Ποδόσφαιρο

Λιγκ Τρόφι: Με φόντο τα ημιτελικά

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 - 13:46

Οι τέσσερις νοκ άουτ προημιτελικοί διεξάγονται απόψε στο νησί

Λιγκ Τρόφι: Με φόντο τα ημιτελικά

Οι προημιτελικοί είναι μονά ματς, σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση).

ΛΙΝΚΟΛΝ-ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ

Η Λίνκολν ηττήθηκε 2-1 στην έδρα της Τσάρλτον, υποχωρώντας πλέον στο δεύτερο μισό της κατάταξης με έξι αγωνιστικές δίχως τρίποντο (0-3-3). Η “βασίλισσα” των ισοπαλιών (11 σε 24 αγωνιστικές) δεν άξιζε καλύτερης τύχης, με τους νικητές να έχουν ξεκάθαρη υπεροχή. Η εστία της έχει παραβιαστεί στα 14/15 τελευταία, εντός έδρας διατηρείται αήττητη αλλά με δέκα ισοπαλίες σε 12 ματς! Αμφίβολοι ο 1ος σκόρερ Χάουζ (6 γκολ) και ο μέσος Βίρτσου-Θικ (1 γκολ), νοκ άουτ ο χαφ Μόντσμα.

Η Ακρινγκτον έφερε 1-1 στην έδρα της Μπόρεχαμ και έτσι θα την υποδεχτεί σε ρεβάνς κυπέλλου. Προηγήθηκε μόλις στο 6’, δεν μπόρεσε να αποτελειώσει τον αντίπαλο και ισοφαρίστηκε (78’), μάλιστα στις καθυστερήσεις γλίτωσε τα χειρότερα. Στο πρωτάθλημα έρχεται από δύο κολλητές εκτός έδρας ήττες με πιο πρόσφατη το 4-0 από την Ντέρμπι και βρίσκεται κάτω από την ζώνη υποβιβασμού. Under τα οκτώ από τα δέκα τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Μεγαλώνει η πίεση για τον τεχνικό Τζον Κόουλμαν, που δεν υπολογίζει τους βασικούς μέσους Πρίτσαρντ (2 γκολ)-Θάρμε και τους Μπαγκέλο (στόπερ), Νότιγχαμ (μπακ), Μόργκαν (χαφ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μετρ της ισοπαλίας η Λίνκολν, αλλά μπορεί να υποτάξει την Ακρινγκτον που έχει άλλες προτεραιότητες. Πληρώνει καλά ο άσος (2,32).

ΜΠΟΛΤΟΝ-ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Η Μπόλτον έφερε «λευκή» ισοπαλία εντός έδρας με την πρωτοπόρο της Λιγκ1, Πλίμουθ και διατηρείται στις θέσεις πλέι οφ. Δίκαιο αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να έχουν ουσιαστικά από μία μεγάλη φάση, οι «τρότερς» πορεύονται αήττητοι στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές (2-3-0) ωστόσο απέχουν αρκετά από την πρώτη δυάδα. No goal τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα σε πρωτάθλημα και Λιγκ Τρόφι. Πήρε δανεικό από την Χαλ τον μέσο Γουίλιαμς. Τιμωρημένος ο βασικός επιθετικός Αφολάγιαν (22/3), τραυματίας ο μέσος Τόμασον (14/0).

Η Πόρτσμουθ είχε εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολη αποστολή και δεν απέφυγε τον αποκλεισμό στο κύπελλο στην έδρα της Τότεναμ (1-0). Στο πρώτο ματς μετά την απομάκρυνση του τεχνικού Ντάνι Κάουλεϊ έπαιξε φουλ αμυντικά, δέχτηκε γκολ στο 50’ και δεν μπόρεσε να απειλήσει.
Στο πρωτάθλημα ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από την Τσάρλτον (1-3) συμπληρώνοντας εννιά αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-6-3) και πλέον έπεσε στα μέσα της κατάταξης. Ενισχύθηκε με τον στόπερ Τάουλερ (από Μπρίστολ Σίτι). Ο υπηρεσιακός Σάιμο Μπάσι έχει αμφίβολο τον βασικό μέσο Ρόμπερτσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε καλύτερη κατάσταση η Μπόλτον, έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση (1,91).

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ-ΠΛΙΜΟΥΘ

Η Μπρίστολ Ρόβερς πέρασε αλώβητη από το Κέμπριτζ (1-2), επιτυχία που της επιτρέπει να διατηρείται σε επαφή με τις θέσεις πλέι οφ. Οι “πειρατές” δέχτηκαν γκολ μόλις στο 5’, γλίτωσαν από δεύτερο τέρμα και το γύρισαν σε λίγα λεπτά (21’, 29’), στην επανάληψη πιέστηκαν αλλά άντεξαν. Και τα έξι τελευταία ήταν συνδυασμός γκολ-γκολ και over, έχει σκοράρει στα 21/22 πιο πρόσφατα όλων των διοργανώσεων. Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Κίλγκουρ, τραυματίες οι σημαντικοί μέσοι Ρόσιτερ-Κλαρκ και ο αμυντικός Γκραντ.

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες η Πλίμουθ απέσπασε “λευκή” ισοπαλία στο Μπόλτον και συνεχίζει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στην Λιγκ1 (σερί 5-5-1). Οι “προσκυνητές” του Στιβ Σουμάχερ είχαν τις ευκαιρίες τους όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκαν, από την άλλη δεν απειλήθηκαν συμπληρώνοντας έντεκα εκτός έδρας ματς χωρίς ήττα (5-6-0) στο πρωτάθλημα. Εληξε ο δανεισμός του μέσου Γουιτάκερ που επέστρεψε στη Σουόνσι, αποκτήθηκαν οι Ράιτ (μέσος, Μπλάκπουλ), Γουίν (επιθετικός, Ουέλινγκτον Φοίνιξ) και Ερλι (μπακ, Νόριτς). Τιμωρημένος ο μπακ/χαφ Εντουαρντς, τραυματίας ο αμυντικός Μπόλτον, αμφίβολοι οι μέσοι Αζάζ (6 γκολ)-Γκραντ και οι Γκάλογουεϊ (αμυντικός)-Μίλερ (φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλή επιθετικά αλλά ευάλωτη στα μετόπισθεν η Μπρίστολ Ρόβερς, πιο ποιοτική η Πλίμουθ όμως οι “πειρατές” υπόσχονται μάχη. Στρεφόμαστε στο over (1,70).

ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ-ΣΑΛΦΟΡΝΤ

Την τέταρτη ήττα στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές γνώρισε η Τσέλτεναμ στο Μόρκαμ (2-1) και δεν μπορεί να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις. Στο τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς δεν είχε καλή απόδοση, παρότι ισοφάρισε κόντρα στη ροή δέχτηκε δεύτερο γκολ στις αρχές της επανάληψης μένοντας δικαίως με άδεια χέρια. Under τα εννιά από τα έντεκα τελευταία ματς πρωταθλήματος. Επιστρέφει ο στόπερ Ράγκλαν, δεν υπολογίζονται οι βασικοί Φρίστοουν (στόπερ)-Λονγκ (εξτρέμ) και ο μεσοεπιθετικός Λόιντ.

Πολύτιμη νίκη επί της Νορθάμπτον (2-1) πανηγύρισε η Σάλφορντ (πρώτη εντός έδρας μετά τον Αύγουστο!) για να εισέλθει ξανά στις θέσεις πλέι οφ, με συγκομιδή μόλις έντεκα βαθμών από τις εννιά τελευταίες αγωνιστικές. Δίκαιη επιτυχία, έπαιξε φουλ επιθετικά ενώ ο γκολκίπερ Κάιρνς ευθύνεται αποκλειστικά για την προσωρινή ισοφάριση. Μετράει τέσσερα διαδοχικά γκολ-γκολ στο πρωτάθλημα, όπου έχει πάρει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας (22) από ότι εντός (16). Ενισχύθηκε με τον δανεισμό του γκολκίπερ Κερν (από Φλίτγουντ). Εξέτισε ποινή τριών αγωνιστικών ο βασικός φορ Χέντρι (3 γκολ), δεν υπολογίζονται οι Σέπαρντ (αμυντικός) και Μάλαν (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αποδίδει καλύτερα εκτός έδρας η Σάλφορντ και μπορεί να κάνει τη μίνι έκπληξη (3,00) σε βάρος της Τσέλτεναμ, που δεν έχει βάθος στο ρόστερ και την απασχολεί πολύ περισσότερο το πρωτάθλημα

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr