Ποδόσφαιρο

Europa Conference League: Με Τράμπζοσπορ, Μπόντο Γκλιμτ και Μπράγκα!

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 - 11:41

Mια τριάδα επιλογών από το Europa Conference League. 

Europa Conference League: Με Τράμπζοσπορ, Μπόντο Γκλιμτ και Μπράγκα!

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ

H Τραμπζονσπόρ δεν βρίσκεται στη καλύτερη δυνατή κατάσταση που θα ήθελε, αφού ο φονικός σεισμός στη Τουρκία δεν άφησε τίποτα στο διάβα του. Βέβαια η Τραπεζούντα δεν επηρεάστηκε από τον σεισμό, όμως όλα πήγαν πίσω και η ομάδα έχασε τον ρυθμό της. Σήμερα καλείται να κάνει την υπέρβαση, τουλάχιστον στο ψυχολογικό κομμάτι. Η Τραμπζονσπόρ έφτασε ως εδώ έχοντας αποκλειστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Κοπεγχάγη και στον όμιλο του Γιουρόπα, μετά από φοβερή μάχη, κατέληξε 3η, στον πόντο πίσω από Φερεντσβάρος και Μονακό. Στο πιο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος έχασε από τη Γαλατά με ανατροπή 2-1.

Προκρίθηκε με τεράστιο άγχος, κατέλαβε τη δεύτερη του γκρουπ αντιμετωπίζοντας τις Σλόβαν, Πιούνικ και Ζαλγκίρις. Την τελευταία αγωνιστική ταξίδεψε στην Αρμενία, έπαιξε για δύο αποτελέσματα κόντρα στην τρίτη Πιούνικ, κέρδισε με 2-0 αλλά δεν έφτασε για την πρωτιά, καθώς υστέρησε στην ισοβαθμία με τη Σλόβαν. Στο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι τραγικά, αφού δεν είναι η ομάδα που θα φόβιζε και δεν μπήκε ποτέ στη διεκδίκηση του τίτλου. Στο πιο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος, διέκοψε αρνητικό σερί (0-1-3) με το εντός έδρας 3-1 επί της Σιόν.

Εκτίμηση: Μόνο και μόνο με το κίνητρο των Τούρκων θα πάω που θέλουν να χαρίσουν μια μικρή χαρά στον λαό τους. 1 (1.85)

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ - ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ

Ενώ ξεκίνησε τον όμιλο του Europa League θετικά, δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση και να συνεχίσει στα νοκ άουτ. Στα εγχώρια δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο όπως έκανε τις προηγούμενες χρονιές, και αρκέστηκε στη 2η θέση. Έτσι, το καλοκαίρι, θα αρκεστεί στη συμμετοχή της στα προκριματικά του Conference League. Το νέο πρωτάθλημα ξεκινά αρχές Απριλίου και μέχρι τότε θέλει να προχωρήσει στην Ευρώπη και φυσικά στο Κύπελλο. Έκανε σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ, ενώ κράτησε τον προπονητή της, που της έχει δώσει ταυτότητα.

Η Λεχ Πόζναν επανέρχεται στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις σε μια σεζόν όπου έδειξε καλό πρόσωπο με μια εξαιρετική πορεία στην φάση των ομίλων τερματίζοντας στην 2η θέση πίσω από το φαβορί του γκρουπ, Βιγιαρεάλ. Παίζει επιθετικά, βγάζει φάσεις, όμως θα πρέπει οπωσδήποτε να λύσει το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Κακή εκτός έδρας στην Ευρώπη, όμως απέκτησε αυτοπεποίθηση μετά τις καλές της εμφανίσεις στους ομίλους. «Περιμέναμε για καιρό αυτό το παιχνίδι και είμαι χαρούμενος, που επιτέλους θα αγωνιστούμε. Η εμπειρία μας από τους ομίλους θα μας βοηθήσει πολύ. Ίσως να έχουμε μικρό προβάδισμα, καθώς έχουμε δώσει κάποια παιχνίδια για το πρωτάθλημα, προερχόμαστε από δύο καλές εμφανίσεις και είμαστε έτοιμοι», σχολίασε ο τεχνικός Φαν Ντεν Μπρομ.

Εκτίμηση: Η Μπόντο ανοίγει τα παιχνίδια της στην έδρα της και η Λεχ Ποζναν μπορεί να σκοράρει. Over 2,5 (1.70)

ΜΠΡΑΓΚΑ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

Για να «πέσει» στο Κόνφερενς Λιγκ, τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου της στο Γιουρόπα, πίσω από Ουνιόν σεν Ζιλουάζ και Ουνιόν Βερολίνου και πάνω από τη Μάλμε. Μάζεψε 10 βαθμούς με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες (τέρματα 9-7), αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει την πρόκριση. Θέλει να διακριθεί στον θεσμό, καθώς δεν έχει κάποιο μεγαθήριο που θα πρέπει να φοβηθεί στο διάβα της, ενώ τα τελευταία χρόνια έφτασε αρκετά μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο τελευταίο παιχνίδι της για τη Liga Portugal, επικράτησε με ανατροπή και σκορ 2-1 εκτός έδρας της Μαρίτιμο.

Η επιστροφή της στο ευρωπαϊκό προσκήνιο έπειτα από 5,5 χρόνια συνοδεύτηκε από δίκαιη πρόκριση επί της Τβέντε στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Μπήκε στο 1ο γκρουπ της διοργάνωσης και παρά το ότι είχε δύο κακά αποτελέσματα, κατάφερε και έκανε 4 νίκες και προκρίθηκε. Την Κυριακή φιλοξενήθηκε από τη Γιούβε για το πρωτάθλημα, και υπέστη την ήττα με σκορ 1-0. Πλέον βρίσκεται στο -6 από την 7η θέση, η οποία ίσως οδηγήσει στην Ευρώπη. Έχει πάντως και την καβάτζα του Κυπέλλου. Εκεί θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Κρεμονέζε.

Εκτίμηση: Εντός έδρας η Μπράγκα βγάζει μια άλλη δυναμική. Πάμε με το 1Χ & over 1,5 (1.85)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr