Ποδόσφαιρο

Α’ Γερμανίας: Παιχνίδι με τα γκολ

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 - 02:48

Πολύ ενδιαφέροντα ματς στην επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα (16η αγωνιστική). Με νέο τεχνικό τον Μπρούνο Λαμπαντία η Στουτγάρδη.

Α’ Γερμανίας: Παιχνίδι με τα γκολ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Γερμανίας

ΜΠΟΧΟΥΜ-ΧΕΡΤΑ

Η Μπόχουμ πήγε στη διακοπή με δύο κολλητές νίκες που της επιτρέπουν να συνεχίζει από σαφώς ευνοϊκότερη θέση την προσπάθεια να σωθεί. Δύσκολα τα πράγματα σαφώς, έχοντας την χειρότερη άμυνα και την 2η χειρότερη επίθεση. Over τα 7/8 τελευταία πρωταθλήματος, έχει προκριθεί στους «16» του κυπέλλου (θα υποδεχτεί την Ντόρτμουντ). Πήρε δανεικούς Κουντέ (χαφ, Ολυμπιακός)-Σλότερμπεκ (στόπερ, Φράιμπουργκ), νοκ άουτ οι Γκράβε (γκολκίπερ), Χάιντς (βασικός στόπερ), Γκοράλσκι (αμυντικός μέσος).

Ακόμη μία σεζόν που η Χέρτα είναι «βουτηγμένη» στη μετριότητα. Πήγε στη διακοπή νικώντας την Κολωνία, όμως είχαν προηγηθεί τρεις διαδοχικές ήττες που την κρατούν στη ζώνη υποβιβασμού. Στο πρωτάθλημα κράτησε ανέπαφη εστία μόνο στα δύο από τα 15 ματς, ενώ έχει μόλις ένα διπλό σε επτά εξόδους. Πήρε τον επιθετικό Νιεντερλέχνερ (από Φράιμπουργκ) αλλά δεν υπολογίζεται λόγω τραυματισμού, έδωσε τον Ολλανδό δεξιό μπακ Ζεεφουίκ στην Βερόνα. Αμφίβολος ο βασικός επιθετικός Γιόβετιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σημαντικό ματς στη μάχη παραμονής, όσο και αμφίρροπο. Δεν μπλέκουμε με σημείο, αλλά το σενάριο τερμάτων φαντάζει αρκετά πιθανό. Στο 2,05 ο συνδυασμός γκολ-γκολ και over.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.-ΣΑΛΚΕ

Εξαιρετικά κύλησε η σεζόν της Αϊντραχτ μέχρι την διακοπή. Πέραν του ότι παραμένει σταθερά ψηλά στην Μπουντεσλίγκα -έχοντας την καλύτερη επίθεση μετά την Μπάγερν- έκανε την υπέρβαση στο Τσάμπιονς Λιγκ και συνεχίζει στους «16» (με Νάπολι). Πρώτος σε ασίστ στην Μπουντεσλίγκα είναι ο διεθνής Γάλλος επιθετικός Κόλο Μουανί (με εννιά). Απέκτησε τον Αμερικανό επιτελικό Αάρονσον και τον Αλβανό γκολκίπερ Σιμόνι. Νοκ άουτ οι Τούτα (βασικός στόπερ) και Βένιγκ (χαφ).

Η Σάλκε επέστρεψε φέτος στα μεγάλα σαλόνια ωστόσο είναι ξανά η βασική υποψήφια για υποβιβασμό, έχοντας καθηλωθεί στην τελευταία θέση με μόλις δύο νίκες, την χειρότερη επίθεση και την δεύτερη χειρότερη άμυνα. Σε επτά εξόδους οι «βασιλικοί μπλε» πήραν μόνο δύο βαθμούς και σημείωσαν μόνο τέσσερα γκολ. Πήρε τους Ούρονεν (Φινλανδός αρ. μπακ)-Τάουερ (χαφ), έφυγε ο Γάλλος επιτελικός Μολέ. Απουσιάζουν οι βασικοί στόπερ Καμίνσκι, Φαν ντεν Μπεργκ και οι Κραλ (αμυντικός χαφ), Ζάλαζαρ (επιτελικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πλατιά χαμόγελα στην Αϊντραχτ, που δεν θα δυσκολευτεί απέναντι στην προβληματική Σάλκε με την άμυνα-παιδική χαρά. Επιλογή ο συνδυασμός άσου και over (1,88).

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ

Η Ουνιόν Βερολίνου έχει και πάλι αρκούντως ικανοποιητική παρουσία, διεκδικεί με αξιώσεις ακόμη ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο αν και πήγε στη διακοπή με αρνητικό σερί 0-1-2. Πολύ αποτελεσματική εντός έδρας, προσεχώς θα υποδεχτεί την Βόλσφμπουργκ σε νοκ άουτ αναμέτρηση κυπέλλου. Μετράει πέντε διαδοχικά over. Ενισχύθηκε με τον αρ. μπακ Ρουσιγιόν, έδωσε τον δεξιό μπακ Ριέρσον και δανεικό στον Παναθηναϊκό τον Πολωνό αρ. μπακ Πουχάσζ. Τιμωρημένος ο στόπερ Λεϊτέ, τραυματίες οι βασικοί Ρένοφ (γκολκίπερ), Σέφερ (εξτρέμ).

Η Χόφενχαϊμ εμφανίστηκε ασταθής στο πρώτο κομμάτι της περιόδου και δεν έχει πάρει αποστάσεις ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Πήγε στη διακοπή μετρώντας 7/9 γκολ-γκολ και 6/8 over σε πρωτάθλημα και κύπελλο (όπου 1η Φεβρουαρίου αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λειψία). Εδωσε στην Λιντς τον Γάλλο επιθετικό Ρουτέρ έναντι 28 εκ. ευρώ, έφερε δανεικό από τη Νις τον Δανό επιθετικό Ντόλμπεργκ. Νοκ άουτ οι Πρέμελ (αμυντικός μέσος) και Μπεμπού (φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ σκληρό καρύδι εντός έδρας η Ουνιόν, έχει το πάνω χέρι κόντρα στην σαφώς υπολογίσιμη Χοφενχάιμ (2,25).

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΜΑΙΝΤΖ

Η Στουτγάρδη ξεκίνησε με πέντε ισοπαλίες σε έξι ματς, η πρώτη νίκη ήρθε στην 10η αγωνιστική και ακολούθησαν ακόμη δύο (όλες εντός έδρας) που έδωσαν μία ώθηση. Βασικός είναι ο στόπερ Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, την τεχνική ηγεσία ανέλαβε πλέον ο έμπειρος Μπρούνο Λαμπαντία. Εδωσε δανεικό στην μεξικάνικη Σαν Λούις τον μεσοεπιθετικό Κλίμοβιτς, στις 31 Ιανουαρίου αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Πάντερμπορν στο κύπελλο. Νοκ άουτ οι βασικοί Ζαγκαντού (στόπερ), Σόσα (αρ. μπακ), Φούλριχ (εξτρέμ).

Η Μάιντζ είχε σκαμπανεβάσματα μέχρι την διακοπή, παρότι πήγε σε αυτή με αρνητικό σερί 0-1-3 διατηρεί απόσταση πέντε βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Παραμένει χωρίς ισοπαλία εκτός έδρας (4-0-4), την 1η Φεβρουαρίου θα υποδεχτεί την Μπάγερν σε νοκ άουτ αναμέτρηση για τους «16» του κυπέλλου. Απέκτησε τον Νορβηγό στόπερ Χανς-Ολσεν (από Γάνδη), έφυγαν δανεικοί οι Πιέρ-Γκάμπριελ (δεξιός μπακ)-Τάουερ (μέσος), νοκ άουτ οι Λέιτς (στόπερ) και Μπούρκαρντ (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα νέο ξεκίνημα θα επιχειρήσει η Στουτγάρδη, αξιόμαχη αλλά χωρίς μεγάλες δυνατότητες η Μάιντζ. Παίζουν όλα τα αποτελέσματα, το σύνολο 2-3 γκολ (2,00) καλύπτει αρκετά ενδεχόμενα.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

Η Βόλφσμπουργκ ξεκίνησε άσχημα την σεζόν, σταδιακά όμως ανέβασε στροφές. Μάλιστα πήγε στη διακοπή με τέσσερις διαδοχικές νίκες και σερί 5-3-0, επίδοση που την έφερε στα όρια των προνομιούχων θέσεων. Εντός έδρας έχει μόνο μία ήττα, προσεχώς θα αντιμετωπίσει στο Βερολίνο την Ουνιόν για τους «16» του κυπέλλου. Εδωσε τον αρ. μπακ Ρουσιγιόν στην Ουνιόν, έμεινε ελεύθερος ο επιθετικός Κρούσε. Εκτός πλάνων οι Φράνιτς (αμυντικός χαφ) και Παρέδες (μέσος).

Αν πήγε πολύ καλά την σεζόν 2021-22, την τρέχουσα περίοδο η Φράιμπουργκ.. τρελαίνει κόσμο ούσα στη δεύτερη θέση! Ατού της η πολύ καλή αμυντική λειτουργία και η πάντα αποτελεσματική έδρα, ενώ έχει προκριθεί στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ (1η στον όμιλο με Ναντ, Καραμπάγκ, Ολυμπιακό) και του κυπέλλου. Στηρίζεται αρκετά στον εξαιρετικό Ολλανδό γκολκίπερ Φλέκεν (οκτώ ανέπαφες εστίες στο πρωτάθλημα). Απέκτησε τον αριστερό μπακ Κολίνα (Χάιντουκ) και πήρε δανεικό τον εξτρέμ Σάντε (Μπράιτον), νοκ άουτ ο δεξιός μπακ-χαφ Σμιντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είχε βρει για τα καλά ρυθμό πριν την διακοπή η Βόλφσμπουργκ, άγνωστο αν μπορεί να τον διατηρήσει στην επανέναρξη. Τρελαίνει κόσμο η Φράιμπουργκ, πολύ δύσκολη η πρόβλεψη και θα κρατήσουμε το γκολ-γκολ (1,72).

ΚΟΛΩΝΙΑ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ

Η Κολωνία ξεκίνησε με αήττητο πέντε αγωνιστικών, όμως «πληρώνοντας» την παράλληλη ευρωπαϊκή ενασχόληση (βρέθηκε σε δύσκολο όμιλο στο Κόνφερενς Λιγκ με Νις, Παρτιζάν, Σλοβάτσκο και αποκλείστηκε με οκτώ βαθμούς) δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Οι «τράγοι» πήγαν στη διακοπή με μόλις ένα βαθμό σε πέντε ματς και κατρακύλησαν στην κατάταξη. Απέκτησε τον επιθετικό Σέλκε, στη διακοπή τραυματίστηκαν οι Κίλιαν (στόπερ), Πέντερσεν (αρ. μπακ), νοκ άουτ και οι Σμιτς (βασικός δεξιός μπακ), Λιούμπιτσιτς (μέσος).

Η Βέρντερ Βρέμης είχε.. συμπαθητική παρουσία μέχρι τον Νοέμβριο και βρίσκεται μακριά από.. σκοτούρες, δύσκολα θα πάει για κάτι παραπάνω. Επιθετική η φιλοσοφία των «πράσινων» με ηγέτη τον 2ο σκόρερ του πρωταθλήματος, Νίκλας Φίλκρουγκ (10 γκολ). Εχει πάρει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας (11) από ότι εντός (10). Δύο νέα πρόσωπα, ο εξτρέμ Γκέλερ (από Νυρεμβέργη) και ο αμυντικός χαφ Ραπ (δανεικός από Καϊζερσλάουτερν). Απουσιάζει ο επιτελικός Σμιντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σημαντικό ματς για τους γηπεδούχους, πιο άνετη η Βέρντερ Βρέμης. Και εδώ κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, θα ρισκάρουμε τον συνδυασμό γκολ-γκολ και over (1,85).

Βαθμολογία -

21/01/2023Bundesliga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπάγερν Μονάχου Μπάγερν Μονάχου 34 15 10 4 1 49 13 36
2 Φράιμπουργκ Φράιμπουργκ 30 15 9 3 3 25 17 8
3 Λειψία Λειψία 28 15 8 4 3 30 21 9
4 Άιντραχτ Φρανκφούρτης Άιντραχτ Φρανκφούρτης 27 15 8 3 4 32 24 8
5 Ουνιόν Βερολίνου Ουνιόν Βερολίνου 27 15 8 3 4 24 20 4
6 Ντόρτμουντ Ντόρτμουντ 25 15 8 1 6 25 21 4
7 Βόλφσμπουργκ Βόλφσμπουργκ 23 15 6 5 4 24 20 4
8 Γκλάντμπαχ Γκλάντμπαχ 22 15 6 4 5 28 24 4
9 Βέρντερ Βρέμης Βέρντερ Βρέμης 21 15 6 3 6 25 27 -2
10 Μάιντζ Μάιντζ 19 15 5 4 6 19 24 -5
11 Χόφενχαϊμ Χόφενχαϊμ 18 15 5 3 7 22 22 0
12 Λεβερκούζεν Λεβερκούζεν 18 15 5 3 7 25 26 -1
13 Κολωνία Κολωνία 17 15 4 5 6 21 29 -8
14 Άουγκσμπουργκ Άουγκσμπουργκ 15 15 4 3 8 18 26 -8
15 Χέρτα Βερολίνου Χέρτα Βερολίνου 14 15 3 5 7 19 22 -3
16 Στουτγκάρδη Στουτγκάρδη 14 15 3 5 7 18 27 -9
17 Μπόχουμ Μπόχουμ 13 15 4 1 10 14 36 -22
18 Σάλκε Σάλκε 9 15 2 3 10 13 32 -19
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Bundesliga (Relegation)
Relegation - 2. Bundesliga

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr