Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Σκωτίας: Πέντε παιχνίδια με σασπένς και γκολ!

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023 - 11:26

Με φουλ αγωνιστική δράση ξεκινάει η χρονιά στα γήπεδα της Σκωτίας. 

Πρέμιερ Σκωτίας: Πέντε παιχνίδια με σασπένς και γκολ!

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ - ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ

Αμπερντίν: Έφτασε τις 4 σερί ήττες σε 11 μέρες χάνοντας αυτή τη φορά με 2-1 στην έδρα της Κιλμάρνοκ και έπεσε στην 4η θέση, ήταν η πρώτη της ήττα μετά από 18 ματς στην έδρα της «Κίλι». Το γεγονός ότι στον πάγκο της Κιλμάρνοκ είναι ο Ντέρεκ ΜακΊνες, που ήταν για 8 χρόνια στον πάγκο της Αμπερντίν κάνει ακόμα πιο οδυνηρή την ήττα. «Πήραμε αυτό που μας άξιζε, απολύτως τίποτα, η εμφάνιση ήταν άθλια» παραδέχτηκε ο Γκούντγουιν. «Δεν υπάρχει τίποτα το θετικό, αν εξαιρέσουμε το γκολ του Κένεντι δεν έχουμε κάνει τίποτα σωστά στο ματς» συμπλήρωσε απογοητευμένος ο τεχνικός της Αμπερντίν.

Ρος Κάουντι: Έχασε το ματς που δεν έπρεπε να χάσει, αυτό στην έδρα της -τότε ουραγού- Νταντί Γιουνάιτεντ, ηττήθηκε με 3-0 και βρέθηκε στο βυθό της βαθμολογίας, συμπληρώνοντας 4 σερί ήττες. Έγιναν γενικότερα πολλές φάσεις στον αγώνα, θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα γκολ και αυτή αλλά δεν τα κατάφερε. «Είναι πολλά αυτά που με ικανοποίησαν, ξεκινήσαμε καλά, δεχτήκαμε γκολ σε αντεπίθεση, στο πρώτο ημίωρο όμως φτιάξαμε τρεις απίστευτες ευκαιρίες, θα έπρεπε να είμαστε 3-1 μπροστά, αν δεν κάναμε ευκαιρίες τότε θα ανησυχούσα» δήλωσε ο Μακάι.

Εκτίμηση: Άμα δείξει συνέπεια και σοβαρότητα η Αμπερντίν θα πάρει τη νίκη, αλλά η Κάουντι παραμένει επικίνδυνη αν και τελευταία. 1 & over 1,5 (1.98).

ΧΑΡΤΣ - ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ

Χαρτς: Πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 3-2 επί της Σεντ Τζόνστον και ανέβηκε στην 3η θέση. Έδειξε χαρακτήρα, μπήκε για να παίξει ποδόσφαιρο και προηγήθηκε νωρίς. Αυτό της έδωσε ώθηση για τη συνέχεια. «Απόλαυσα το πρώτο ημίχρονο, παίξαμε καλά και ελέγχαμε το ματς, στο δεύτερο μέρος πήρε η Σεντ Τζόνστον τα ηνία, ήταν ένα απολαυστικό παιχνίδι» δήλωσε ο Νίλσον. «Θέλουμε απεγνωσμένα αυτό το ματς, το παιδιά το έδειξαν και στην πρωινή προπόνηση της Πέμπτης» δήλωσε ο τεχνικός της Χαρτς για το μεγάλο ντέρμπι με τη Χιμπέρνιαν.

Χιμπέρνιαν: Υπέστη βαριά εντός έδρας ήττα με 4-0 από την πρωταθλήτρια Σέλτικ και υποχώρησε στην 8η θέση, απέχει όμως μόλις ένα βαθμό από την εξάδα. Δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα απέναντι στην αγριεμένη Σέλτικ, ίσως μόνο να είχε πετύχει ένα γκολ. Φυσιολογικά η ήττα. «Πήγαμε το ματς στην περιοχή της Σέλτικ στο πρώτο τέταρτο, στο επόμενο τέταρτο μάς πίεσαν, αυτή είναι η κριτική μου, μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο απέναντι σε τόσο ποιοτική ομάδα; Κάναμε φτιάχνοντας ευκαιρίες με αντεπιθέσεις» τα λόγια του Τζόνσον.

Εκτίμηση: Έχει ντέρμπι χαρακτήρα το ματς. Πάμε με το goal/goal (1.60).

ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ - ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ

Κιλμάρνοκ: Nίκησε 2-1 την Αμπερντίν και ανέβηκε στην 9η θέση, ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη της επί των «Ντονς» μετά από 11 χρόνια, σε αυτό είχε συμβάλλει και ο Ντέρεκ ΜακΊνες, ο τωρινός τεχνικός της Κιλμάρνοκ ήταν για 8 χρόνια στον πάγκο της Αμπερντίν. «Ήταν μια πολύ δυνατή εμφάνιση από μέρους μας» δήλωσε ικανοποιημένος ο ΜακΊνες που αναφέρθηκε και στο ματς με τη Σεντ Μίρεν τονίζοντας: «Eίμαστε εξαιρετικοί στην έδρα μας και οφείλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Σεντ Μίρεν: Πήρε 1-1 στην έδρα της Λίβινγκστον σε ένα -αναμενόμενα- σκληρό ματς με δυο αποβολές, μία για κάθε ομάδα, και διατηρήθηκε στην εξάδα, ανέβηκε μάλιστα στην 5η θέση. Έτσι η Σεντ Μίρεν έφτασε τα 9 ματς χωρίς ήττα στην έδρα της Λίβινγκστον. «'Όταν ήμασταν με παίκτη παραπάνω δεν κυκλοφορήσαμε γρήγορα την μπάλα όπως θα έπρεπε, όταν μείναμε κι εμείς με 10 παίκτες τότε παίξαμε σωστά» δήλωσε ο Ρόμπινσον, ο τεχνικός της Σεντ Μίρεν τόνισε ότι πρόκειται για «100% κερδισμένο βαθμό».

Εκτίμηση: Δύσκολο ματς που ίσως να μη βγάλει και νικητή. Εγώ θα προτιμήσω το goal/goal (1.85).

ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ - ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ

Λίβινγκστον: Μετά από δυο σερί ήττες παραχώρησε 1-1 στη Σεντ Μίρεν με τις δυο ομάδες να τελειώνουν με 10 παίκτες το παιχνίδι και τη «Λίβι» να είναι οριακά εκτός εξάδας, υστερώντας στον συντελεστή τερμάτων από την ισόβαθμη Σεντ Τζόνστον. Το τελικό σκορ δείχνει να είναι δίκαιο για τις δύο ομάδες. «Δε νομίζω ότι είναι ξεκάθαρη η αποβολή του Πίτμαν» γκρίνιαξε ο Μάρτιντεϊλ, «δεχτήκαμε δυο αυστηρές κόκκινες στα δυο τελευταία παιχνίδια, είμαι όμως ικανοποιημένος από τους παίκτες μου» σημείωσε ο τεχνικός της Λίβινγκστον.

Μάδεργουελ; Έχασε 3-0 στη Γλασκώβη από τους Ρέιντζερς, έφτασε τα 6 ματς χωρίς νίκη και υποχώρησε στη 10η θέση, απέχει τώρα μόλις δυο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Μπήκε καλά στο ματς θα μπορούσε να είχε σκοράρει κιόλας, αλλά δεν τα κατάφερε. «Ήταν ένα δύσκολο ματς για μας, βάζουμε και 16χρονους στο παιχνίδι που δείχνει σε τι κατάσταση είμαστε όσον αφορά αυτή τη στιγμή το έμψυχο δυναμικό» δήλωσε ο Χάμελ που χαρακτήρισε «μεγάλο» το παιχνίδι κόντρα στη Λίβινγκστον.

Εκτίμηση: Προτιμώ το ρίσκο του άσου στο 2.75 παρά οτιδήποτε άλλο. 1 (2.75).

ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ - ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Σεντ Τζόνστον: Έκανε δεύτερη ήττα μέσα σε 4 μέρες, αυτή τη φορά εντός έδρας με 3-2 από τη Χαρτς και υποχώρησε στην 6η θέση, το θετικό είναι ότι έστω και οριακά διατηρήθηκε στην εξάδα. «Ο λόγος που χάσαμε, ήταν γιατί δεν μπήκαμε καθόλου στο ματς στα πρώτα 25 λεπτά» δήλωσε ο Κάλουμ Ντέιβιντσον. «Η διαφορά μας με πέρυσι τέτοια εποχή είναι ότι τώρα έχουμε αυτοπεποίθηση, πρέπει να έχουμε όμως και την ανάλογη συμπεριφορά» τόνισε ο τεχνικός των «Άγιων».

Νταντί Γιουνάιτεντ: Πήρε μεγάλη νίκη επικρατώντας με 3-0 στο ντέρμπι με τη Ρος Κάουντι και ξεκόλλησε από το βυθό της βαθμολογίας ρίχνοντας εκεί τους «Χαϊλάντερς». Είχε και τον παράγοντα τύχη με το μέρος της και έφτασε σε αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα. «Υπήρχαν καλές στιγμές, σίγουρα έχουμε παίξει και καλύτερα, μόνο το αποτέλεσμα μετρούσε όμως απόψε και το πήραμε» δήλωσε ανακουφισμένος ο Φοξ.

Εκτίμηση: Πρόκειται για ντέρμπι, και τώρα ειδικά καίγονται και οι δύο για βαθμούς. Με το αμφίτερμα και εδώ αφού είναι ευάλωτες και οι δύο ομάδες αμυντικά. Goal/goal (1.85).

Βαθμολογία -

02/01/2023Premiership: 1st Phase
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σέλτικ Σέλτικ 54 19 18 0 1 61 15 46
2 Rangers Rangers 45 19 14 3 2 44 18 26
3 Χαρτς Χαρτς 28 18 8 4 6 32 30 2
4 Αμπερντίν Αμπερντίν 25 19 8 1 10 33 32 1
5 ST Mirren ST Mirren 25 17 7 4 6 21 25 -4
6 Σεντ Τζόνστον Σεντ Τζόνστον 24 19 7 3 9 24 29 -5
7 Λίβινγκστον Λίβινγκστον 24 18 7 3 8 17 27 -10
8 Χιμπέρνιαν Χιμπέρνιαν 23 19 7 2 10 24 30 -6
9 Κιλμάρνοκ Κιλμάρνοκ 19 19 5 4 10 17 33 -16
10 Μάδεργουελ Μάδεργουελ 18 18 5 3 10 22 27 -5
11 Νταντί Γιουνάιτεντ Νταντί Γιουνάιτεντ 16 18 4 4 10 22 33 -11
12 Ρος Κάουντι Ρος Κάουντι 15 19 4 3 12 14 32 -18
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr