Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ελλάδας: Μονόδρομος τα γκολ!

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 - 12:04

Τα υπόλοιπα τρία ματς του κυπέλλου Ελλάδος που διεξάγονται σήμερα! 

Κύπελλο Ελλάδας: Μονόδρομος τα γκολ!

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

Μετρούσε έξι συνεχόμενα ματς χωρίς τρίποντο, αλλά το ντεμπούτο του Γιώργου Κούτση στην τεχνική ηγεσία συνδυάστηκε με νίκη 2-0 επί του ΑΟ Τυμπακίου, στην πρώτη υποχρέωση για το 2023. Έτσι αναρριχήθηκε στην 6η θέση του 5ου ομίλου και στο -3 από την κορυφή. Στόχος η κατάκτηση του τίτλου και η συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου στη Super League 2. Ακολουθεί ένα πολύ κρίσιμο ματς για το πρωτάθλημα, καθώς θα υποδεχθεί τον Φωστήρα. Φυσικά στο κύπελλο ότι βρέξει ας κατεβάσει.

Από τις πολύ καλές επιθετικά ομάδες του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής, το ποδόσφαιρο που παίζει αρέσει στον κόσμο του, την Κυριακή προσέφερε ένα ακόμα θέαμα και συνέτριψε με τον Ορφέα Ξάνθης στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής (5-1). Βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας και στο -7 από τον πρωτοπόρο Καμπανιακό έχοντας ματς λιγότερο απ' αυτόν. Στόχος φυσικά δεν είναι το πρωτάθλημα, αλλά ότι έρθει καλοδεχούμενο. Έδειξε ότι είναι έτοιμη για την αναμέτρηση στην Κρήτη και ψάχνει την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Εκτίμηση: Δεν έχουν να χάσουν κάτι οι δύο ομάδες και θα παίξουν με τον ίδιο γνώμονα. Goal/goal (1.87).

ΑΡΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Έβγαλε αντίδραση για την ήττα στο ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ και ξέσπασε πάνω στον Αστέρα Τρίπολης (3-0). Ανέβηκε στην 5η θέση και φαίνεται να «καθαρίζει» με τη συμμετοχή στα πλέι οφ, επόμενος στόχος να μειώσει τη διαφορά με τις από πάνω του ομάδες. Φυσικά, δεν αδιαφορεί για το Κύπελλο, ωστόσο μετά τη νίκη 2-1 στο πρώτο ματς στη Λειβαδιά, έχει αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα και θα κάνει διαχείριση ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Στο χειρότερο ματς πραγματοποίησε την πιο κακή εμφάνιση των τελευταίων αγώνων και ηττήθηκε εντός στο «εξάποντο» από τον ΠΑΣ. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακός, αλλά στο δεύτερο ανέβηκε κάπως. «Όλα πήγαν στραβά και στον ΠΑΣ ό,τι έκανε του βγήκε τέλεια. Υπάρχουν και αυτά τα ματς…», αναγνώρισε ο κόουτς Βέλιτς. Το καλό είναι πως ηττήθηκαν Λαμία και Ιωνικός, οπότε παραμένει από πάνω τους, αλλά σε απόσταση… αναπνοής. Μετά και την ήττα στο πρώτο ματς λογικό είναι να ρίξει το βάρος στο ερχόμενο ματς για τη SL, που είναι στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Εκτίμηση: Δεν νομίζω να υπάρξουν υπερβολές στο παιχνίδι. Συνήθως δεν ξεφεύγουν από το σύνολο τερμάτων 2-3 γκολ, και με αυτό θα πάμε εμείς. 2-3 γκολ (1.95).

ΑΕΚ - ΚΗΦΙΣΙΑ

Στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κέρδισε με 1-0. Του έσπασε το αήττητο και του μείωσε και τη διαφορά. Τεράστιας σημασίας αυτό το αποτέλεσμα για την Ένωση. Με μεγαλύτερη άνεση πλέον έχει να διαχειριστεί βατό πρόγραμμα, ούσα και ευνοούμενη από την κλήρωση του Κυπέλλου. Έχει κλείσει θέση στα προημιτελικά μετά τη νίκη 2-0 στο 1ο ματς, όπου θα αντιμετωπίσει ξανά ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Ακολουθεί εντός με τον Παναιτωλικό.

Με τη νέα χρονιά κλήθηκε να αντιμετωπίσει αρχικά τον Ηρόδοτο και έπειτα τον Ολυμπιακό Β' για το πρωτάθλημα, όμως και οι δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν άδοξα και πριν βγει το ημίχρονο. Το εντός έδρας με τους Κρητικούς στο 42' εξαιτίας της απόφασης των Κρητικών να μείνουν με έξι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Το εκτός έδρας με τους Πειραιώτες στο 22', έπειτα από επιλογή των ερυθρόλευκων να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο διαμαρτυρόμενοι για μία απόφαση του διαιτητή. Φυσικά κοιτάζει το μέλλον της στο πρωτάθλημα, και θα δει το παιχνίδι σήμερα σαν μια πολύ δυνατή προπόνηση.

Εκτίμηση: Μια καλή προπόνηση είναι το σημερινό ματς και για τις δύο ομάδες. Πάμε με το over 2.5 (1.65).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr