Ποδόσφαιρο

Τσάμπιονσιπ: Ξυπνά η Νόργουιτς

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 - 02:26

Η Νόργουιτς μπορεί να ξεκινήσει σερί νικών το Σάββατο στην Τσάμπιονσιπ περνώντας από το Κόβεντρι.

Τσάμπιονσιπ: Ξυπνά η Νόργουιτς

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Τσάμπιονσιπ

ΚΟΒΕΝΤΡΙ-ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ

Η Κόβεντρι λύγισεστην έδρα της Μπέρνλι και δεν μπορεί να εφησυχάσει όσον αφορά την παραμονή. Η ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς είναι πλέον τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη, με μόνο ένα τρίποντο σε επτά συνολικά, αλλά δεν έχει χάσει σε επτά συνεχόμενα εντός. Έχει πληρώσει μόλις δύο over 2.5 στις τελευταίες 11 αγωνιστικές. Εκτός ο μπακ ΜακΦάτζιαν, οι μέσοι Εκλς, Ουόκερ και οι επιθετικοί Γκόντεν, Ταβάρες αμφίβολος ο μέσος Ο’ Χερ. Eπιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Πάνζο.

Η Νόργουιτς έκανε ιδανικό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με τον νέο της προπονητή Ντάβιντ Βάγκνερ, καθώς κόντρα στην Πρέστον πέτυχε όσα γκολ είχε σκοράρει συνολικά στα προηγούμενα έξι ματς πρωταθλήματος, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Θέλει να πάρει δεύτερο σερί τρίποντο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, αλλά και να κερδίσει σε δύο γύρους πρωταθλήματος την Κόβεντρι πρώτη φορά από το 1980-81. Εκτός ο επιθετικός Ρόου και ο εξτρέμ Πλασέτα, αμφίβολος ο μέσος Ράμζι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Νόργουιτς ανεβασμένη με τον νέο προπονητή, η Κόβεντρι σε καθοδική πορεία, το διπλό τον πρώτο λόγο.

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ-ΠΡΕΣΤΟΝ

Η Μπέρμιγχαμ κέρδισε 2-1 εκτός τη Φόρεστ Γκριν στο Κύπελλο και πήρε μικρή ανάσα, καθώς στην Τσάμπιονσιπ μετρά τέσσερις σερί ήττες, μία περισσότερη απ’ όσες είχε υποστεί στα προηγούμενα 16 παιχνίδια συνολικά, ενώ εντός έχει μία νίκη σε έξι αγώνες. Η ομάδα του Τζον Γιούστας θέλει να κερδίσει σε δύο γύρους την Πρέστον για πρώτη φορά από το 2000-01. Eκτός o μέσος Μπέλιγχαμ και ο μπακ Ντιν, αμφίβολος ο μπακ Ρόμπερτς και ο μέσος Γκάρντνερ.

Η Πρέστον υπέστη βαριά εντός έδρας ήττα από την Νόργουιτς και επιβεβαίωσε ότι είναι ομάδα εκτός έδρας αποστολών. Επτά από τις δέκα φετινές νίκες της ομάδας του Μπράιαν Λόου είναι διπλά, μόνο δύο ομάδες έχουν πάρει περισσότερους πόντους ως φιλοξενούμενες από τους δικούς της 24. Δεν έχει ισοπαλία 16 παιχνίδια πρωταθλήματος, έχει πετύχει τα λιγότερα (13) γκολ σε ροή αγώνα. Εκτός ο δεύτερος σκόρερ Ρίις, αμφίβολοι οι μέσοι ΜακΚαν, Γουάιτμαν, Μαγκουάιρ και ο αρχισκόρερ Έβανς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ καλή η Πρέστον εκτός έδρας, μπορεί να κάνει άλλη μία ζημιά, ασφάλεια με διπλό draw no bet.

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ-ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ

Η Μπλάκπουλ έχασε στη Γουότφορντ και αγνοεί τη νίκη δέκα αγωνιστικές (4 ισοπαλίες με under 2.5), το χειρότερο σερί στην κατηγορία, με αποτέλεσμα να βρίσκεται προτελευταία και να απολυθεί ο προπονητής Μάικλ Άπλτοουν, με τον Μικ ΜακΚάρθι να τον αντικαθιστά. Θέλει να κερδίσει σε δύο γύρους τη συγκεκριμένη αντίπαλο πρώτη φορά από το 2006-07. Εκτός Γκέιμπριελ (μπακ), Στιούαρτ, Φιορίνι, Μπρίντκατ (μέσοι), Άντερσον (εξτρέμ), αμφίβολος Γκάρμπατ (μπακ).

Η Χάντερσφιλντ προηγήθηκε στην έδρα της Χαλ αλλά ισοφαρίστηκε στο 90’, μένοντας δεύτερη αγωνιστική χωρίς νίκη. Η ομάδα του Μαρκ Φόδερινγχαμ εκτός έδρας έχει πάρει τους λιγότερους πόντους στο πρωτάθλημα (9), αλλά οι επτά από αυτούς έχουν κατακτηθεί στην τελευταία πεντάδα ταξιδιών. Εκτός o βασικός τερματοφύλακας Νίκολς, οι μπακ Πίρσον, Τέρτον, οι μέσοι Ανιορίν, Νακαγιάμα και ο επιθετικός Τζόουνς, αμφίβολος ο μπακ Αγινά. Μπορεί να κάνουν ντεμπούτο τα νέα αποκτήματα Νοκάρ (μέσος) και Καμπέρι (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Mπλάκπουλ με νέο κόουτς μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα απέναντι στη χειρότερη εκτός έδρας ομάδα. Άσος.

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ-ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Η Σίτι κέρδισε 2-1 στην παράταση στη Σουόνσι για το Κύπελλο. Είναι αήττητη πέντε ματς σε όλες τις διοργανώσεις, (τέσσερα ισόπαλα με under 2.5, τρία με 1-1 στην κανονική διάρκεια). Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον έχει δύο νίκες σε 11 αγωνιστικές, αγνοώντας σερί τρίποντα από τον Σεπτέμβριο. Ο αρχισκόρερ Γουέλς έχει επτά γκολ με Μπλάκμπερν. Eκτός Kάλας, Ουίλσον (μπακ), Μπεναρούς (μέσος), Κόνγουεϊ (δεύτερος σκόρερ), Βάιμαν (τρίτος σκόρερ). Ο επίσης τρίτος σκόρερ Σεμένιο κοντά στην Μπόρνμουθ.

Η Μπλάκμπερν με κάκιστη εμφάνιση έχασε τρίτο παιχνίδι σε τέσσερις αγωνιστικές με Ρόδεραμ και έπεσε στην πέμπτη θέση. Η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον παραμένει η μοναδική στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες της Αγγλίας που δεν έχει ακόμα ισοπαλία φέτος, έχοντας τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ηττών. Τα 32 παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς Χ από τον περασμένο Απρίλιο είναι το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της. Εκτός Μπρίτεν (μπακ), αμφίβολος ο δεύτερος σκόρερ Σμόντιτς και οι μπακ Γουόρτον, Χάιαμ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπρίστολ Σίτι δείχνει να ξυπνά, η Μπλάκμπερν το αντίθετο. Άσος.

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Η Κάρντιφ συνετρίβη 5-2 στο Λιντς μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο και στρέφεται στη μάχη παραμονής, με τον υπηρεσιακό Ντιν Γουάιτχεντ να παραμένει μέχρι να βρεθεί προπονητής. Δεν έχει νίκη οκτώ αγωνιστικές, αλλά τα πέντε από τα τελευταία επτά ματς πρωταθλήματος ήταν ισόπαλα (τα πέντε under 2.5). Είναι χωρίς τρίποντο σε έξι εντός, έχει πετύχει τα λιγότερα γκολ φέτος και έχει τα περισσότερα ματς χωρίς να σκοράρει (12). Εκτός ο μέσος Άνταμς και ο μπακ Κόλινς.

Η Μίλγουολ δέχτηκε γκολ και έχασε μετά από τέσσερις αγωνιστικές στο Μίντλεσμπρο, όμως παραμένει στη μάχη των πλέι-οφ και ψάχνει να αρχίσει νέο σερί. Η ομάδα του Γκάρι Ρόουετ θέλει να κερδίσει σε δύο γύρους την Κάρντιφ πρώτη φορά από τη σεζόν 1974-75. Έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ από στημένες φάσεις εκτός πέναλτι (18) στην κατηγορία, εκτός έδρας επτά από τα 12 τέρματά της επιτεύχθηκαν έτσι. Εκτός ο μέσος Μπέρι, αμφίβολος o μπακ Μαλόουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Aγαπημένο το under για την Κάρντιφ, δε δέχεται γκολ εύκολα η Μίλγουολ. Under 2.5.

ΚΠΡ-ΣΟΥΟΝΣΙ

Η ΚΠΡ βρέθηκε πίσω 2-0 στην έδρα της Ρέντινγκ αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει δείχνοντας ψυχικά αποθέματα, είναι όμως τέσσερα ματς χωρίς νίκη, με τρεις ισοπαλίες αυτό το διάστημα. Έχει μόνο μία νίκη σε 12 αγωνιστικές πρωταθλήματος, με κακές εντός έδρας εμφανίσεις και ένα τρίποντο σε έξι ματς από τότε που ανέλαβε ο Νιλ Κρίτσλι. Η Σουόνσι τη δυσκολεύει με μόνο τρεις νίκες στα τελευταία 13 μεταξύ τους. Εκτός ο μπακ Μπαλόγκουν και ο μέσος Γιόχανσεν.

Η Σουόνσι έχασε 2-1 στην παράταση (κ.α. 1-1) στον επαναληπτικό Κυπέλλου εντός από Μπρίστολ Σίτι και επικεντρώνεται στην προσπάθεια να μπει στα πλέι - οφ. Η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν, προέρχεται από δύο νίκες στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές Τσάμπιονσιπ, όσα τρίποντα είχε πάρει στα προηγούμενα 11 παιχνίδια μαζί, ενώ εκτός έχει μία νίκη σε οκτώ ταξίδια. Μετράει πέντε σερί over, ο Κούπερ σκοράρει δύο συνεχόμενες αγωνιστικές. Εκτός ο μέσος Γουόλς, αμφίβολος ο επιθετικός Ομπαφέμι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύο ομάδες που μπορούν να σκοράρουν και να πληρώσουν το over.

ΣΤΟΟΥΚ-ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Η Στόουκ έχασε από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και δίνει μάχη παραμονής με τρεις σερί ήττες, τέσσερα ματς χωρίς νίκη και ένα τρίποντο σε επτά αγωνιστικές. Η ομάδα του Άλεξ Νιλ έχει μία νίκη σε επτά ματς εντός και μόλις τρεις ως γηπεδούχος όλη τη σεζόν. Έχει δεχτεί το πρώτο γκολ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα φέτος (18 ματς) και έχει ανοίξει το σκορ τις λιγότερες φορές (8). Εκτός ο μέσος Κλούκας, αμφίβολος ο μπακ Στέρλινγκ.

Η Ρέντινγκ προηγήθηκε 2-0 με ΚΠΡ αλλά ισοφαρίστηκε και είναι τρία ματς χωρίς νίκη, με ένα τρίποντο σε πέντε αγώνες. Η ομάδα του Πολ Ινς έχει μία νίκη σε εννέα εκτός και τρία διπλά όλη τη σεζόν από τις 11 φετινές νίκες. Θέλει να κερδίσει σε δύο γύρους τη Στόουκ πρώτη φορά από το 2005-06. Εκτός οι μπακ Μουρ, Χάτσινσον και οι μέσοι Φόρνα, Eτζάρια, Τέτεκ, αμφίβολος ο τρίτος σκόρερ Κάρολ και ο επιθετικός Λονγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύο ντεφορμέ ομάδες, μπορούν να συμβιβαστούν στο Χ.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ-ΡΟΔΕΡΑΜ

Η Γουότφορντ με μισή ομάδα κέρδισε την Μπλάκπουλ για δεύτερη σερί νίκη και διατηρείται στην εξάδα. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς δεν έχει πάρει τρία συνεχόμενα τρίποντα στο πρωτάθλημα χωρίς να δεχτεί γκολ από το 2015. Eκτός οι μπακ Χάουζ, Σέμα και οι μέσοι Μπασιρού, Γκόσλινγκ, Λουζά, Κλέβερλι, Καγιέμπε. Αμφίβολος ο πρώτος σκόρερ Ζοάο Πέδρο και οι επιθετικοί Ντέιβις, Μανάι, ο μπακ Καμπασέλε, οι μέσοι Μπακούνα, Καλού, επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Καμαρά.

Η Ρόδεραμ επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι παιχνίδια εμφατικά με Μπλάκμπερν και πήρε ανάσα. Η ομάδα του Ματ Τέιλορ όμως καλείται να βελτιωθεί εκτός έδρας, όπου έχει τις λιγότερες νίκες από οποιαδήποτε άλλη, μόλις δύο. Δεν έχει κερδίσει στα εννέα τελευταία στην έδρα της Γουότφορντ από την τελευταία νίκη του 2003, ενώ δεν έχει σκοράρει καν εκεί σε τέσσερα σερί. Εκτός παραμένει ο μπακ Χολ, ο καλός μέσος Γουάιλς και οι επιθετικοί Ιβς, Κέλι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γουότφορντ έδειξε ότι δε μασάει από απουσίες, άσος.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ-ΛΟΥΤΟΝ

Η ουραγός Γουίγκαν έχασε 2-1 εντός από τη Λούτον στο Κύπελλο και δεν κατάφερε να την κερδίσει δεύτερο σερί ματς σε λίγες μέρες. Η ομάδα του Κόλο Τουρέ έχει δύο βαθμούς σε έξι αγωνιστικές, μία νίκη σε 14 ματς και τους λιγότερους πόντους εντός. Πληρώνει επτά σερί γκολ – γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ στα παιχνίδια της έχουν σημειωθεί τα περισσότερα τέρματα από κόρνερ, οκτώ ενεργητικό και ισάριθμα παθητικό. Εκτός Πιρς, Kερ (μπακ), αμφίβολος ο επιθετικός Γουάικ.

Η Λούτον κέρδισε στο Γουίγκαν μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο και θέλει να το ξανακάνει και στην Τσάμπιονσιπ, για να πάρει την τέταρτη νίκη σε πέντε αγωνιστικές. Η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς πρέπει να είναι πιο προσεκτική, καθώς έχει χάσει τους περισσότερους πόντους σε ματς που προηγείται φέτος στο πρωτάθλημα (19). Έχει δύο νίκες σε 13 ματς πρωταθλήματος με Γουίγκαν. Eκτός ο τερματοφύλακας Σέι, οι μέσοι Φρίμαν, Λάνσμπερι, Ονιεντίνμα και o μπακ Μπράντλι, αμφίβολος ο αρχισκόρερ Μόρις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Γουίγκαν μπορεί να συνεχίσει το σερί γκολ – γκολ, απέναντι σε μία Λούτον πουέτσι κι αλλιώς σκοράρει.

Βαθμολογία -

20/01/2023Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπέρνλι Μπέρνλι 59 27 17 8 2 53 25 28
2 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 54 27 16 6 5 47 24 23
3 Γουότφορντ Γουότφορντ 43 27 12 7 8 33 28 5
4 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 42 27 12 6 9 42 33 9
5 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 42 27 14 0 13 30 34 -4
6 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 41 27 11 8 8 37 28 9
7 Νόριτς Νόριτς 39 27 11 6 10 36 29 7
8 Μίλγουολ Μίλγουολ 39 26 11 6 9 32 27 5
9 Λούτον Λούτον 39 26 10 9 7 33 29 4
10 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 38 27 10 8 9 39 32 7
11 Σουόνσι Σουόνσι 38 27 10 8 9 39 37 2
12 ΚΠΡ ΚΠΡ 37 27 10 7 10 30 33 -3
13 Πρέστον Πρέστον 37 27 10 7 10 24 30 -6
14 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 37 27 11 4 12 31 38 -7
15 Κόβεντρι Κόβεντρι 35 26 9 8 9 27 27 0
16 Χαλ Χαλ 34 27 9 7 11 33 43 -10
17 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 32 27 8 8 11 36 37 -1
18 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 32 27 8 8 11 29 33 -4
19 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 30 27 7 9 11 32 39 -7
20 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 30 27 8 6 13 29 37 -8
21 Κάρντιφ Κάρντιφ 29 27 7 8 12 21 30 -9
22 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 26 26 7 5 14 25 33 -8
23 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 26 27 6 8 13 28 40 -12
24 Γουίγκαν Γουίγκαν 25 27 6 7 14 27 47 -20
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr