Ποδόσφαιρο

Ligue 1: Δέκα αγώνες, σούπερ προτάσεις!

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023 - 10:47

Όλη η αγωνιστική δράση της Ligue 1 είναι σε αυτό το άρθρο! 

Ligue 1: Δέκα αγώνες, σούπερ προτάσεις!

(20:00) ΝΑΝΤ - ΜΑΡΣΕΙΓ

Η Ναντ δεν έπιασε καλή απόδοση στην έδρα της Κλερμον, ήταν οριακά χειρότερη από την αντίπαλό της, ωστόσο κράτησε απαραβίαστη την εστία της και τουλάχιστον πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Για πέντε διαδοχικά ματς δεν δέχονται γκολ τα «καναρίνια» (2-3-0) και μπορεί να μην έχουν… καθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα από τις χαμηλές θέσεις της κατάταξης, ωστόσο αποδεικνύουν περίτρανα ότι υπάρχουν σαφώς χειρότερες ομάδες στο τρέχον πρωτάθλημα.

Η Μαρσέιγ έκανε μουδιασμένο ξεκίνημα στο ντέρμπι με τη Μονακό, δέχθηκε το γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο και μέχρι την ανάπαυλα, δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει. Στο 2ο μισό, όμως, ήταν εξαιρετική, ισοφάρισε νωρίς και έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Κολάσινατς (75’). Την αδικεί η ισοπαλία, αποτέλεσμα που έβαλε φρένο στο σερί των έξι νικών. Έχασε την ευκαιρία να βρεθεί σε απόσταση βολής από την κορυφή, παίζει καλά η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ.

Eκτίμηση: Δύσκολο παιχνίδι με τη Ναντ να έχει άλλο πρόσωπο εντός έδρας. Θα τη δυσκολέψει αρκετά τη Μαρσέιγ. 2Χ & under 3,5 (1.65).

(20:00) ΑΝΖΕ - ΑΖΑΞΙΟ

Η Ανζέ δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Μπρεστ, κυνηγούσε στο σκορ από το πρώτο τέταρτο και από τη στιγμή που δέχθηκε δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, υπέστη ακόμη μία βαριά ήττα. Προέρχεται από 12 διαδοχικές αποτυχίες και από τη στιγμή που έχει διψήφια διαφορά από τη σωτηρία, ο υποβιβασμός είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατό ενδεχόμενο. Ουσιαστικά κυνηγάει την Αζαξιό, την οποία και αντιμετωπίζει, μονόδρομος η νίκη, δίχως, βέβαια, να εξασφαλίζει το παραμικρό.

Η Αζαξιό ήταν αξιόμαχη για μεγάλα διαστήματα στο εντός έδρας ματς απέναντι στη Λυών, ωστόσο δέχθηκε γκολ και στα δύο ημίχρονα, δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και μοιραία έμεινε με άδεια χέρια. Τέταρτη διαδοχική αποτυχία στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Πανταλονί, το θετικό είναι ότι είχε σαφώς καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με το προηγούμενο ματς το Πριγκιπάτο, όπου και δέχθηκε επτά τέρματα από τη Μονακό. Δεν μπορεί να ξεφύγει από την τελευταία τετράδα.

Eκτίμηση: Πάρτη μία χτύπα την άλλη είναι αυτές οι ομάδες. Πάμε με το 2-3 γκολ (1.95).

(20:00) ΛΙΛ - ΚΛΕΡΜΟΝ

Η Λιλ δεν ήταν χειρότερη της Νις, ωστόσο στην Κυανή Ακτή της έλειψε η εκμετάλλευση των ευκαιριών, με συνέπεια να μην σκοράρει και να μείνει άδοξα με άδεια χέρια. Το σερί δίχως ήττα είχε φτάσει στα έξι ματς (3-3-0), ωστόσο διεκόπη και πλέον είναι προφανές ότι έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο με αξιώσεις, πλην όμως η πρώτη τριάδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει ξεφύγει σημαντικά και απαιτείται μία σειρά από υπερβάσεις.

Η Κλερμόν ήταν οριακά καλύτερη της Ναντ στην εντός έδρας αναμέτρηση, πλην όμως δεν βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυ και έτσι αρκέστηκε στο 0-0. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι παρέμεινε αήττητη για τέταρτο διαδοχικό ματς (3-1-0), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος. Θετικό το πρόσημο της συνολικής πορείας της, παρακινδυνευμένα κρίνονται τα όσα λέγονται αναφορικά με τη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτήριου.

Eκτίμηση: Σε καλό μομέντουμ και οι δύο ομάδες, over 2,5 (1.87).

(20:00) ΡΕΜΣ - ΛΟΡΙΑΝ

Η Ρεμς είχε νικήσει την Παρί Σεν Ζερμέν στον πρώτο γύρο και αυτή τη φορά βρήκε το 1-1 στην εκπνοή, για να μείνει αήττητη φέτος απέναντι στους πρωταθλητές. Η ομάδα του Γουίλ Στιλ εντυπωσιάζει, με τον Βέλγο στον πάγκο συμπλήρωσε 10 ματς μακριά από τις ήττες (5-5-0) και από τη στιγμή που έχει αποκτήσει διψήφια διαφορά σε σύγκριση με την τελευταία τετράδα, μπορεί να δει το μέλλον με απόλυτη αισιοδοξία και δίχως πίεση.

Η Λοριάν μπήκε δυνατά στο εντός έδρας ματς με τη Ρεν, αποδείχθηκε καλά διαβασμένη και στο ημίωρο έφτασε στο 2-0. Από εκεί και πέρα δέχθηκε πίεση και τα… χρειάστηκε, η ισοφάριση στο τελευταίο εικοσάλεπτο την… τσίτωσε, ωστόσο το δοκάρι την έσωσε στην εκπνοή. Μία ήττα στα τελευταία τέσσερα (2-1-1), μπορεί να μην βρίσκεται στο καλύτερο σημείο φέτος, ωστόσο η γενικότερη πορεία της είναι εξαιρετική και γίνονται ευρωπαϊκές σκέψεις (απόλυτα δικαιολογημένες).

Eκτίμηση: Η Ρεμς έχει αποδείξει πόσο σκληρή ομάδα είναι. 1Χ & over 1,5 (1.65).

(20:00) ΤΟΥΛΟΥΖ - ΤΡΟΥΑ

Η Τουλούζ δέχθηκε πίεση στο ξεκίνημα του ματς στην έδρα του Στρασβούργου και το γκολ στο εικοσάλεπτο, ωστόσο αφυπνίστηκε άμεσα και με κορυφαίο τον Νταλινγκά (σημείωσε και τα δύο τέρματα), έφτασε στην ανατροπή σε ένα ημίωρο, για να κρατήσει τη νίκη μέχρι τέλους. Εξαιρετικό σερί 3-1-0, οι «βιολέ» έχουν ανεβάσει στροφές και δείχνουν ότι δεν πρόκειται να έχουν σχέση με τα τεκταινόμενα στην ουρά της βαθμολογίας. Είναι πολύ σημαντικό το ότι σκοράρουν με συνέπεια.

Η Τρουά είχε αποκλειστικό στόχο το να αμυνθεί στο εντός έδρας ματς με την ισχυρή Λανς και τα κατάφερε καλά. Μάλιστα, στο ξεκίνημα της επανάληψης πήρε προβάδισμα στο σκορ κόντρα στη ροή του ματς. Δεν άντεξε στην ασφυκτική πίεση, ισοφαρίστηκε στο… παρά τρία, τουλάχιστον πήρε τον βαθμό για τον οποίο μόχθησε. Δεν έχει νίκη στα τρία πιο πρόσφατα (0-1-2), ωστόσο κρατάει τη σωτηρία στα χέρια της, κυρίως λόγω των επτά «Χ» που έχει σε 10 ματς εντός έδρας.

Eκτίμηση: Eυκαιρία της Τουλούζ για μια νίκη. 1 (1.75).

(22:00) ΛΑΝΣ - ΝΙΣ

Η Λανς είχε την απαραίτητη υπομονή στο εκτός έδρας ματς με την Τρουά, η οποία πήρε την απόφαση να παίξει φουλ άμυνα. Το κακό είναι ότι δέχθηκε το 1-0 κόντρα στη ροή του ματς, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω, πίεσε όσο δεν πήγαινε και τουλάχιστον έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην τελική ευθεία. Δεν χάνει στα τελευταία δέκα (7-3-0) και παραμένει διεκδικητής του τίτλου, πλην όμως «πέταξε» έξι βαθμούς στα τελευταία τρία ματς εκτός και αυτοί μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα της λίγκας, δεν αναφέρθηκαν αξιοσημείωτα αγωνιστικά προβλήματα.

Η Νις δεν ήταν εμφανώς ανώτερη της Λιλ, ωστόσο παρουσιάστηκε άριστα διαβασμένη, εξουδετέρωσε πλήρως τα επιθετικά ατού του αντιπάλου και ένα γκολ από το πρώτο μισό ήταν αρκετό να της δώσει τη νίκη. Με μίνι σερί 2-1-0 στα τελευταία τρία ματς, βρίσκεται στο μέσο της βαθμολογίας και παρά το ότι η τριάδα του Τσάμπιονς Λιγκ κρίνεται έως και απλησίαστη, δεν έχει πάψει να ελπίζει αναφορικά με την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Eκτίμηση: Θα στηρίξουμε την καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος. 1 (1.70).

(22:00) ΛΥΩΝ - ΜΠΡΕΣΤ

Η Λυών δεν εντυπωσίασε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε στην Κορσική με αντίπαλο την Αζαξιό, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε τις λίγες ευκαιρίες της σε καλό ποσοστό, βρήκε γκολ και στα δύο ημίχρονα, για να πανηγυρίσει τη δίκαιη νίκη. Το αρνητικό σερί τριών αγώνων (0-1-2) έφτασε στο τέλος του για την ομάδα του Λοράν Μπλαν, η οποία δεδομένα φέτος δεν βρίσκεται στα καλύτερά της, ωστόσο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη.

Η Μπρεστ φαινόταν καταιγιστική στο εντός έδρας ματς με την Ανζέ. Σημείωσε δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, βρήκε απέναντί της ανεπαίσθητη αντίσταση και έτσι έφτασε σε μία ευρεία επικράτηση. Επιτυχία έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές (0-2-2), για πρώτη φορά πανηγύρισε με την τεχνικό Ερίκ Ρουά στον πάγκο. Ξεκόλλησε από την τελευταία τετράδα, ωστόσο δεν έχει πάρει απόσταση ασφαλείας, αν και βρίσκεται σε καλό δρόμο αναφορικά με τη διεκδίκηση της σωτηρίας.

Εκτίμηση: Ευκαιρία για μια ακόμη νίκη η Λυών. 1 & over 1,5 (1.72).

(22:00) ΜΟΝΑΚΟ - ΟΣΕΡ

Η Μονακό έκανε δυναμική εκκίνηση στην έδρα της Μαρσέιγ, βρήκε το γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο και μέχρι την ανάπαυλα δεν είχε προβληματιστεί ιδιαίτερα. Στο δεύτερο μισό, όμως, ήταν προβληματική, δέχθηκε την ισοφάριση και κινδύνευσε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, για να τη σώσει, μεταξύ άλλων, το δοκάρι (75’). Διατηρείται αήττητη για πέντε διαδοχικά ματς (3-2-0), σημαντικό το ότι δεν έχασε από την πιο φορμαρισμένη ομάδα τη δεδομένη στιγμή.

Η Οσέρ είχε σημαντικό πρόβλημα στο να επιβάλλει την παρουσία της στο εντός έδρας ματς με τη Μονπελιέ και ο εκνευρισμός γινόταν όλο και μεγαλύτερος όσο περνούσε η ώρα. Εν τέλει δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο ημίωρο και έμεινε με άδεια χέρια, με τον Τουρέ να χάνει πέναλτι στην εκπνοή. Έκτη διαδοχική αποτυχία για τους Βουργουνδούς, όλα δείχνουν ότι μετατρέπονται σε αουτσάιντερ αναφορικά με την επιβίωση, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε όλους τους τομείς.

Εκτίμηση: Άμα θέλει μπορεί να γίνει επιβλητική η Μονακό. 1 & over 2,5 (1.80).

(22:00) ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Η Μονπελιέ δεν έπιασε σπουδαία απόδοση στην έδρα της Οσέρ, ωστόσο είχε υπομονή στο παιχνίδι της, βεβαιώθηκε ότι δεν θα κινδυνεύσει και με δύο γκολ στο τελευταίο ημίωρο, πανηγύρισε τη σημαντική νίκη (στις καθυστερήσεις γλίτωσε από πέναλτι). Το σερί των τριών ηττών πέρασε στην ιστορία για την ομάδα του Ρομέν Πιτό, η οποία αναπνέει σαφώς πιο άνετα, καθώς απέχει πλέον πέντε βαθμούς από την τελευταία τετράδα. Ανεβαίνει η ψυχολογία, επανέρχεται η ηρεμία.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε… αγγαρεία απέναντι στη Ρεμς και το πλήρωσε. Βρήκε το γκολ σε καίριο σημείο, ωστόσο έπαιζε με 10 παίκτες από το 59’ και παρά το ότι έφτασε μία ανάσα από τη νίκη, δέχθηκε την ισοφάριση βαθιά στις καθυστερήσεις. Μία νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος (1-1-2) για την ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ, η οποία εσχάτως δείχνει… θνητή. Το θετικό είναι ότι ο ανταγωνισμός γκελάρει με τη σειρά του και δεν αυξάνει την πίεση.

Εκτίμηση: Μπορεί να βάλει δύσκολα η γηπεδούχος στους Παριζιάνους. Goal/goal (1.75).

(22:00) ΡΕΝ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Η Ρεν εμφανίζει εκτός έδρας αδυναμίες το τελευταίο διάστημα και αυτό ήταν εμφανές και στο γειτονικό ντέρμπι με τη Λοριάν. Δέχθηκε δύο γκολ στο ημίωρο και παρά το ότι δεν έλειψε η αντίδραση, καθώς μείωσε και είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις, δεν κατάφερε να γλιτώσει την ήττα. Δεύτερη αποτυχία στα τελευταία τρία, θεωρητικά παραμένει σε τροχιά εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η αμυντική συμπεριφορά της σηκώνει βελτίωση, έχει πολλά «νεκρά» διαστήματα.

Το Στρασβούργο δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα του (έχει 0-6-5 φέτος!) και παρά το ότι το γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο επί της Τουλούζ έδειχνε ότι οι Αλσατοί θα γυρίσουν το φύλλο, ήρθε η ανατροπή σε περίπου ένα μισάωρο να καταδείξει τις αδυναμίες τους. Η παρουσία στην τελευταία τετράδα τείνει να παγιωθεί και παρά το ότι υπάρχουν επιθετικές αρετές, οι σημαντικές αδυναμίες στα μετόπισθεν προκαλούν έκδηλο προβληματισμό.

Εκτίμηση: Καλή έδρα η Ρεν, λογικά ,μπορεί να φτάσει σε μια νίκη ακόμα. 1 (1.60).

Βαθμολογία -

01/02/2023Ligue 1
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Παρί Σεν Ζερμέν Παρί Σεν Ζερμέν 48 20 15 3 2 49 15 34
2 Λανς Λανς 45 20 13 6 1 33 14 19
3 Μαρσέιγ Μαρσέιγ 43 20 13 4 3 40 17 23
4 Μονακό Μονακό 38 20 11 5 4 43 27 16
5 Ρεν Ρεν 37 20 11 4 5 37 22 15
6 Λοριάν Λοριάν 35 20 10 5 5 33 30 3
7 Λιλ Λιλ 34 20 10 4 6 35 26 9
8 Κλερμόν Κλερμόν 29 20 8 5 7 24 27 -3
9 Λυών Λυών 28 20 8 4 8 30 23 7
10 Νις Νις 28 20 7 7 6 23 20 3
11 Ρεμς Ρεμς 26 20 5 11 4 22 24 -2
12 Τουλούζ Τουλούζ 26 20 7 5 8 31 35 -4
13 Ναντ Ναντ 22 20 4 10 6 21 24 -3
14 Μονπελιέ Μονπελιέ 20 20 6 2 12 30 40 -10
15 Τρουά Τρουά 19 20 4 7 9 31 41 -10
16 Μπρεστ Μπρεστ 18 20 4 6 10 23 34 -11
17 Στρασβούργο Στρασβούργο 15 20 2 9 9 25 36 -11
18 Αζαξιό Αζαξιό 15 20 4 3 13 16 36 -20
19 Οσέρ Οσέρ 13 20 3 4 13 16 43 -27
20 Ανζέ Ανζέ 8 20 2 2 16 17 45 -28
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Relegation - Ligue 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr