Ποδόσφαιρο

FA Cup: Φαβορί οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, εκτός από τη Σαουθάμπτον που μοιάζει επίφοβη!

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 - 11:00

Αγωνιστική δράση έχουμε σήμερα στο Κύπελλο Αγγλίας, και εδώ θα σας δώσουμε τα κυριότερα σημεία μας. 

FA Cup: Φαβορί οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, εκτός από τη Σαουθάμπτον που μοιάζει επίφοβη!

(17:00) ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ - ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ

Η Μπλάκμπερν προηγήθηκε στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι για την Τσάμπιονσιπ αλλά έμεινε με δέκα και ισοφαρίστηκε σε 1-1, έχοντας 4 ήττες, 3 νίκες και 1 ισοπαλία (την πρώτη της στη σεζόν!) στα τελευταία επτά παιχνίδια όλων των διοργανώσεων. Η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον σκοράρει σε 12 σερί ματς εντός. Για να φτάσει ως εδώ χρειάστηκε να αποκλείσει τη Νόριτς (1-0 εκτός έδρας).

Δεν έχει ήττα σε οκτώ σερί εντός με Μπέρμιγχαμ, αλλά έχει χάσει και τα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια ανεξαρτήτως αντιπάλου στο Κύπελλο. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Φόρεστ Γκριν εκτός έδρας με σκορ 2-1, αλλά χρειάστηκε μία ανατροπή για να πάρει την πρόκριση. Εκτός Μπρίτεν (μπακ), αμφίβολος ο δεύτερος σκόρερ Σμόντιτς και ο μπακ Χάιαμ, τιμωρημένος ο μπακ Αγιάλα

Εκτίμηση: Η Μπλάκμπερν δείχνει να έχει τα λιγότερα προβλήματα στη παρούσα φάση και αυτή που ίσως διεκδικήσει πιο δυνατά τη πρόκριση. 1X & over 1,5 (1.90).

(17:00) ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ - ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Η Σαουθάμπτον έχασε 1-0 εντός από τη Νιούκαστλ στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ μεσοβδόμαδα και προέρχεται από δύο σερί ήττες μέσα στο γήπεδό της με το ίδιο σκορ σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα του Νέιθαν Τζόουνς έχει κερδίσει πλέον μόνο τρία από τα τελευταία δέκα παιχνίδια της ως γηπεδούχος. Έχει προκριθεί σε 24 από τις τελευταίες 26 φορές που βρήκε στο Κύπελλο αντίπαλο από μικρότερη κατηγορία, τελευταίος τέτοιος αποκλεισμός το 2018-19. Εκτός οι Λιβραμέντο, Λάριος, αμφίβολοι οι Μπέλα-Κότσαπ (μπακ), Tζενεπό (εξτρέμ), ΜακΚάρθι (αναπλ. τερμ.), τιμωρημένος ο μπακ Τσαλέτα-Τσαρ.

Η Μπλάκπουλ δεν έπαιξε με Χάντερσφιλντ λόγω κακοκαιρίας και έτσι ο νέος προπονητής Μικ ΜακΚάρθι θα κάνει ντεμπούτο στο Κύπελλο. Από τα τελευταία δέκα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχει κερδίσει μόνο αυτό του προηγούμενου γύρου στον θεσμό με Νότιγχαμ. Αυτή ήταν και η μοναδική της νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει αποκλειστεί σε 11 από τις τελευταίες 13 συμμετοχές της στον 4ο γύρο, με μόνο μία πρόκριση αυτό τον αιώνα, το 2011-12. Εκτός Γκέιμπριελ, Εκπιτέτα (μπακ), Στιούαρτ, Φιορίνι, Μπρίντκατ (μέσοι), Άντερσον (εξτρέμ), αμφίβολος Γκάρμπατ (μπακ).

Eκτίμηση: Η Σαουθάμπτον έχει πολλά στο μυαλό της για να βάλει και αυτό. Πάμε με το goal/goal (1.82).

(17:00) ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ - ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ

Η Μπρίστολ Σίτι έμεινε στο 1-1 εντός με Μπλάκμπερν και είναι αήττητη έξι ματς σε όλες τις διοργανώσεις, (τέσσερα ισόπαλα under 2.5, τρία 1-1 στην κανονική διάρκεια). Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον θέλει να προκριθεί στον πέμπτο γύρο τρίτη χρονιά σε πέντε, αλλά έχει αποκλειστεί κάθε φορά που βρήκε τη Γουέστ Μπρόμ. (3 ματς). Δεν έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ 11 σερί ματς Κυπέλλου. Eκτός Ουίλσον (μπακ), Μπεναρούς (μέσος), Κόνγουεϊ (δεύτερος σκόρερ), Βάιμαν (τρίτος σκόρερ). Αποκτήθηκε ο τερματοφύλακας Χάικιν από Μπόντο Γκλιμτ αντί του αναπληρωματικού Μπέντλι που πήγε Γουλβς.

Η Γουέστ Μπρο. προηγήθηκε στην έδρα της πρωτοπόρου της Τσάμπιονσιπ Μπέρνλι, αλλά έχασε 2-1, όμως μετρά μόνο μία ήττα σε επτά ματς όλων των διοργανώσεων με τον Κάρλος Κορμπεράν. Έχει μείνει χωρίς γκολ σε ένα από τα τελευταία δέκα ματς σε όλες τις διοργανώσεις και ένα από τα τελευταία 19 παιχνίδια Κυπέλλου. Έχει κερδίσει στο Μπρίστολ φέτος, αλλά δεν έχει νικήσει ίδια αντίπαλο εκτός δύο φορές μέσα στην ίδια σεζόν από το 2007-08. Εκτός οι μπακ Μπάρτλι, Μπράιαν και ο βασικός μέσος Φίλιπς, επιστρέφει από τιμωρία ο αρχισκόρερ Τόμας – Ασάντε.

Eκτίμηση: Αξίζει ένα ποντάρισμα η φόρμα της φιλοξενούμενης. 2 (2.30).

(17:00) ΦΟΥΛΑΜ - ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

Η Φούλαμ προέρχεται από διάστημα ντεφορμαρίσματος, καθώς έχει δύο σερί ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ, αμφότερες με 1-0 αλλά με τις δύσκολες αντιπάλους Νιούκαστλ και Τότεναμ. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα για πρώτη φορά φέτος έμεινε χωρίς γκολ σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Στην τελευταία εντός έδρας νίκη επί της Σάντερλαντ το 2018 είχε σκοράρει ο φετινός μπόμπερ της, Μίτροβιτς. Δεν τα πηγαίνει καλά τα τελευταία χρόνια στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου, καθώς έχει αποκλειστεί σε επτά από τις προηγούμενες οκτώ συμμετοχές της, με μοναδική πρόκριση το 2016-17. Eκτός o Κεμπάνο (εξτρέμ).

Η Σάντερλαντ πέρασε χαρούμενη εβδομάδα καθώς κέρδισε με 2-0 εντός το γειτονικό ντέρμπι με την Μίντλεσμπρο για την Τσάμπιονσιπ. Η ομάδα του Τόνι Μόουμπρεϊ είναι σούπερ εκτός, καθώς είναι αήττητη σε οκτώ σερί ταξίδια σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας σε όλα. Παίζει πέμπτο γύρο πρώτη φορά από το 2014-15, αλλά δεν έχει φτάσει στον πέμπτο όταν δεν αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ από το 2003-04. Εκτός οι μπακ Aλέσε, Χάγκινς και ο εξτρέμ Γκουτς, αμφίβολος ο μπακ Σέρκιν και οι μέσοι Έβανς, Πρίτσαρντ, Έμπλετον. Επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Ο’ Νάιεν.

Εκτίμηση: Η Φούλαμ μπορεί να κυνηγήσει φέτος το κύπελλο. 1 & over 1,5 (1.65).

(20:00) ΠΡΕΣΤΟΝ - ΤΟΤΕΝΑΜ

Η Πρέστον πέρασε με 2-1 από το Μπέρμιγχαμ για την Τσάμπιονσιπ και είναι δύο πόντους μακριά από την εξάδα των πλέι – οφ. Η ομάδα του Μπράιαν Λόου όμως δεν είναι εξ’ ίσου αποτελεσματική εντός έδρας, με τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια της. Δεν έχει παίξει με την Τότεναμ σε οποιαδήποτε διοργάνωση από το 2009, ενώ δεν την έχει κερδίσει εντός έδρας από το μακρινό 1957. Εκτός ο δεύτερος σκόρερ Ρίις, αμφίβολοι οι μέσοι ΜακΚαν, Γουάιτμαν, Μαγκουάιρ. O επιθετικός Πάροτ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής καθώς είναι δανεικός από την Τότεναμ.

Η Τότεναμ πέρασε από την έδρα της Φούλαμ με 1-0 και επέστρεψε στις νίκες για την Πρέμιερ Λιγκ, όπου διεκδικεί είσοδο στην τετράδα. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θέλει να διεκδικήσει έναν τίτλο μετά από πολλά χρόνια και στο Κύπελλο έχει φτάσει στον πέμπτο γύρο και τις τέσσερις προηγούμενες χρονιές. Ο Κέιν είναι «δολοφόνος» και στο Κύπελλο, όπου έχει πετύχει 14 γκολ στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια του, έχοντας σκοράρει και στον προηγούμενο γύρο. Εκτός ο επιθετικός Λούκας , αμφίβολος ο εξτρέμ Χιλ, πήρε τον καλό επιθετικό Ντανζούμα από τη Βιγιαρεάλ.

Εκτίμηση: Η Τότεναμ πρέπει να ξεμπουκώσει κάπου και απόψε είναι ευκαρία. 2 & over 2.,5 (2.00).

(22:00) ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Η Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαχ κέρδισε με 3-0 στο Νότιγχαμ στον πρώτο ημιτελικό Λιγκ Καπ και θέλει να κάνει πορεία και στο Κύπελλο. Είναι αήττητη 14 εντός έδρας στον θεσμό, έχει μία ήττα σε 39 ως γηπεδούχος με αντιπάλους μικρότερης κατηγορίας, δεν έχει αποκλειστεί από τη Ρέντινγκ από το 1926-27. Ο Ράσφορντ στο Κύπελλο έχει 2 γκολ και 3 ασίστ στα πέντε τελευταία παιχνίδια, έχοντας σκοράρει δύο φορές απέναντι στους «ρόγιαλς». Εκτός ο μπακ Νταλότ, οι επιθετικοί Μαρσιάλ, Σάντσο και ο μέσος Φαν Ντε Μπέικ, αμφίβολος ο μπακ Σο.

Η Ρέντινγκ έχασε 4-0 στο Στόουκ για την Τσάμπιονσιπ και έχει μία νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Ο προπονητής Πολ Ινς επισκέπτεται ένα από τα παλιά του σπίτια χωρίς άγχος ως αουτσάιντερ, έχοντας χάσει επτά από τα τελευταία οκτώ στο Κύπελλο με ομάδες Πρέμιερ Λιγκ. Έχει κερδίσει μόνο ένα από τα 22 ματς με τη Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα το 1927 (στο Κύπελλο), ενώ μετρά έξι σερί ήττες. Εκτός οι μπακ Σαρ, Μουρ, Χάτσινσον, οι μέσοι Eτζάρια, Τέτεκ και ο τρίτος σκόρερ Κάρολ.

Eκτίμηση: Φυσικά και οι κόκκινοι διάβολοι είναι το απόλυτο φαβορί. Τώρα θα παίξου ρόλο οι ορέξεις της ομάδας και το ανάλογο ροτέισον που θα ακολουθήσει. Πάντως το 1/1 & over 3,5 το βρίσκω εξαιρετικό στο 3.60!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr