Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Αγγλίας: Τέσσερις επαναληπτικοί που τα φαβορί καθαρίζουν!

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023 - 11:30

Επαναληπτικούς αγώνες έχουμε σήμερα στο Κύπελλο Αγγλίας, με όλα τα ζευγάρια να είναι ανοιχτά αφού όλα είχαν έρθει ισόπαλα, και σήμερα οφείλουν να λύσουν τις διαφορές τους. 

Κύπελλο Αγγλίας: Τέσσερις επαναληπτικοί που τα φαβορί καθαρίζουν!

ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ - ΛΟΥΤΟΝ

Η Γκρίμσμπι (Β' Αγγλίας) νίκησε άνετα στην έδρα της Κρου με 3-0 και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στα τελευταία 3 ματς (2-0-1). Ταυτόχρονα απομακρύνθηκε από τις θέσεις του υποβιβασμού, καθώς πλέον απέχει 9 βαθμούς και σίγουρα νιώθει περισσότερο ασφαλής. Δίκαιη η επικράτησή της. Η ομάδα του Πολ Χερστ είναι αρκετά δυνατή εντός έδρας και έχει σκοράρει σε επτά από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία στην Τσάμπιονσιπ η Λούτον. Επικράτησε εντός έδρας 1-0 της Στόουκ και βρέθηκε στην 4η θέση, φτάνοντας της 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ ταυτόχρονα έχει υποστεί μόλις μία ήττα σε 10 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Δίνει 4ο ματς σε διάστημα 10 ημερών, στο πρώτο παιχνίδι με την Γκρίμσμπι για το Κύπελλο ήρθε ισόπαλη 2-2.

Εκτίμηση: Νομίζω πως ήρθε η ώρα να βάλει τα πράγματα στη θέση του η Λούτον. Δύο κατηγορίες τις χωρίζουν.

2 (1.78).

ΜΠΕΡΝΛΙ - ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Η πρωτοπόρος της Τσάμπιονσιπ Μπέρνλι πέρασε με 3-0 από το Νόργουιτς και συμπλήρωσε αήττητο 8 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, με μία ήττα σε 13 παιχνίδια. Η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί παραμένει αήττητη φέτος μέσα στο γήπεδό της, όπου έχει πάρει δέκα σερί νίκες και πάντα σκοράρει τουλάχιστον μία φορά. Στο πρώτο ματς έκανε ροτέισον και παραλίγο να το πληρώσει. Εν τέλει έφερε τη πρόκριση σε δεύτερο ματς μέσα στην έδρα της. Είναι η ευκαιρία της να το πάρει και να προχωρήσει στη διοργάνωση.

Θα μπορούσε να πανηγυρίσει μια σημαντική πρόκριση στο πρώτο ματς. Ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι βρήκε μια νωχελική Μπέρνλι απέναντί της, ενώ όταν έφτασε κοντά στο γκολ, δεν έδειξε την απαραίτητη αποτελεσματικότητα. Σαφώς και δυσκολεύει τώρα το έργο αφού δύσκολα για δεύτερο διαδοχικό ματς και μάλιστα στην έδρα της, θα βρει την Μπέρνλι τόσο υποτονική. Στη Λιγκ 1 δεν πατάει καθόλου καλά με μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία της ματς, στο πιο πρόσφατο έσωσε τον βαθμό στο φινάλε, ισοφαρίζοντας σε 1-1 εκτός κόντρα στην αδύναμη Κέιμπριτζ. Πλέον απέχει έξι βαθμούς από τις δύο θέσεις που δίνουν την απευθείας άνοδο στην Τσάμπιονσιπ.

Εκτίμηση: Ο άσος σε καλή απόδοση για να τιμηθεί. 1 & over 1,5 (1.78).

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΡΕΞΑΜ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Πολ Χεκινγκμπότομ έμεινε στο 0-0 με Ρόδεραμ εκτός έδρας για την Τσάμπιονσιπ αλλά είναι σε θέση ανόδου. Οι «λεπίδες», είναι αήττητες σε 11 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και έχουν χάσει ένα από τα τελευταία 16 παιχνίδια τους. Εντός έχει χάσει σε ένα από τα τελευταία εννέα ματς. Στο πρώτο παιχνίδι με τη Ρέξαμ πρόσφεραν γκολ και θέαμα, και έτσι έφτασε στο τελικό 3-3 και να διεκδικεί τη πρόκριση μπροστά στο κοινό της.

Η Ρέξαμ πέρασε από την έδρα της Όλντερσοτ για τη National League και συνεχίζει την εντυπωσιακή σεζόν, καθώς έχει χάσει ένα από τα τελευταία 24 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και αυτό στα πέναλτι. Η ομάδα του Φιλ Πάρκινσον όμως δεν έχει κερδίσει ποτέ στην ιστορία της σε τρεις επισκέψεις στην έδρα της Γιουνάιτεντ. Ήταν κοντά στο θαύμα στο πρώτο παιχνίδι, αλλά δεν άντεξε στα τελευταία λεπτά και δέχθηκε την ισοφάριση.

Εκτίμηση: Λογικά κάπου εδώ θα σταματήσει το ταξίδι της Ρέξαμ. Εμείς πάντως θα κρατήσουμε μια επιφύλαξη και θα πάμε με το over 2,5 (1.62).

ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ ΤΑΟΥΝ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΙ

Η Φλίτγουντ πήρε ισοπαλία πρώτη φορά στην ιστορία της απέναντι στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και τώρα ψάχνει παρθενική νίκη εναντίον της, για να προκριθεί πρώτη φορά στους «16» του Κυπέλλου. Η ομάδα του Σκοτ Μπράουν, έχασε 3-2 εντός από την Μπέρτον στη Λιγκ 1 και δεν είναι σε καλή κατάσταση, με πέντε αγώνες χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Εκνευρισμένος εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της Σκοτ Μπράουν, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική προς τους παίκτες, με τον ίδιο να βρίσκεται στο στόχαστρο της Χιμπέρνιαν. Υπάρχει πίεση στη Φλίτγουντ, κρατιέται μόλις στο +2 από τη ζώνη υποβιβασμού.

Η Γουένσντεϊ κέρδισε στη Λιγκ 1 με 1-0 εντός την Πλίμουθ και είναι πρώτη, ενώ έχει αήττητο 14 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας κερδίσει δέκα. Η ομάδα του Ντάρεν Μουρ έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία 8 παιχνίδια της εκτός έδρας και αυτό στη διαδικασία των πέναλτι. Μόνο σε ένα από τα τελευταία 13 ταξίδια έχει μείνει χωρίς γκολ. Θα φρεσκάρει την ενδεκάδα στο αποψινό ματς ο κόουτς Μουρ, ακολουθεί το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ίπσουιτς για την Α' Αγγλίας.

Eκτίμηση: Η Σέφιλντ σαφέστατα είναι η πιο ποιοτική ομάδα στο ζευγάρι και κανονικά πρέπει να το επιβεβαιώσει σήμερα. 2 (1.88).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr