Ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Φλαμένγκο - Αλ Χιλάλ, με συνδυασμό...

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023 - 10:21

Η Φλαμένγκο από τη Βραζιλία αντιμετωπίζει την Αλ Χιλάλ από τη Σαουδική Αραβία, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που διεξάγεται στο Μαρόκο. 

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Φλαμένγκο - Αλ Χιλάλ, με συνδυασμό...

Ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Διεξάγεται στο Μαρόκο. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

07/02/2023, (21:00),Κωδ. ΟΠΑΠ: 866

Διαιτητής: Ίστβαν Κόβακς (Ρουμανία)

Γήπεδο: Stade Ibn-Batouta

Φλαμένγκο

Βρίσκεται εδώ χάρη στην κατάκτηση του περσινού Κόπα Λιμπερταδόρες που ήταν και το τρίτο στην ιστορία της. Στον τελικό που είχε γίνει στις 29 Οκτωβρίου στο Εκουαδόρ είχε επιβληθεί με 1-0 της συμπατριώτισσάς της Ατλέτικο Παραναένσε. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε 5η, έχοντας απόσταση 19 πόντων από την πρωταθλήτρια Παλμέιρας, ενώ κατέκτησε το κύπελλο Βραζιλίας επικρατώντας στα πέναλτι της Κορίνθιανς μετά από δύο ισοπαλίες. Έδωσε και πρόσφατα έναν ακόμη τελικό, αυτόν του Σούπερ Καπ Βραζιλίας απέναντι στη Παλμέιρας. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε, ηττήθηκε με το ασύλληπτο 4-3. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι αν και έπαιξε με βασικούς επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Μποαβίστα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων συμμετέχει για δεύτερη φορά στην ιστορία της, ως η καλύτερη ομάδα της Νοτίου Αμερικής. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων είναι για αυτήν πολύ μεγάλος στόχος, όπως άλλωστε και για κάθε νοτιοαμερικάνικη ομάδα. Η τελευταία φορά που ταξίδεψε το τρόπαιο εκτός Ευρώπης ήταν το 2012, όταν η Κορίνθιανς είχε επιβληθεί της Τσέλσι με 1-0.

Αγωνιστικά νέα

Ουσιαστικά είναι πλήρης και δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, πέρα των μακροχρόνιων. Ταξίδεψε με 31 ποδοσφαιριστές στην αποστολή της, αλλά οι 23 θα δηλωθούν.

Πιθανή ενδεκάδα

Σάντος – Γκιλέρμο Βαρέλα, Νταβίντ Λούις, Λέο Περέιρα, Φιλίπε Λούις – Τιάγκο Μάια, Ζέρσον, Έβερτον Ριμπέιρο, Αρασκαέτα – Πέντρο, Γκάμπριελ.

Αλ Χιλάλ

Βρίσκεται για τρίτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Την πρώτη φορά, το 2019, ηττήθηκε από τη Φλαμένγκο με 3-1, ενώ τη δεύτερη, το 2021, ηττήθηκε με 1-0 από την Τσέλσι. Στα προημιτελικά του θεσμού πέρασε το εμπόδιο της Ουϊντάντ Καζαμπλάνκα. Ξεπέρασε το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Μαρόκου και Αφρικής στα πέναλτι με σκορ 5-3. Γενικότερα όμως αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τόσο με πολλούς τραυματισμούς, όσο και με την απαγόρευση μεταγραφών που της έχει επιβληθεί. Ο Ραμόν Ντίας θα κλείσει έναν χρόνο στον πάγκο της ομάδας σε λίγες μέρες, αλλά το κλίμα στην ομάδα δεν είναι υπέρ του, και είναι με το ένα ποδί εκτός. Όσον αφορά στις εγχώριες υποχρεώσεις της, βρίσκεται στο -2 από την κορυφή και την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Θα φανεί αν καταφέρει να αντέξει στη πίεση και στα προβλήματα που την απαρτίζουν. Στο πρωτάθλημα γενικότερα έχει δείξει καλό πρόσωπο.

Αγωνιστικά νέα

Ο Καρίγιο υπέστη διάστρεμμα το Σάββατο και δεν προλαβαίνει σίγουρα τον σημερινό αγώνα. Μαζί και ο πολύτιμος μέσος Κάνο που αποβλήθηκε στην παράταση. Δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμού ο ηγετικός μέσος Αλ Φαράτζ, ο βασικός μπακ Αλ Μπουράικ, ο δυναμικός μέσος Αλ Μαλκί και ο αναντικατάστατος μπακ/χαφ Αλ Σαχράνι.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.51 4 5.85 1.94 1.77 1.35 2.95 1.82 1.84 1.12 1.18 2.45
Φλαμένγκο - Αλ Χιλάλ / Εκτίμηση

Σαφώς και το μεγάλο φαβορί είναι οι Βραζιλιάνοι. Αν εκμεταλλευτούν και τα προβλήματα που έχει η Αλ Χιλάλ, ίσως έχουν ένα πιο εύκολο απόγευμα. Πάμε με τον άσο και over 1,5 γκολ που είναι στο 1,75.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr