Ποδόσφαιρο

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον, θα το παλέψουν οι Άγιοι!

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 - 10:22

Η Νιουκάστλ θέλει να κλειδώσει τη συμμετοχή της στον τελικό, όπου είναι ένα βήμα πριν από εκεί. 

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον, θα το παλέψουν οι Άγιοι!

Α΄ Γύρος: Σαουθάμπτον - Νιούκαστλ 0-1

Ημιτελική φάση του Λιγκ Καπ Αγγλίας. 2ος αγώνας. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση νίκης της Σαουθάμπτον με 1 γκολ διαφορά ακολουθεί ημίωρη παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι. Ο νικητής της διοργάνωσης κερδίζει «εισιτήριο» για το Κόνφερενς Λιγκ (πλέι οφ) της επόμενης σεζόν.

Νιούκαστλ

Η Νιούκαστλ κέρδισε τον πρώτο ημιτελικό με τον Ζοέλιντον να σκοράρει δεύτερο σερί ματς Λιγκ Καπ και πάει για πρώτο τελικό σε οποιαδήποτε διοργάνωση από το 1999 και πρώτο σε Λιγκ Καπ από το 1976. Η ομάδα του Έντι Χάου, δεν έχει δεχτεί γκολ σε οκτώ εντός έδρας παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, το μεγαλύτερο σερί της ως γηπεδούχος. Στα μεταγραφικά, προχώρησε στην απόκτηση του ταλαντούχου μεσοεπιθετικού της Έβερτον, Γκόρντον. Έχει κερδίσει επτά από τα τελευταία εννέα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με Σαουθάμπτον.

Αγωνιστικά νέα

Τιμωρημένος ο πολύτιμος μπακ Τρίπιερ, χάνουν ένα ακόμα οι εφεδρικοί μπακ Τάργκετ και Κραφτ και ο έμπειρος χαφ Σέλβι, με τον τελευταίο να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός Γκόρντον.

Πιθανή ενδεκάδα

Πόουπ – Μανκίγιο, Σερ, Μπότμαν, Μπερν – Γουίλοκ, Σ. Λόνγκσταφ, Γκιμαράες – Αλμιρόν, Σεν-Μαξιμέν, Ίσακ

Σαουθάμπτον

Η Σαουθάμπτον κέρδισε 2-1 την Μπλάκπουλ εντός έδρας και συνέχισε στο Κύπελλο Αγγλίας, αλλά στο Λιγκ Καπ θέλει να γίνει η τρίτη ομάδα στην ιστορία που περνάει σε τελικό έχοντας χάσει τον πρώτο ημιτελικό εντός έδρας και πρώτη από το 1986-87. Η ομάδα του Νέιθαν Τζόουνς έχει κακή παράδοση στην έδρα της Νιούκαστλ, με μόνο μία νίκη στα τελευταία 18 εκεί σε όλες τις διοργανώσεις (2015) και καμία ανέπαφη εστία από το 1997. Ο βασικός της στόχος ωστόσο παραμένει η παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου βρίσκεται σε θέση ουραγού. Στα μεταγραφικά, βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του επιθετικού της Λιόν, Μούσα Ντεμπελέ.

Αγωνιστικά νέα

Εξέτισε ο βασικός Τσαλέτα-Σαρ, τιμωρημένος ο Λιάνκο. Επιστρέφουν ο έμπειρος τερματοφύλακας ΜακΚάρθι και ο αμυντικός Μπέντναρεκ, διαθέσιμος ο Μπρι. Σε φάση αποθεραπείας ακόμα οι αμυντικοί Λιβραμέντο και Λάριος, ο χαφ Στ. Άρμστρονγκ και ο εξτρέμ Τζενεπό.

Πιθανή ενδεκάδα

Μπαζούνου – Γουόκερ-Πίτερς, Τσαλέτα-Σαρ, Μπέλα-Κότσαπ, Σαλίσου,– Αλκαράς, Ντιαλό – Όρσιτς, Γουόρντ-Πράουζ, Εντόζι – Άνταμς

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.37 4.5 9 1.88 1.85 1.31 3.25 2.18 1.6 1.06 1.2 3.1
Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον / Εκτίμηση

Οι Άγιοι οφείλουν να κυνηγήσουν τις πιθανότητές τους και θα το κάνουν. Goal/goal (2.15).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr