Ποδόσφαιρο

Λιγκ1: Φουλάρει για άνοδο η Πλίμουθ

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2023 - 03:49

Δράση με οκτώ αναμετρήσεις στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας, οι “προσκυνητές” θέλουν να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς τον μεγάλο στόχο υποδεχόμενοι την ΜΚ Ντονς.

Λιγκ1: Φουλάρει για άνοδο η Πλίμουθ

Προγνωστικά στοιχήματος, livescores, στατιστικά και εκτιμήσεις για τις αναμετρήσεις της Λιγκ1

ΜΟΡΚΑΜ-ΜΠΕΡΤΟΝ

Η Μόρκαμ αν και νίκησε 2-0 την Ακρινγκτον διαθέτει το πιο αδύναμο ρόστερ στην τρέχουσα Α' Αγγλίας και προς το παρόν δεν μπορεί να διαψεύσει τα προγνωστικά, είναι ουραγός και μακράν το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Αυτό που θα θυμάται με ευχαρίστηση είναι η πορεία της στο Λιγκ Καπ, κατά την οποία απέκλεισε Στόουκ και Ρόδεραμ πριν η ΜΚ Ντονς της φράξει τον δρόμο. Το μόνο θετικό είναι ότι ουδείς σταματάει την προσπάθεια. Εκτός δράσης παραμένουν οι Χάντερ (μ. 5/0) και Ντούφους (ε.).

Η Μπέρτον έκανε εξαιρετική εμφάνιση κατά την Boxing Day (1-2 την Φόρεστ Γκριν) και μένει να φανεί αν επρόκειτο για αναλαμπή ή για νέα τάξη πραγμάτων που θα της επιτρέψει να ψάξει την επιβίωση με αξιώσεις. Το θετικό είναι ότι ευνοήθηκε από την τύχη στο Κύπελλο, απέκλεισε Νίντχαμ και Τσίπεναμ, την περιμένει ματς στο Γκρίμσμπι (7/1). Από τις 31/12/11 κι έπειτα διατηρεί θετική παράδοση στην έδρα της Μόρκαμ (2-2-1). Σταθερά εκτός δράσης οι Τζίλιγκαν (μ. 4/0), Σόνεσι (μ. 4/0) και Ουίναλ (ε. 9/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι μόλις τρεις νίκες σε 23 αγωνιστικές περιγράφουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Μόρκαμ, πάντως και η Μπέρτον έχει μεγάλα προβλήματα. Το αφήνουμε.

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ-ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ

Η Μπρίστολ Ρόβερς αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, ωστόσο έχει τον τρόπο της στην επίθεση και παραμένει σε τροχιά διεκδίκησης μίας θέσης των πλέι οφ ανόδου. Έχει αποκλειστεί από Κύπελλο και Λιγκ Καπ, πλην όμως στο Λιγκ Τρόφι διαγράφει πολύ καλή πορεία και στις 10 Γενάρη παίζει προημιτελικό (Πλίμουθ). Από το 2019 έως το 2021 αντιμετώπισε τρεις φορές την Τσέλτεναμ σε νοκ άουτ ματς (Λιγκ Καπ, Λιγκ Τρόφι) και πανηγύρισε δύο προκρίσεις, έναντι μίας του αντιπάλου. Δεν αναφέρθηκαν θέματα που να επηρεάζουν.

Η Τσέλτεναμ διαθέτει ρόστερ που θεωρητικά θα έπρεπε να της επιτρέψει να βαδίσει εκ του ασφαλούς προς την επιβίωση. Βρίσκεται εκτός τελευταίας τετράδας, πλην όμως δεν απολαμβάνει κάποια διαφορά που προκαλεί άνεση, θα πρέπει να βρει πιο σταθερό βήμα. Αποκλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από Κύπελλο και Λιγκ Καπ, ωστόσο στο Λιγκ Τρόφι παραμένει δυνατή και στις 10 Γενάρη παίζει με τη Σάλφορντ στα προημιτελικά. Σταθερά δύο παίκτες εκτός εδώ και εβδομάδες, δεν επηρεάζει τα πλάνα του τεχνικού τιμ η απουσία τους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με σκαμπανεβάσματα η Μπρίστολ Ρόβερς, πάντως έχοντας την έδρα δύσκολα θα χάσει από την Τσέλτεναμ, ενώ το σύνολο 2-3 γκολ καλύπτει αρκετά ενδεχόμενα.

ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ-ΓΟΥΪΚΟΜ

Φέτος (18/10) για το Λιγκ Τρόφι: Γουίκομ – Πιτέρμπορο 1-1 (4-3 πέν.). Η Πιτέρμπορο είναι μέγεθος για τη φετινή Α' Αγγλίας, ωστόσο από τα μέσα Νοεμβρίου κι έπειτα έκανε... βουτιά όσον αφορά στην απόδοση και από εκεί που έψαχνε θέση στην πρώτη δυάδα, παλεύει για να μείνει σε επαφή με τις θέσεις των πλέι οφ. Έχει αποκλειστεί από Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Λιγκ Τρόφι, επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα. Σταθερά τρεις παίκτες εκτός δράσης από την προετοιμασία, δεν διαδραματίζουν ρόλο φέτος στα πλάνα του τεχνικού τιμ.

Η Γουίκομ πέρασε... μαρτυρικό Νοέμβριο, ωστόσο με την έλευση του Δεκεμβρίου βρήκε ξανά το μαχητικό της πνεύμα και αποδεικνύει ότι συγκαταλέγεται στα φαβορί για μία θέση στα πλέι οφ ανόδου. Έχει αποκλειστεί από Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Λιγκ Τρόφι, απομένουν μόνο οι υπορεώσεις για την Α' Αγγλίας. Δεν έχει ευχάριστες αναμνήσεις από τα εκτός έδρας ματς με την Πιτέρμπορο, στο 2-5-5 ο απολογισμός της από το 2001 κι έπειτα. Όλα καλά με τον Τόμπσον (μ. 1/0), επέστρεψε και θα δώσει λύσεις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στην ίδια βαθμολογική μοίρα βρίσκονται οι δύο ομάδες που θέλουν να μείνουν κοντά στις θέσεις πλέι οφ, προβλέπεται μάχη και δεν τίθεται λόγος ενασχόλησης.

ΠΛΙΜΟΥΘ-ΜΚ ΝΤΟΝΣ

Η Πλίμουθ έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ο Νοέμβριος δεν κύλησε ιδανικά αλλά πήρε και πάλι τα πάνω της μετρώντας τρία απανωτά τρίποντα. Τέλος Λιγκ Καπ και Κύπελλο, στις 10/1 παίζει προημιτελικό Λιγκ Τρόφι (με Μπρίστολ Ρόβερς). Ο τεχνικός Στίβεν Σουμάχερ δήλωσε ότι για να μείνει στον... αφρό η ομάδα του, θα πρέπει να ενισχυθεί και να το κάνει μάλιστα τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου ώστε τα νέα αποκτήματα να αφομοιωθούν. Εκτός οι Γκάλογουεϊ (α. 14/0), Γκραντ (μ. 7/0), Αζάζ (μ. 15/6).

Η ΜΚ Ντονς προβληματίζει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ωστόσο άλλαξε προπονητή πριν από τα Χριστούγεννα, ο Μαρκ Τζάκσον ξεκίνησε με νίκη (1-0 τη Φόρεστ Γκριν) κατά την Boxing Day και η μάχη για τη σωτηρία τη βρίσκει με διάθεση να παλέψει. Βέβαια, οι εμφανίσεις της σηκώνουν βελτίωση, σημαντικό το ότι δεν έχει υποχρεώσεις σε Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Λιγκ Τρόφι, αποκλείστηκε σε όλα. Με πρόβλημα οι Μπερνς (ε. 12/0), Λιούινγκτον (α. 15/0), Καγιόντε (ε. 6/0), δύσκολα θα παίξει κάποιος από τους προαναφερθέντες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Να φουλάρει για την πολυπόθητη άνοδο θέλει πλέον η Πλίμουθ, νιώθοντας πάντα την ανάσα των διωκτών της. Στην καυτή της έδρα δύσκολα θα της σταθεί εμπόδιο η ΜΚ Ντονς, αποδεκτό το 1,70.

ΟΞΦΟΡΝΤ-ΕΞΕΤΕΡ

Φέτος (26/11) για το Κύπελλο: Οξφορντ-Εξετερ 4-1. Η Οξφορντ άρχισε τη χρονιά με μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι τα ενδεδειγμένα και η παρουσία της στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας δεν βοηθάει, από τη στιγμή που οι οπαδοί έχουν βάλει στο στόχαστρο τον τεχνικό Καρλ Ρόμπινσον. Ματς ορόσημο είναι αυτό της 9ης Ιανουαρίου, υποδέχεται την Άρσεναλ για το Κύπελλο. Αμφίβολος ο Ιστγουντ (τ. 21 συμ.).

Η Εξετερ σκοράρει με θαυμαστή συνέπεια, ωστόσο στα μετόπισθεν υπάρχει θέμα και αυτό δεν της επιτρέπει να διεκδικεί από θέση φαβορί μία θέση στα πλέι οφ. Έπεσε στο δεύτερο εμπόδιο σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ, «χαιρέτησε» και στο Λιγκ Τρόφι, της μένουν οι υποχρεώσεις μόνο της Α' Αγγλίας. Από την Boxing Day του 2012 και έπειτα προβληματίζει με την Οξφορντ (σερί 0-5-6 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης). Τελευταία νίκη της με τα «βόδια» τον Σεπτέμβριο του 2012 (4-2 εκτός). Εκτός ο Τέιλορ (μ.) λόγω σοβαρότατου προβλήματος στον αστράγαλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο “σταύρωμα”, με την Οξφορντ να βασίζεται στην άμυνα ενώ οι “Ελληνες” στην επίθεση, πάντως ο άσος δεν ξεπερνά το 1,90. No bet.

ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ-ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ

Η Σριούσμπερι συμπλήρωσε 14 μήνες με τον Στιβ Κότεριλ στον πάγκο και η συνταγή της είναι συγκεκριμένη, τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν στη δυνατή άμυνα. Πρώτο μέλημα φέτος είναι να μείνει μακριά από περιπέτειες και υπό αυτή την έννοια, τα καταφέρνει αρκετά καλά. Στις 7 Ιανουαρίου την περιμένει εντός έδρας ματς με τη Σάντερλαντ για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου (τέλος Λιγκ Καπ και Λιγκ Τρόφι). Αμφίβολος ο Μπόουμαν (ε. 17/2).

Η Φλίτγουντ δεν μπορεί να βρει σταθερό βήμα και βρίσκεται στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας, ωστόσο δεν αναμένεται να μπλέξει, βάσει ρόστερ. Εξαιρετική η πορεία της στο Κύπελλο, στις 7/1 υποδέχεται την ΚΠΡ για τον τρίτο γύρο και προσδοκά σε ακόμη μεγαλύτερη τόνωση του ταμείου. Από το 2015 παίζει ανελλιπώς με τη Σριούσμπερι για την Α' Αγγλίας και ο απολογισμός είναι κατά τι υπέρ της (7-6-4). Εκτός οι Ντέβλιν (α. 2/0), Μάκανταμ (μ. 11/1) και Μούσκε (ε. 6/1)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ασταθής και.. αντιστοιχηματική η Σριούσμπερι, της.. ισοπαλίας η Φλίτγουντ. Πολύ αμφίρροπο και αυτό, πρώτη τύχη στο under (1,65).

ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ-ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ

Η Φόρεστ Γκριν κουβαλάει μπόλικο ενθουσιασμό, ωστόσο προς το παρόν αυτός δεν είναι αρκετός για μία απρόσκοπτη πορεία. Βρίσκεται στα πέριξ των θέσεων που οδηγούν στον υποβιβασμό, διαθέτει προβληματική αμυντική λειτουργία. Ευχάριστη παρένθεση η πορεία της στο Κύπελλο, στις 7/1 υποδέχεται την Μπέρμιγχαμ για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, ενδεχόμενη πρόκριση θα τονώσει το ταμείο. Εκτός δράσης οι Μουρ-Τέιλορ (α. 13/1), Μπράουν (μ. 11/2).

Η Πορτ Βέιλ δεν συγκαταλέγεται στα φαβορί για κάτι καλό φέτος στην Α' Αγγλίας, ωστόσο παραμένει, θεωρητικά, στο κυνήγι των πλέι οφ. Ο τεχνικός Ντάρελ Κλαρκ εκτιμά ότι οι παίκτες του έχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, ίσως αποδειχθεί λυτρωτικό εν τέλει το ότι έχουν αποκλειστεί από Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Λιγκ Τρόφι. Από τον Αύγουστο του 2019 και έπειτα κρατάει το αήττητο απέναντι στη Φόρεστ Γκριν (3-4-0, ενώ έχει 2-1-0 στην έδρα του αντιπάλου). Εκτός δράσης οι Πρόκτορ (ε. 4/0) και Οτζο (μ. 9/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μαχητική αλλά με περιορισμένες δυνατότητες η Φόρεστ Γκριν, σαφώς καλύτερη η Πορτ Βέιλ όμως σε τιμές καθαρού φαβορί δεν θα.. πάρουμε. Καλύτερα γκολ-γκολ (1,82).

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ-ΤΣΑΡΛΤΟΝ

Η Πόρτσμουθ άρχισε για ακόμη μία φορά στην πρόσφατη ιστορία της με στόχο το να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει άνοδο, ωστόσο ουδέποτε μέχρι στιγμής βρήκε σταθερό βήμα και αναλώνεται στο μέσο της βαθμολογίας. Η γκρίνια δεν λείπει από τους οπαδούς, θετικό το ότι συνεχίζει στα προημιτελικά του Λιγκ Τρόφι (στις 10/1 παίζει με Μπόλτον) και στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου (στις 7/1 φιλοξενείται από την Τότεναμ). Δε αναμένεται να αγωνιστεί κάποιος εκ των Τόμπσον (μ. 5/0), Ριντ (ε.), Λόουρι (μ. 7/0) και Ράφερτι (α. 7/0).

Η Τσάρλτον ρίχθηκε στη μάχη του πρωταθλήματος με προσδοκίες, ωστόσο δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής και βρίσκεται στο μέσο της βαθμολογίας. Προ ημερών η διοίκηση προέβη σε αλλαγή προπονητή και ψάχνει τις καλύτερες μέρες με τον Ντιν Χόλντεν στο τιμόνι. Στις 10/1 παίζει προημιτελικό Λιγκ Καπ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Έχει μετατρέψει την έδρα της Πόρτσμουθ σε δεύτερο σπίτι, καθώς από το 2005 έπαιξε έξι φορές και πανηγύρισε τη νίκη σε όλες! Εκτός παραμένει ο Ουόλοκοτ (τ. 16 συμ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη η Πόρτσμουθ, ενώ η παράδοση δείχνει φουλ Τσάρλτον. Πάσο.

Βαθμολογία -

01/01/2023League One
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πλίμουθ Πλίμουθ 53 24 16 5 3 43 25 18
2 Ίπσουιτς Ίπσουιτς 49 24 14 7 3 46 24 22
3 Σέφιλντ Γουένσντεϊ Σέφιλντ Γουένσντεϊ 49 24 14 7 3 40 18 22
4 Μπάρνσλεϊ Μπάρνσλεϊ 40 22 12 4 6 30 18 12
5 Ντέρμπι Ντέρμπι 38 23 10 8 5 29 17 12
6 Μπόλτον Μπόλτον 37 23 10 7 6 27 20 7
7 Πιτέρμπορο Πιτέρμπορο 35 23 11 2 10 39 28 11
8 Γουίκομ Γουίκομ 35 24 10 5 9 30 26 4
9 Πορτ Βέιλ Πορτ Βέιλ 32 23 9 5 9 24 31 -7
10 Πόρτσμουθ Πόρτσμουθ 31 21 7 10 4 28 24 4
11 Έξετερ Σίτι Έξετερ Σίτι 31 24 8 7 9 37 36 1
12 Μπρίστολ Ρόβερς Μπρίστολ Ρόβερς 31 24 8 7 9 38 41 -3
13 Όξφορντ Όξφορντ 29 23 7 8 8 29 26 3
14 Σριούσμπερι Σριούσμπερι 29 23 8 5 10 23 26 -3
15 Λίνκολν Σίτι Λίνκολν Σίτι 28 22 6 10 6 22 27 -5
16 Τσέλτεναμ Τσέλτεναμ 28 22 8 4 10 17 23 -6
17 Φλίτγουντ Φλίτγουντ 26 23 5 11 7 25 25 0
18 Τσάρλτον Τσάρλτον 25 23 5 10 8 33 34 -1
19 Κέμπριτζ Κέμπριτζ 24 23 7 3 13 21 34 -13
20 Μπέρτον Μπέρτον 22 24 5 7 12 32 45 -13
21 Άκρινγκτον Άκρινγκτον 22 22 5 7 10 21 34 -13
22 Μ. Κ. Ντονς Μ. Κ. Ντονς 21 23 6 3 14 22 33 -11
23 Φόρεστ Γκριν Φόρεστ Γκριν 20 24 5 5 14 20 46 -26
24 Μόρκαμ Μόρκαμ 18 23 3 9 11 19 34 -15

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr