Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, παιχνίδι στρατηγικής!

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 11:15

To πρώτο ντέρμπι του θεσμού είναι γεγονός, και ο ΠΑΟΚ καλείται να δείξει τα δόντια του στον Παναθηναϊκό. 

Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, παιχνίδι στρατηγικής!

18/01/2023, (20:30), Κωδ. ΟΠΑΠ: 914

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sport 1 HD

Πρώτο ματς για τα προημιτελικά, ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα του Παναθηναϊκού. Δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση όμοιου αριθμού τερμάτων μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) πέναλτι. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Απόλλων Παραλιμνίου - Λαμία.

ΠΑΟΚ

Η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία του ΟΦΗ και το συνεκτικό παιχνίδι, τον «βραχυκύκλωσαν» το περασμένο Σάββατο στην Τούμπα. Ενδεικτικό της εικόνας της αναμέτρησης το τελικό 0-0, ο κίπερ Μανδάς όποτε χρειάστηκε δεν επέτρεψε στον «δικέφαλο» το γκολ, με τους Κρητικούς να έχουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς στις καθυστερήσεις, όταν το δοκάρι τούς στέρησε το γκολ και το διπλό. Γκέλα ολκής για τον ΠΑΟΚ τη στιγμή που κυνηγάει μανιωδώς ΠΑΟ και ΑΕΚ. Έτσι περιορίστηκε στην 4η θέση, βλέποντας τις διαφορές του από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και τη 2η ΑΕΚ να αυξάνονται, ανακόπτοντας σημαντικό μέρος της φόρας που φαινόταν πως δημιουργείται και υπήρχε από τα προηγούμενα θετικά αποτελέσματα και εμφανίσεις. Πάντα το κύπελλο είναι στα πλάνα της ομάδα του ΠΑΟΚ, εξάλλου μην ξεχνάμε πως έχει 5 παρουσίες στους 6 τελευταίους τελικούς. Μάλιστα κατέκτησε 4 από αυτούς. Στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης, απέκλεισε με δύο νίκες (αμφότερες με 2-0) την Καλαμάτα.

Αγωνιστικά νέα

Ντεμπουτάρει σε αποστολή ο νεοαποκτηθέντας Βραζιλιάνος μέσος Τάισον, επιστρέφει έχοντας αποθεραπευτεί ο Μπίσεσβαρ, δεν προλαβαίνει και παραμένει εκτός δράσης ο Φ. Σοάρες. Γνωστοί από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι απόντες.

Πιθανή ενδεκάδα

Κοτάρσκι – Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες – Αουγκούστο, Σβαμπ – Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς – Ολιβέιρα

Παναθηναϊκός

Μεγάλη νίκη ζωτικής σημασίας αλλά και ψυχολογίας για τον Παναθηναϊκό στα Γιάννενα. Εκεί που όλα έδειχναν πως θα πετάξει δύο βαθμούς, με ένα πέναλτι στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς έκλεψε όλο το τρίποντο. Πολύ σημαντική για τους «πράσινους», οι οποίοι έτσι διατήρησαν το +4 από την ΑΕΚ και το +7 από τον Ολυμπιακό, πανηγυρίζοντας νίκη με το έβδομο φετινό τους 1-0. Για 5η σερί αγωνιστική μετά την επιστροφή από τη διακοπή πέτυχαν το πολύ ένα γκολ, κάτι που προφανώς χρήζει βελτίωσης. Δεν επέστρεψε στην Αθήνα, προπονήθηκε στα Ιωάννινα μία μέρα και μετέβη στη Θεσσαλονίκη. Στη φάση των «16» απέκλεισε τον Βόλο με δύο νίκες (3-0 εντός, 2-0 εκτός). Σαφέστατα το πρωτάθλημα αποτελεί τον πρώτο στόχο, όμως δεν αδιαφορεί για το Κύπελλο, υπερασπίζεται άλλωστε τον περσινό τίτλο του.

Αγωνιστικά νέα

Επιστρέφει ο τιμωρημένος στο κυριακάτικο παιχνίδι Τσέριν, νοκ-άουτ παραμένει ο Μάγκνουσον, μετρώντας ελάχιστες προπονήσεις δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο ανέτοιμος ακόμη νεοαποκτηθέντας Ούγγρος χαφ Κλέινχεϊσλερ, στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν τρεις πιτσιρικάδες από τη δεύτερη ομάδα, οι εξτρέμ Κρυπαράκος, Κυριόπουλος και ο χαφ Συμεωνίδης.

Πιθανή ενδεκάδα

Λοντίγκιν – Βαγιαννίδης, Σένκεβελντ, Πούγγουρας, Πούχατς – Τσέριν, Ρουμπέν, Μπερνάρ – Παλάσιος, Σπόραρ, Βέρμπιτς

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
2.18 3.1 3.8 1.45 2.62 1.13 5.35 2.15 1.62 1.27 1.4 1.65
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός / Εκτίμηση

Σημαντικά ματς από εδώ και πέρα όλα, αλλά στο σημερινό καλούνται να χτίσουν τη συνέχεια τους. Δεν με γεμίζουν με τις εμφανίσεις τους και με την αποτελεσματικότητά τους. Θα δώσω ένα μικρό προβάδισμα στους γηπεδούχους λόγω έδρας. 1Χ & over 1,5 (1.93).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.