Ποδόσφαιρο

Β’ Γαλλίας: Νέα νίκη για τη Χάβρη

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 - 00:39

Πλήρη δράση σήμερα στη Β’ Γαλλίας, όπου ξεχωρίζει το «διπλό» της πρωτοπόρου Χάβρης κόντρα στην Αμίαν. Στα… υπόψιν και το «διπλό» της Μετς.

Β’ Γαλλίας: Νέα νίκη για τη Χάβρη

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Β’ Γαλλίας.

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΣΟΣΟ

Η Σεντ Ετιεν σε ένα κρίσιμο παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία, επικράτησε 1-0 της Νιόρ, έπειτα από ένα ισορροπημένο ματς, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στο πρώτο ματς μετά την επανέναρξη έχασε 1-2 εκτός από την Ανεσί, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε και παρέμεινε αήττητη σε τρία παιχνίδια. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς έχουν έρθει Under. Τιμωρημένος ο μέσος Μπουσουαρί (16/0).

Η Σοσό προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι με την Καέν, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα της, δέχθηκε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε 1-2. Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος νίκησε 1-0 εντός έδρας τη Ροντέζ, αλλά στη συνέχεια ακολούθησαν τρεις ήττες και δείχνει να μην «πατάει» καλά. Εξακολουθεί, ωστόσο, να βρίσκεται γερά στη μάχη της ανόδου, καλείται όμως να βελτιωθεί. Χωρίς προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περιμένουμε ένα «σφιχτό» παιχνίδι, θα πάμε στο «under» με απόδοση 1,80.

ΚΕΒΙΓΙ-ΠΑΡΙ

Η Κεβιγί κόντραρε όσο μπορούσε τη Μετς, τελικά έχασε πιο δύσκολα, πάντως, από ότι δείχνει το 0-2. Ελαβε τέλος το αήττητο σερί των τεσσάρων αγώνων, παράλληλα έμεινε μακριά από τη νίκη σε 2ο διαδοχικό ματς και ενώ είχαν προηγηθεί τρεις επιτυχίες. Βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, κάτι που αποτελεί και τον βασικό της στόχο. Τιμωρημένος ο μεσοαμυντικός Πιερέ (17/1). Εκτός και ο μέσος Σισέ (8/1).

Η Παρί έχασε 0-2 από την Ανεσί, δεχόμενη από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Προκρίθηκε στο Κύπελλο, επικρατώντας εκτός έδρας της Σαμαλιέρ με 4-0 (30', 42', 70', 73'). Σε επτά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και από τις θέσεις ανόδου. Εκτός ο γκολκίπερ Φιλίποβιτς (14 συμμ.), ο μεσοαμυντικός Φιρί (9/0) και ο φορ Αμέλ (7/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίρροπο ματς, όπως δείχνουν και οι αποδόσεις, θα ρισκάρουμε με την ισοπαλία (3,10).

ΡΟΝΤΕΖ-ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ

Η Ροντέζ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από τη Λαβάλ, μείωσε, γρήγορα όμως δέχθηκε 3ο γκολ και τελικά έχασε 1-3. Στο 34' έμεινε με δέκα παίκτες, ενώ στο 39' και η αντίπαλος της είχε αποβολή. Προκρίθηκε στο Κύπελλο, επικρατώντας εκτός έδρας της Γκρασέ στα πέναλτι με 5-4 (κ.α. 0-0). Σε πέντε αγώνες στις δύο διοργανώσεις έχει μία ήττα. Δεν υπολογίζεται ο στόπερ Σουγκρανί (14/0).

Η Γκινγκάμπ προηγήθηκε νωρίς κόντρα στην Γκρενόμπλ, στη συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε, αλλά τελικά έχασε 2-4. Εμεινε μακριά από τη νίκη σε 3ο διαδοχικό ματς, ενώ σε επτά αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει σημειώσει μόνο μία επιτυχία. Βρίσκεται στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας, δεν κινδυνεύει άμεσα, αλλά καλείται να βελτιωθεί. Εχει 3/4 Over και G/G στο πρωτάθλημα. Εκτός οι αμυντικοί Μανό (18/0), Γκομίς (7/0), Λεμονιέ (4/1) και ο μεσοεπιθετικός Μεργκέμ (5/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε καλύτερη κατάσταση η Ροντέζ, αξίζει ο άσος στο 2,90.

ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ-ΜΕΤΣ

Η Βαλενσιέν, έπειτα από ένα ματς το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, έχασε 1-2 από την Ντιζόν. Επέστρεψε άμεσα στις ήττες μετά την εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Ανεσί. Παράλληλα, έμεινε μακριά από τη νίκη σε 5ο διαδοχικό ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει μόνο μία επιτυχία σε οκτώ παιχνίδια. Καλείται να βελτιωθεί, αν θέλει να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Τιμωρημένος ο αμυντικός Λενγκέ (16/0). Εκτός και οι αμυντικοί Λεκές (19/0), Κιφό (16/4) και Ντεμπισί (13/0).

Η Μετς επικράτησε της Κεβιγί πιο δύσκολα από ότι δείχνει το 2-0, «σφραγίζοντας» τη νίκη της στις καθυστερήσεις. Είναι αήττητη στο πρωτάθλημα σε έξι αγώνες (με πέντε επιτυχίες), επίδοση που είναι η καλύτερη της στη σεζόν, ενώ έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε οκτώ αγώνες. Διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο και πιέζει τη 2η Μπορντό. Εκτός ο μεσοαμυντικός Εν' Ντοράμ (13/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανώτερη η Μετς, θα επιλέξουμε το «διπλό» στο 2,3.

ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ-ΜΠΑΣΤΙΑ

Η Γκρενόμπλ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από την Γκινγκάμπ, έκανε την ανατροπή, ισοφαρίστηκε, αλλά τελικά επικράτησε 4-2. Προκρίθηκε και στο Κύπελλο, με το εκτός έδρας 1-0 (11') στο ματς με την Πλαμπενέκ. Είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία ματς στις δύο διοργανώσεις (με τρεις νίκες) και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ήττες, ελπίζει για την άνοδο. Εκτός ο μεσοαμυντικός Περέζ (5/0) και ο μέσος Ενγκαντό (12/0).

Η Μπαστιά είχε την υπεροχή στο παιχνίδι με την Πο, δυσκολεύτηκε όμως στην τελική προσπάθεια, βρήκε όμως τη λύση στο 77' και νίκησε 1-0. Στο πρωτάθλημα είναι αήττητη σε τέσσερα ματς και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ήττες. Αποκλείστηκε, όμως, στο Κύπελλο, χάνοντας εντός έδρας από την Λοριάν με 1-4 στα πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 84' και ισοφάρισε στο 81'. Χωρίς προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες εσχάτως «πατούν» καλά, θα πάμε στο «G/G» (2,25).

ΑΜΙΑΝ-ΧΑΒΡΗ

Η Αμιάν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη 2η της βαθμολογίας, Μπορντό, αλλά κατάφερε να σώσει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1), με γκολ στο 92'! Πάντως, σε οκτώ αγώνες στο πρωτάθλημα έχει σημειώσει μόνο μία νίκη, έχασε έδαφος στην προσπάθεια ανόδου και θέλει να ανακάμψει ώστε να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες τον στόχο της. Χωρίς προβλήματα.

Η Χάβρη βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Νιμ, αλλά στο τελευταίο ημίωρο πέτυχε τρία γκολ και επικράτησε 3-1, με πρωταγωνιστή τον Κορνέτ, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 56' και πέτυχε χατ τρικ! Σημείωσε 6η διαδοχική ήττα στα επτά τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, διεύρυνε το αήττητο της στα 17 ματς, ενώ έχει μόνο μία ήττα σε 19 αγώνες και έχει βάλεις τις βάσεις για την άνοδο! Τιμωρημένος ο αμυντικός Σανγκαντέ (19/1). Εκτός ακόμη ο γκολκίπερ Ντεσμάς (18 συμμ.) και ο επιθετικός Αλιούι (17/5).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από νίκη σε νίκη η Χάβρη, το «διπλό» στο 2,75 δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

ΠΟ-ΑΝΕΣΙ

Η Πο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Μπαστιά, τελικά δεν άντεξε, δέχθηκε γκολ και έχασε 0-1. Στο Κύπελλο, αποκλείστηκε φυσιολογικά χάνοντας εκτός έδρας από τη Λιλ με 0-2 (37', 79'). Υπέστη 2η διαδοχική ήττα και ενώ είχε προηγηθεί αήττητο επτά αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Εκτός ο αμυντικός Μπατίς (4/0).

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Ανεσί επικράτησε 2-0 της Παρί. Προκρίθηκε και στο Κύπελλο, επικρατώντας εκτός έδρας της Μπέλφορντ με 4-3 στα πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 10' και ισοφάρισε στο 56'. Είναι αήττητη σε 11 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ήττες και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Τιμωρημένος είναι ο αμυντικός Μεντί (15/0). Εκτός ακόμη ο μέσος Φιλιπονό (8/0) και οι επιθετικοί Σαμάλ (16/1) και Σπανό (3/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε πτώση η Πο, η Ανεσί πείθει περισσότερο, επιλέγουμε το «διπλό» το οποίο προσφέρεται σε απόδοση γύρω στο 3,00.

ΝΙΜ-ΝΙΟΡ

Η Νιμ έβαλε δύσκολα στην πρωτοπόρο Χάβρη, προηγήθηκε στο σκορ, αλλά στο τελευταίο ημίωρο δέχθηκε τρία γκολ και έχασε 1-3. Υπέστη 3η διαδοχική ήττα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, 4η στα πέντε τελευταία ματς όπου παραμένει χωρίς νίκη, ενώ έχει μόνο μία επιτυχία σε επτά παιχνίδια. Πολύ κακή η εικόνα της μετά την επανέναρξη, είναι πλέον στην τελευταία θέση. Εκτός οι αμυντικοί Λαμπόν (17/0) και Σατζούτ (14/0) και ο μέσος Τόμασεν (12/2).
Η Νιόρ έπειτα από ένα σκληρό παιχνίδι, με λίγες φάσεις, έχασε από τη Σεντ Ετιέν 0-1. Ελαβε τέλος το αήττητο σερί των έξι αγώνων, ενώ αποκλείστηκε και από το Κύπελλο, χάνοντας εντός έδρας από την Οσέρ με 4-0 (39', 43', 64', 67'). Είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας και βρίσκεται στην προτελευταία θέση. Θεωρείται από τα φαβορί για τον υποβιβασμό καθώς με τη μέχρι στιγμής εικόνα της δεν έχει πείσει ότι μπορεί να τα πάει καλύτερα. Χωρίς απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θα επιλέγαμε τη Νιμ, αλλά δεν είναι σε καλή κατάσταση. Τη λύση δίνει το εύρος «2-3 γκολ».

ΚΑΕΝ-ΛΑΒΑΛ

Η Καέν βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από τη Σοσό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την ανατροπή, πετυχαίνοντας το 2ο γκολ στο 89' και επικράτησε 2-1. Σημείωσε την πρώτη της νίκη μετά την επανέναρξη, έπειτα από τέσσερα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Πάντως, στο πρωτάθλημα έχει μόνο μία ήττα σε επτά αγώνες. Είναι στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και θεωρητικά έχει ελπίδες για την άνοδο. Τιμωρημένος ο μέσος Κουρ (7/0). Εκτός ακόμη ο αμυντικός Ομπιάνγκ (11/0) και ο μέσος Σερί (13/0).

Η Λαβάλ προηγήθηκε 2-0 κόντρα στη Ροντέζ, δέχθηκε γκολ, γρήγορα όμως πέτυχε 3ο γκολ και επικράτησε με 3-1. Στο 34' απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά στο 39' έμεινε και εκείνη με δέκα παίκτες. Σημείωσε την πρώτη της νίκη μετά την επανέναρξη και πλέον το κλίμα είναι καλύτερο. Εξακολουθεί όμως να παραμένει χαμηλά και προσπαθεί να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Τιμωρημένος είναι ο αμυντικός Γκονσάλβες (10/0). Εκτός ακόμη οι αμυντικοί Μπαλντέ (9/1) και Ντιό (8/2) και ο πρώτος σκόρερ Ματζιοτί (15/7).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Καέν είναι καλύτερη ομάδα, έχει το προβάδισμα, αλλά ο «άσος» είναι «διαβασμένος» από τις εταιρείες (στο 1,70).

ΝΤΙΖΟΝ-ΜΠΟΡΝΤΟ

Η Ντιζόν, έπειτα από ένα ισορροπημένο παιχνίδι, επικράτησε 2-1 της Βαλενσιέν. Επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο διαδοχικές ήττες και ανέβηκε η ψυχολογία. Εξακολουθεί όμως να βρίσκεται σε πίεση, καθώς είναι ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και έχει ανάγκη τους βαθμούς. Εντός έδρας είναι αήττητη σε πέντε αγώνες. Τιμωρημένος ο επιθετικός Λε Μπιάν (19/6). Εκτός ακόμη οι αμυντικοί Ενγκουγιαμσά (11/0) και Ροκιά (9/0).

H Mπορντό προηγήθηκε κόντρα στην Αμιάν, έφτασε μία ανάσα από τη νίκη, αλλά τελικά περιορίστηκε στο ισόπαλο 1-1, με γκολ που δέχθηκε στο 92'! Εμεινε μακριά από την επιτυχία σε 3ο διαδοχικό ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ έχει πετύχει μόνο μία νίκη στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει μετά την επανέναρξη. Εξακολουθεί, πάντως, να είναι σε θέση ανόδου, απομακρύνθηκε όμως από την κορυφή. Τιμωρημένοι ο δεξιός μπακ Μποκελέ (13/0) και ο μέσος Ιγκατένκο (18/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βελτιώθηκε η ψυχολογία της Ντιζόν, η Μπορντό προβληματίζει εσχάτως, θα πάμε στην ισοπαλία (3,20).

Βαθμολογία -

28/01/2023Ligue 2
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Χάβρη Χάβρη 42 19 12 6 1 29 7 22
2 Μπορντό Μπορντό 33 19 9 6 4 25 14 11
3 Μετς Μετς 31 19 9 4 6 31 22 9
4 Σοσό Σοσό 30 19 9 3 7 27 17 10
5 Γκρενόμπλ Γκρενόμπλ 30 19 8 6 5 20 17 3
6 Αμιάν Αμιάν 29 19 8 5 6 22 20 2
7 Καέν Καέν 28 19 7 7 5 23 20 3
8 Μπαστιά Μπαστιά 28 19 8 4 7 18 21 -3
9 Παρί Παρί 27 19 7 6 6 17 19 -2
10 US Κεβιγί US Κεβιγί 25 19 6 7 6 22 23 -1
11 Βαλενσιέν Βαλενσιέν 25 19 6 7 6 17 18 -1
12 Αννεσύ Αννεσύ 24 19 6 6 7 18 17 1
13 Γκινγκάμπ Γκινγκάμπ 24 19 6 6 7 24 27 -3
14 Λαβάλ Λαβάλ 23 19 7 2 10 25 31 -6
15 Πο Πο 22 19 5 7 7 16 22 -6
16 Ντιζόν Ντιζόν 21 19 5 6 8 21 22 -1
17 Ροντέζ Αβεριόν Ροντέζ Αβεριόν 19 19 4 7 8 17 25 -8
18 Σεντ Ετιέν Σεντ Ετιέν 18 19 5 6 8 26 31 -5
19 Νιόρ Νιόρ 17 19 4 5 10 15 29 -14
20 Νιμ Νιμ 16 19 4 4 11 17 28 -11

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr