Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Τουρκίας: Ανοιχτά ματς με γκολ!

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 11:20

Tρία παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό κουπόνι για το κύπελλο Τουρκίας, οπότε πάμε να δούμε τι μπορούμε να ποντάρουμε σε αυτά. 

Κύπελλο Τουρκίας: Ανοιχτά ματς με γκολ!

ΣΙΒΑΣΠΟΡ - ΚΑΡΑΤΣΑΜΠΕΙ

Νέα κακή εμφάνιση από τη Σίβασπορ, διασύρθηκε στο ντέρμπι από την Καϊσέρισπορ με το εμφατικό 4-1. Με 0-1-2 στα τρία τελευταία ματς, βρίσκεται αναπόφευκτα μέσα στις θέσεις του υποβιβασμού και ο προβληματισμός στις τάξεις της είναι έντονος. Φυσικά υπάρχει και το μεγάλο ερωτηματικό, αν θα πρέπει να δώσει βάρος και στο κύπελλο ή όχι. Ακολουθεί το εκτός έδρας με την Γκαζιαντέπ, με τον τεχνικό Ριζά Τσαλιμπάι να κάνει γνωστό στους παίκτες του πως τους περιμένει δύσκολη δοκιμασία. Όσον αφορά στα στατιστικά, εντός έχει εμφανίσει 7 σερί Over 2,5.

Μοναδική εκπρόσωπος της 3ης κατηγορίας έχοντας κάνει ήδη δύο εκπλήξεις στη διοργάνωση. Πρώτα προσπέρασε το εμπόδιο της Μπαντίρμασπορ με το ευρύ 3-0 εκτός έδρας και στη συνέχεια άλωσε την έδρα της Γκιρεσούνσπορ με το καταπληκτικό 5-0. Στο τελευταίο της παιχνίδι για το πρωτάθλημα έφερε 0-0 με την Μπούτσασπορ και βρίσκεται εκτός πρώτης εξάδας. Στο κύπελλο πάντως αρέσκεται στο να σκοράρει και να δέχεται γκολ.

Εκτίμηση: Και οι δύο ομάδες είναι υπέρ του θεάματος στη διοργάνωση και ελπίζω να το κάνουν και σήμερα.

Over 2,5 (1.60).

ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ - ΚΑΙΣΕΡΙΣΠΟΡ

H Αντάλιασπορ πέταξε δύο βαθμούς στο παιχνίδι με τη Γκιρεσούνσπορ αφού αρκέστηκε στο 2-2. Έδειξε απροσεξία και επιπολαιότητα και το πλήρωσε. Δεύτερη σερί ισοπαλία για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δεν έχουν νίκη μετά τη διακοπή, για 5 συνολικά αγωνιστικές. Μόνη τους νίκη σε αυτό το διάστημα αυτή (εντός έδρας, δύσκολη, 1-0 με πέναλτι στο τέλος) επί της Μανίσα (1η κατ.), στην Αττάλεια, στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου. Δεν είναι σε καλή κατάσταση εμφανέστατα.

Η Καϊσέρισπορ έφτασε σε μεγάλη και εμφατική νίκη επί της Σίβασπορ με 4-1. Κάπως έτσι τερμάτισε το χειρότερο σερί της εδώ και 9 μήνες, με 4 διαδοχικές ήττες (οι 3 μετά τη διακοπή), κλείνοντας τον α’ γύρο στην πρώτη οκτάδα. Σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την περυσινή της θέση στο αντίστοιχο χρονικό σημείο της σεζόν. Και αυτό παρά τις αλλαγές σε πάγκο και διοίκηση. Βρίσκεται σε καλό σημείο βαθμολογικά, οπότε μπορεί να δώσει και λίγο βάρος στο κύπελλο, όπου πέρυσι έφτασε μέχρι και τον τελικό.

Εκτίμηση: To goal/goal (1.75) μοιάζει μάλλον μια ασφαλή επιλογή σε αυτό το ζευγάρωμα!

ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ

Μεγάλη νίκη-εμφάνιση επί της Τραμπζονσπόρ με τελικό σκορ 5-0. Επιστροφή στις νίκες μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στην έδρα της Κασίμπασα, βέβαια κινείται στη μετριότητα και έτσι δεν μπορεί να ζητάει περισσότερα από τον εαυτό της. Φιλοδοξεί να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από τον δρόμο που γνωρίζει καλύτερα, αυτόν δηλαδή του Κυπέλλου. Την τελευταία τριετία άλλωστε έχει παίξει σε έναν τελικό (το 2020, τον έχασε από την Τραμπζονσπόρ) και δύο ημιτελικούς (αποκλείστηκε το 2021 από την Αντάλιασπορ και πέρυσι από την μετέπειτα Κυπελλούχο Σίβασπορ).

Δεν είχε κανένα πρόβλημα στη φιλοξενία της Χατάισπορ. Έδιωξε το όποιο άγχος θα μπορούσε να προκληθεί με το γρήγορο προβάδισμα (9’) και τελείωσε και το ματς από τις καθυστερήσεις κιόλας του α’ ημιχρόνου, οπότε και πέτυχε 2 ακόμη γκολ. «Σβηστές» οι μηχανές στο β’, αρκέστηκε στον έλεγχο του ματς, βρίσκοντας πάντως ακόμη ένα γκολ για το τελικό 4-0. Δικαιότατα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, έχει και μία απόσταση ασφαλείας, που της επιτρέπει πιθανό στραβοπάτημα. Μετράει 10 σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχει παραχωρήσει μόλις 1 ισοπαλία στα 12 τελευταία της σε όλες τις διοργανώσεις και αυτή ήταν κόντρα στην αποψινή της αντίπαλο.

Εκτίμηση: Αναμένουμε ωραίο παιχνίδι από τις δύο ομάδες, λογικά θα δούμε γκολ. Goal/goal/ & over 2,5 (1.90).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr