Ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Αλ Αχλί - Ρεάλ Μαδρίτης, ξέρει τον τρόπο η βασίλισσα!

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023 - 10:31

Η Ρεάλ θέλει να φτάσει σε έναν ακόμη τελικό και να κατακτήσει ένα ακόμη διασυλλογικό κύπελλο, αφού πρώτα ξεπεράσει το εμπόδιο της Αλ Αχλί. 

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Αλ Αχλί - Ρεάλ Μαδρίτης, ξέρει τον τρόπο η βασίλισσα!

«Μονός» ημιτελικός. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο ακολουθεί ημίωρη παράταση κι αν δεν προκύψει εκ νέου νικητής, η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί αντιμετωπίζει στον τελικό την Αλ Χιλάλ και η ηττημένη τη Φλαμένγκο, στον μικρό τελικό. Σε ουδέτερο στο Μαρόκο.

08/02/2023, (21:00), Κωδ. ΟΠΑΠ: 867

Διαιτητής: Αντρές Ματόντε (Αργεντινή)

Γήπεδο: Prince Moulay Abdallah

Αλ Αχλί

Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη ομάδα της Αιγύπτου και γενικότερα της αφρικανικής ηπείρου, καθώς μετράει 42 πρωταθλήματα, 37 κύπελλα, αλλά και 10 Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής. Συνολικά στην τροπαιοθήκη της υπάρχουν 144 κούπες. Θα συμμετέχει για 8η φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με την καλύτερη επίδοσή της να είναι η 3η θέση, στην οποία έφτασε συνολικά τρεις φορές (2006, 2020, 2021). Για να φτάσει εδώ σήμερα, ξεπέρασε το εμπόδιο της Όκλαντ Σίτι της Νέας Ζηλανδίας, επικρατώντας με σχετική ευκολία 3-0. Το Σάββατο όμως στα προημιτελικά πέτυχε την έκπληξη απέναντι στο Σιάτλ, κερδίζοντας με 1-0. «Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις απουσίες που έχει. Μας ενδιαφέρει να δείξουμε τις δυνατότητές μας και όχι να αμυνθούμε σε όλο τον αγώνα», δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ελβετός τεχνικός Μαρσέλ Κόλερ. Εξαιρετική στο πρωτάθλημά της, μετρώντας έντεκα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, έχοντας 26 τέρματα υπέρ και μόλις 5 κατά.

Αγωνιστικά νέα

Σύμφωνα με το απουσιολόγιο, δεν θα αγωνιστεί ο τερματοφύλακας Μοσταφά Σομπέιρ, ο σημαντικός μπακ Καρίμ Φουάντ, καθώς και ο χαφ Ακράμ Ταουφίκ.

Ρεάλ Μαδρίτης

Σε κακό φεγγάρι, με πολύ βαρύ πρόγραμμα μέσα στον Γενάρη και κάμποσα προβλήματα τραυματισμών, θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω της τα αρνητικά αποτελέσματα, κατακτώντας για μια ακόμα φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Από τη στιγμή που άλλαξε μορφή η διοργάνωση, έχει συμμετάσχει τέσσερις φορές και το κατέκτησε ισάριθμες. Στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε για το πρωτάθλημα, ηττήθηκε στην έδρα της Μαγιόρκα με σκορ 1-0. Ένα αποτέλεσμα πολύ κακό για την ομάδα, την οποία την έφερε στο -8 από την κορυφή και την Μπαρτσελόνα. Έχασε και το Σούπερ Καπ από τη Μπαρτσελόνα, οπότε το κλίμα δεν είναι και στα καλύτερά του στα αποδυτήρια της Ρεάλ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν μαζευτεί μαύρα σύννεφα πάνω από τον Αντσελότι, και αν αποτύχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση, είναι πολύ πιθανό να τον δούμε στην πόρτα της εξόδου.

Αγωνιστικά νέα

Συνεχίζουν εκτός λόγω τραυματισμών ο αριστερός μπακ Μεντί, ο δεξιός μπακ Λούκας Βάθκεθ, ο κεντρικός αμυντικός Μιλιτάο, ο επιθετικός Καρίμ Μπενζεμά και ο αναπληρωματικός εξτρέμ Εντέν Αζάρ. Χάνει και δεύτερο ο βασικός τερματοφύλακας Κουρτουά, ο οποίος τραυματίστηκε στην προθέρμανση του αγώνα με τη Μαγιόρκα.

Πιθανή ενδεκάδα

Λούνιν – Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Αλάμπα – Μόντριτς, Τσουαμενί, Κρόος – Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Βινίσιους

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
8 4.75 1.34 1.95 1.75 1.34 2.95 2.17 1.58 3.1 1.18 1.05
Αλ Αχλί - Ρεάλ Μαδρίτης / Εκτίμηση

Η Ρεάλ ξέρει το πως να σηκώνει κούπες. Και το έχει αποδείξει. Βέβαια βρίσκεται σε κακό φεγγάρι και από πρόσφατη αποτυχία σε τελικό. Θα σηκώσει κεφάλι πάντως εδώ ακόμα και με απουσίες. 2 & over 2,5 (1.95).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr