Ποδόσφαιρο

Αγγλία και Πορτογαλία στο 5.30!

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 - 11:55

Του Άγγελου Γεώργα

Μετά από καιρό επιστρέφω με μια προσωπική τριάδα, κάνοντας παιχνίδι σε Αγγλία και Πορτογαλία!

Αγγλία και Πορτογαλία στο 5.30!

(17:00) ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

H Σαουθάμπτον παραμένει σε δεινή θέση στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δείχνει πλέον μερικά σημάδια ανάκαμψης. Μετράει 3 σερί νίκες, σε FA Cup, EFL Cup και EPL, με πιο πρόσφατη (14/1) την επικράτηση με ανατροπή στο Λίβερπουλ επί της Έβερτον με 2-1. Σήμερα το έργο της είναι αρκετά δύσκολο απέναντι σε μια πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα, όμως οφείλει να τα δώσει όλα.

Η Άστον Βίλα δείχνει πως βρίσκει σταθερότητα στη Πρέμιερ Λιγκ, οδεύει συνεχώς σε θετικά αποτελέσματα. Στο πιο πρόσφατο επικράτησε με 2-1 επί της Λιντς, σχετικά άνετα. Εκτός έδρας προέρχεται και από το μεγάλο διπλό επί της Τότεναμ, οπότε η ψυχολογία της βρίσκεται σε καλά επίπεδα.

Εκτίμηση: Και οι δύο βρίσκονται σε καλό μομέντουμ και ανοδική πορεία. Πολύ καλή πιθανότητα να δούμε γκολ εκατέρωθεν. Goal/goal (1.78)

(17:00) ΛΕΣΤΕΡ - ΜΠΡΑΙΤΟΝ

H Λέστερ έχασε δίκαια μέσα στη Νότιγχαμ αφού δεν είχε τίποτα να επιδείξει. Σε κακή φάση οι αλεπούδες, που αν χάσουν και σήμερα θα κατακτήσουν ένα αρνητικό ρεκόρ. Φυσικά μιλάμε για το ότι στα 3 προηγούμενα εντός έδρας της δίχως να σκοράρει: ποτέ στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει υποστεί 4 σερί εντός έδρας ήττες με μηδέν ενεργητικό. Οι 17 βαθμοί είναι η μικρότερη συγκομιδή της σε πρώτο γύρο πρωταθλήματος από το 2014-15, ενώ είναι η μοναδική ομάδα της φετινής λίγκας που δεν έχει κερδίσει ούτε βαθμό σε ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Μπήκε φουριόζα στο 2023 με 3/3 νίκες για EPL και FA Cup, με συνολικά γκολ 12-2. Πιο πρόσφατο επίτευγμα (14/1) αποτέλεσε το 3-0 εντός επί της Λίβερπουλ για το Πρωτάθλημα, που την ανέβασε στην 7η θέση και την έβαλε σε τροχιά Ευρώπης. Αν νικήσει στο Λέστερ, τότε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ και πρώτη από το 2018 θα έχει 3 διαδοχικά τρίποντα. Επίσης, θα έχει 4 συνεχόμενα διπλά σε επίπεδο πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2016.

Εκτίμηση: Η Λέστερ δεδομένα είναι κακή αμυντικά και η Μπράιτον μπορεί να βρει κενά για να απειλήσει. Επίσης η Λέστερ καλείται κάποια στιγμή να σκοράρει. Πάμε με τα γκολ εδώ. Over 2,5 (1.80)

(17:30) ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΙΡΑ - ΜΠΡΑΓΚΑ

Έπρεπε να φτάσει στο 16ο παιχνίδι του τρέχοντος Πρωταθλήματος για να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη γενικότερα στη σεζόν. Σημειώθηκε ένα «τρίποντο» ελπίδας στην έδρα της Ρίο Άβε με σκορ 1-0 και το νικητήριο γκολ να επιτυγχάνεται στο 34ο λεπτό με τον Νάιτζελ Τόμας. Φυσικά και βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση, και δύσκολα θα αλλάξει κάτι, ειδικά σήμερα απέναντι σε μια τέτοια αντίπαλο.

Η Μπράγκα δείχνει έτοιμη για όλα, καθώς μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι της Λισαβόνας (Μπενφίκα - Σπόρτινγκ 2-2), μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς. Προέρχεται με το ισχνό 1-0 επί της Μποαβίστα, χωρίς να εντυπωσιάσει. Αλλά δεδομένου του ότι πρέπει να παίρνει και τέτοια παιχνίδια μέσα στη χρονιά,δείχνει τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό που χρειάζεται. H Mπράγκα έχει τέσσερις σερί νίκες στη Liga Portugal και ο οργανισμός με τον τρόπο του δηλώνει ότι θέλει να φτάσει μέχρι τέλους, διεκδικώντας στα ίσα το πρώτο Πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Εκτίμηση: Η φιλοξενούμενη είναι ποιοτικότερη σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και αν σκοράρει νωρίς, θα πάρει αυτό που θέλει ακούραστα. 2 & over 1,5 (1.62)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr