Ποδόσφαιρο

FA Cup: Τριάδα επιλογών με γκολ και combo!

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 10:39

Όλα τα προγνωστικά μας σχετικά με το FA Cup. 

FA Cup: Τριάδα επιλογών με γκολ και combo!

ΣΟΥΟΝΣΙ - ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Από σπουδαία νίκη με σκορ 3-1 στην έδρα της Σάντερλαντ για το πρωτάθλημα προέρχεται η Σουόνσι. Στο πρώτο ματς κόντρα στην Μπρίστολ Σίτι, η Σουόνσι κρατούσε το προβάδισμα από το 15′ ως το 75′, όταν και ισοφαρίστηκε χωρίς να καταφέρει κάτι παραπάνω. Ακολουθεί δύσκολο ματς με την ΚΠΡ στο Λονδίνο. Πάλι με βασικούς αναμένεται να παραταχθεί απόψε, επιζητώντας τη διάκριση στο Κύπελλο.

Έσωσε την κατάσταση με την ισοφάριση στο τέλος κόντρα στη Σουόνσι και τώρα ταξιδεύει στην Ουαλία με σκοπό να γυρίσει με την πρόκριση στις αποσκευές της. Στην Τσάμπιονσιπ παρ' ότι μπήκε ως αουτσάιντερ στο ματς με την Μπέρμιγχαμ εντός, έκανε πειστική εμφάνιση και πήρε δίκαια το τρίποντο με 4-2. Επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τέσσερα ματς, ενώ ακολουθεί ζόρικη αναμέτρηση με την Μπλάκμπερν εντός έδρας.

Εκτίμηση: Η Σουόνσι ίσως κάνει τη πρώτη της νίκη επί της Μπρίστολ, όμως η φιλοξενούμενη μπορεί να κάνει τη ζημιά. Goal/goal (1.75).

ΓΟΥΙΓΚΑΝ - ΛΟΥΤΟΝ

Έμεινε ζωντανή στο πρώτο ματς, παίρνοντας το 1-1 και τώρα της δίνεται η ευκαιρία μπροστά στον κόσμο της να πάρει μια σημαντική πρόκριση. H Γουίγκαν που παλεύει για τον στόχο της παραμονής, πήρε βαθμό ψυχολογίας στο πιο πρόσφατο από την Κάρντιφ, με 1-1, ισοφαρίζοντας στα τελευταία δευτερόλεπτα. Το Σάββατο θα αντιμετωπίσει και πάλι τη Λούτον, για το πρωτάθλημα αυτή τη φορά. Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι η Γουίγκαν αγνοεί τη νίκη από τις 12 Νοεμβρίου και το τελευταίο παιχνίδι πριν από τη διακοπή του Μουντιάλ. Έκτοτε σε εφτά ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει ρεκόρ 0-3-4.

Δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο πρώτο ματς και τώρα καλείται να δώσει και δεύτερη μάχη. Αυτό που πόνεσε ήταν η ήττα στο πρωτάθλημα από τη Γουέστ Μπρομ. Εκεί, σε ένα τρελό ματς, βρέθηκε να προηγείται νωρίς με 2-0 εντός αλλά τελικά υπέστη την ανατροπή σοκ με 2-3. Για ψυχολογικούς λόγους κυρίως θα ψάξει τη νίκη-πρόκριση απόψε, μιας και δεν δείχνει να πολυενδιαφέρεται για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Εκτίμηση: Η Τσάμπιονσιπ δεν νομίζω πως τις αφήνει πολλά περιθώρια για όρεξη κυπέλλου. Ίσως επαναληφθεί το ίδιο μομέντουμ με το πρώτο ματς, goal/goal (1.88).

ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ - ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ

Εμφανίζοντας σημάδια βελτίωσης, απέσπασε ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Έξετερ για το πρωτάθλημα της Α' Αγγλίας. Η ομάδα του Ίαν Μπέρτσναλ δεν έχει κερδίσει σε πέντε σερί παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας χάσει τέσσερα από αυτά, ενώ δέχεται γκολ σε δέκα από τα τελευταία 11 ματς. Εντός έδρας προέρχεται από δύο σερί ήττες, αλλά σκοράρει σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια ως γηπεδούχος. Δεν έχει περάσει ποτέ στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου, έχοντας δύο ήττες στις ισάριθμες προηγούμενες παρουσίες στον γ' γύρο.

Η Μπέρμιγχαμ έχασε 4-2 στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι για την Τσάμπιονσιπ και μετρά τέσσερις σερί ήττες, μπλέκοντας σε μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η ομάδα του Τζον Γιούστας μακριά από την έδρα της έχει μία νίκη στα πέντε τελευταία και δύο στα τελευταία οκτώ ματς. Έχει προκριθεί σε εννέα από τα τελευταία 10 ζευγάρια Κυπέλλου με αντίπαλο ομάδα μικρότερης κατηγορίας, όμως πέρσι αποκλείστηκε από την Πλίμουθ σε αυτό τον γύρο.

Eκτίμηση: Παραπάνω κατηγορίας η Μπέρμιγχαμ, μπορεί να μην είναι στα καλύτερά της αλλά με κάλυψη παίζεται. 2X & over 1,5 (1.78).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr