Ποδόσφαιρο

Europa League: Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μονακό, με δυνατό combo!

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 - 11:20

Λεβερκούζεν και Μονακό υπόσχονται ένα θεαματικό παιχνίδι, με σασπένς και γκολ. 

Europa League: Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μονακό, με δυνατό combo!

16/02/2023, (22:00), Κωδ. ΟΠΑΠ: 1016

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sport 4 HD

Πρώτο ματς για τα πλέι οφ, ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Μονακό (23/2). Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί παίζει στους «16».

Λεβερκούζεν

Χάρη στην ισοβαθμία με την Ατλέτικο Μαδρίτης φρόντισε να τερματίσει στην 3η θέση του ομίλου της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν σκόραρε καν σε 4 από τα 6 ματς του θεσμού, με συνέπεια να κινδυνεύει με αποκλεισμό. Αλλά οι δύο σερί ισοπαλίες με Ατλέτικο (2-2) και Κλαμπ Μπριζ (0-0) την κράτησαν ζωντανή. Μέτρια πράγματα σε γενικές γραμμές από την ομάδα. Άλλαξε και προπονητή, με τον Τσάμπι Αλόνσο στο τιμόνι. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της, έφυγε νικήτρια με 3-1 από την έδρα της Χόφενχαϊμ στο γερμανικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο γύρισε στις νίκες στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, σε μικρότερη απόσταση οκτώ βαθμών πίσω από την έκτη Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τη θέση που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.Σε επίπεδο Europa League και UEFA, η Μπάγερ έχει ένα εντυπωσιακό εντός έδρας σερί. Μετρά 5/5 νίκες κόντρα σε γαλλικές ομάδες. Προσεκτική θα είναι η αποψινή τους προσέγγιση, αφού δεν θέλουν να πάνε για θαύματα στο Μονακό, όπως είπε ο πορπονητής της ομάδας.

Αγωνιστικά νέα

Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Σίνκχραφεν. Είναι αμφίβολος ο αναπληρωματικός δεξιός μεσοεπιθετικός ο Μπελαράμπι. Νοκ-άουτ ο Αράνγκις. Είναι διαθέσιμος μετά από απουσία οκτώ παιχνιδιών ο λογιζόμενος ως βασικός επιθετικός Σικ.

Πιθανή ενδεκάδα

Χραντέτσκι – Κοσουνού, Ταπσόμπα, Χίνκαπι – Φρίμπονγκ, Παλάσιος, Άντριχ, Μπάκερ – Ντιαμπί, Αντλί – Βιρτς.

Μονακό

Σε έναν όμιλο «φωτιά» που και οι τέσσερις ομάδες διεκδικούσαν την πρόκριση στην επόμενη φάση, πέρασε ως δεύτερη κόντρα σε Φερεντσβάρος, Τραμπζονσπόρ και Ερυθρό Αστέρα. Αν και φαβορί, δυσκολεύτηκε αρκετά, επικρατώντας την τελευταία αγωνιστική του Ερυθρού Αστέρα στο Πριγκιπάτο με 4-1, χάνοντας τη πρωτιά στην ισοβαθμία με τους Ούγγρους. Μία από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές ομάδες στη Γαλλία από το σημείο της επανέναρξης του πρωταθλήματος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με ένα αξιοσημείωτο ράλι 8 παιχνιδιών χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων 6 νίκες, σκαρφαλώνει αργά αλλά σταθερά στη βαθμολογία διεκδικώντας με αξιώσεις ένα εισιτήριο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρόσφατο ματς, επιβλήθηκε άνετα 3-1 εντός έδρας της πρωτοπόρου αλλά και ελλιπέστατης Παρί Σεν Ζερμέν. Σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα του πριγκιπάτου.

Aγωνιστικά νέα

Μπήκε στην αποστολή ο Μαλάνγκ Σάρ. Συνεχίζει τη θεραπεία του Βάντερσον. Κατά τα άλλα πλήρης η ομάδα που θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή σύνθεση.

Πιθανή ενδεκάδα

Νίμπελ – Αγκιλάρ, Ντισασί, Μαριπάν, Κάιο Ενρίκε – Ντιατά, Φοφανά, Καμαρά, Γκολόβιν – Μπεν Γεντέρ, Εμπολό.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
2.08 3.55 3.25 2.15 1.65 1.42 2.72 1.55 2.3 1.35 1.28 1.7
Λεβερκούζεν - Μονακό / Εκτίμηση

Με τη φόρμα και τη φόρα της Μονακό θα πάω εδώ. Η Λεβερκούζεν δεν είναι άξια εμπιστοσύνης, είναι με τα φεγγάρια της. 2Χ & over 1.5 (2.25)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr