δεύτερο διαδοχικό over μετά έξι συνεχόμενα under και πέντε διαδοχικά no goal σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Σε δέκα εξόδους έχει σημειώσει μόνο έξι γκολ. Ενισχύθηκε με τον μέσο Λόιντ, εκτός ο αμυντικός Γουάιτ και οι επιθετικοί Κάμπελ-Τσάρμαν, αμφίβολος ο αν. γκολκίπερ Σλίκερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε κακό.. φεγγάρι η Ντονκάστερ, έχει απογοητευτεί που έχει μείνει τόσο μακριά από τις προνομιούχες θέσεις. Καίγεται για βαθμούς η αδύναμη Ροτσντέιλ, προς αποφυγή ο άσος.

ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ-ΣΑΛΦΟΡΝΤ

Μία καλή παρένθεση αποδείχθηκε για την Γκρίμσμπι η νίκη επί της Τρανμίρ, καθώς λύγισε στο Χάρογκειτ (3-2) συμπληρώνοντας οκτώ αγωνιστικές με μόλις μία νίκη (1-2-5) και χάνοντας περαιτέρω έδαφος για πλέι οφ. Γκολ-γκολ τα 8/10 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις, έχει πάρει έντεκα βαθμούς εντός έδρας και 16 εκτός έδρας, συνεχίζει στο κύπελλο όχι όμως στο Λιγκ Τρόφι. Νοκ άουτ οι αμυντικοί Γκλένον-Κρόπερ, ο μέσος Σκάνελ, ο βασικός φορ Τέιλορ.

Η Σάλφορντ αρκέστηκε στην ισοπαλία απέναντι στην Μπάροου (1-1) και συνεχίζει την μάχη για πλέι οφ αν και έχει πάρει μόλις πέντε βαθμούς στις έξι τελευταίες αγωνιστικές. Εχει πάρει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας (19) από ότι εντός (13), πρόσφατα προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιγκ Τρόφι (1-0 την Πορτ Βέιλ), no goal τα 11/12 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Εκτός πλάνων οι Σέπαρντ (αμυντικός) και Μάλαν (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κοινό στοιχείο των δύο ομάδων είναι πως εμφανίζονται πιο αποτελεσματικές εκτός έδρας! Συνεπώς η Σάλφορντ, που διαθέτει και περισσότερες λύσεις- έχει θεωρητικά το πάνω χέρι αλλά θα προτιμήσουμε το γκολ-γκολ (1.80) και δευτερευόντως το over (2,10).

ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ-ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ

Πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Χάρτλπουλ στην έδρα της ιδίων στόχων Ροτσντέιλ (1-2), με το δεύτερο διαδοχικό διπλό (κι ενώ είχαν προηγηθεί επτά ήττες σε οκτώ αγωνιστικές) να της επιτρέπει να ξεφύγει κάπως από τις δύο τελευταίες θέσεις. Over τα 12/16 τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις, συνεχίζει στον 3ο γύρο κυπέλλου. Αμφίβολοι οι Νιάνγκ (αμυντικός), Κρόφορντ (μέσος), Μαγκουάιρ και Ναντεσάν (επιθετικοί), συνεχίζει εκτός ο στόπερ Λέισι.

Την δεύτερη κολλητή ισοπαλία έφερε η Μάνσφιλντ με αντίπαλο την Νορθάμπτον (1-1) και διατηρείται στις θέσεις πλέι οφ. Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός στο Λιγκ Τρόφι (δέχτηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις για το 2-1 από την Εβερτον u21), πρόσφατα αποκλείστηκε και στο κύπελλο (2-1 από Σέφιλντ Γουένσντεϊ). Over τα πέντε από τα οκτώ τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Το θετικό είναι πως πορεύεται χωρίς προβλήματα απουσιών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με σαφώς βελτιωμένη ψυχολογία η Χάρτλπουλ, βέβαια η αποστολή της κόντρα στην αρκετά πιο ποιοτική Μάνσφιλντ έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το under (1,82) μπορεί να χωρέσει στο δελτίο μας.

ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ-ΣΟΥΪΝΤΟΝ

Με έναν πολύτιμο βαθμό έφυγε η Νορθάμπτον από την δύσκολη έδρα της Μάνσφιλντ (1-1) και φιγουράρει πάντα στις θέσεις απευθείας ανόδου (με σερί 4-5-2). Εγινε μεγάλη μάχη, όπου φάνηκε να μένει με άδεια χέρια δεχόμενη γκολ στο 84’ αλλά.. πρόλαβε να απαντήσει. Διαθέτει την πιο παραγωγική επίθεση της κατηγορίας. Εκανε ντεμπούτο ο έμπειρος μέσος Χάροπ, έλειψαν και είναι ξανά αμφίβολοι ο αμυντικός Κόικι και ο επιθετικός Επια.

Μία καλή παρένθεση αποδείχθηκε για την Σουίντον το διπλό επί της Μπάροου, καθώς έμεινε με άδεια χέρια απέναντι στην Γουόλσολ (1-2) χάνοντας έδαφος στο κυνήγι της ανόδου. Είχαν προηγηθεί πέντε διαδοχικά under και τέσσερα συνεχόμενα no goal στο πρωτάθλημα, δεν συνεχίζει στο κύπελλο (αποκλείστηκε με βαριά ήττα 4-0 στο Στόκπορτ). Πλήγμα με τον έμπειρο στόπερ Μποντρί που χάνει την υπόλοιπη σεζόν, νοκ άουτ και ο αμυντικός Χάρις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ αποτελεσματική εντός έδρας η φιλόδοξη Νορθάμπτον και υπάρχει αξία στον άσο (2,07) παρότι η Σουίντον είναι δεδομένα επικίνδυνη.

ΣΑΤΟΝ-ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ

Η Σάτον πέρασε χωρίς απώλειες από το Κρόουλι (1-2), επιτυχία που την απομάκρυνε οριστικά πια από την επικίνδυνη ζώνη και επιπλέον της επιτρέπει να ρίχνει.. ματιές προς τις προνομιούχες θέσεις. Δίκαιη επικράτηση, έχοντας την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο διάστημα. Under τα 11/14 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις, no goal τα 12/16 πιο πρόσφατα. Αμφίβολος ο αμυντικός Πιέρ, παραμένουν παροπλισμένοι οι αμυντικοί Γκούντλαιφ, Μπάρντεν, Ρόου.

Ότι χειρότερο ήταν για την Τζίλιγχαμ η εντός έδρας ήττα από την Κόλτσεστερ (0-1), καθώς την άφησε μόνη στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό από τα επτά πιο πρόσφατα. Εχει πλέον νέο μεγαλομέτοχο τον Αμερικανό επιχειρηματία Μπραντ Γκάλισον. Μετράει 20/23 under, παραμένει χωρίς διπλό (0-4-6, με 2-13 γκολ)! Αποκλείστηκε στους «16» του Λιγκ Καπ (2-0 από Γουλβς), συνεχίζει στο κύπελλο (3-2 την Ντάγκεναμ). Αμφίβολος ο γκολκίπερ Μόρις, εκτός οι Μέιναρντ-Μπριούερ (γκολκίπερ)-Τουτόντα (αμυντικός) και οι αναπληρωματικοί Λι (μέσος)-Χάριοτ (φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διαρκή τα σκαμπανεβάσματα της Σάτον, αν και μπροστά στο κοινό της δεν χάνει εύκολα. «Καίγεται» πλέον η Τζίλιγχαμ που δεν σκοράρει ούτε με.. αίτηση. Οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο (1,95).

ΓΟΥΟΛΣΟΛ-ΣΤΟΚΠΟΡΤ

Σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Σουίντον (1-2) κατέκτησε η Γουόλσολ -με τον Μοντέ να την λυτρώνει στα 94’- πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής από τις προνομιούχες θέσεις. Αυτό ήταν το πέμπτο τρίποντο στο αήττητο σερί έξι αγωνιστικών, γενικότερα είναι αήττητη στα εννιά τελευταία επίσημα (με επτά νίκες). Συνεχίζει και στον 3ο γύρο του κυπέλλου (2-1 την Καρλάιλ). Μίκρυνε το απουσιολόγιο, δεν υπολογίζονται μόνο οι μέσοι Λάμπαντι και Ράιλι.

Ακόμη μία επιτυχία για την Στόκπορτ που υπέταξε την Κρου (2-0) και συνεχίζει την βαθμολογική αντεπίθεση για πλέι οφ. Πρόσφατα προκρίθηκε στον 3ο γύρο κυπέλλου νικώντας 3-1 την Τσάρλτον σε ρεβάνς. Είχαν προηγηθεί έξι κολλητά over σε όλες τις διοργανώσεις, έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα έχοντας βρει δίχτυα στα 25 από τα 29 φετινά ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Μοναδικός απόντας είναι ο βασικός γκολκίπερ Γιάρος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Την καλύτερη περίοδο τους διανύουν και οι δύο ομάδες και προβλέπεται μάχη, δεν προκύπτει σημείο αλλά ο συνδυασμός γκολ-γκολ και over πληρώνει πολύ καλά (2,72).

Βαθμολογία -

29/12/2022League Two: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Λέιτον Όριεντ Λέιτον Όριεντ 52 22 16 4 2 35 12 23
2 Στίβενεϊτζ Στίβενεϊτζ 45 22 13 6 3 31 16 15
3 Νορθάμπτον Νορθάμπτον 43 22 12 7 3 37 22 15
4 Καρλάιλ Καρλάιλ 36 22 9 9 4 33 23 10
5 Σουίντον Σουίντον 35 23 9 8 6 26 23 3
6 Μάνσφιλντ Μάνσφιλντ 35 22 10 5 7 30 28 2
7 Barrow Barrow 35 22 11 2 9 28 26 2
8 Γουόλσολ Γουόλσολ 33 21 9 6 6 27 18 9
9 Bradford Bradford 33 21 9 6 6 26 21 5
10 Σάλφορντ Σίτι Σάλφορντ Σίτι 32 21 9 5 7 24 19 5
11 Στόκπορτ Στόκπορτ 31 21 9 4 8 31 22 9
12 Γουίμπλεντον Γουίμπλεντον 31 22 8 7 7 26 25 1
13 Doncaster Doncaster 31 22 9 4 9 24 30 -6
14 Τρανμίρ Ρόβερς Τρανμίρ Ρόβερς 30 22 8 6 8 23 18 5
15 Σάτον Γιουνάιτεντ Σάτον Γιουνάιτεντ 29 23 8 5 10 21 29 -8
16 Γκρίμσμπι Γκρίμσμπι 27 21 7 6 8 24 23 1
17 Κρου Κρου 25 20 6 7 7 18 24 -6
18 Νιούπορτ Κάουντι Νιούπορτ Κάουντι 23 22 6 5 11 21 25 -4
19 Χάρογκεϊτ Χάρογκεϊτ 22 21 6 4 11 27 32 -5
20 Κρόουλι Κρόουλι 21 22 5 6 11 23 34 -11
21 Χάρτλπουλ Χάρτλπουλ 18 22 4 6 12 20 40 -20
22 Colchester Colchester 17 22 4 5 13 19 29 -10
23 Ρότσντεϊλ Ρότσντεϊλ 15 21 4 3 14 15 31 -16
24 Τζίλιγχαμ Τζίλιγχαμ 14 21 2 8 11 6 25 -19
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr