Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Τουρκίας: Φενέρ, το απόλυτο φαβορί!

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 - 10:49

Δύο παιχνίδια στο κύπελλο Τουρκίας έχουμε σήμερα, οπότε πάμε να τα δούμε! 

Κύπελλο Τουρκίας: Φενέρ, το απόλυτο φαβορί!

ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ - ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ

H Γκαζιαντέπ ηττήθηκε με γκολ στις καθυστερήσεις από τη Φενέρμπαχτσε με σκορ 2-1. Με 0-4-4 στα οκτώ τελευταία ματς πρωταθλήματος, σαφώς και δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι περισσότερο από μία άνετη παραμονή. Το +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού δεν αποτελεί «μαξιλαράκι» τη δεδομένη στιγμή. Μέσα σε όλα, ο τεχνικός Ερόλ Μπουλούτ «απασφάλισε» στη συνέντευξη Τύπου: «Δεν υπάρχει πρόεδρος, δεν υπάρχει διοίκηση και πλάνο. Ότι κάνω, το κάνω μόνος μου. Είμαι απλήρωτος εδώ και 1,5 χρόνο, επίσης οι παίκτες μου δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους». Στο Κύπελλο άφησε εκτός κατά σειρά τις Σαριγέρ (4-0), Κιουτάχιασπορ (2-0) και Μπόλουσπορ (3-1).

Η Κόνιασπορ με τη σειρά της υπέστη ήττα – σοκ από την Μπεσίκτας στην τελευταία φάση του αγώνα (2-1 τελικό), η οποία έφερε και εξελίξεις. «Διαζύγιο» με τον κόουτς Ιλχάν Παλούτ, τα ηνία πέρασαν στον Σέρβο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς. Με 0-3-1 στα 4 πιο πρόσφατα ματς στο πρωτάθλημα, από εκεί που έριχνε ματιές στην πρώτη τριάδα, πλέον βρίσκεται στην 7η θέση, με τα «θηρία» Μπεσίκτας και Τραμπζονσπόρ να την έχουν προσπεράσει. Στο προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου απέκλεισε την Μπόντρουμσπορ (1-1 κ.δ., 3-2 παρ.).

Εκτίμηση: Δεν βλέπω κίνητρο στους γηπεδούχους. Πρόκριση Κόνιασπορ (1.78).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΡΙΖΕΣΠΟΡ

Άφησε πίσω της τη βαριά εντός έδρας ήττα από τη Γαλατάσαραϊ και πέρασε από το Γκαζιαντέπ με σκορ 2-1. Παρόλα αυτά μπορούσε να δεχθεί και άλλο γκολ, αφού μόνο σταθερή δεν ήταν στα μετόπισθεν. Στο -4 από τη Γαλατά, ενώ έχει ίδια απόσταση και από την Μπασακσεχίρ που ακολουθεί. Στο ένα και μοναδικό ματς που έχει δώσει έως τώρα στο Κύπελλο, κέρδισε την Ιστανμπούλσπορ με 3-1.

Μετά την Καρατσάμπεϊ (Γ’ κατηγορία), είναι η 2η ομάδα από χαμηλή κατηγορία (τη Β’ συγκεκριμένα) που μετέχει στη φάση των «16». Το σύνολο από τη Μαύρη Θάλασσα αγωνιζόταν πέρσι στα μεγάλα σαλόνια, ωστόσο οι κακοί χειρισμοί της έφεραν τον υποβιβασμό. Πλέον βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ προέρχεται από δύο διαδοχικές ισοπαλίες. Πρώτα το 0-0 στη Σμύρνη απέναντι στην Αλτίνορντου και στη συνέχεια το 1-1 στην έδρα της Άνκαρα Κετσιορενγκουτσού. Βασικό μέλημα της είναι να προβιβαστεί (ακόμη και μέσω των μπαράζ), άλλωστε είναι ομάδα με οικονομική επιφάνεια αλλά και δυνατή οπαδική βάση.

Εκτίμηση: Γενικά οι "μεγάλοι" στο κύπελλο έχουν δείξει πως δυσκολεύονται λίγο στο κύπελλο μέχρι στιγμής! Θα πάω με το goal/goal (1.90), αφού ίσως μπορέσει να βρει ένα γκολ η φιλοξενούμενη.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr