Ποδόσφαιρο

Τσάμπιονσιπ: Ασταμάτητες Μπέρνλι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 - 10:32

Άλλο ένα βήμα για την άνοδο το Σάββατο στην Τσάμπιονσιπ μπορούν να κάνουν Μπέρνλι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Τσάμπιονσιπ: Ασταμάτητες Μπέρνλι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Τσάμπιονσιπ

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ-ΡΟΔΕΡΑΜ

Η Μπλάκπουλ επιβεβαίωσε το εντός έδρας πρόβλημα σώζοντας με το ζόρι πόντο με Χάντερσφιλντ, οπότε είναι στην επικίνδυνη ζώνη με 12 παιχνίδια χωρίς νίκη. Η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι εντός δεν έχει νίκη έξι αγώνες και έχει κερδίσει δύο από τους τελευταίους 13. Με Ρόδεραμ δεν έχει κερδίσει στα 11 τελευταία ανεξαρτήτως έδρας μετά το 1997. Εκτός Γκέιμπριελ, Εκπιτέτα (μπακ), Στιούαρτ, Φιορίνι, Μπρίντκατ (μέσοι), Άντερσον (εξτρέμ), αμφίβολοι Γκουντ, Γκάρμπατ (μπακ), τιμωρημένος ο δεύτερος σκόρερ Μαντάιν.

Η Ρόδεραμ πήρε δεύτερη σερί ισοπαλία κόντρα στη Σέφιλντ Γιουν. και έχει τρεις αγώνες αήττητο με ένα γκολ παθητικό, έχοντας δεχτεί 13 στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια. Η ομάδα του Ματ Τέιλορ έχει καλή παράδοση με Μπλάκπουλ, την οποία κερδίζει σε πέντε σερί παιχνίδια, αλλά εκτός έδρας έχει νικήσει μόνο δύο φορές στα τελευταία 21 ταξίδια πρωταθλήματος και καμία στα τελευταία πέντε. Εκτός ο καλός μέσος Γουάιλς και οι επιθετικοί Ιβς, Κέλι, αμφίβολος ο μπακ Ράιτ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Mεγάλη μάχη για την παραμονή, η Μπλάκπουλ δεν κερδίζει εύκολα εντός, η Ρόδεραμ εξ’ ίσου δύσκολα εκτός, πιθανή η ισοπαλία.

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ-ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ

Η Μπρίστολ Σίτι κέρδισε στην έδρα της Πρέστον και έμεινε αήττητη για πέμπτη σερί αγωνιστική, ούσα η μόνη μαζί με Μπέρνλι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που δεν έχουν ακόμα ηττηθεί το 2023 στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον έχει ίδια απόσταση με πλέι –οφ και επικίνδυνη ζώνη. Δεν έχει κερδίσει στα 11 τελευταία με Νόριτς (3 ισοπαλίες), μετά από μία εκτός έδρας νίκη το 2009. Eκτός Μπεναρούς (μέσος), Κόνγουεϊ (δεύτερος σκόρερ), αμφίβολος ο μέσος Νέισμιθ.

Η Νόργουιτς προσγειώθηκε μετά από δύο σερί νίκες, χάνοντας εντός από την Μπέρνλι, όμως παραμένει στη μάχη των πλέι-oφ. Εκτός έδρας ο Ντάουελ σκοράρει σε δύο σερί παιχνίδια και ο Πούκι σε τρία από τα τελευταία τέσσερα. Ο Ντάβιντ Βάγκνερ, δεν έχει καλές αναμνήσεις από το Μπρίστολ, καθώς έχασε εκεί δύο φορές 4-0 με τη Χάντερσφιλντ. Εκτός ο επιθετικός Ρόου και ο εξτρέμ Πλασέτα, αμφίβολοι οι μπακ Μπάιραμ, Γκίμπσον, Χέιντεν και ο μέσος Ράμζι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύο ικανές επιθετικά ομάδες, μπορούν να πληρώσουν το over.

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΠΡΕΣΤΟΝ

Η πρωτοπόρος της Τσάμπιονσιπ Μπέρνλι κέρδισε 2-1 εντός την Ίπσουιτς και συνεχίζει στο Κύπελλο. Η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί θέλει να ισοφαρίσει το ρεκόρ της σε πρωτάθλημα που κρατά από το 1913 με δέκα σερί νίκες, ενώ έχει δύο νίκες σε 29 ματς. Παραμένει αήττητη στο γήπεδό της, όπου έχει πάρει εννέα σερί νίκες και πάντα σκοράρει. Αμφίβολος ο βασικός τερματοφύλακας Μούριτς, ο μπακ Χάργουντ – Μπέλις, ο αρχισκόρερ Ροντρίγκεζ και ο επιθετικός Μπένσον (δεύτερος σκόρερ).

Η Πρέστον έχασε εντός από την Μπρίστολ Σίτι και είναι ασταθής, καθώς εναλλάσσεται ανάμεσα σε νίκη και ήττα σε πέντε σερί αγωνιστικές πρωταθλήματος. Η ομάδα του Μπράιαν Λόου, έχει το μεγαλύτερο σερί χωρίς ισοπαλία στην κατηγορία με 18 αγωνιστικές, ενώ είναι η πιο επικίνδυνη στο πρωτάθλημα στα εκτός έδρας ματς, καθώς καμία δεν έχει περισσότερες νίκες σε ταξίδια (8), ενώ μόνο 3 από τις 11 ήττες της ήταν ως φιλοξενούμενη. Εκτός ο δεύτερος σκόρερ Ρίις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Mπέρνλι δύσκολα θα χάσει βαθμούς, αλλά η επικίνδυνη εκτός έδρας Πρέστον μπορεί να σκοράρει και να πληρώσει το γκολ-γκολ.

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Η Κάρντιφ έχασε τρίτο σερί παιχνίδι με ακριβές σκορ 1-0 στο Χαλ και είναι πλέον κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, χωρίς νίκη 11 αγωνιστικές (5 ισοπαλίες). Η ομάδα του Σαμπρί Λαμουσί έχει πετύχει ένα γκολ σε επτά αγώνες πρωταθλήματος. Τα προηγούμενα 14 παιχνίδια της ήταν είτε Χ (5), είτε ο νικητής κέρδισε με ένα γκολ διαφορά (8 φορές 1-0), ενώ και τα τελευταία οκτώ ήταν under. Εκτός ο μέσος Άνταμς και οι μπακ Ρόμιο, Κόλινς.

Η Μίντλεσμπρο είναι τρίτη καθώς κέρδισε την Μπλάκπουλ και έχει δύο σερί νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ, ενώ έχει νικήσει σε έξι από τα τελευταία επτά ματς, καθώς και σε εννέα από τα τελευταία 11. Από τον Οκτώβριο που ανέλαβε ο Μάικλ Κάρικ, μόνο Μπέρνλι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχουν πάρει περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Σε μεγάλη φόρμα συνεχίζει ο Άκπομ με γκολ σε δύο σερί αγωνιστικές. Εκτός ο μπακ Κλαρκ, αμφίβολος ο νέος μεσοεπιθετικός Ράμζι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ευκαιρία της Μπόρο να πάρει άλλο ένα τρίποντο στη μάχη για την άνοδο.

ΚΟΒΕΝΤΡΙ-ΛΟΥΤΟΝ

Η Κόβεντρι δέχτηκε νωρίς γκολ στο Χόθορνς και επέστρεψε στις ήττες, μένοντας πίσω βαθμολογικά. Η ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς, έχει κερδίσει πλέον μόνο ένα από τα τελευταία επτά παιχνίδια της και δύο από τα τελευταία δέκα, ενώ έχει πέντε under σε έξι. Και οι τέσσερις προηγούμενες νίκες της όμως ήταν εντός έδρας, με σκορ 1-0 ή 2-0. Εκτός οι μπακ Ρόουζ, Νταμπό, ο μέσος Ο’ Χερ και ο επιθετικός Ταβάρες, αμφίβολος ο μέσος Ουόκερ.

Η Λούτον έμεινε εκτός Κυπέλλου με ήττα – έκπληξη 3-0 στο Γκρίμσμπι, όμως στο πρωτάθλημα έχει τρεις σερί νίκες με ανέπαφες εστίες και έξι στις τελευταίες επτά αγωνιστικές. Η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς θέλει να πάρει τέταρτο σερί διπλό στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από το 2002. Ο Αντεμπάγιο τρία γκολ και μία ασίστ στα τελευταία 4 ματς πρωταθλήματος. Eκτός ο τερματοφύλακας Σέι, ο μέσος Φρίμαν και o μπακ Μπράντλι, αμφίβολοι Ποτς (μπακ) και Λάνσμπερι (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Aρκετά δυνατή εντός η Κόβεντρι, η Λούτον επικίνδυνη εκτός, οι δύο ομάδες είναι σε θέση να πληρώσουν το γκολ-γκολ.

ΚΠΡ-ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Η ΚΠΡ συνεχίζει σε ρηχά νερά καθώς αγνοεί πλέον τη νίκη επτά αγωνιστικές, (αλλά με πέντε ισοπαλίες), έχοντας κερδίσει πλέον μόνο ένα ματς στα τελευταία 14 με έξι Χ. Η ομάδα του Νιλ Κρίτσλι απέναντι όμως στη Μίλγουολ έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Λόου έχει πετύχει γκολ στους δύο τελευταίους αγώνες που οι Λονδρέζοι βρήκαν δίχτυα. Εκτός ο αναπλ. τερμ. Γουόλς και ο μπακ Μπαλόγκουν και ο αρχισκόρερ Ντάικς.

Η Μίλγουολ του Γκάρι Ρόουετ πρώτη φορά φέτος απέναντι στη Σάντερλαντ δεν κέρδισε ματς στο οποίο προηγήθηκε, έμεινε στην ισοπαλία και παραμένει στις παρυφές της εξάδας με αήττητο δύο αγώνων (6/7 under), μία ήττα σε επτά αγωνιστικές και δύο σε 11. Έχει μεγάλο πρόβλημα στην έδρα της ΚΠΡ, όπου δεν έχει κερδίσει σε δέκα σερί επισκέψεις, με τελευταία νίκη το 1989. Εκτός ο μπακ – αρχηγός Χάτσινσον, ο μέσος Μπέρι και οι επιθετικοί Μπένετ- Εμάκου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Mίλγουολ σπάνια κερδίζει εκτός αλλά ίσως εδώ έχει πιθανότητες, το ασφαλίζουμε με Χ2 διπλή ευκαιρία.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.-ΣΟΥΟΝΣΙ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Πολ Χεκινγκμπότομ κέρδισε 3-1 τη Ρέξαμ και συνεχίζει στο Κύπελλο, ενώ στο πρωτάθλημα παραμένει σε θέση απ’ ευθείας ανόδου παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα στο Ρόδεραμ την προηγούμενη αγωνιστική. Οι «λεπίδες», είναι αήττητες εννέα αγωνιστικές με επτά νίκες, ενώ έχουν χάσει μόνο τρία από τα τελευταία 29 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. Εκτός οι μπακ Mπάλντοκ, Στίβενς, Ο' Κόνελ, Φλεκ, οι μέσοι Ντόιλ, Νόρινγκτον-Ντέιβις και ο επιθετικός Μπρούστερ, τιμωρημένος ο επιθετικός Τζέμπισον.

Η Σουόνσι δέχτηκε δύο γκολ από το 90’ και μετά κόντρα στην Μπέρμιγχαμ και είναι δύο αγωνιστικές χωρίς νίκη, με ένα τρίποντο σε τέσσερις αγώνες. Η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν, σκοράρει επτά σερί παιχνίδια στο πρωτάθλημα, αλλά τα έξι από αυτά ήταν γκολ-γκολ. Οι τελευταίες οκτώ νίκες της ήρθαν πετυχαίνοντας τουλάχιστον από δύο τέρματα. Έχει κερδίσει ένα από τα τελευταία εννέα εκτός. Εκτός ο βασικός τερματοφύλακα Μπέντα (παίζει ο Φίσερ) και ο μέσος Γουόλς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σούπερ η Γιουνάιτεντ, πάει για άλλη μία νίκη, αλλά με γκολ – γκολ καθώς οι Ουαλοί σκοράρουν.

ΣΤΟΟΥΚ-ΧΑΛ

Η Στόουκ δέχτηκε γκολ νωρίς στο Λούτον και επέστρεψε στις ήττες, έχοντας χάσει πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια και παραμένοντας χαμηλά στη βαθμολογία με μία ήττα σε επτά αγωνιστικές. Η ομάδα του Άλεξ Νιλ κέρδισε το προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι της, αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει δύο σερί τρίποντα μέσα στο γήπεδό της από τον περασμένο Απρίλιο. Εκτός ο μέσος Κλούκας, αμφίβολος ο μπακ Τέιλορ, ο μεσοεπιθετικός Πάουελ και ο μπακ – χαφ Τίμον.

Η Χαλ πήρε δεύτερη σερί νίκη και έχει βελτιωθεί με τον Λίαμ Ροσίνιορ, που έχει πάρει σε 12 ματς όσους είχε η ομάδα στα προηγούμενα 18, ενώ η άμυνά του δεν έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ στα τελευταία εννέα. Θέλει πρώτη φορά τρία σερί τρίποντα από τον Ιανουάριο του 2022, αλλά και την πρώτη νίκη στο Στόουκ από το 2006. Εκτός οι Μπάξτερ (αναπλ., τερμ.), Κόβιλ, Σαγιαντμανές, Εμπιοβέι, Τραορέ (μεσοεπιθετικοί), τιμωρημένος ο επιθετικός Τέτεχ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φορμαρισμένη η Χαλ, μπορεί μετά από χρόνια να πάρει διπλό στο Στόουκ.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Η Σάντερλαντ πάλεψε στον επαναληπτικό Κυπέλλου εντός με Φούλαμ αλλά έχασε 3-2 στο τέλος και αποκλείστηκε. Η ομάδα του Τόνι Μόουμπρεϊ στο πρωτάθλημα προέρχεται από αήττητο δύο αγώνων και έχει μία ήττα σε επτά αγωνιστικές (τρεις ισοπαλίες με 1-1). Πληρώνει γκολ – γκολ σε επτά από τους τελευταίους οκτώ αγώνες και 12 από τους τελευταίους 17. Εκτός ο εξτρέμ Γκουτς, αμφίβολος ο μπακ Σέρκιν και οι μέσοι Έβανς, Έμπλετον. Τέλος η σεζόν για τον αρχισκόρερ Στιούαρτ.

Η Ρέντινγκ επέστρεψε από το 0-2 κόντρα στη Γουότφορντ και δεν έχει νίκη πέντε αγωνιστικές, με δύο ήττες χωρίς να σκοράρει και τρεις ισοπαλίες με γκολ - γκολ. Η ομάδα του Πολ Ινς έχει πάρει μόλις 11 πόντους στα τελευταία 17 εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος με μόλις τρεις νίκες, ενώ δεν έχει σκοράρει καν σε εννέα από αυτά. Εκτός οι μπακ Σαρ, Μουρ, Χάτσινσον, οι μέσοι Eτζάρια, Τέτεκ, επιστρέφει από τιμωρία ο τρίτος σκόρερ Κάρολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ό, τι πρέπει για over το ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες με δυνατότητες μπροστά, έστω και αν οι φιλοξενούμενοι δεν το δείχνουν πάντα.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ-ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Η Γουότφορντ των πολλών προβλημάτων κρατιέται με το ζόρι στην πρώτη εξάδα, καθώς έχασε προβάδισμα 2-0 στο Ρέντινγκ και είναι τρεις αγώνες χωρίς νίκη. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς έχει κερδίσει πλέον μόνο τρία αποό τα τελευταία δέκα παιχνίδια της συνολικά και δύο από τα τελευταία έξι εντός έδρας. Eκτός οι μπακ Φερέιρα, Σιεράλτα, Χάουζ, Σέμα και οι μέσοι Μπασιρού, Γκόσλινγκ, Λουζά, Καγιέμπε. Αμφίβολοι οι επιθετικοί Ενγκακιά, Μανάι, ο μπακ Καμπασέλε και ο μέσος Καλού.

Η Μπλάκμπερν δε σκόραρε με Γουίγκαν , μένοντας σε δεύτερη σερί ισοπαλία και βγαίνοντας εκτός εξάδας με τρεις αγώνες χωρίς νίκη (ένα τρίποντο σε έξι). Η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον έχει πρόβλημα μακριά από το γήπεδό της, όπου έχει πάρει τέσσερις πόντους σε έξι ταξίδια (ένα τρίποντο). Το τελευταίο Χ εκτός ήταν το πρώτο σε 18 μακριά από την έδρα της. Εκτός Μπρίτεν (μπακ), αμφίβολοι οι μπακ Μόλα, Χάιαμ και ο βασικός τερματοφύλακας Καμίνσκι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Aπρόβλεπτη η Γουότφορντ με τις απουσίες, η Μπλάκμπερν μπορεί να τσιμπήσει την ισοπαλία.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ-ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ

Η ουραγός Γουίγκαν έκανε μαχητικό ντεμπούτο με τον νέο της τεχνικό Σον Μαλόνι, παίρνοντας ισοπαλία χωρίς τέρματα στο Μπλάκμπερν. Είναι όμως πλέον οκτώ ματς χωρίς νίκη και με μόλις ένα τρίποντο σε 16 αγώνες, κρατώντας πάντως ανέπαφη εστία μετά από 15. Εντός έδρας έχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς έχει ηττηθεί σε εννέα από τα τελευταία 11 παιχνίδια πρωταθλήματος, δεχόμενη γκολ σε 13 από τα τελευταία 14 εκεί. Εκτός Κέλι, Kερ (μπακ), αμφίβολος και ο μπακ Ρέκικ.

Η Χάντερσφιλντ μετά από δραματικό ματς μεσοβδόμαδα κατάφερε να πάρει ισοπαλία στο Μπλάκπουλ, αλλά έμεινε χωρίς τρίποντο πέμπτη σερί αγωνιστική και πλέον ψάχνει τρίτο προπονητή στη σεζόν, καθώς ο Μαρκ Φόδερινγχαμ αποτέλεσε παρελθόν και η ομάδα θα παραταχθεί στο Γουίγκαν με υπηρεσιακό τον Ναρσί Πελάς. Έχει δύο διπλά στα τελευταία 15 ταξίδια πρωταθλήματος. Εκτός o βασικός τερματοφύλακας Νίκολς, οι μέσοι Ανιορίν, Νακαγιάμα, Γουόρντ και ο επιθετικός Τζόουνς, αμφίβολοι οι μπακ Χέλικ, Αγινά, ο μέσος Χολμς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ευκαιρία της Γουίγκαν για μία νίκη με τη Χάντερσφιλντ να είναι υπό διάλυση.

Βαθμολογία -

11/02/2023Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπέρνλι Μπέρνλι 65 29 19 8 2 58 26 32
2 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 58 29 17 7 5 48 24 24
3 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 48 30 14 6 10 47 35 12
4 Λούτον Λούτον 48 29 13 9 7 37 29 8
5 Γουότφορντ Γουότφορντ 45 30 12 9 9 36 33 3
6 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 44 29 12 8 9 39 30 9
7 Μίλγουολ Μίλγουολ 43 28 12 7 9 34 28 6
8 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 43 28 14 1 13 31 35 -4
9 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 42 29 11 9 9 42 33 9
10 Νόριτς Νόριτς 42 29 12 6 11 40 34 6
11 Πρέστον Πρέστον 40 29 11 7 11 27 33 -6
12 Χαλ Χαλ 40 30 11 7 12 37 44 -7
13 Σουόνσι Σουόνσι 39 29 10 9 10 43 42 1
14 ΚΠΡ ΚΠΡ 39 30 10 9 11 32 38 -6
15 Κόβεντρι Κόβεντρι 38 29 10 8 11 31 32 -1
16 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 38 29 11 5 13 33 44 -11
17 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 36 29 9 9 11 39 39 0
18 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 35 29 9 8 12 34 38 -4
19 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 33 29 9 6 14 33 38 -5
20 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 32 29 7 11 11 33 40 -7
21 Κάρντιφ Κάρντιφ 29 30 7 8 15 21 33 -12
22 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 27 28 7 6 15 26 36 -10
23 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 26 28 6 8 14 28 43 -15
24 Γουίγκαν Γουίγκαν 25 28 6 7 15 27 49 -22
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr