Ποδόσφαιρο

Λιγκ2: Με Λέιτον Οριεντ και Σάλφορντ

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 - 13:09

Φουλ δράση στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας, θα στηριχτούμε σε ορισμένες ομάδες που κυνηγούν την άνοδο.

Λιγκ2: Με Λέιτον Οριεντ και Σάλφορντ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Λιγκ2 Αγγλίας

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ-ΤΡΑΝΜΙΡ

Μετά από τρεις απανωτές ισοπαλίες, η Μπράντφορντ πανηγύρισε μεγάλο διπλό επί της Στιβενέιτζ (2-3) ανεβαίνοντας στα όρια των θέσεων πλέι οφ (σερί 3-3-4). Είχε και τύχη, ο Ντάρμπισιρ άνοιξε λογαριασμό με ωραίο τρόπο και λίγο μετά ο Κουκ έφτασε τα 18 γκολ, με την πρώτη εκτός έδρας νίκη μετά τον Νοέμβριο να έρχεται τελικά με.. οβίδα του Γουόκερ στα τελευταία λεπτά. Μακροχρόνια απουσιάζουν οι μέσοι Μπανκς (βασικός)-Οσαντέμπε (αν.).

Μετά από δύο απανωτές εκτός έδρας ήττες η Τρανμίρ υπέταξε την Σάλφορντ (1-0) μένοντας ζωντανή στο κυνήγι των πλέι οφ (σερί 4-2-3). Under τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία. Εκανε ντεμπούτο ο επιθετικός Τέρνερ-Κουκ (από Νιούκαστλ). Εκτός οι επιθετικοί Τζόλεϊ-Γκλάτζελ και ο αμυντικός Ρόμπινσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πήρε ώθηση με το μεγάλο διπλό η Μπράντφορντ, ζωντανή στο κυνήγι των πλέι οφ η Τρανμίρ αλλά δεν έχει τον πρώτο λόγο στο αποψινό. Εκλαφρύ προβάδισμα στον άσο (2,55).

ΚΑΡΛΑΪΛ-ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ

“Λευκή” ισοπαλία πήρε η Καρλάιλ στην έδρα της Γουίμπλεντον, δεν νίκησε σε δεύτερο διαδοχικό (μετά από τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα) αλλά διατηρείται στις θέσεις απευθείας ανόδου. Εντός έδρας έχει μόνο δύο ήττες σε 15 ματς. Εκτός οι αμυντικοί Μπακ, Ελις, οι μέσοι Τσάρτερς, Ντίξον, Ντίκενσον, ο αν. γκολκίπερ Σίμονς και οι επιθετικοί Εντμοντσον (5 γκολ), Σο-Σίλβα.

Εύκολο έργο είχε η Μάνσφιλντ με αντίπαλο την Τζίλιγχαμ (2-0), με τη μόλις δεύτερη νίκη στις έξι τελευταίες αγωνιστικές (2-2-2) να την διατηρεί στις θέσεις πλέι οφ. Γκολ-γκολ τα 10/12 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις (είχαν προηγηθεί επτά συνεχόμενα). Αμφίβολοι ο μέσοι Χάρτιγκαν και ο αμυντικός ΜακΛάφλιν, νοκ άουτ οι Τζόνσον (αμυντικός), Ριντ (μέσος) και Οουτς (φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ονειρεύεται άνοδο η Καρλάιλ, απρόβλεπτη αλλά δεδομένα επικίνδυνη η Μάνσφιλντ. Αποφεύγουμε σημείο, κρατάμε το γκολ-γκολ (1,98).

ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ-ΓΟΥΟΛΣΟΛ

Την πέμπτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη πήρε η Κόλτσεστερ επί της Γκρίμσμπι (0-1) μεγαλώνοντας κι άλλο την απόσταση από τις τελευταίες θέσεις. Κρατώντας ανέπαφη εστία μόλις για τέταρτη φορά στα 33 τελευταία επίσημα. Γκολ-γκολ τα πέντε από τα επτά πιο πρόσφατα. Νοκ άουτ ο αμυντικός Ντάλισον, ο αν. γκολκίπερ Κόλινς και οι μέσοι Λόνγκσταφ, Τζατζ.

Η Γουόλσολ αναδείχτηκε ισόπαλη εντός έδρας με την πρωτοπόρο Λέιτον Οριεντ (1-1) και συνεχίζει την προσπάθεια για πλέι οφ, με σερί 9-5-3 σε όλες τις διοργανώσεις (πρόσφατα αποκλείστηκε στο κύπελλο από την Λέστερ). Μετράει πέντε συνεχόμενα under. Αμφίβολοι οι μέσοι Λαμπάντι-Ράιλι, εκτός οι μέσοι Κινσέλα (βασικός)-Ιρινγκ (αν.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεταμορφωμένη η Κόλτσεστερ, με ατού την άμυνα προσπαθεί να κρατηθεί κοντά στις προνομιούχες θέσεις η Γουόλσολ. Εξαιρετικά αμφίρροπο, με το.. πιστόλι στον κρόταφο θα λέγαμε ισοπαλία (3,00).

ΚΡΟΥ-ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ

Η Κρου άγγιξε μία πολύτιμη νίκη στο Κρόουλι όμως ισοφαρίστηκε στο 97’ (2-2) και με έξι αγωνιστικές χωρίς τρίποντο (0-4-2) διατηρείται σε απόσταση όχι απόλυτης ασφάλειας από την επικίνδυνη ζώνη. Under τα πέντε από τα επτά τελευταία, όπως και τα 17/25 πιο πρόσφατα σε όλες τις διοργανώσεις. Τιμωρημένος ο βασικός αμυντικός Ρόμπερτσον, τραυματίες οι μέσοι Μέλορ (2 γκολ), Αμου, οι επιθετικοί Μπέικερ-Ρίτσαρντσον, Λονγκ και ο αμυντικός Γουίλιαμς.

Η Χάρτλπουλ παραχώρησε ισοπαλία στη Σάτον (2-2), μένοντας οριακά πάνω από την ζώνη υποβιβασμού. Εχει την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας. Αμφίβολοι οι Χάρτλεϊ (αμυντικός), Χάμιλτον (φορ, 2 γκολ), νοκ άουτ οι αμυντικοί Λέισι, Μεναγιέσε και οι μέσοι Κουκ (1 γκολ), Κρόφορντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε διαρκή κάμψη η Κρου, δυσκολεύεται στο σκοράρισμα αλλά απέναντι στην χειρότερη άμυνα μπορεί να τα καταφέρει. Πληρώνει καλά ο άσος (2,30), που βεβαίως εμπεριέχει ρίσκο.

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ-ΜΠΑΡΟΟΥ

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μολινό που «χτύπησε» δις μέσα σε τρία λεπτά στην επανάληψη η Ντονκάστερ άλωσε το Σουίντον (0-2), δεύτερη κολλητή νίκη μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες μένοντας κοντά στις προνομιούχες θέσεις. Συνδυασμός no goal και under τα 4/5 τελευταία. Αμφίβολοι ο βασικός μέσος Μπίγκινς (4 γκολ), οι αμυντικοί Νέλσον, Φόλκνερ και ο εξτρέμ Τέιλορ, μακροχρόνια απουσιάζει ο αν. αμυντικός Γιάνγκερ.

Η Μπάροου ηττήθηκε εντός έδρας και μάλιστα στο 95’ από την Νιούπορτ (0-1), μένοντας κι άλλο πίσω από τις θέσεις πλέι οφ με μόλις μία νίκη στις έντεκα τελευταίες αγωνιστικές (1-4-6). Τιμωρημένος ο αμυντικός Φίλι, έλειψε και είναι ξανά αμφίβολος ο 1ος σκόρερ Γκόρντον (11 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πήρε τα πάνω της η Ντονκάστερ και κόντρα στην εντελώς ντεφορμέ Μπάροου μπορεί να φτάσει σε νέα νίκη (2,22).

ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ-ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ

Η.. μίνι φόρα που είχε πάρει η Τζίλιγχαμ με τρεις νίκες στο αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών ανακόπηκε εύκολα στο Μάνσφιλντ (2-0) και παραμένει στην προτελευταία θέση. Η εμφάνιση δεν ήταν στο επίπεδο των προηγούμενων (με τις 11 χειμερινές προσθήκες που αυτόματα την βελτίωσαν). No goal τα 6/7 τελευταία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Εκτός οι μέσοι Ριβς, Λι και οι αν. επιθετικοί Γουόλκερ και Χάριοτ.

Η Γκρίμσμπι είχε «αδειάσει» από ενέργεια μετά την σπουδαία πρόκριση στους «16» του κυπέλλου (3-0 την Λούτον) για πρώτη φορά μετά το 1996 και υπέκυψε δίκαια εντός έδρας στην Κόλτσεστερ (0-1), παραμένοντας χαμηλά. Εχει πάρει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας (19) από ότι εντός (14), no goal τα 6/7 τελευταία επίσημα. Αμφίβολοι ο βασικός μέσος Γκριν και ο φορ Ρίτσαρντσον, νοκ άουτ οι Κρόπερ (μπακ) και Τέιλορ (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν θα πτοηθεί η Τζίλιγχαμ από την φυσιολογική ήττα στο Μάνσφιλντ, θα τα δώσει όλα για ακόμη μία πολύτιμη νίκη. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχει καλές πιθανότητες να την πάρει κόντρα στην “κουρασμένη” Γκρίμσμπι (2,52)

ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ-ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ

Η Λέιτον Οριεντ παρότι ήταν ανώτερη απέφυγε την ήττα στο Γουόλσολ λίγο πριν το τέλος (1-1), απολαμβάνει πάντα τη μοναξιά της κορυφής μετρώντας από δύο νίκες, ισοπαλίες και ήττες στα έξι τελευταία. Ο στόπερ Τερνς σκόραρε σε δεύτερο διαδοχικό. No goal τα 16/18 τελευταία (15/18 under) σε πρωτάθλημα/κύπελλο! Εκτός οι Γεωργίου (Κύπριος μέσος), Χάπε (αμυντικός), Ενκρούμα (αν. φορ).

Μετά από τέσσερις κολλητές ήττες η Ροτσντέιλ βρέθηκε πολύ κοντά σε υπερπολύτιμο και απρόσμενο τρίποντο κόντρα στη Νορθάμπτον, τελικά αρκέστηκε στον ένα βαθμό (1-1) και βρίσκεται πάντα στον βυθό της κατάταξης. Εχει μόλις δύο νίκες στα 19 τελευταία όλων των διοργανώσεων (2-5-12), τα 6/7 πιο πρόσφατα είχαν σύνολο 2-3 γκολ, μετράει 11/17 under. Εξέτισε ο βασικός αμυντικός Εμπανκς-Λάντελ, νοκ άουτ ο επιθετικός Τσάρμαν και ο αν. γκολκίπερ Σλίκερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ακόμη ένα βήμα προς την απευθείας άνοδο κάνει η Λέιτον Οριεντ κόντρα στην προβληματική ουραγό. Χαμηλά ο άσος, τον συνδυάζουμε με over 1,5 (2,10).

ΝΙΟΥΠΟΡΤ-ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ

Η Νιούπορτ άλωσε στο 95’ το Μπάροου (0-1) σε ματς λίγων ευκαιριών, δεύτερη κολλητή νίκη μετά από έξι αγωνιστικές χωρίς τρίποντο (0-4-2) και απομακρύνθηκε αισθητά από τις τελευταίες θέσεις. Εσφιξαν κάπως αμυντικά οι Ουαλοί, που έχουν κρατήσει ανέπαφη εστία μόνο στα επτά από τα 37 ματς στη σεζόν. Under τα έξι από τα οκτώ τελευταία, ενώ τα 11/16 πιο πρόσφατα επίσημα είχαν σύνολο 2-3 γκολ. Απουσιάζει ο αμυντικός Ντρισντέιλ.
Στις 12 αγωνιστικές διεκόπη το αήττητο της Στιβενέιτζ (6-6-0), που υπέκυψε εντός έδρας στην Μπράντφορντ (2-3) βεβαίως διατηρεί μεγάλο αβαντάζ στη διεκδίκηση της απευθείας ανόδου. Αμφίβολος ο μέσος Ριβς, εκτός ο αμυντικός Φανκούτεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εκτός κινδύνου πλέον η Νιούπορτ, μία κλάση ανώτερη η Στιβενέιτζ που καλείται να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες. Καθαρό προβάδισμα στο διπλό (2,37).

ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ-ΓΟΥΪΜΠΛΕΝΤΟΝ

Η Νορθάμπτον ήταν νωχελική για αρκετή ώρα και γλίτωσε στο τέλος την ήττα στην έδρα της ουραγού Ροτσντέιλ (1-1), με σερί 1-2-2 πλέον έχει εξέλθει των θέσεων απευθείας ανόδου. No goal τα 4/6 τελευταία, τα 7/9 πιο πρόσφατα είχαν σύνολο 2-3 τερμάτων. Ο πολύτιμος επιθετικός Μπόουι (4 γκολ, δανεικός από Φούλαμ) θα λείψει για δύο μήνες, τραυματίες και οι Μπουργκ (βασικός γκολκίπερ)-ΜακΓκόουαν (αμυντικός), τιμωρημένος ο αμυντικός Κόικι.

Η Γουίμπλεντον αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Καρλάιλ σε ματς λίγων ευκαιριών, μένοντας λίγο πίσω από τις θέσεις πλέι οφ. Εχει μεν συμπληρώσει 16 αγωνιστικές με μόλις δύο ήττες (7-7-2), από την άλλη όμως έχει μόνο μία νίκη στο νέο έτος (1-3-2). Μετράει πέντε συνεχόμενα no goal, ενώ τα 15/19 πιο πρόσφατα επίσημα ήταν under. Αμφίβολος ο αμυντικός Μπίλερ, δεν υπολογίζεται ο μεσοεπιθετικός Ασάλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Συνεχίζει να χάνει έδαφος η Νορθάμπτον, σκληρό καρύδι η Γουίμπλεντον θα διεκδικήσει έστω τον βαθμό αλλά σε κάθε περίπτωση είναι φαβορί (1,88).

ΣΑΛΦΟΡΝΤ-ΧΑΡΟΓΚΕΪΤ

Μετά από δύο απανωτές νίκες η Σάλφορντ δεν πήρε αποτέλεσμα στην έδρα της Τρανμίρ (1-0), βεβαίως διατηρείται στις θέσεις πλέι οφ (γενικότερο σερί 6-2-3). Γκολ-γκολ τα 8/11 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Εκτός πλάνων ο μέσος Μάλαν και οι αναπληρωματικοί Σέπαρντ, Νάρτεϊ (αμυντικοί), Τζένκινς (μέσος), Σιμόες (φορ).

Το ανέλπιστο διπλό επί της Καρλάιλ δεν είχε συνέχεια για την Χάρογκειτ, που υπέκυψε στην ανωτερότητα της Στόκπορτ (1-3) μένοντας χαμηλά με μόλις μία νίκη στις επτά τελευταίες αγωνιστικές (1-2-4). Γκολ-γκολ τα 16/22 πιο πρόσφατα σε όλες τις διοργανώσεις. Εκτός οι μέσοι Ντούλεϊ, Φέργκιουσον και Κόλεϊ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ασταθής αλλά και φιλόδοξη η Σάλφορντ, έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο κόντρα στην ευάλωτη αμυντικά Χάρογκειτ (1,88).

ΣΤΟΚΠΟΡΤ-ΚΡΟΟΥΛΙ

Η Στόκπορτ πέρασε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία από το Χάρογκειτ (1-3), δεύτερη διαδοχική νίκη μετά από σερί 0-2-1 και διατηρείται στις θέσεις πλέι οφ (γενικότερο σερί 6-2-2). Ανοιξε λογαριασμό ο Ολαόφε, τα εννιά γκολ έφτασε ο μέσος Κόλαρ. Εφερε τρίτο κολλητό γκολ-γκολ μετά από επτά συνεχόμενα no goal (και δεύτερο over μετά από επτά σερί under), έχει σκοράρει στα 31/38 φετινά ματς. Νοκ άουτ ο βασικός δεξιός μπακ Σάουθαμ-Χέιλς.

Η Κρόουλι «έκλεψε» ένα βαθμό απέναντι στην Κρου (2-2) και διατηρείται λίγο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Είναι η μοναδική ομάδα χωρίς διπλό (0-6-7), γκολ-γκολ τα 16/22 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Μοναδικός απόντας είναι ο αμυντικός Ομόλε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με όλες τις δυνάμεις της κυνηγάει τα πλέι οφ η Στόκπορτ, απαγορεύεται να γκελάρει κόντρα στην ομάδα με την μικρότερη εκτός έδρας συγκομιδή. Ο συνδυασμός άσου και over πληρώνει (2,07).

ΣΑΤΟΝ-ΣΟΥΪΝΤΟΝ

Η Σάτον είχε βάλει βάσεις για εκτός έδρας νίκη επί της Χάρτλπουλ, όμως αρκέστηκε σε ισοπαλία (2-2) που την απομάκρυνε από τις θέσεις πλέι οφ. Under τα 14/21 τελευταία επίσημα, no goal τα 15/23 πιο πρόσφατα. Τιμωρημένος ο βασικός δεξιός μπακ-χαφ Ιστμοντ, αμφίβολος ο μέσος Ράνταλ-Χάρεν, νοκ άουτ οι Μπάρντεν (αμυντικός)-Λόβατ (μέσος).

Σε εντός έδρας ήττα από την Ντονκάστερ -που επίσης παλεύει για πλέι οφ- υποχρεώθηκε η Σουίντον (0-2), μένοντας λίγο πίσω από τις προνομιούχες θέσεις. Και στο δεύτερο ματς με νέο τεχνικό τον Τζόρντι Μόρις ήταν “άχρωμη”. Over τα πέντε από τα επτά τελευταία. Εξέτισε ο αν. φορ Χέπμπερν-Μέρφι, εκτός οι αμυντικοί Μποντρί, Χάρις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στην έδρα βασίζεται η Σάτον για να πετύχει τους στόχους της, υπολογίσιμη αλλά σίγουρα όχι φόβητρο η Σουίντον. Μικρό προβάδισμα στον άσο (2,20), που πάντως χρειάζεται κάλυψη.

Βαθμολογία -

14/02/2023League Two: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Λέιτον Όριεντ Λέιτον Όριεντ 64 31 19 7 5 40 18 22
2 Στίβενεϊτζ Στίβενεϊτζ 56 28 16 8 4 41 21 20
3 Καρλάιλ Καρλάιλ 52 30 14 10 6 48 28 20
4 Νορθάμπτον Νορθάμπτον 51 29 14 9 6 43 29 14
5 Σάλφορντ Σίτι Σάλφορντ Σίτι 48 30 14 6 10 40 30 10
6 Μάνσφιλντ Μάνσφιλντ 46 29 13 7 9 43 37 6
7 Στόκπορτ Στόκπορτ 45 29 13 6 10 42 28 14
8 Μπράντφορντ Μπράντφορντ 45 28 12 9 7 35 28 7
9 Ντονκάστερ Ντονκάστερ 43 29 13 4 12 35 40 -5
10 Σουίντον Σουίντον 42 29 11 9 9 37 32 5
11 Τρανμίρ Ρόβερς Τρανμίρ Ρόβερς 41 30 11 8 11 32 28 4
12 Μπάροου Μπάροου 41 30 12 5 13 34 39 -5
13 Σάτον Γιουνάιτεντ Σάτον Γιουνάιτεντ 41 30 11 8 11 30 37 -7
14 Γουίμπλεντον Γουίμπλεντον 40 29 10 10 9 30 29 1
15 Γουόλσολ Γουόλσολ 39 27 10 9 8 31 24 7
16 Κόλτσεστερ Κόλτσεστερ 34 31 9 7 15 31 38 -7
17 Γκρίμσμπι Γκρίμσμπι 33 26 9 6 11 29 33 -4
18 Νιούπορτ Κάουντι Νιούπορτ Κάουντι 32 28 8 8 12 27 31 -4
19 Κρου Κρου 32 28 7 11 10 23 36 -13
20 Χάρογκεϊτ Χάρογκεϊτ 27 28 7 6 15 34 44 -10
21 Κρόουλι Κρόουλι 26 27 6 8 13 31 44 -13
22 Χάρτλπουλ Χάρτλπουλ 26 30 6 8 16 31 54 -23
23 Τζίλιγχαμ Τζίλιγχαμ 24 28 5 9 14 15 33 -18
24 Ρότσντεϊλ Ρότσντεϊλ 21 30 5 6 19 24 45 -21
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr