Ποδόσφαιρο

Tσάμπιονσιπ: Λίγα γκολ στο Λούτον

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 - 01:26

Οι άμυνες μπορεί να παίξουν τον πρώτο ρόλο ανάμεσα σε Λούτον και Μπέρνλι το Σάββατο στην Τσάμπιονσιπ.

Tσάμπιονσιπ: Λίγα γκολ στο Λούτον

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Τσάμπιονσιπ

ΜΙΛΓΟΥΟΛ-ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.

Η Μίλγουολ του Γκάρι Ρόουετ επέστρεψε στις ήττες μετά από τρεις αγωνιστικές και βγήκε από την εξάδα. Σε κανένα από τα εννέα τελευταία παιχνίδια δεν έχει δεχτεί περισσότερα από ένα γκολ, ενώ εντός είναι αήττητη εννέα σερί αγώνες, αλλά με τέσσερις ισοπαλίες. Ο Κούπερ έχει σκοράρει πέντε φορές και σε τρία σερί εντός έδρας ματς με Σέφιλντ Γιουν. Εκτός ο μπακ-αρχηγός Χάτσινσον, οι μέσοι Στάιλς, Μπέρι και ο επιθετικός Μπένετ, αμφίβολος ο επιθετικός Εμάκου.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Πολ Χεκινγκμπότομ προηγήθηκε νωρίς κόντρα στη Μίντλεσμπρο αλλά έχασε μετά από δέκα αγωνιστικές και έχει ακόμα δρόμο για να εξασφαλίσει την απ’ ευθείας άνοδο. Οι «λεπίδες» είναι όμως αήττητες στα επτά τελευταία εκτός έδρας ματς, έχοντας σκοράρει σε έξι από αυτά, με τον Ίγκαν μάλιστα σε δύο από τα προηγούμενα τρία. Εκτός οι μπακ Mπάλντοκ, Στίβενς, Ο' Κόνελ, οι μέσοι Ντόιλ, Νόρινγκτον-Ντέιβις και ο επιθετικός Μπρούστερ, αμφίβολος ο επιθετικός Σαρπ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίρροπο ματς, η Μίλγουολ σκληρή στην έδρα της, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δύσκολα θα χάσει δεύτερο σερί ματς. Ισοπαλία.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ-ΣΟΥΟΝΣΙ

Η Μπλάκμπερν ισοφάρισε στο τέλος στην έδρα της Γουέστ Μπρομ και πήρε τέταρτο σερί Χ, παραμένοντας εκτός εξάδας με πέντε αγώνες χωρίς νίκη και ένα τρίποντο σε οκτώ, ενώ πληρώνει under σε πέντε από έξι αγωνιστικές. Η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον έχει χάσει συνολικά 13 ματς πρωταθλήματος φέτος, αλλά μόνο τα τέσσερα εντός έδρας. Εκτός Μπαρνς (μπακ) και ο βασικός τερματοφύλακας Καμίνσκι, αμφίβολοι οι μπακ Μόλα, Γουόρτον, Ράνκιν-Κοστέλο, Αγιάλα και ο μέσος Σμόντιτς.

Η Σουόνσι επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές και δεν παρατά τη μάχη για τα πλέι -οφ. Η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν όμως πρέπει να βελτιωθεί εκτός, όπου έχει μόνο μία νίκη σε δέκα ματς (5 ισοπαλίες), αν και δε χάνει δύο σερί ταξίδια εδώ και έναν χρόνο. Έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία 21 εκτός έδρας παιχνίδια στο Μπλάκμπερν και αυτό ήταν το 1971. Εκτός ο βασικός τερματοφύλακας Μπέντα (παίζει ο Φίσερ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν μπορεί η Σουόνσι μακριά από την έδρα της, η Μπλάκμπερν εύκολα ή δύσκολα πάει για τρίποντο.

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ-ΣΤΟΟΥΚ

Η Μπλάκπουλ με πολλά προβλήματα τραυματισμών έχασε στο Σουόνσι και είναι τελευταία στη βαθμολογία με 14 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη και επτά εντός έδρας. Η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι δεν έχει νίκη σε 12 σερί εντός έδρας παιχνίδια με αντίπαλο τη Στόουκ από το 1964. Εκτός Γκέιμπριελ, Εκπιτέτα (μπακ), Στιούαρτ, Φιορίνι, Μπρίντκατ (μέσοι), Αντερσον (εξτρέμ), Μπίσλι (επιθ.), αμφίβολοι Γκουντ, Γκάρμπατ (μπακ), Τράιμπουλ (μέσος), Λέιβερι (επιθ.), τιμωρημένος ο δεύτερος σκόρερ Μαντάιν (2αγ.) και ο επιθετικός Πατίνο.

Η Στόουκ κέρδισε άνετα τη Χάντερσφιλντ μεσοβδόμαδα εντός έδρας και πήρε μία ανάσα βαθμολογικά με τη μόλις δεύτερη νίκη της σε οκτώ αγωνιστικές. Η ομάδα του Άλεξ Νιλ μπορεί να έχασε στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια της και δεν έχει ακόμα διπλό μέσα στο 2023, αλλά δεν έχει χάσει τρία σερί ταξίδια πρωταθλήματος από τον Μάρτιο του 2021. Εκτός ο μέσος Κλούκας, αμφίβολος ο μπακ Τέιλορ, ο μεσοεπιθετικός Πάουελ και ο μπακ – χαφ Τίμον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Mπλάκπουλ παρά τα άσχημα αποτελέσματα το παλεύει στην έδρα της, η Στόουκ είναι ασταθής. Ευάλωτες άμυνες, το γκολ-γκολ παίζει γερά.

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ-ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ

Η Χάντερσφιλντ έχασε δεύτερο σερί ματς χωρίς να σκοράρει και παραμένει προτελευταία, με επτά ματς χωρίς νίκη. Με Μπέρμιγχαμ θα κάνει ντεμπούτο ο νέος προπονητής, ο έμπειρος Νιλ Γουόρνοκ. Μαζί με τη Μίλγουολ είναι οι μόνες φέτος που δεν έχουν δεχτεί πάνω από δύο γκολ εντός. Εκτός o βασικός τερματοφύλακας Νίκολς, οι μπακ Τέρτον, Τζάκσον και οι μέσοι Ανιορίν, Νακαγιάμα, Γουόρντ, αμφίβολοι οι μπακ Πίρσον, Χέλικ, Αγινά και ο μέσος Χολμς. Τιμωρημένος ο μπακ Μπόιλ.

Η Μπέρμιγχαμ λύγισε στα τελευταία λεπτά εντός από την Κάρντιφ μεσοβδόμαδα και επέστρεψε στις ήττες μετά από δύο σερί νίκες, ενώ έμεινε χωρίς γκολ μετά από πέντε σερί αγωνιστικές. Η ομάδα του Τζον Γιούστας έχει κερδίσει περισσότερα εκτός έδρας ματς απ’ ότι εντός, ενώ έχει πληρώσει το over σε πέντε από τα τελευταία έξι ταξίδια πρωταθλήματος. Eκτός o μπακ Ουίλιαμς και o μέσος Μπέλιγχαμ, αμφίβολοι οι μπακ Ρόμπερτς, Λοντζέλο και οι μέσοι Κάμπελ, Καντρά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Γουόρνοκ σίγουρα θα δώσει κίνητρο στην Μπέρμιγχαμ, τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Δε θα είναι μεγάλη έκπληξη ο άσος.

ΧΑΛ-ΠΡΕΣΤΟΝ

Η Χαλ προηγήθηκε με Νόργουιτς εκτός έδρας αλλά έχασε μετά από τρεις αγωνιστικές και ήρθε αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα ότι δύσκολα μπορεί να συναγωνιστεί τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας. Η ομάδα του Λίαμ Ροσίνιορ πάντως έχει βελτιωθεί σίγουρα στα εντός έδρας παιχνίδια της, όπου έχει πλέον αήττητο πέντε αγώνων. Εκτός οι Μπάξτερ (αναπλ., τερμ.), Κόβιλ, Σαγιαντμανές, Τραορέ (μεσοεπιθετικοί), αμφίβολος ο επιθετικός Κόνολι και ο μπακ Κρίστι, αμφότεροι σκόραραν στα δύο προηγούμενα εντός έδρας ματς.

Η Πρέστον έσωσε πόντο με Λούτον, αλλά παραμένει μακριά από τη ζώνη πλέι-οφ με τρία ματς χωρίς νίκη και ένα τρίποντο σε πέντε αγωνιστικές, ενώ έφερε Χ μετά από 19 παιχνίδια. Η ομάδα του Μπράιαν Λόου, δεν έχει δύο σερί ήττες εκτός από τον περασμένο Απρίλιο. Ο Μπράουν τρία γκολ κόντρα στη Χαλ, η αγαπημένη του αντίπαλος. Εκτός ο δεύτερος σκόρερ Ρίις, τιμωρημένος ο αρχισκόρερ Έβανς (2 αγ.) και ο βασικός μέσος Γουάιτμαν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αρκετά ισορροπημένο το ματς, το Χ έχει τον πρώτο λόγο.

ΛΟΥΤΟΝ-ΜΠΕΡΝΛΙ

Η Λούτον μπορούσε και νίκη στο Πρέστον αλλά περιορίστηκε σε δεύτερη σερί ισοπαλία 1-1, είναι όμως αήττητη πέντε σερί αγωνιστικές, έχοντας χάσει μόνο ένα από τα τελευταία εννέα παιχνίδια (6 νίκες). Η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς στο σπίτι της έχει χάσει μόνο ένα από τα 11 τελευταία ματς. Τελευταία νίκη εντός επί της Μπέρνλι το 1999, αλλά δεν την έχει υποδεχτεί από το2006. Eκτός ο μέσος Φρίμαν και o μπακ Μπράντλι, αμφίβολος ο Ντράμε (μπακ).

Η πρωτοπόρος της Τσάμπιονσιπ Μπέρνλι, έχασε απέναντι στη Γουότφορντ (1-1) την ευκαιρία για ρεκόρ με ενδέκατη σερί νίκη, αλλά παραμένει μακράν πρώτη με αήττητο 11 αγώνων και δύο ήττες σε 31. Η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί σκοράρει και στα 12 τελευταία εκτός έδρας, ενώ θέλει να κερδίσει πέμπτο σερί ταξίδι με ανέπαφη εστία πρώτη φορά από το 1973. Εκτός ο μπακ Χάργουντ – Μπέλις, αμφίβολος ο βασικός τερματοφύλακας Μούριτς, ο μπακ Μπέιερ, ο αρχισκόρερ Ροντρίγκεζ και ο επιθετικός Μπένσον (δεύτερος σκόρερ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύο ομάδες που δε δέχονται εύκολα γκολ, ποντάρουμε στο under 2.5.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ-ΚΠΡ

Η Μίντλεσμπρο του Μάικλ Κάρικ με φοβερή ανατροπή μείωσε τη διαφορά από τη δεύτερη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και έχει τέσσερις σερί νίκες (δύο σερί 3-1), ενώ έχει νικήσει σε οκτώ από τα τελευταία εννέα ματς, καθώς και σε 11 από τα τελευταία 13. Ο Φορς σκοράρει σε τρία από τα τελευταία τέσσερα εντός αλλά και στα δύο τελευταία με ΚΠΡ ανεξαρτήτως έδρας, ενώ ο Άρτσερ προέρχεται από γκολ σε δύο σερί αγωνιστικές. Εκτός ο μπακ Κλαρκ.

Η ΚΠΡ του Νιλ Κρίτσλι με χαμένο πέναλτι, ηττήθηκε από τη Σάντερλαντ και μπορεί να κινδυνεύσει αφού έχει δύο σερί ήττες, αγνοεί τη νίκη εννέα αγωνιστικές (πέντε ισοπαλίες) και έχει κερδίσει μόνο ένα ματς στα τελευταία 16 με έξι Χ και ένα τρίποντο σε εννέα ταξίδια. Εκτός ο αναπλ. τερμ. Γουόλς, ο μπακ Μπαλόγκουν και ο ένας αρχισκόρερ Ντάικς, αμφίβολος ο μπακ Λερντ, ο μέσος Ρίτσαρντς, ο έτερος αρχισκόρερ Γουίλοκ και ο δεύτερος σκόρερ Ρόμπερτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αλλη μία νίκη για τους γηπεδούχους, η ΚΠΡ πάει για ήττα και αλλαγή προπονητή.

ΡΟΔΕΡΑΜ-ΚΟΒΕΝΤΡΙ

Η Ρόδεραμ προηγήθηκε μεσοβδόμαδα μέσα στο Ρέντινγκ σκοράροντας μετά από δύο παιχνίδια, αλλά λύγισε στο β’ μέρος και έχασε μετά από τέσσερις αγώνες, συνεχίζοντας τη μάχη της παραμονής. Η ομάδα του Ματ Τέιλορ είναι σίγουρα καλύτερη εντός έδρας, όπου έχει πάρει τις πέντε από τις επτά φετινές νίκες της, ενώ έχει χάσει εκεί μόνο σε τρία από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Εκτός ο καλός μέσος Γουάιλς, αμφίβολοι οι μπακ Μόρισον, Χέιλντε και ο μεσοεπιθετικός Κίνα.

Η Κόβεντρι κέρδισε τη Μίλγουολ και παραμένει στο κόλπο των πλέι –οφ με αήττητο δύο αγωνιστικών. Η ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς, μετρά επτά under σε οκτώ αγώνες. Οι πέντε προηγούμενες νίκες με σκορ 1-0 ή 2-0, δεν έχει χάσει πέντε σερί εκτός από το 2014. Εκτός ο μπακ Νταμπό, ο μέσος Ο’ Χερ και ο επιθετικός Ταβάρες, αμφίβολοι Πάνζο (στόπερ), Σέιφ (μέσος) και Γκόντεν (δεύτερος σκόρερ), επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ – χαφ Ουίλσον-Εσμπραντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: To παλεύει η Ρόδεραμ, η Κόβεντρι έχει τέσσερις σερί ήττες εκτός και μπορεί να τις κάνει πέντε.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Η Σάντερλαντ πήρε τρομερή νίκη με ΚΠΡ και μπήκε στη ζώνη πλέι-οφ με δύο σερί τρίποντα και τρία σε τέσσερις αήττητες αγωνιστικές, ενώ έχει χάσει ένα από τα τελευταία εννέα. Η ομάδα του Τόνι Μόουμπρεϊ δεν έχει κερδίσει όμως τρία σερί παιχνίδια πρωταθλήματος στις δύο πρώτες κατηγορίες από τον Μάιο του 2014. Οι τέσσερις τελευταίες ήττες ήταν εντός. Εκτός ο εξτρέμ Γκουτς, αμφίβολοι οι μέσοι Έβανς, Έμπλετον. Τέλος η σεζόν για τον αρχισκόρερ Στιούαρτ.

Η Μπρίστολ Σίτι μπορούσε και τη νίκη με Γουίγκαν αλλά τελικά έμεινε στο Χ, παρέμεινε όμως αήττητη για έβδομη σερί αγωνιστική (τέσσερις ισοπαλίες με under), ούσα η μόνη μαζί με την Μπέρνλι που δεν έχει ακόμα ηττηθεί το 2023 στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον είναι αήττητη στα πέντε τελευταία ταξίδια της, ενώ έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία έξι. Eκτός Γουίλσον (μπακ), Μπεναρούς (μέσος), Κόνγουεϊ (δεύτερος σκόρερ), αμφίβολος ο μέσος Νέισμιθ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με αυτοπεποίθηση η Σάντερλαντ, ίσως ήρθε η ώρα να μπει τέλος στο αήττητο σερί της Σίτι.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ-ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ

Η Γουίγκαν βρέθηκε πίσω στο Μπρίστολ αλλά κατάφερε να πάρει τον πόντο και ανέβηκε κι άλλο βαθμολογικά με αήττητο τριών αγώνων, αν και παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Σον Μαλόνι πληρώνει πέντε σερί under. Δεν έχει δύο σερί εντός έδρας νίκες Τσάμπιονσιπ από τον Ιούλιο του 2020, ενώ δεν έχει κερδίσει στο σπίτι της τη Νόργουιτς από το 2015. Εκτός Κέλι, Kερ, Μπένετ (μπακ), αμφίβολος ο μπακ Ρέκικ και ο μέσος Αζίζ.

Η Νόργουιτς βρέθηκε πίσω από τη Χαλ αλλά έκανε ανατροπή και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές, πλησιάζοντας σε απόσταση βολής τις θέσεις πλέι-οφ. Η ομάδα του Ντάβιντ Βάγκνερ, έχει μία ισοπαλία στα τελευταία 11 παιχνίδια και καμία στα τελευταία επτά ταξίδια. Πληρώνει τέσσερα over στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Εκτός ο επιθετικός Ρόου και ο εξτρέμ Πλασέτα, αμφίβολοι οι μπακ Μπάιραμ, Χέιντεν, ο μέσος Ράμζι και οι επιθετικοί Μαρκίνιος, Πούκι (δεύτερος σκόρερ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δυσκολεύεται η Γουίγκαν, η Νόργουιτς είναι καλύτερη και μπορεί να ξεκινήσει νέο σερί.

Βαθμολογία -

17/02/2023Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπέρνλι Μπέρνλι 69 31 20 9 2 62 27 35
2 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 61 31 18 7 6 52 27 25
3 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 54 32 16 6 10 53 37 16
4 Λούτον Λούτον 50 31 13 11 7 39 31 8
5 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 48 31 13 9 9 46 33 13
6 Γουότφορντ Γουότφορντ 47 32 12 11 9 38 35 3
7 Μίλγουολ Μίλγουολ 46 30 13 7 10 36 30 6
8 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 46 31 14 4 13 33 37 -4
9 Νόριτς Νόριτς 45 31 13 6 12 43 36 7
10 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 45 31 12 9 10 40 33 7
11 Κόβεντρι Κόβεντρι 42 31 11 9 11 33 33 0
12 Σουόνσι Σουόνσι 42 31 11 9 11 45 46 -1
13 Χαλ Χαλ 41 32 11 8 13 38 47 -9
14 Πρέστον Πρέστον 41 31 11 8 12 28 37 -9
15 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 41 31 12 5 14 35 46 -11
16 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 40 31 10 10 11 41 40 1
17 ΚΠΡ ΚΠΡ 39 32 10 9 13 33 43 -10
18 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 38 31 10 8 13 36 40 -4
19 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 37 31 10 7 14 36 38 -2
20 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 33 31 7 12 12 34 42 -8
21 Κάρντιφ Κάρντιφ 32 32 8 8 16 24 36 -12
22 Γουίγκαν Γουίγκαν 30 31 7 9 15 29 50 -21
23 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 28 31 7 7 17 28 42 -14
24 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 28 31 6 10 15 31 47 -16
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr