Ποδόσφαιρο

Europa League: Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εποχές Champions League!

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 - 10:48

Μεγάλο παιχνίδι σήμερα για το Europa League, με Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ να κοντράρονται για τη πρόκριση στην επόμενη φάση. Άρωμα Champions League το συγκεκριμένο ζευγάρι. 

Europa League: Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εποχές Champions League!

16/02/2023, (19:45), Κωδ. ΟΠΑΠ: 1008

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sport 2 HD

Πρώτο ματς για τα πλέι οφ, ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (23/2). Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί παίζει στους «16».

Μπαρτσελόνα

H Mπαρτσελόνα έρχεται από τον 3ο όμιλο του Champios League. Δεν κατάφερε να προκριθεί στους 16 εκείνης της διοργάνωσης και μέσω της 3ης θέση που κατέλαβε, βρέθηκε στον δρόμο της Μάντσεστερ. Για 2η σερί σεζόν «υποβιβάζεται» στο UEL στη φάση των νοκ άουτ, πέρσι έφτασε έως τους «8», όπου τέθηκε εκτός από τη μετέπειτα κάτοχο Άιντραχτ. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μέσα στο 2023 κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας, ενώ στο πρωτάθλημα προέρχεται από 6 σερί νίκες και βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας «ξεφύγει» από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι για το πρωτάθλημα, επικράτησε 1-0 της Βιγιαρεάλ. Ξέσπασε νέο σκάνδαλο διαφθοράς, με δωροδοκία ύψους 1,4 εκ. ευρώ, του αντιπροέδρου της Τεχνικής Επιτροπής διαιτησίας το διάστημα 2016-18 (εποχή προεδρίας Μπερτομέου).

Αγωνιστικά νέα

Συνεχίζει εκτός λόγω τραυματισμού ο εξτρέμ Ντεμπελέ, ενώ χάνει και δεύτερο, για τον ίδιο λόγο, ο αρχηγός Μπουσκέτς.

Πιθανή ενδεκάδα

Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Άλμπα – Πέδρι, Ντε Γιονγκ, Κεσιέ – Ραφίνια, Λεβαντόφσκι, Γκάβι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ τερμάτισε 2η στον όμιλό της εδώ στο Europa, χάρη σε ένα γκολ. Ήταν ισόβαθμη με τη Σοσιεδάδ στους 15 βαθμούς, αλλά η συνολική διαφορά τερμάτων δεν την ευνόησε. Έχασε τη πρώτη αγωνιστικήΒέβαια καμία σχέση η τότε ομάδα με την τωρινή. Πλέον η Μάντσεστερ είναι αρκετά ανεβασμένη, είναι τρίτη στη Πρέμιερ Λιγκ και κοιτάζει ακόμα και τίτλο. Φανερή η βελτίωσή της, είναι χαρακτηριστικό ότι έχει υποστεί μόλις μία ήττα στα 17 πιο πρόσφατα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (14-2-1). Προέρχεται από σπουδαίο «διπλό» στο Λιντς, όπου επικράτησε 2-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις μία φορά στην ιστορία της μέτρησε 6 σερί νίκες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (σ.σ. το μακρινό 1965-66). Επίσης, μετράει 7 διπλά στα 8 τελευταία εκτός έδρας της στο Γιουρόπα Λιγκ (7-0-1).

Αγωνιστικά νέα

Επιστρέφει σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος ο πολύτιμος χαφ Κασεμίρο. Τιμωρημένοι ο σημαντικός στόπερ Μαρτίνες και ο νεοαποκτηθείς χαφ Ζάμπιτσερ. Δεν προλαβαίνουν ο συμπληρωματικός χαφ ΜακΤόμινι και οι χρήσιμοι Άντονι και Μαρσιάλ, ενώ σε φάση αποθεραπείας είναι ο βασικός χαφ Έρικσεν και ο χαφ Φαν ντε Μπέεκ.

Πιθανή ενδεκάδα

Ντε Χέα – Νταλότ, Βαράν, Λίντελοφ, Σο – Κασεμίρο, Φρεντ, Μπρ. Φερνάντες – Σάντσο, Βέγκχορστ, Ράσφορντ

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.74 3.7 4.5 1.9 1.84 1.32 3.2 1.75 1.95 1.2 1.25 2.05
Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ / Εκτίμηση

Δύο τεράστιες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και οι δύο αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση. Ο άσος στα μάτια μου είναι πολύ χαμηλά για τη φόρμα της Γιουνάιτεντ, που μπορεί να σκοράρει μέσα στο Καμπ Νου. Goal/goal (1.75)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr