Ποδόσφαιρο

Τσάμπιονσιπ: Πολλά γκολ στο «Κάροου Ρόουντ»

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2023 - 11:03

Νόργουιτς και Μπέρνλι έτοιμες να «βομβαρδίσουν» το Σάββατο στην Τσάμπιονσιπ.

Τσάμπιονσιπ: Πολλά γκολ στο «Κάροου Ρόουντ»

ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ - ΜΠΕΡΝΛΙ

Η Νόργουιτς ξαναμπαίνει στη μάχη πλέι – οφ με δύο σερί νίκες υπό τον νέο προπονητή Ντάβιντ Βάγκνερ, σκοράροντας σε αμφότερες από τέσσερα γκολ. Έχει όμως κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία εννέα εντός έδρας ματς. Ο Ντάουελ σκοράρει δύο σερί αγώνες. Εκτός ο επιθετικός Ρόου και ο εξτρέμ Πλασέτα, αμφίβολοι οι μπακ Μπάιραμ, Γκίμπσον ο μέσος Ράμζι. Πήρε Μαρκίνιος (επιθ., Άρσεναλ), επέστρεψε από δανεισμό ο Τζόλης, έφυγε ο καλός μέσος Κάντγουελ και ο επιθετικός Σινάνι.

Η πρωτοπόρος Μπέρνλι έμεινε στο 0-0 εκτός με Ίπσουιτς στο Κύπελλο, αλλά στο πρωτάθλημα πάει για άνοδο και επιδιώκει να κερδίσει ένατο σερί παιχνίδι για πρώτη φορά από το 1991, όταν έπαιζε στην τέταρτη κατηγορία. Η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί έχει μία ήττα σε 25 ματς πρωταθλήματος και μετρά 9 νίκες στα τελευταία 14 με Νόργουιτς. Αμφίβολος ο μπακ Χάργουντ – Μπέλις, o μέσος Γκούντμουντσον και ο επιθετικός Μπένσον (δεύτερος σκόρερ), πήρε τον επιθετικό Ομπαφέμι (Σουόνσι).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ματσάρα της ημέρας, το διπλό είναι πειρασμός αλλά η Νόργουιτς δείχνει ανεβασμένη και το γκολ – γκολ δείχνει καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε δύο ομάδες με ισχυρή δύναμη πυρός.

ΡΟΔΕΡΑΜ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.

Η Ρόδεραμ μετά την ισοπαλία με Γουότφορντ έχει δύο αγώνες αήττητο και παραμένει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ ενισχύθηκε στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών με αναγκαίες προσθήκες σε ένα μικρό ρόστερ. Η ομάδα του Ματ Τέιλορ ψάχνει δεύτερη σερί νίκη εντός για πρώτη φορά από τον Αύγουστο. Εκτός ο μπακ Χολ, ο καλός μέσος Γουάιλς και οι επιθετικοί Ιβς, Κέλι. Πήρε Ράιτ (μπακ, Σάντερλαντ), Κόβεντρι (μέσος, Γουέστ Χαμ), Κίνα (μεσοεπιθ., Γουότφορντ), Χάγκιλ (επιθ., Νόργουιτς).

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Πολ Χεκινγκμπότομ έμεινε στο 3-3 με Ρέξαμ εκτός στο Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα είναι αήττητη οκτώ αγωνιστικές με μόλις μία ισοπαλία, ενώ έχει χάσει ένα από τα τελευταία 13 ματς πριν από το τοπικό ντέρμπι με Ρόδεραμ. Έχει τα περισσότερα γκολ από το 90’ και μετά (4). Εκτός οι μπακ Mπάλντοκ, Κλαρκ, Στίβενς, Ο' Κόνελ, Φλεκ, ο μέσος Νόρινγκτον – Ντέιβις και ο επιθετικός Μπρούστερ, τιμωρημένος ο επιθετικός Τζέμπισον, αμφίβολος ο μέσος Μάκατι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Toπικό ντέρμπι, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι σαφώς καλύτερη και μπορεί τη νίκη.

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ - ΚΠΡ

Η Χάντερσφιλντ έχασε από την Κόβεντρι και με τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Η ομάδα του Μαρκ Φόδερινγχαμ συνεχίζει να έχει επιθετικό πρόβλημα, καθώς έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση και έχει πετύχει μόλις 14 γκολ σε ροή αγώνα. Πέντε από τις επτά νίκες της όμως ήταν εντός έδρας. Εκτός o βασικός τερματοφύλακας Νίκολς, οι μέσοι Ανιορίν, Νακαγιάμα, Γουόρντ και ο επιθετικός Τζόουνς, αμφίβολος ο μπακ Αγινά και ο εξτρέμ Νοκάρ.

Η ΚΠΡ συνεχίζει το ντεφορμάρισμα καθώς αγνοεί τη νίκη έξι αγωνιστικές, (αλλά με τέσσερις ισοπαλίες), έχοντας κερδίσει πλέον μόνο ένα ματς σε 13. Η ομάδα του Νιλ Κρίτσλι μακριά από το γήπεδό της μετράει μία νίκη σε οκτώ αγωνιστικές και μόλις ένα γκολ – γκολ στα προηγούμενα επτά, από τα οποία έμεινε χωρίς τέρμα σε πέντε. Εκτός ο αναπλ. τερμ. Γουόλς και ο μπακ Μπαλόγκουν, αμφίβολος ο μπακ Λερντ, ο μέσος Έιμος και ο αρχισκόρερ Ντάικς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χάντερσφιλντ αν μη τι άλλο είναι δυνατή εντός, η ΚΠΡ χωρίς τον Ντάικς δείχνει ακίνδυνη μπροστά. Άσος.

ΧΑΛ - ΚΑΡΝΤΙΦ

Η Χαλ κέρδισε μετά από καιρό εντός έδρας, με το νέο απόκτημα Κόνολι να σκοράρει δύο φορές, δείχνοντας ότι θα παλέψει για τα πλέι – οφ με μία ήττα σε οκτώ αγωνιστικές (4 ισοπαλίες). Η ομάδα του Λίαμ Ροσίνιορ, θέλει για πρώτη φορά από τον Αύγουστο να κερδίσει δεύτερο σερί στο γήπεδό της. Εκτός οι Μπάξτερ (αναπλ., τερμ.), Πέλκας (μέσος), Κόβιλ, Σαγιαντμανές, Εμπιοβέι, Τραορέ (μεσοεπιθετικοί), τιμωρημένος ο επιθετικός Τέτεχ (2 αγ.), πήρε τον τερματοφύλακα Ντάρλοου (Νιούκαστλ).

Η Κάρντιφ πάλεψε στο ντεμπούτο του νέου προπονητή Σαμπρί Λαμουσί αλλά έχασε στο τέλος στο Λούτον και αγνοεί τη νίκη δέκα αγωνιστικές, το χειρότερο τρέχον σερί μαζί με της Μπλάκπουλ. Τα προηγούμενα 13 παιχνίδια ήταν είτε Χ (5), είτε ο νικητής κέρδισε με ένα γκολ διαφορά, ενώ και τα τελευταία επτά ήταν under 2.5. Έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία επτά στην έδρα της Χαλ. Εκτός ο μέσος Άνταμς και οι μπακ Ρόμιο, Κόλινς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Xαλ έχει βελτιωθεί αλλά είναι μέτρια εντός, η Κάρντιφ έχει σερί under 2.5 και μπορεί να το συνεχίσει.

ΛΟΥΤΟΝ - ΣΤΟΟΥΚ

Η Λούτον κέρδισε στο τέλος την Κάρντιφ και είναι στη ζώνη πλέι – οφ με δύο σερί νίκες και πέντε τρίποντα σε έξι αγωνιστικές. Η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς εντός έχει τις περισσότερες ισοπαλίες (7), ενώ έχει μόνο μία νίκη σε 12 ματς πρωταθλήματος με Στόουκ. Ο επιθετικός Αντεμπάγιο σκοράρει σε πέντε σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Eκτός ο τερματοφύλακας Σέι, οι μέσοι Φρίμαν, Λάνσμπερι και o μπακ Μπράντλι, πήρε τον μέσο Νακάμπα (Άστον Βίλα).

Η Στόουκ κέρδισε με 3-1 εντός τη Στίβενεϊτζ στο Κύπελλο, ενώ και στο πρωτάθλημα προέρχεται από νίκη, δεν έχει πάρει όμως δύο σερί τρίποντα στην Τσάμπιονσιπ από τον Οκτώβριο. Η ομάδα του Άλεξ Νιλ δεν έχει γνωρίσει την ήττα σε έξι σερί ματς στο Λούτον μετά το 2000. Εκτός ο μέσος Κλούκας, αμφίβολος ο μπακ Τέιλορ, έφυγε ο καλός μπακ Σούταρ αλλά πήρε τους μπακ Τουανζέμπε (Μαν. Γ.), Χούφερ (Γουλβς) και τον μέσο Πίρσον (Μπόρνμουθ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Λούτον έχει τον φορμαρισμένο Αντεμπάγιο, η Στόουκ είναι απρόβλεπτη αλλά μπορεί να σκοράρει. Γκολ – γκολ.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ - ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Η Μίντλεσμπρο κέρδισε τη Γουότφορντ και πέρασε τρίτη με πέντε νίκες σε έξι αγωνιστικές και δύο ήττες σε δώδεκα. Η ομάδα του Μάικλ Κάρικ, έχει σε μεγάλη φόρμα τον Άκπομ με 14 γκολ σε 22 αγώνες, ενώ ο Φορς σκόραρε στα δύο τελευταία που η ομάδα του βρήκε γκολ. Εκτός ο μπακ Κλαρκ, επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Φράι. Δυνατές κινήσεις στο τέλος των μεταγραφών με τους μέσους Ράμζι, Άρτσερ (Άστον Βίλα) και Μπάρλασερ (Ρόδεραμ).

Η Μπλάκπουλ έχασε 2-1 στο Σαουθάμπτον στο ντεμπούτο του νέου προπονητή Μικ ΜακΚάρθι και επικεντρώνεται στη μάχη επιβίωσης, καθώς τρέχει το χειρότερο σερί χωρίς νίκη μαζί με την Κάρντιφ (10 αγωνιστικές, 4 ισοπαλίες, οι τρεις με ακριβές σκορ 1-1). Εκτός έδρας έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία δέκα παιχνίδια της και δέχτηκε γκολ στα εννέα. Εκτός Γκέιμπριελ, Εκπιτέτα, Χάζμπαντ (μπακ), Στιούαρτ, Φιορίνι, Μπρίντκατ (μέσοι), Άντερσον (εξτρέμ), αμφίβολος Γκάρμπατ (μπακ). Πήρε τον μπακ Νέλσον (Κάρντιφ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Mίντλεσμπρο είναι ισχυρή εντός, ειδικά αμυντικά, νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ.

ΜΙΛΓΟΥΟΛ - ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

Η Μίλγουολ του Γκάρι Ρόουετ, επέστρεψε στις νίκες στο Κάρντιφ και είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί αρκετά μια και δεν έχει παίξει από τις 21/1. Είναι η μόνη ομάδα στην κατηγορία που έχει κερδίσει όλα τα ματς φέτος στα οποία προηγήθηκε (12). Φορμαρισμένος ο Μπράντσο με τρία γκολ στα δύο τελευταία ματς που οι Λονδρέζοι σκόραραν. Εκτός ο μέσος Μπέρι και ο επιθετικός Εμάκου, πήρε τον εξτρέμ Μπερκ (Βέρντερ Βρ.) και τον επιθετικό Γουάτμορ (Μίντλεσμπρο).

Η Σάντερλαντ πήρε το 1-1 στην έδρα της Φούλαμ για το Κύπελλο και επιβεβαίωσε ξανά ότι είναι αρκετά επικίνδυνη εκτός έδρας. Η ομάδα του Τόνι Μόουμπρεϊ στο πρωτάθλημα είναι αήττητη σε έξι ταξίδια (3 ισοπαλίες). Εκτός ο εξτρέμ Γκουτς, αμφίβολος ο μπακ Σέρκιν και οι μέσοι Έβανς, Πρίτσαρντ, Έμπλετον. Τέλος η σεζόν για τον αρχισκόρερ Στιούαρτ, ήρθε στη θέση του ο Γκέλχαρντ από τη Λιντς, πήρε επίσης Λιχατζί (επιθ., Λιλ) και Άντερσον (μπακ, Έβερτον).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παραδοσιακά καλή εντός η Μίλγουολ, σκληροτράχηλη όμως η Σάντερλαντ μακριά από το γήπεδό της. Ισοπαλία.

ΠΡΕΣΤΟΝ - ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Η Πρέστον έχασε 3-0 εντός από την Τότεναμ στο Κύπελλο και επικεντρώνεται στην προσπάθεια για είσοδο στα πλέι – οφ. Η ομάδα του Μπράιαν Λόου εναλλάσσεται ανάμεσα σε νίκη και ήττα τέσσερις αγωνιστικές πρωταθλήματος, έχει το μεγαλύτερο σερί χωρίς ισοπαλία με 17 αγωνιστικές, ενώ έχει κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία επτά εντός. Είναι αήττητη στα τελευταία εννέα εντός έδρας με Μπρίστολ Σίτι, μετά το 2011. Εκτός ο δεύτερος σκόρερ Ρίις, πήρε τον μέσο Ονόμα (Φούλαμ).

Η Σίτι κέρδισε 3-0 τη Γουέστ Μπρομ. στο Κύπελλο και είναι αήττητη επτά ματς σε όλες τις διοργανώσεις, (τέσσερα ισόπαλα under 2.5, τρία 1-1 στην κανονική διάρκεια). Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον έχει χάσει όμως 17 πόντους σε ματς πρωταθλήματος που προηγήθηκε. Eκτός Ουίλσον (μπακ), Μπεναρούς (μέσος), Κόνγουεϊ (δεύτερος σκόρερ), αμφίβολος ο Βάιμαν (τρίτος σκόρερ). Έφυγε για Μπόρνμουθ με πολλά λεφτά ο εκ των δεύτερων σκόρερ Σεμένιο, ήρθαν για αντικατάσταση Κόρνικ (Λούτον) και Μεχμέτι (Γουίκομ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δυσκολεύεται εντός η Πρέστον, η Μπρίστολ Σίτι έχει λύσεις για να πάρει τουλάχιστον ισοπαλία. Χ2 διπλή ευκαιρία.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ - ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Η Ρέντινγκ έχασε 3-1 από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα δεν έχει νίκη τέσσερις αγωνιστικές και είναι σε σχεδόν ίση απόσταση με εξάδα και επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Πολ Ινς έχει πάρει το 70% των πόντων εντός, ο Τομ Ινς 4 γκολ στα τελευταία έξι με Γουότφορντ. Εκτός οι μπακ Σαρ, Μουρ, Χάτσινσον, οι μέσοι Eτζάρια, Τέτεκ, τιμωρημένος ο τρίτος σκόρερ Κάρολ, αμφίβολος ο βασικός τερμ. Λάμλι, πήρε τον μέσο Κασαντέι από Τσέλσι.

Η Γουότφορντ με πολλές απώλειες ξανά έχασε στο Μίντλεσμπρο και είναι δύο αγώνες χωρίς νίκη. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς έχει κρατήσει όμως έξι ανέπαφες εστίες φέτος εκτός έδρας. Eκτός οι μπακ Χάουζ, Σέμα και οι μέσοι Μπασιρού, Γκόσλινγκ, Λουζά, Κλέβερλι, Καγιέμπε. Αμφίβολος ο πρώτος σκόρερ Ζοάο Πέδρο και οι επιθετικοί Ενγκακιά, Μανάι, ο μπακ Καμπασέλε και ο μέσος Καλού. Eνίσχυση στις μεταγραφές με τους μπακ Χουντ (Άντερλεχτ), Πόρτσιους (Χιμπέρνιαν), και τον επιθετικό Ασομπαλόνγκα (Ντεμίρσπορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Ρέντινγκ παίρνει πόντους σχεδόν αποκλειστικά εντός, η Γουότφορντ είναι απρόβλεπτη λόγω απουσιών αλλά και νέων μεταγραφών. Μπορεί να σκοράρει όμως για το γκολ – γκολ.

ΣΟΥΟΝΣΙ - ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ

Η Σουόνσι δεν έχει παίξει από τις 21 του μήνα και είχε έτσι λίγες μέρες να ξεκουραστεί, έχοντας αήττητο δύο αγώνων και μία ήττα στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν, σκοράρει μεν σε έξι σερί παιχνίδια στο πρωτάθλημα, αλλά τα πέντε από αυτά ήταν γκολ – γκολ. Οι τελευταίες οκτώ νίκες της ήρθαν πετυχαίνοντας τουλάχιστον από δύο γκολ. Tέλος η σεζόν για τον βασικό τερματοφύλακα Μπέντα (παίζει ο Φίσερ), εκτός ο μέσος Γουόλς.

Η Μπέρμιγχαμ έχασε 1-0 στην παράταση εντός από την Μπλάκμπερν και αποκλείστηκε στο Κύπελλο, οπότε μόνος στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Τζον Γιούστας μετράει πέντε σερί ήττες στο πρωτάθλημα, το χειρότερό της από τον Μάρτιο του 2019, ενώ έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία εννέα παιχνίδια και δύο από τα τελευταία 11. Eκτός o μέσος Μπέλιγχαμ και ο μπακ Ντιν, αμφίβολος ο μπακ Ρόμπερτς, πήρε τον μπακ Λονγκέλο (Γουέστ Χαμ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Toν πρώτο λόγο η Σουόνσι για άλλη μία νίκη.

Βαθμολογία -

04/02/2023Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπέρνλι Μπέρνλι 62 28 18 8 2 55 26 29
2 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 57 28 17 6 5 48 24 24
3 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 45 29 13 6 10 44 35 9
4 Λούτον Λούτον 45 28 12 9 7 36 29 7
5 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 44 29 12 8 9 39 30 9
6 Γουότφορντ Γουότφορντ 44 29 12 8 9 34 31 3
7 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 43 28 14 1 13 31 35 -4
8 Νόριτς Νόριτς 42 28 12 6 10 40 31 9
9 Μίλγουολ Μίλγουολ 42 27 12 6 9 33 27 6
10 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 41 28 11 8 9 41 32 9
11 Πρέστον Πρέστον 40 28 11 7 10 26 31 -5
12 Σουόνσι Σουόνσι 39 28 10 9 9 40 38 2
13 Κόβεντρι Κόβεντρι 38 29 10 8 11 31 32 -1
14 ΚΠΡ ΚΠΡ 38 29 10 8 11 31 37 -6
15 Χαλ Χαλ 37 29 10 7 12 36 44 -8
16 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 37 28 11 4 13 31 42 -11
17 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 33 28 8 9 11 37 38 -1
18 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 33 28 9 6 13 33 37 -4
19 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 32 28 8 8 12 30 35 -5
20 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 31 28 7 10 11 33 40 -7
21 Κάρντιφ Κάρντιφ 29 29 7 8 14 21 32 -11
22 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 26 27 7 5 15 25 35 -10
23 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 26 27 6 8 13 28 40 -12
24 Γουίγκαν Γουίγκαν 25 28 6 7 15 27 49 -22
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr