Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ιταλίας: Η ώρα των φαβορί!

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 - 10:47

Οι “μεγάλοι” έχουν τον πρώτο λόγο τις σημερινές αναμετρήσεις της φάσης των “16” και θα συνδυάσουμε τις νίκες τους με πονταρίσματα τερμάτων.

Κύπελλο Ιταλίας: Η ώρα των φαβορί!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ιταλίας.

Μονοί αγώνες για την φάση των “16”. Σε περιπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και πεναλτι αν χρειαστεί.
Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο εξασφαλίζει εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (σεζόν 2023-24).

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΣΠΕΤΣΙΑ, 16:00, Novasports Start

Ο νικητής με την Ιντερ. Η Αταλάντα εντυπωσίασε την Κυριακή, διέσυρε 8-2 την Σαλερνιτάνα, με επτά διαφορετικούς σκόρερ. Δεύτερη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Τζαμπιέρο Γκασπερίνι, θύμισε έντονα την ομάδα της περασμένης τετραετίας που σκόραρε κατά ριπάς. Σε απόσταση βολής από την τελευταία τετράδα, «ζεσταίνεται» το κλίμα στο Μπέργκαμο.

Η Σπέτσια ήταν το αουτσάιντερ στην έδρα της Τορίνο την Κυριακή, αλλά ο αντίπαλος ήταν κουρασμένος και ψυχολογικά «άδειος» μετά τη σούπερ πρόκριση επί της Μίλαν στο Κύπελλο και οι «ακουιλότι» το εκμεταλλεύτηκαν. Για πρώτη φορά στην ιστορία της έμεινε αήττητη για πέντε σερί στην Α' Ιταλίας (2-3-0), αποδεικνύει ότι και φέτος έχει τον απαραίτητο... τσαμπουκά προκειμένου να επιβιώσει και στο κύπελλο θα ψάξει την υπέρβαση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λογικό φαβορί η ανεβασμένη Αταλάντα, αλλά το 1.40 κρίνεται αδιάφορο. Προτιμούμε το αμφίτερμα στο 1.80 καθώς η Σπέτσια δεν θα… κρυφτεί στο Μπέργκαμο και μπορεί να αβαντάρει σε ποντάρισμα τερμάτων.

ΛΑΤΣΙΟ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ, 19:00, Novasports 1 HD

Ο νικητής με Μόντσα ή Γιουβέντους. Η Λάτσιο κινδύνευσε ελάχιστα (44') στο Σασουόλο, είχε τις φάσεις της (6', 65', 84'), για να σκοράρει σε καίρια σημεία (45'+3', 94') και να φτάσει στη δίκαιη νίκη (2-0). Το αρνητικό σερί τριών αγώνων (0-1-2) έφτασε στο τέλος για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, δεν χάνει την επαφή με την πρώτη τετράδα, ωστόσο πρέπει να βρει ενισχύσεις για να αντέξει. Εκτός ο ηγετικός Ιμόμπιλε.

Η Μπολόνια παρατάχθηκε με απουσίες στην έδρα της Ουντινέζε αλλά με ανατροπή πανηγύρισε σπουδαία νίκη. Το υπέρ της 2-1 ήταν η πέμπτη νίκη στα τελευταία οκτώ, αποδεικνύει ότι με τον Τιάγκο Μότα στον πάγκο δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα της σωτηρίας και θα διεκδικήσει και το κάτι παραπάνω.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση καθώς η Λάτσιο θα αγωνιστεί χωρίς τον ηγέτη Ιμόμπιλι ενώ η Μπολόνια βγάζει περίσσιο τσαμπουκά εσχάτως. Περιμένουμε μάχη υπομονής, έχει τύχη η ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΜΟΝΤΣΑ, 22:00, Novasports 1 HD

Ο νικητής με Λάτσιο ή Μπολόνια. Η Γιουβέντους δεν πτοήθηκε από το 1-0 της Νάπολι (14') την Παρασκευή, είχε δοκάρι (21'). Πίεσε, κόντρα στη ροή το 2-0 (39'), μείωσε στο 42', αλλά μετά την ανάπαυλα αμύνθηκε ψηλά και ακολούθησε πανωλεθρία (5-1 στο 72'). Τερματίστηκε και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο το εκπληκτικό σερί 8-0-0, το εύκολο πρόγραμμα είχε μακιγιάρει το έλλειμμα ποιότητας. Ζητείται άμεση αντίδραση.

Η Μόντσα προηγήθηκε 3-0 της Κρεμονέζε και παρότι… χαλάρωσε (3-2), επέστρεψε με τους τρεις βαθμούς. Δεν χάνει στα τελευταία τέσσερα (2-2-0) η νεοφώτιστη ομάδα του Ραφαέλε Παλαντίνο, βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της σεζόν και αποδεικνύει ότι η σωτηρία τη βρίσκει σε θέση ακλόνητου φαβορί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Κύπελλο εξελίσσεται σε βασικό στόχο της Γιουβέντους που καλείται να απαντήσει μετά την βαριά ήττα απο τη Νάπολι. Μαχητική αλλά με συγκεκριμένο “ταβάνι” η Μόντσα, ο άσος στο 1.60 κρίνεται τίμιος και μπορεί να συνδυαστεί και με over 1,5 στο 1.85.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr